MPC-HC thread

Οι πρώτες 2 ώρες ήταν καταστροφικές.......κλασσικά πράγματα!!!:flipout::flipout:

Το MADVR παρόλο που εγκαθίσταται μια χαρά (run as administrator και τα ρέστα), επουδενί δεν θέλει να ανοίξει στον mpc-hc και παραμένει γκρίζο. Το lav splitter μια χαρά εγκαταστάθηκε και εμφανίζεται αφότου απενεργοποιηθεί ο coreavc. Φυσικά, το ffdshow έφαγε μια ξαφνική ήττα που είδε καινούργιο ''καλεσμένο'' και κλείστηκε στο δωμάτιό του με λυγμούς. Πήρε μαζί του και το interpolation. ''Βρε καλό μου βγες έξω....τίποτα'', ''βρε χρυσό μου, μην κάνεις έτσι, θα τα βρούμε....ξαναμανατίποτα''. Γενικά, ένα ψιλομπάχαλο......η cuda να δουλεύει με το dxva αναμμένο, ο επεξεργαστής να γράφει 70άρια χωρίς να τρέχει το interpolation....

Μάλλον, το σετ απ μου είναι αρχαίο για τα νέα καλούδια, οπότε τα ξήλωσα όλα, ξαναφόρτωσα αυτά που τρέχουν καλά και i rest my case....:slapface::slapface:

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Όντως.. αλλά ποιο είναι το πρόβλημα; Μια χαρά παίζει σε 64bit Windows αρκεί να περάσεις τον 32bit MPC-HC.

Έχω καθαρό 64bit setup με ffdshow και avisynth με scripts για F.I., αν πάω σε συγκατοίκηση x86-x64 θα μπερδευτούν τα external filters (π.χ. θα πρέπει να δηλώνω το ffdshow κάθε φορά που ανοίγω τον ένα ή τον άλλο player)

Γιάννη, ένα πουλάκι μου λέει ότι ενώ έκανες τη διαδικασία εγκατάστασης του MadVR το σύστημα δεν σου εμφάνισε ένα παραθυράκι που έλεγε ότι το φίλτρο έγινε registered.. σωστά; :rolleyes:

Τι παλιόπουλο είναι αυτό που ξέρει και από renderers? Ο παπαγάλος του Gates?:D

Αν εννοείς μετά την εγκατάσταση κάποιο ξεχωριστό παράθυρο που να λέει αυτό που αναφέρεις, όχι δεν είδα κάτι τέτοιο...:hmmmm2::hmmmm2:

Κατά την εγκατάσταση, πάντως, βγήκε το γνωστό παράθυρο που έτρεχε διάφορα δείχνοντας ότι το εγκαθιστά.

Re: Απάντηση: MPC-HC thread

Οι πρώτες 2 ώρες ήταν καταστροφικές.......κλασσικά πράγματα!!!:flipout::flipout:

Το MADVR παρόλο που εγκαθίσταται μια χαρά (run as administrator και τα ρέστα), επουδενί δεν θέλει να ανοίξει στον mpc-hc και παραμένει γκρίζο. Το lav splitter μια χαρά εγκαταστάθηκε και εμφανίζεται αφότου απενεργοποιηθεί ο coreavc. Φυσικά, το ffdshow έφαγε μια ξαφνική ήττα που είδε καινούργιο ''καλεσμένο'' και κλείστηκε στο δωμάτιό του με λυγμούς. Πήρε μαζί του και το interpolation. ''Βρε καλό μου βγες έξω....τίποτα'', ''βρε χρυσό μου, μην κάνεις έτσι, θα τα βρούμε....ξαναμανατίποτα''. Γενικά, ένα ψιλομπάχαλο......η cuda να δουλεύει με το dxva αναμμένο, ο επεξεργαστής να γράφει 70άρια χωρίς να τρέχει το interpolation....

Μάλλον, το σετ απ μου είναι αρχαίο για τα νέα καλούδια, οπότε τα ξήλωσα όλα, ξαναφόρτωσα αυτά που τρέχουν καλά και i rest my case....:slapface::slapface:

με ffdshow και madvr και το σκριπτάκι από το ποστ σου για 60fps (πρώτη σελίδα) o q6600 στα 3000 κτυπάει από περίπου 65% έως 85% και οι 4 πυρήνες). με τους ρώσους svp είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα και με λιγότερα τεχνουργήματα.
με madvr kai lav codec παίζω περίπου στο 10-15% και η vpu της 8800gt στο 50%.

Εγκατεστησα και εγω τα τελευταια software versions, αφου πρωτα απεγκατεστησα πληρως τα προηγουμενα. Πληρως = uninstall απο το αρχειο που παρεχουν, καθαρισμα της registry με το Ccleaner, επανεκιννηση και εγκατασταση.

Εβαλα τον τελευταιο MPC-HC 1.5.2.3200 (beta built) X86
Τον τελευταιο madVR (0.65)
Τον τελεταιο LAV CUVID (0.8)

Αποτελεσμα? ΤΑ ΠΑΝΤΑ παιζουν Α-Ψ-Ο-Γ-Α και μαλιστα ΔΕΝ χρειαζομαι πια τo directVobSub ωστε να βλεπω τους Ελληνικους υποτιλους που ενσωματωνω! (Φυσικα και οι Αγγλικοι και οποιοι αλλοι προυπηρχαν στο αρχειο, παιζουν αψογα)

Τελεια!

Μια ερωτηση μονο, και σορυ αν ειναι χαζη:

Στον MPC-HC, στο Options / Internal Filters πρεπει οπωσδηποτε να απενεργοποιησουμε κατι?? Εμενα μου παιζει παντως χωρις να εχω απενεργοποιησει τιποτα! Και φαινεται το OSD του madVR κανονικα στην οθονη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Τι παλιόπουλο είναι αυτό που ξέρει και από renderers? Ο παπαγάλος του Gates?:D

Αν εννοείς μετά την εγκατάσταση κάποιο ξεχωριστό παράθυρο που να λέει αυτό που αναφέρεις, όχι δεν είδα κάτι τέτοιο...:hmmmm2::hmmmm2:

Κατά την εγκατάσταση, πάντως, βγήκε το γνωστό παράθυρο που έτρεχε διάφορα δείχνοντας ότι το εγκαθιστά.

Τόπε τόπε ο παπαγάλος σου λέω.. :D

Αν δεν είδες αυτό που λέω, δεν έγινε σωστά register ο MadVR.. Γιαυτό έχεις γκριζαρισμένη την επιλογή. Δοκίμασε να τρέξεις το installation από command prompt, το οποίο έχεις ανοίξει ως administrator.

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

με ffdshow και madvr και το σκριπτάκι από το ποστ σου για 60fps (πρώτη σελίδα) o q6600 στα 3000 κτυπάει από περίπου 65% έως 85% και οι 4 πυρήνες). με τους ρώσους svp είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα και με λιγότερα τεχνουργήματα.
με madvr kai lav codec παίζω περίπου στο 10-15% και η vpu της 8800gt στο 50%.

Με λίγα λόγια, Βασίλη, μου λες ούτε καν να το προσπαθήσω!!! (βέβαια, φαντάζομαι ότι μιλάς για αρχεία 1080). Αυτό το svp, βρε Βασίλη, δεν ανεβάζεις κανένα οδηγό εγκατάστασης και ρύθμισης να το δούμε? Μια φορά που πήγα πρόχειρα να το βάλω είχα κάτι θέματα. Είναι καλύτερο από το άλλο με τα σκριπτάκια του avisynth?-bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Τόπε τόπε ο παπαγάλος σου λέω.. :D

Αν δεν είδες αυτό που λέω, δεν έγινε σωστά register ο MadVR.. Γιαυτό έχεις γκριζαρισμένη την επιλογή. Δοκίμασε να τρέξεις το installation από command prompt, το οποίο έχεις ανοίξει ως administrator.

Ορκίσου μου ότι δεν θα χρειαστεί να τα ξαναξηλώσω όλα και να τα ξαναστήσω, και το κάνω στο πιτς φιτίλι!!!!:BDGBGDB55::BDGBGDB55:

Στον MPC-HC, στο Options / Internal Filters πρεπει οπωσδηποτε να απενεργοποιησουμε κατι?? Εμενα μου παιζει παντως χωρις να εχω απενεργοποιησει τιποτα! Και φαινεται το OSD του madVR κανονικα στην οθονη.

Εφόσον δουλεύει καλά, μην πειράξεις τίποτα άλλο, απομάκρυνέ το από τη μπαλκονόπορτα να μην κρυώσει, σώσε τα πάντα, ρίξε και ένα ευχέλαιο και μην του πεις του παπά γιατί!!! Δεν παίζουμε με τέτοια πράματα....-bye-

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Εφόσον δουλεύει καλά, μην πειράξεις τίποτα άλλο, απομάκρυνέ το από τη μπαλκονόπορτα να μην κρυώσει, σώσε τα πάντα, ρίξε και ένα ευχέλαιο και μην του πεις του παπά γιατί!!! Δεν παίζουμε με τέτοια πράματα....-bye-

Γεια :)

Παντως ειναι παναπλο, ειλικρινα!
Δεν καταλαβαινω γιατι εσας δεν σας τρεχει...

Δεν ξερω βεβαια τι συστημα εχετε. Εγω εχω ενα απλο desktop PC ( AMD 955 Black Edition, 8 GB ram, nVidia GTX 260).

Ολα μια χαρα πανε!

Δεν μου λετε παιδες,γιατι αρχιζω και καταλαβαινω την πατατα με τον MadVr.
Μηπως επειδη δεν εχω καρτα γραφικων, δεν εγκαθισταται?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Γεια :)

Παντως ειναι παναπλο, ειλικρινα!
Δεν καταλαβαινω γιατι εσας δεν σας τρεχει...

Δεν ξερω βεβαια τι συστημα εχετε. Εγω εχω ενα απλο desktop PC ( AMD 955 Black Edition, 8 GB ram, nVidia GTX 260).

Ολα μια χαρα πανε!

Μόνο απλό HTPC δεν είναι αυτό. Τούμπανο κυριολεκτικά και με κάρτα για τρελές θεάσεις και βέβαια MadVr.

Δεν μου λετε παιδες,γιατι αρχιζω και καταλαβαινω την πατατα με τον MadVr .
Μηπως επειδη δεν εχω καρτα γραφικων, δεν εγκαθισταται?

Σε τι σύστημα πας να ...παίξεις με τον Madvr.

Ι3 540 4GB RAM

Ξερός!!! Βλέπω να φωνάζει βοήθεια ο καημένος.

Με προσωπική πείρα minimum η Nvidia GT 430. Απο κεί και πάνω όσο ανεβαίνουν τα Cuda Cores ανεβαίνει και η άνεση να σηκώνει χωρίς dropped frames βαριά αρχεία.

Η καρτούλα της Ιωάννας Nvidia GTX 460 είναι μανούλα για τη συγκεκριμένη δουλειά.