MPC-HC thread

σετάρεις το mpc hc με external filter το ffdshow. για ήχο έχω τον εσωτερικό του mpc.

δεν χρειάζεται να είναι τικαρισμένο το avisynth στο ffdshow.
κατεβάζεις από εδώ το svp.

http://www.svp-team.com/wiki/Main_Page

το εγκαθιστάς.

πάς στα programs / svp 3.0 και τρέχεις τον svp manager
σου εμφανίζει ένα εικονίδιο στο taskbar. (κίτρινο κυκλάκι με ένα κίτρινο βελάκι).

επειδή κάποιες φορές δεν πιάνει πριν τρέξεις το mpc hc πατάς δεξί κλίκ στο εικονίδιο του taskbar / algorithms - pofiles and settings και πατάς restore standard.

http://www.svp-team.com/wiki/Quick_start

ωπα τώρα είδα την full version με όλα μέσα.

τρέχεις μια ταινία στο mpc hc και στην αρχή σου λέει svp smooth playback.
αν πχ με evr custom preset πατήσεις ctrl +j θα δείς ότι
1) σε 1080p η default είναι διπλασιαμός 24->48
2) σε 720π η default ρύθμιση είναι 24->60
το βελάκι κάτω στο εικονίδιο στο taskbar έχει γίνει πράσινο.

και σου έχει και το εικονίδιο του ffdshow.

πως αλλάζεις τα καρέ

δεξί κλικ στο εικονίδιο στο taskbar algorithms - profiles and settings (πάνω πάνω) και επιλέγεις μια ανάλυση πχ τη δεύτερη 1280χ7120@24. σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο και πας στην τρίτη επιλογή framerate change - εκεί έχει πολλές επιλογές (2πλασιασμός καρέ - 3πλασιασμός - τετραπλασιαμός - στο refresh rate της οθόνης - /2 κλπ). επίσης στις άλλες επιλογές μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο interpolation smoothing search radius κλπ).

δεν το έχω ψάξει παραπάνω αλλά αν θές περισσότερα εδώ

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20276325#post20276325

τώρα με madvr αντι με evr στο output παρατηρώ ότι η κίνηση είναι νερό αλλά με ctrl+J δεν βλέπω να αλλάζει το 23,κάτι του source.

όταν κατά την αναπαραγωγή ανοίξεις το ffdshow βλέπεις ένα script που έχει την παρακάτω μορφή

Try {
svppath="C:\Users\kouks\AppData\Roaming\SVP\"
import(svppath+"avs\ffdshow.avs")
}
Catch(err_msg) {
ffdShow_source().Subtitle(err_msg)
WriteFileStart(svppath+"Logs\AVSError.txt", "err_msg")
}

αλλά αυτό παράγει κάτι τέτοια
svp_scheduler=true
SetMemoryMax(1024)
svp_cache_reduce=true
svp_flow_lib="C:\Program Files (x86)\SVP\Plugins\MVTools2\libflowgpu.dll"
multinum=5
multiden=2
algo=13
block=false
ml=0
search=4
sadml=0
sadgamma=1
blend=true
dist=2
pel=1
sharp=0
Recalc=0
blkh=32
blkv=32
overlap=0
overlapv=0
wid_den=1
hei_den=1

LoadPlugin ("C:\Program Files (x86)\SVP\Plugins\MVTools2\mvtools2.dll")
SetMTMode(3,5)
ffdShow_source()
width!=1920 || height!=798 ? last : Eval("""
SetMTMode(2)
src=last
wid_den==1 ? last : \
hei_den==1 ? LanczosResize(int(width/wid_den/2)*2,height) : LanczosResize(int(width/wid_den/2)*2,int(height/hei_den/2)*2)
super=MSuper(pel=pel, hpad=blkh, vpad=blkv, sharp=sharp)
finest=pel==1 ? super : MFinest(super)
backward_vec=MAnalyse(super, isb=true, blksize=blkh, blksizev=blkv, overlap=overlap, overlapv=overlapv, search=search, searchparam=dist, pelsearch=dist, plevel=0)
forward_vec=MAnalyse(super, isb=false, blksize=blkh, blksizev=blkv, overlap=overlap, overlapv=overlapv, search=search, searchparam=dist, pelsearch=dist, plevel=0)
backward_vec = Recalc==0 ? backward_vec : MRecalculate(super, backward_vec, blksize=blkh2, blksizev=blkv2, overlap=int(overlap/4)*2, overlapv=int(overlapv/4)*2, search=search, searchparam=dist)
forward_vec = Recalc==0 ? forward_vec : MRecalculate(super, forward_vec, blksize=blkh2, blksizev=blkv2, overlap=int(overlap/4)*2, overlapv=int(overlapv/4)*2, search=search, searchparam=dist)
smooth_video=MSmoothFps(super, backward_vec, forward_vec, finest=finest, num=FramerateNumerator(last)*multinum,den=FramerateDenominator(last)*multiden, algo=algo, ml=ml, sadml=sadml, sadgamma=sadgamma, block=block, blend=blend)
smooth_video
""")

distributor()

το βλέπεις με δεξί κλικ στο εικονίδιο του svp στο taskbar / show / avs-script from last play

αξίζει πιστεύω να το δοκιμάσεις.

υπόψη έχω 64μπιτα windows αλλά 32μπιτες εκδόσεις των προγραμμάτων (mpc hc, ffdshow).

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Μόνο απλό HTPC δεν είναι αυτό. Τούμπανο κυριολεκτικά και με κάρτα για τρελές θεάσεις και βέβαια MadVr.

A ok, εγω βεβαια δεν εχω HTPC, εγω ειχα ενα κανονικο desktop που χρησιμοποιειται και για αλλες δουλειες, πηρα την Panasonic G30 46" και επειδη ειναι στο ιδιο δωματιο, τα συνδεσα. Προς Θεου, ας μην θεωρηθει οτι πουλαω πνευμα! Τον υπολογιστη μου τον κανονικο συνδεσα με την τηλεοραση, that's all :)

Επισης, εχω nVidia GTX 260 και οχι 460 :)

Τελος, πεστε μου κ. Παπαδακη!
Ειναι απολυτως απαραιτητο να απενεργοποιηθουν καποια απο τα Internal Filters του MPC-HC και αν ΝΑΙ ποια? Ποια απο τα Source Filters και ποια απο τα Transform Filters?
Εγω βλεπω .mkv , .wmv , και mt2s αρχεια

Ευχαριστω πολυ!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Γεια :)

Παντως ειναι παναπλο, ειλικρινα!
Δεν καταλαβαινω γιατι εσας δεν σας τρεχει...

Δεν ξερω βεβαια τι συστημα εχετε. Εγω εχω ενα απλο desktop PC ( AMD 955 Black Edition, 8 GB ram, nVidia GTX 260).

Ολα μια χαρα πανε!

:eek::eek:

Core2duo E6600, 2 γιγα ram και μια ταπεινή Nvidia 8600GT.....που πάω ο καραμήτρος, ε??:D

Πάντως, εδώ που τα λέμε ο αδελφός JL έχει δίκιο......σε λίγο θα θέλουμε 16πύρηνο μηχάνημα για να δούμε μια ταινία!!!:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

A ok, εγω βεβαια δεν εχω HTPC, εγω ειχα ενα κανονικο desktop που χρησιμοποιειται και για αλλες δουλειες, πηρα την Panasonic G30 46" και επειδη ειναι στο ιδιο δωματιο, τα συνδεσα. Προς Θεου, ας μην θεωρηθει οτι πουλαω πνευμα! Τον υπολογιστη μου τον κανονικο συνδεσα με την τηλεοραση, that's all :)

Επισης, εχω nVidia GTX 260 και οχι 460 :)

Τελος, πεστε μου κ. Παπαδακη!
Ειναι απολυτως απαραιτητο να απενεργοποιηθουν καποια απο τα Internal Filters του MPC-HC και αν ΝΑΙ ποια? Ποια απο τα Source Filters και ποια απο τα Transform Filters?

Ευχαριστω πολυ!

Ιωάννα ασε τα κυριλίκια...:rifle:
Εγώ τα έχω απενεργοποιήσει όλα, ούτως η άλλως το Decoding το κάνει το Lav Cuvid. Το ίδιο και η GTX 260 192 Cuda Cores. Τα σπάει!!!

Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Ξερός!!! Βλέπω να φωνάζει βοήθεια ο καημένος.

Με προσωπική πείρα minimum η Nvidia GT 430. Απο κεί και πάνω όσο ανεβαίνουν τα Cuda Cores ανεβαίνει και η άνεση να σηκώνει χωρίς dropped frames βαριά αρχεία.

Η καρτούλα της Ιωάννας Nvidia GTX 460 είναι μανούλα για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Οι αδύναμες κάρτες μπορεί να χάνουν καρέ, αλλά πρόβλημα με την εγκατάσταση δεν θα έπρεπε να υπάρχει..

Εκτός από το HTPC, τον έχω εγκαταστήσει κανονικά και στο κυρίως PC μου (Phenom II X4 965 Black με on-board Ati 4290 κάρτα γραφικών) και με εξαίρεση τα dropped frames όταν ορίζω ζόρικους custom pixel shaders δουλεύει κανονικά.

Μάλλον απλά δεν έχει γίνει register κανονικά.

Αυτά για την ώρα.. νύχτωσε.. πάω για δοκιμές.. :D

:eek::eek:

Core2duo E6600, 2 γιγα ram και μια ταπεινή Nvidia 8600GT.....που πάω ο καραμήτρος, ε??:D

Πάντως, εδώ που τα λέμε ο αδελφός JL έχει δίκιο......σε λίγο θα θέλουμε 16πύρηνο μηχάνημα για να δούμε μια ταινία!!!:flipout:

Και που να δείς πριν δύο χρόνια με τον Madvr τι γινότανε, που δεν υπήρχε Lav Cuvid και CoreAVC για Hardware Acceleration.

Απάντηση: Re: MPC-HC thread

σετάρεις το mpc hc με external filter το ffdshow. για ήχο έχω τον εσωτερικό του mpc.

δεν χρειάζεται να είναι τικαρισμένο το avisynth στο ffdshow.
κατεβάζεις από εδώ το svp.

http://www.svp-team.com/wiki/Main_Page

το εγκαθιστάς.

πάς στα programs / svp 3.0 και τρέχεις τον svp manager
σου εμφανίζει ένα εικονίδιο στο taskbar. (κίτρινο κυκλάκι με ένα κίτρινο βελάκι).

επειδή κάποιες φορές δεν πιάνει πριν τρέξεις το mpc hc πατάς δεξί κλίκ στο εικονίδιο του taskbar / algorithms - pofiles and settings και πατάς restore standard.

http://www.svp-team.com/wiki/Quick_start

ωπα τώρα είδα την full version με όλα μέσα.

τρέχεις μια ταινία στο mpc hc και στην αρχή σου λέει svp smooth playback.
αν πχ με evr custom preset πατήσεις ctrl +j θα δείς ότι
1) σε 1080p η default είναι διπλασιαμός 24->48
2) σε 720π η default ρύθμιση είναι 24->60
το βελάκι κάτω στο εικονίδιο στο taskbar έχει γίνει πράσινο.

και σου έχει και το εικονίδιο του ffdshow.

πως αλλάζεις τα καρέ

δεξί κλικ στο εικονίδιο στο taskbar algorithms - profiles and settings (πάνω πάνω) και επιλέγεις μια ανάλυση πχ τη δεύτερη 1280χ7120@24. σου ανοίγει ένα νέο παράθυρο και πας στην τρίτη επιλογή framerate change - εκεί έχει πολλές επιλογές (2πλασιασμός καρέ - 3πλασιασμός - τετραπλασιαμός - στο refresh rate της οθόνης - /2 κλπ). επίσης στις άλλες επιλογές μπορείς να επιλέξεις τον τρόπο interpolation smoothing search radius κλπ).

δεν το έχω ψάξει παραπάνω αλλά αν θές περισσότερα εδώ

http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?p=20276325#post20276325

τώρα με madvr αντι με evr στο output παρατηρώ ότι η κίνηση είναι νερό αλλά με ctrl+J δεν βλέπω να αλλάζει το 23,κάτι του source.

όταν κατά την αναπαραγωγή ανοίξεις το ffdshow βλέπεις ένα script που έχει την παρακάτω μορφή

Try {
svppath="C:\Users\kouks\AppData\Roaming\SVP\"
import(svppath+"avs\ffdshow.avs")
}
Catch(err_msg) {
ffdShow_source().Subtitle(err_msg)
WriteFileStart(svppath+"Logs\AVSError.txt", "err_msg")
}

αλλά αυτό παράγει κάτι τέτοια
svp_scheduler=true
SetMemoryMax(1024)
svp_cache_reduce=true
svp_flow_lib="C:\Program Files (x86)\SVP\Plugins\MVTools2\libflowgpu.dll"
multinum=5
multiden=2
algo=13
block=false
ml=0
search=4
sadml=0
sadgamma=1
blend=true
dist=2
pel=1
sharp=0
Recalc=0
blkh=32
blkv=32
overlap=0
overlapv=0
wid_den=1
hei_den=1

LoadPlugin ("C:\Program Files (x86)\SVP\Plugins\MVTools2\mvtools2.dll")
SetMTMode(3,5)
ffdShow_source()
width!=1920 || height!=798 ? last : Eval("""
SetMTMode(2)
src=last
wid_den==1 ? last : \
hei_den==1 ? LanczosResize(int(width/wid_den/2)*2,height) : LanczosResize(int(width/wid_den/2)*2,int(height/hei_den/2)*2)
super=MSuper(pel=pel, hpad=blkh, vpad=blkv, sharp=sharp)
finest=pel==1 ? super : MFinest(super)
backward_vec=MAnalyse(super, isb=true, blksize=blkh, blksizev=blkv, overlap=overlap, overlapv=overlapv, search=search, searchparam=dist, pelsearch=dist, plevel=0)
forward_vec=MAnalyse(super, isb=false, blksize=blkh, blksizev=blkv, overlap=overlap, overlapv=overlapv, search=search, searchparam=dist, pelsearch=dist, plevel=0)
backward_vec = Recalc==0 ? backward_vec : MRecalculate(super, backward_vec, blksize=blkh2, blksizev=blkv2, overlap=int(overlap/4)*2, overlapv=int(overlapv/4)*2, search=search, searchparam=dist)
forward_vec = Recalc==0 ? forward_vec : MRecalculate(super, forward_vec, blksize=blkh2, blksizev=blkv2, overlap=int(overlap/4)*2, overlapv=int(overlapv/4)*2, search=search, searchparam=dist)
smooth_video=MSmoothFps(super, backward_vec, forward_vec, finest=finest, num=FramerateNumerator(last)*multinum,den=FramerateDenominator(last)*multiden, algo=algo, ml=ml, sadml=sadml, sadgamma=sadgamma, block=block, blend=blend)
smooth_video
""")

distributor()

το βλέπεις με δεξί κλικ στο εικονίδιο του svp στο taskbar / show / avs-script from last play

αξίζει πιστεύω να το δοκιμάσεις.

υπόψη έχω 64μπιτα windows αλλά 32μπιτες εκδόσεις των προγραμμάτων (mpc hc, ffdshow).

Thanks Bill!!!:grinning-smiley-043

Θα το δοκιμάσω και θα αναφέρω εντυπώσεις!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC-HC thread

Ιωάννα ασε τα κυριλίκια...:rifle:
Εγώ τα έχω απενεργοποιήσει όλα, ούτως η άλλως το Decoding το κάνει το Lav Cuvid. Το ίδιο και η GTX 260 192 Cuda Cores. Τα σπάει!!!

Excuse me, Sir!

Ολα?! Ολα ΚΑΙ απο το πεδιο Source Filters αλλα και απο τα Transform Filters?
Ολα για ολα, off??!!

Σιγουρα?!

Συγνωμη, αλλα δεν εχω αντιληφθει ακομη πληρως τι ακριβως κανει το καθενα φιλτρο :(

Παρακαλω απαντηστε γιατι θελω να δω και καμμια ταινια...

Ευχαριστω πολυ!

Και που να δείς πριν δύο χρόνια με τον Madvr τι γινότανε, που δεν υπήρχε Lav Cuvid και CoreAVC για Hardware Acceleration.

Κατάλαβα!!

Είχαν βγάλει τη σούπερ-ντούπερ μηχανή και δεν είχαν σασί να την φορέσουν...:BDGBGDB55:

Last edited:

Τόπε τόπε ο παπαγάλος σου λέω.. :D

Αν δεν είδες αυτό που λέω, δεν έγινε σωστά register ο MadVR.. Γιαυτό έχεις γκριζαρισμένη την επιλογή. Δοκίμασε να τρέξεις το installation από command prompt, το οποίο έχεις ανοίξει ως administrator.
Μονο, ετσι το πηρε και σε μενα.Βασικα σε 64bit συστημα θελει player και codecs στις 32bit εκδοσεις τους για να εισαι σιγουρα ο.κ .Παντως δουλευει αριστα και με τον potpayer και με τον mpc.Oταν βαλεις δικες σου αναλυσεις στον madVR (π.χ 720p23 ,720p24 κ.τ.λ) οταν ξεκινα ο player γυρναει την αναλυση της τ.ν αναλογα π.χ 1280χ720@24hz .

Με προσωπική πείρα minimum η Nvidia GT 430. Απο κεί και πάνω όσο ανεβαίνουν τα Cuda Cores ανεβαίνει και η άνεση να σηκώνει χωρίς dropped frames βαριά αρχεία.

Οι αδύναμες κάρτες μπορεί να χάνουν καρέ, αλλά πρόβλημα με την εγκατάσταση δεν θα έπρεπε να υπάρχει..

Στη "φτωχική" μου ΑΤΙ5450 όχι μόνο καρέ, όλο το σύστημα κόντεψε να ριξει, όπως έγραψα 4-5 σελίδες πιο πίσω (πολλά γράφετε βρε παιδιά, δεν σας προλαβαίνω :D )

Εκτός από το HTPC, τον έχω εγκαταστήσει κανονικά και στο κυρίως PC μου (Phenom II X4 965 Black με on-board Ati 4290 κάρτα γραφικών) και με εξαίρεση τα dropped frames όταν ορίζω ζόρικους custom pixel shaders δουλεύει κανονικά.

Μάλλον απλά δεν έχει γίνει register κανονικά.

Αυτά για την ώρα.. νύχτωσε.. πάω για δοκιμές.. :D

Πάντως Δημήτρη για να μην τρελαθείς με τις δοκιμές. Εγώ με την 430 ξεκινώ με κάποια dropped frames αλλά μετά από λίγο (γίγαντα Portioli) σταθεροποιούνται και σταματάνε. Το ίδιο και με το κλείδωμα ξεκινά και παραμένει στα 23,977Hz και μετά απο λίγο η απόκλιση γίνεται 0,00000000ms.

Στην πράξη τώρα όλα είναι τέλεια στα μάτια μου. Κίνηση, βάθος χρώματος, ανάλυση...Δεν θα τρελαθώ τώρα με χρωματόμετρο και τρελά Calibration, ίσως αν είχα βιντεοπροβολέα και έβλεπα στις 100"+ να έπαιζα με yCMS και 3Dlut αλλά για την ώρα είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Και μια αναφορά απ' το AvsForum :

" Thats not true. madVR is fully compatible with ReClock, it even has a display for "clock deviation" in the OSD which shows the amount ReClock adjusted the clock to match the refresh rate.

I use ReClock in its full processing mode with madVR (fixing my 23.9766 to 23.9760), and i never get any frame drops. If i disable it, i do get drops occasionally.

BTW, go by absolute drop numbers after playing the movie for a while, don't trust the "1 frame drop every x minutes" line in the top of the OSD, its just a estimation, and usually not correct when using ReClock."

Απάντηση: Re: Απάντηση: MPC-HC thread

ναι την light κατέβασε.

Με το καλημέρα!!!:flipout::flipout::flipout:

attachment.php

Πάμε για την heavy...

Attachments

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    53.1 KB · Views: 71
Παίδες πειραματίστηκε κανείς με το autofrequency και τα παραπάνω settings;
Δουλεύω με τον i5-2500k στα 4gb με κάρτα 6850. Συμβουλεύετε να settάρω με dvxa ή όχι;