MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Κατι αλλο που προσεξα σχετικα με αυτο που ειπες παραπάνω, o mad μου δειχνει display 23.9...Hz, source 24Hz, και composition 60Hz με smooth motion off
Δεν θα επρεπε και το composition να ειναι στα 24?

Μάλλον έχω κάνει κάτι λάθος στη μετάφραση και είναι κάτι άλλο το "composition rate",
που έχει να κάνει με το Aero και τα Windows.
(Γενικώς τα στατιστικά σε αυτό το θέμα πιο πολύ ζημιά κάνουν παρά βοηθούν.)
Σε ολόκληρο παράθυρο στην εμφανίζει αυτήν την ένδειξη;
Επί της ουσίας αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να γίνεται σωστά η αλλαγή από τα 60 στα 24.
Τη νιώθεις τη διαφορά; Φαίνεται να είσαι όντως στα 24;
Αν όχι ενεργοποίησε στον madvr την FSE.
Λειτουργούν καλύτερα οι εναλλαγές έτσι.

καλησπερα εχω ακολουθηση τον οδηγο της πρωτης σελιδας και οταν παω στο στο graphicstudio για να δω αν ειναι σωστα τα φιλτρα μου τα βγαζει ολα λαθος.
μηπως κανω κατι λαθος στο graphicstudio?

Ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στην πρώτη σελίδα.
Τα έχεις περάσει όλα τα αρχεία που θέλει;
Aν δεν θέλει να δουλέψει με τίποτα πέρασε το παλιό:
MONOGRAM GraphStudio

Last edited:
Εχεις δικιο η συγκεκριμένη ένδειξη εμφανίζεται μονο σε windowed mode, σε FSE ειναι ολα ΟΚ!

Ρίξε μια πιο προσεκτική ματιά στην πρώτη σελίδα.
Τα έχεις περάσει όλα τα αρχεία που θέλει;
Aν δεν θέλει να δουλέψει με τίποτα πέρασε το παλιό:

το εχω κανει και με το παλιο τιποτα...μου δινει τον mpg4s decoder dmo
και οχι τον lav kai madvr

Καλησπέρα.
Ήθελα να ρωτήσω κάτι γιατί έκανα update το K-Lite codeck pack και έκανα πάλι τις ρυθμίσεις.
Τώρα όταν ανοίγω μια ταινία, μου εμφανίζει στα filters μαζί με madVR, LAV Video decoder, και LAV Splitter και το File Source (Async.).
Πριν νομίζω δεν το είχε.
Είναι λογικό αυτό, ή μήπως μπλέκονται τα filters τίποτα;

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Οκ, ευχαριστώ πολύ! :-)

καποιος που δεν θελει να χρησιμοποιησει madvr και lavfilters θα δει καποια σημαντικη διαφορα απο player σε player(pure παντα)??πχ αναμεσα σε pot-vlc-mpc που υποτιθεται ειναι και οι κορυφαιοι...

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

καποιος που δεν θελει να χρησιμοποιησει madvr και lavfilters θα δει καποια σημαντικη διαφορα απο player σε player(pure παντα)??πχ αναμεσα σε pot-vlc-mpc που υποτιθεται ειναι και οι κορυφαιοι...

Το *σημαντική διαφορά* είναι τελείως διαφορετικό από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Ότι και να σου πει κάποιος, δεν έχει νόημα, αν δεν δοκιμάσεις μόνος σου.
Για να μην λέμε πάλι τα ίδια, ο MadVR είναι ο πιο εύκολος τρόπος να αρχίσεις να παίζεις με την εικόνα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Καλησπέρα παιδια!

Επειδή πρόκειται να αναβαθμίσω το htpc μου είναι προτιμότερο να αγοράσω amd ή nvidia vga?Έχω σκοπό να αγοράσω την sapphire 7750 2gb ddr3 κια θα βάλω και έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή...win 7 32bit ή 64bit? Επίσης, τα high speed hdmi καλώδια είναι αυτά που υποστηρίζουν 3D;
Και κάτι τελευταίο: ο ενισχυτής μου υποστηρίζει 5.1 dts/dolby digital ήχο και κάνω passthrough τον ήχο με lav audio. Οι ήχοι HD είναι οι 7κάναλοι ήχοι ή κάνω λάθος; Πάντως από ps3 που παίζω BR κάνοντας bitstreaming (με optical) μου παίζει πάντα ήχο και εμφανίζει στην οθόνη του ότι είναι dts ή dd 5καναλο (μάλλον τον "υποβιβάζει" σε απlό 5.1 dts/dolby digital ήχο)...

Σας ευχαριστώ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις,

Επειδή πρόκειται να αναβαθμίσω το htpc μου είναι προτιμότερο να αγοράσω amd ή nvidia vga?Έχω σκοπό να αγοράσω την sapphire 7750 2gb ddr3 κια θα βάλω και έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή...win 7 32bit ή 64bit?
Θα αγόραζα ότι με βολεύει περισσότερο... ότι έχω συνηθίσει ανεξαρτήτου μάρκας.
Άμα θες δες και μια παλιότερη αναφορά.
Η 7750 είναι πολύ καλή κάρτα για HTPC.

Επίσης, τα high speed hdmi καλώδια είναι αυτά που υποστηρίζουν 3D;

Ναι

Και κάτι τελευταίο: ο ενισχυτής μου υποστηρίζει 5.1 dts/dolby digital ήχο και κάνω passthrough τον ήχο με lav audio. Οι ήχοι HD είναι οι 7κάναλοι ήχοι ή κάνω λάθος; Πάντως από ps3 που παίζω BR κάνοντας bitstreaming (με optical) μου παίζει πάντα ήχο και εμφανίζει στην οθόνη του ότι είναι dts ή dd 5καναλο (μάλλον τον "υποβιβάζει" σε απlό 5.1 dts/dolby digital ήχο)...

Δεν έχει σχέση το πόσα κανάλια είναι ο ήχος με το αν είναι HD ή όχι.
ΗD λέμε τον ήχο που είναι ασυμπίεστος (σαν τα .flac ή τα .wav). ΗD Audio είναι τα 8-LPCM, DTS-HD MA, Dolby TrueHD. Tα δισκάκια/αρχεία με HD ήχο μπορεί να έχουν μέχρι και (όχι απαραίτητα) 8 κανάλια.
Αντίθετα τα DTS, Dolby Digital (AC3) είναι lossy codecs , συμπιεσμένος ήχος σαν τα mp3. Υπάρχει ο περιορισμός των 6 καναλιών βέβαια, αλλά η κύρια διαφορά είναι ο τρόπος που έχει αποθηκευτεί ο ήχος στο αρχείο.

Για να μεταφέρεις HD ήχο από το PC (ή οποιαδήποτε πηγή) στον ενισχυτή θέλεις καλώδιο HDMI.
Aν δεν έχεις HDMi και έχεις οπτική , στον ενισχυτή πάει μόνο το lossy μέρος του ήχου (core).

Πάντως το PS3 εκτός από τα πρώτα fat υποστηρίζουν HD Audio Bitstreaming.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσ

Ευχαριστώ για τις πληροφοριες Portioli!
Αναγκαστικά θα "παίζω" με οπτική για τον ήχο μιας και ο ενισχυτής μου είναι παλιός και δεν υποστηρίζουν οι θύρες hdmi του είσοδο ήχου...

Υπαρχει καποιο προγραμμα που να μπορουμε να δουμε ποια καναλια παιζουν σε κυματομορφη απο την HDMI εξοδο ενος netbook?

Καλησπερα!
Μόλις αναβαθμισα το htpc μ
ου και εγκατέστησα επίσης win 8 pro 64 bit. Ισχύει ακόμα ότι προτιμοτερα είναι τα 32bit προγράμματα; χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση για τα win 8;
Ευχαριστώ!

έφτιαξα ένα σκριπτ σε avisynth για κροπ και ζοομ σε SBS ταινίες..για οποιον ενδιαφερεται..

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(2,0)
ffdShow_source()
#topbot=0
#το συμπληρωνουμε σε περίπτωση που υπάρχουν και οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω πχ 138 για 1920*1080->1920*804
topbot=138
crop(0,topbot,0,-topbot)
vcrop1=height*8/9
vcrop2=(((width/2)-vcrop1)/2)
vcrop2 % 2>0 ? Eval("""
vcrop2=vcrop2-1
"""): last
height<1080 ? Eval("""
left=crop(vcrop2,0,-((width/2)+vcrop2),0)
right=crop((width/2)+vcrop2, 0,-vcrop2,0)
stackhorizontal(left, right)
SetMTMode(2)
height <=1080 ? Eval("""
Spline64Resize(1920,1080)

έφτιαξα ένα σκριπτ σε avisynth για κροπ και ζοομ σε SBS ταινίες..για οποιον ενδιαφερεται..

SetMemoryMax(1280)
SetMTMode(2,0)
ffdShow_source()
#topbot=0
#το συμπληρωνουμε σε περίπτωση που υπάρχουν και οι μαύρες μπάρες πάνω και κάτω πχ 138 για 1920*1080->1920*804
topbot=138
crop(0,topbot,0,-topbot)
vcrop1=height*8/9
vcrop2=(((width/2)-vcrop1)/2)
vcrop2 % 2>0 ? Eval("""
vcrop2=vcrop2-1
height<1080 ? Eval("""
left=crop(vcrop2,0,-((width/2)+vcrop2),0)
right=crop((width/2)+vcrop2, 0,-vcrop2,0)
stackhorizontal(left, right)
SetMTMode(2)
height <=1080 ? Eval("""
Spline64Resize(1920,1080)

Μηπως το: "SetMTMode(2,0)" να γινοταν : SetMTMode(5,8) για να εκμεταλευτεται ολους τους πυρηνες μιας συγχρονης πολυπυρηνης CPU. ?

Να κάνω και μια noobικη ερώτηση, σε λαπτοπ win7 64 με core 2 duo 2,4 3gb ram και nvidia 240m θέλω αναπαραγωγή σχεδόν όλων των αρχείων. Ο πολυκάναλος ήχος θα πρέπει να βγαίνει bitstream για να κάνει την αποκωδικοποίηση ο AVR ενώ το 3d δε με ενδιαφέρει άμεσα.
Ποιόν - ποιούς players και ποιά plugin πρέπει να εγκαταστήσω? Αν υπάρχει και κάποιο λινκ για το σετάρισμα θα το εκτιμούσα. Γενικά ψάχνω κάτι λαιτ λόγω γήρατος του λαπτοπ αλλά και λόγω περιορισμών χώρου στο σκληρό δίσκο. Τουλάχιστον για αρχή.

ps: Προσπάθησα να βγάλω άκρη με την αναλυτικότατη παρουσίαση στην αρχή αλλά κάπου την έχασα τη μπάλα ως νέοπας.