MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Εχω στήσει το HTPC συμφωνα με τον οδηγό του νήματος και όλα δουλεύουν άψογα!
Ενα προβληματάκι που έχω είναι οτι σε mkv με DTS-HD MA audio η ένταση του ήχου είναι αισθητά χαμηλότερη από άλλα format. Πχ εκεί που παίζω συνήθως στα -28 db τον LX-76, σε DTS-HD πρέπει να το βάλω -22 και λιγότερο για την ίδια ένταση. Aντίθετα σε DOLBY-TRUEHD (που σπανίζουν...)γίνεται πανικός και κατεβάζω -30-33 ανάλογα.
Είναι φυσιολογικό ή υπάρχει πρόβλημα?

παιδια μπορουν να συνεργαστουν οι ρυθμισεις με τον οδηγο και να προσθεσουμε επισης και τον svp?αν ναι ποια εκδοση και ποιες ρυθμισεις εξτρα χρειαζεται για την συνεργασια?

παιδια μπορουν να συνεργαστουν οι ρυθμισεις με τον οδηγο και να προσθεσουμε επισης και τον svp?αν ναι ποια εκδοση και ποιες ρυθμισεις εξτρα χρειαζεται για την συνεργασια?

Πέρασε το Full Pack του SVP.
Τα έχει όλα περασμένα.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

ρε παιδιά συγνώμη για τη nooboερώτηση αλλά μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Έχω ακολουθήσει τον οδηγό και μέχρι πρόσφατα όλα καλά και με τα φίλτρα και τον player. Πρόσφατα άρχισα να έχω θέματα με το full screen όπου όταν το επέλεγα το βίντεο δε γέμιζε την οθόνη αλλά έβγαζε μπάρες προφανώς ανάλογα την ανάλυση του αρχείου, στα mkv πάνω κάτω στα avi επιπλέον δεξιά και αριστερά Ο μόνος τρόπος για να γεμίσω την οθόνη ήταν να διαλέξω το touch window from outside . Όμως έτσι η εικόνα δεν είναι όπως πρέπει, δηλαδή έχει μεγαλύτερη παραμόρφωση και πετσόκομα από ότι στο παρελθόν..
Στον mpc έχω τσεκαρισμένο το keep aspect ratio kai to override aspect ratio στο default αλλά δεν ξέρω μήπως είναι και κάποια ρύθμιση στα υπόλοιπα (madvr, lav κλπ) που μπορεί να παίζει ρόλο και ίσως έχω από λάθος πειράξει.;

Μπορείτε να μου πείτε ποιες είναι σωστές ρυθμίσεις για θέαση σε full screen και χωρίς μπάρες με το καλύτερο δυνατό τρόπο;

Ευχαριστώ

Δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις. Όταν το ενεργό σου κάδρο είναι γυρισμένο σε 2,35 και 'συ το προβάλλεις σε 16:9 οθόνη ή όταν η ταινία σου είναι 4:3 και την προβάλλεις σε 16:9, αναγκαστικά θα έχεις μαύρες μπάρες ή θα αναγκαστείς να παραμορφώσεις την εικόνα σου μέσω των τρόπων που δοκίμασες.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Δεν υπάρχει αυτό που ψάχνεις. Όταν το ενεργό σου κάδρο είναι γυρισμένο σε 2,35 και 'συ το προβάλλεις σε 16:9 οθόνη ή όταν η ταινία σου είναι 4:3 και την προβάλλεις σε 16:9, αναγκαστικά θα έχεις μαύρες μπάρες ή θα αναγκαστείς να παραμορφώσεις την εικόνα σου μέσω των τρόπων που δοκίμασες.

κατάλαβα, ευχαριστώ...
κάτι άλλο τώρα σε σχέση με το luminance... στο control panel της nvidia στις ρυθμίσεις του video είναι τσεκαρισμένη η επιλογή με το video player οπότε φαντάζομαι παρακάμπτεται η κάρτα αφού δεν έχεις δυνατότητα να παίξεις μεταξυ 0-255 kai 16-235 (αυτό υποθέτω το θέλουμε). Η τηλεόραση μου είναι μια lg 60pk550 αλλά δεν μπορώ να βγάλω άκρη γιατί η επιλογή για τη στάθμη του μαύρου (υψηλή-χαμηλή-αυτόματη) που υποτίθεται αντιπροσωπεύει την επιλογή 0-255 και 16-235 είναι κλειδωμένη στο αυτόματο (ίσως παίζει ρόλο ο τρόπος σύνδεσης pc me TV DVI--->HDMI). Παίζοντας με το madvr πρόσεξα ότι στο 0-255 φαίνεται πιο ζωηρό και πιο φυσικό το μαύρο στην τηλεόραση, ένω το 16-235 γκριζάρει την εικόνα. Είναι αυτό ένδειξη για τη δυνατότητα της τηλεόρασης και τι πρέπει να διαλέξω στο madvr;

Δεν γίνεται να μην καταλάβεις ότι κάτι πάει στραβά και χωρίς πολύ ψάξιμο.
Ή θα φαίνονται τα μαύρα πολύ γκρι ή θα είναι καμένα (~δεν θα αναγνωρίζεις καθόλου λεπτομέρειες)

Αρχικά πρέπει να κοιτάξεις λίγο πιο προσεχτικά το manual της TV να δεις τι γίνεται.
Καλό είναι να ψάξεις κάποιο review από σοβαρό site να δεις πως συμπεριφέρεται η συσκευή στην BTB/WTW πληροφορία.
Με τη σειρά πώς πρέπει να είναι oι ρυθμίσεις...
  1. MadVR Full - Nvidia 0-255 - Τηλεόραση Full
  2. MAdvR Limited - Nvidia Full - Tηλεόραση Limited
  3. MadVR Limited - Νvidia Limited - Τηλεόραση Limited

Σε σύνδεση με HDMi οι nvidia περνάνε μόνο Limited RGB. Oπότε αυτή η ρύθμιση είναι σαν να μην υπάρχει.
Tώρα εσύ που είσαι με DVI δεν έχεις πρόβλημα, αλλά για καλό και για κακό βάλε custom resolution και τσέκαρέ το.

Kατέβασε τα patterns του AVS από εδώ:
AVS HD 709 Calibration

Προτίμησε τα αρχεία .mp4 για να μην μπλέκεις με extra μετατροπές.
Πήγαινε στο φάκελο basic settings.
Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι έτσι:

Brightness Calibration:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Contrast Calibration:

Color Clipping:

Last edited:
Kατέβασε τα patterns του AVS από εδώ:
AVS HD 709 Calibration

Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι έτσι:

Color Clipping:

Καλα οχι ακριβως ετσι το πρασινο, γιατι στο βιντεο color clipping εχει κλιπαρει.
Να κατεβει αμεσως το contrast παρακαλω για διορθωση του προβληματος.:flipout:

" Σε σύνδεση με HDMI στις nvidia κλιπάρει το Full RGB."

Xατζηγεωργιου τ'ακους. ????
Ξανα βρισε αμα θες την ΑΤΙ μου. :laugh:

Δεν το έχω διατυπώσει καλά...
Από hdmi η nvidia περνάει μόνο Limited.

Οπως κι αν το διατυπωσεις, μας κανει για να της βρουμε κουσουρι.!
Και για να σε προλαβω επειδη εισαι αντικειμενικος, μην αραδιασεις τα κουσουρια των ΑΤΙ.
Ασε να τη σπασω πρωτα για 24/h σε 2-3 ατομα που μου εχουν βγαλει την ΑΤΙ εκτρωμα.! :flipout:

Οπως κι αν το διατυπωσεις, μας κανει για να της βρουμε κουσουρι.!
Και για να σε προλαβω επειδη εισαι αντικειμενικος, μην αραδιασεις τα κουσουρια των ΑΤΙ.
Ασε να τη σπασω πρωτα για 24/h σε 2-3 ατομα που μου εχουν βγαλει την ΑΤΙ εκτρωμα.! :flipout:

ATI, ATI, ATI...α, λες για μια αποτυχημένη εταιρεία που βγάζει κάτι καρτούλες για τα πισιά?? :aetsch:

Τι με νοιάζει το HDMI? Δεν έχω ενισχυτή!!

DVI - HDMI και περνούν τα πάντα όλα!!:Banane0:

ATI, ATI, ATI...α, λες για μια αποτυχημένη εταιρεία που βγάζει κάτι καρτούλες για τα πισιά?? :aetsch:

Τι με νοιάζει το HDMI? Δεν έχω ενισχυτή!!

Γιατι, εχεις ηχεια. ? :aetsch:
Τι μας πετας ενισχυτες κλπ. ?
Μιλαμε για εικονα και black level και "προβληματακι" της nvidia επανω σε αυτο.!

Απλα μπηκες να τρολαρεις την ΑΤΙ.

Αυτο να το πεις στον portioli που λεει οτι περναει μονο limited (video) και οχι full (pc level) απο το hdmi.!

E, Οχι να με πεις και fan boy....κρυφο...JVC-ακια.! :laugh:

Αυτο να το πεις στον portioli που λεει οτι περναει μονο limited (video) και οχι full (pc level) απο το hdmi.!

E, Οχι να με πεις και fan boy....κρυφο...JVC-ακια.! :laugh:

Ο Αλέξανδρος είπε μόνο από HDMI, εννοώντας την έξοδο HDMI....αλλά, τα φανμπόγια διαβάζουν ό,τι θένε!!-bye-

Ο Αλέξανδρος είπε μόνο από HDMI, εννοώντας την έξοδο HDMI....αλλά, τα φανμπόγια διαβάζουν ό,τι θένε!!-bye-

Αυτο ειπα και εγω στο ποστ #636. :slapface:
Εννοεις δηλαδη, οτι θα πρεπει καποιος να παιρνει απο την dvi (με οτι αυτο συνεπαγεται) αλλα για εσενα δεν ειναι ψιλο fail.!

Και μιας και τριτη φορα με λες fanboy και εκτροχιαζεις τρολλαροντας (ενταξει υπερβαλλω για να εξυπηρετηθουν οι σκοποι μου)
αχτι το ειχα να σου πεταξω καποτε το παρακατω gif. :p

Δεν ΜΟΥ χρειάζεται το Full RGB για να βλέπω ταινίες μίστερ, παρότι η Nvidia το περνάει κανονικά με καλωδιάκι DVI-HDMI!! Να το ξαναγράψω στα κινέζικα??:Banane0::D

Μα ουτε εμενα μου χρειαζεται το full rgb. Μιλαμε απλως για καποιον που θελει να βαλει στην αλυσιδα την καρτα στο full rgb για να κανει το ιδιο σε ολη την αλυσιδα π.χ. στον madvr .
Και για να το πλατιασω κι αλλο, μπορει αποκλειστικα για το θεμα που μιλαμε να μην το χρειαζομαστε, αλλα καποιος μπορει γενικα να θελει να γυρισει την καρτα στο full rgb (για παραδειγμα στο desktop , καθως και για σερφαρισμα κλπ) πολλες εικονες ειναι φτιαγμενες για 0-255 και ισως καποιος να θελει η καρτα να γυρισει εκει.

Αρα ενα προβλημα, το λες γενικα στην καρτα. (ας μας διαφωτισει ο Αλεξανδρος αν ειναι σωστο αυτο που ειπα για το 0-255 οτι ειναι καλυτερα για desktop κλπ ή εγω δεν εχω καταλαβει καλα.)

Και για να μη με λες fan boy ATI, σου ειχα πει πριν λιγο καιρο, το fail της Ατι, οπου αν επιλεξεις στην καρτα εξοδο YCbCr, αυτη προηγουμενως το εχει μετατρεψει εσωτερικα σε rgb πρωτα, οποτε κανει ακομα μια μετατροπη πριν στο δωσει, με οτι συνεπαγεται παλι στην ποιοτητα.

Τελος παντων, τιποτα δεν ειναι τελειο και για αυτο βοηθουμαστε απο τετοια νηματα να κανουμε οτι καλυτερο μπορουμε μεσα απο τα pc μας.!

Υ.Γ.
Μπα, βλεπεις και ταινιες. ? (εκτος κι αν εννοεις τα patterns και τη φατσα της liloy στα κλιπακια που βαζεις) :eviltongue:

Υ.Γ. 2
Κινεζικα μη γραψεις γιατι οπως λεει και μια κινεζικη παροιμια:
kineziki_parimia.jpg

Last edited: