MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Καλησπερα σε ολους,

Εχω σεταρει τον mpc home cinema να αναγνωριζει οτι ειδος αρχειου παιζω και αντιστοιχος να το βλεπει ο ενισχυτης που εχω pioneer lx 52. Ενω παιζω τα παντα σχεδον, εχω ενα θεμα πλεον με αρχεια τα οποια ειναι 10bit. Δηλαδη πχ 720p αλλα κωδικοποιηση 10bit. Εχουμε καποια λυση γιατι δεν θελω να το πειραζω πολυ το setup απο τη στιγμη που με καλυπτει απολυτα. Καποιο φιλτρο ή codec που μπορει να μου κανει τη δουλεια χωρις να μου δημιουργησει θεμα; Το htpc ειναι core 2 duo intel 8400 με μια amd 5450 gpu και 4gb ram, με win 7 ultimate 64bit.

Δεν νομιζω να ειναι η τελευταια εκδοση, μιας και επειδη ολα δουλευαν ρολοι δεν εκανα πειραματα. Ειδα οτι καποιοι βαζουν τον madvr και κατι lava codecs, αλλα απενεργοποιουν τα παντα, ffdshow κλπ, κατι που φοβαμαι θα κανει τον ενισχυτη να μην βλεπει τπτ...

Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Xειρουργειο με portioli μυριζομαι.

Τι να βοηθήσω εγώ; Έχουμε warewolf για το SVP.
Tέτοιο customer support ούτε η Amazon

Κι όμως το βρήκα
Αφού έφαγα τα σηκώτια μου και τα μάτια μου απ´ το διάβασμα, τη λύση τη βρήκα στο forum του SVP.
"I found the problem, I had to disable the Enable Stereoscopic 3D function in the nVIDIA Control Panel
strange though... I have so much RAM"
Ωραία κλείνει η βραδυά... Νίκησε η Μπάρτσα κι ο στριγκάκιας διαμαρτυρόταν, νίκησε η Πανάθα βρήκα κι εγώ τη λύση κι όλα μέλι γάλα... Braking Bad και ύπνο τώρα.

Όντως από τα πιο κουλά που έχω ακούσει.

Δεν νομιζω να ειναι η τελευταια εκδοση, μιας και επειδη ολα δουλευαν ρολοι δεν εκανα πειραματα. Ειδα οτι καποιοι βαζουν τον madvr και κατι lava codecs, αλλα απενεργοποιουν τα παντα, ffdshow κλπ, κατι που φοβαμαι θα κανει τον ενισχυτη να μην βλεπει τπτ...

Τώρα αν βάλεις 10bit δεν σου παίζει τίποτα ή σου παίζει με σπασίματα;

Αν δεν σου παίζει τίποτα, βάλε τον LAV να δουλεύει στο απλό mode (sw decoding) και μην πειράξεις τίποτα άλλο.

Last edited:
Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Τι να βοηθήσω εγώ; Έχουμε warewolf για το SVP.
Tέτοιο customer support ούτε η Amazon...

Τι λες βρε Αλεξανδρε. ?
Ισως ειμαι Ο ΜΟΝΟΣ που δεν εχει SVP, δεν εχω ιδεα απο τα μενου του, και δεν εχω και nvidia που συνηθως ζητα για καλυτερη υποστηριξη.!
Εχω παραμεινει με το κλασσικο script (το οποιο κι εκτιμω για την ελλειψη βιντειλας στα 30 fps) και κανω το σταυρο μου μη χρειαστω κανα format και χρειαστει αυτον τον κυκεωνα σεταρισματος.

Ο πιο ακαταλληλος για συμβουλες περι SVP ισως ειμαι εγω.!

Απλα καποτε προσπαθωντας να πειραματιστω θελοντας να κανω το svp να τρεχει στα 30 fps, εκανα copy επανω του, το script το δικο μου και εφαγα ενα memory leak στον mpc.
Για αυτο και υπεθεσα , μηπως στην περιπτωση του μπαμπη ειχε κανει κατι το svp.

Και εσυ Αλεξανδρε κοιτα να εισαι πιο πολυ standby και να μη σε ψαχνουμε.!
Πριν λιγες μερες, καναμε κατι πειραματα με τον χατζ και προσπαθησα να ξανα δοκιμασω τον svp. Σε χρειαστηκαμε, αλλα ησουν εξαφανισμενος για support.

Mηπως εφταιγε που ηταν 05:30 το πρωι. ??? :laugh:

Πάντως σε μένα στα 24 και 23,976 δεν το βλεπω να λειτουργεί.ανοιγει κατα την αναπαραγωγή ταινίας αλλα δεν τον βλεπω να λειτουργεί.τον βλεπω να λειτουργει στα 60hz αλλα σε αλλη συχνότητα γιοκ.αντε να δουμε τι θα κάνουμε εμείς με προβολέα που εχουμε θεμα με κίνηση....

Πάντως σε μένα στα 24 και 23,976 δεν το βλεπω να λειτουργεί.ανοιγει κατα την αναπαραγωγή ταινίας αλλα δεν τον βλεπω να λειτουργεί. τον βλεπω να λειτουργει στα 60hz αλλα σε αλλη συχνότητα γιοκ.αντε να δουμε τι θα κάνουμε εμείς με προβολέα που εχουμε θεμα με κίνηση....

Μηπως να εκανες απεγκατασταση τα παντα (mpc + svp) και υστερα να ξανα περνουσες απλα τη φουλ version του SVP. ?

Αν εγκατεστησες την lite svp εκδοση, να ξερεις οτι σε αυτη την εκδοση χρειαζονται καποια Required packages:
- avisynth
- ffdshow
- Microsoft Visual C++ 2008 SP1 MFC Security Update.

Eκτος κι αν δεν καταλαβα καλα τι εννοεις: "τον βλεπω να λειτουργει στα 60hz αλλα σε αλλη συχνότητα γιοκ".
O svp, δινει παντα 60 καρε (fps/sec). Aυτο σημαινει οτι για να μην βλεπεις σκαλωματα στην κινηση θα πρεπει και η εξοδος καρτας γραφικων να ειναι γυρισμενη στα 60hz. Αν απο τα windows εχεις γυρισει τη συχνοτητα ανανεωσης στα 60hz, τοτε ολα θα πρεπει να δουλευουν με σωστο f.i.

TI εννοεις: "σε αλλη συχνοτητα γιοκ." ??? Ο svp θα παρει τα 23.976 καρε και θα στα κανει 60 καρε. Αρα, θα πρεπει να εχεις σωστα χρονισμενη και την οθονη/προβολεα στα 60 hz. Μεσα απο τα win λοιπον επιλεγεις συχνοτητα ανανεωσης 60hz.
(οταν θα εχεις ηδη συνδεσει τον προβολεα επανω στην καρτα γραφικων, τοτε κανε την αλλαγη στα win. Μηπως σε γυριζει σε αλλη συχνοτητα)

Ποια άλλη συχνότητα? Μόνο στα 60Hz πρέπει να λειτουργεί το πρόγραμμα....

Παίρνει τα καρεδάκια από το υλικό (23,976 - 24 - 25 - 30) και τα κάνει 60 ανανεώνοντας στα 60Hz.

Edit:

Με πρόλαβε ο λύκος!

Re: Απάντηση: Re: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματ

Τώρα αν βάλεις 10bit δεν σου παίζει τίποτα ή σου παίζει με σπασίματα;

Αν δεν σου παίζει τίποτα, βάλε τον LAV να δουλεύει στο απλό mode (sw decoding) και μην πειράξεις τίποτα άλλο.

Αν βαλω αρχειο 10 bit να παιξει, βγαζει σε γρηγορες σκηνες artifacts στην οθονη....

Last edited by a moderator:
Τα φυσιολογικα artifacts των γρηγορων/δυσκολων σκηνων, ή γινεται το ελα να δεις. ?

Φαντασου πτι παιζω σχεδον τα παντα χωρις κολληματα και χωρις artifacts. Οποτε μου κανει εντυπωση και με ενοχλει στη θεαση οταν πρεπει να βλεπω artifacts να πεταγονται παντου και καπως να αλλοιωνονται και τα χρωματα. Απλως λογω ελλειψης χρονου τοσο καιρο απο τη στιγμη που δεν ειχα θεματα με το htpc δεν το πειραζα. Στο mpc παιζω μονο με ffdshow-prefer και εχω κανει disable ενα φιλτρο microsoft audio decoder, βαση ενος οδηγου που ειχα βρει πριν καιρο.

Δεν χρησιμοποιω svp, αλλα κλασικο script, οπου θεωρητικα εχει πιο πολλα artifacts απο το svp.
Αν σκεφτουμε οτι το SVP εχει και καποιες παραμετροποιησεις για το ποσο να κρυβει τα artifacts κλπ, τοτε μου κανει εντυπωση αυτο που λες.

Μηπως εχεις τη λανθασμενη εντυπωση, οτι το SVP ειναι 100% free απο artifacts. ? Δυστυχως αφου δεν το χρησιμοποιω, δεν ξερω ποσα artifacts παραγει (ή ειναι σχεδον τελειο) ωστε να καταλαβω αν ειναι αυτα που σε ενοχλουν, ή κατι παει στραβα και εχεις πολυ περισσοτερα απο οτι οι υπολοιποι χρηστες.

Ο χατζηγεωργιου και ο vas νομιζω οτι εχουν nvidia και εχουν ξεψαχνισει το SVP. Περιμενε να σου πουν αυτοι με τις ρυθμισεις τους αν εχουν (και πόσα) artifacts.
Το οτι αναφερεις ομως οτι τα εχεις στις δυσκολες/γρηγορες σκηνες, φανταζομαι οτι ειναι φυσιολογικο. Εκει δημιουργουνται.!

Mηπως ειναι artifacts απο την καρτα γραφικων. ? Εχει γινει κανα overclocking, ανεβασμενες θερμοκρασιες στην καρτα. ? To τροφοδοτικο στο Pc ειναι επαρκες. ?
Τα συμπτωματα ειναι ιδια με καρτες γραφικων με προβλημα.!

Last edited: