MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Να όμως που σε εμένα το προβλημα με τα αρχεία 10 bit λύθηκε με αναβάθμιση του mpc-hc

Μας έδωσε κάθε πληροφορία ο Βασίλης εκτός από την έκδοση του mpc

Last edited:
Εγω τον ρωτησα για την έκδοση του mpc και με έγραψε

Και εσείς ψάχνεστε με φίλτρα, βότανα και ματζουνια

Last edited:
Προς Χατζηγεωργιου:

Ο Βασιλης Α. εχει ηδη αναφερει οτι μιλαει για αρχεια 10bit. (post 681,691).

Προς slalom:

Ρωτησες τον Βασιλη Α. αν εχει την τελευταια εκδοση mpc στο post #682 και σου απαντησε στο αμεσως επομενο #683, οτι δεν εχει την τελευταια εκδοση.!
Ο Χαρακτηρισμος " με εγραψε" ειναι λιγο αστοχος.
Επισης ο χατζηγεωργιου δεν εχει αδικο οταν λεει οτι οι αναβαθμισεις δεν λυνουν μονο προβληματα, δημιουργουν κι ολας. Π.χ. Χρηστες παραπονιουνται οτι με τη νεα εκδοση, δεν παιζουν αρχεια απο server.
Ολο και καποιο Bug ξεπεταγεται που και που.

Παντως κι εμενα η νεα εκδοση mpc μου ελυσε ενα μικρο προβλημα που ειχα στο f.i με script.

Ας μην ειμαστε αυστηροι με τον Βασιλη Α. Εδω κι εγω μπερδευτηκα και κατεληξα να του μιλω για SVP. :silly:

Ουτε μου ειπε ποια εκδοση έχει. Ζήτησα ευθεία απάντηση σε ευθεία ερώτηση

Το ξεχειλώσαμε μου φαίνεται...

Ο Βασίλης έγραψε ότι έχει πρόβλημα με τα 10μπιτα αρχεία.

Απάντηση:

Βασίλη, και 'γω είχα και λύθηκε με την χχχχ τελευταία έκδοση του MPC.

Αν παρέμενε το πρόβλημα και μετά την αναβάθμιση τότε θα μιλάγαμε για ματζούνια και δεν θα ψάχναμε στα τυφλά.

Τέλος και τω Θεώ δόξα...

Bρε slalom ποσο πιο ευθεια. ?

- Εχεις τo τελευταιο mpc-hc. ?
- Δεν νομιζω να ειναι η τελευταια εκδοση...

Εγω παλι δεν καταλαβα.! Ο Βασιλης ειχε προβλημα με τα 10 bit, αλλα επισης ειχε και ο slalom. ? O slalom εκανε αναβαθμιση και το προβλημα λυθηκε. ? Τοτε κανει και μια αναβαθμιση και ο Βασιλης για να λυθει, ελπιζοντας να μην του ξεφυτρωσει κανενα Βug αλλου.!

Οποτε ξεμπλεχτηκαμε λιγο.! Αν εχουμε προβλημα 10 bit, δοκιμαζουμε νεα εκδοση mpc.

Bρε slalom ποσο πιο ευθεια. ?

- Εχεις τo τελευταιο mpc-hc. ?
- Δεν νομιζω να ειναι η τελευταια εκδοση...
Εντελώς ασαφης, γιατι απο τοτε που ειχα το πρόβλημα το εχω αναβαθμίσει 2 φορές, οπότε του απάντησα τυχαία, κατα κάποιο τρόπο, για την αναβάθμιση.

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Εγω τον ρωτησα για την έκδοση του mpc και με έγραψε

Και εσείς ψάχνεστε με φίλτρα, βότανα και ματζουνια

Βρε δεν σε εγραψα, ειμαι εκτος σπιτιου απο χθες και σημερα λογω δουλειας γυρναω 22:00. Μην παρεξηγησε ετσι, αλλωστε βοηθεια ζητησα και εκτιμω τον χρονο σας.

Φιλε μου δεν εχω κανένα πρόβλημα. Απλά στο doom9 που μιλαω με κάποιον και του είπα τότε για το πρόβλημα αυτό, μου είπε αμέσως να αναβαθμισω το mpc. Το έκανα και τέλος, ολα καλά.

Τώρα αν σε κάποιους παρουσιαζονται άλλα προβλήματα, ισως να θέλουν και τα υπόλοιπα προγράμματα αναβάθμιση.

Έχω ένα προβληματάκι με τους υπότιτλους... Κανονικά θα έπρεπε, απ´τη στιγμή που υπάρχει εξωτερικό ***.srt αρχείο να δίνει προτεραιότητα και να διαβάζει αυτό.
Χθές όμως παρατήρησα οτι δεν το κάνει, έπεσε στα χέρια μου κάποια παλιά ταινία (Hatari του 1962) και αντί να διαβάζει τους εξωτερικούς υπότιτλους διάβαζε τους ενσωματωμένους Αγγλικούς. Για να δεί τους Ελληνικούς θα έπρεπε να τους επιλέξω ατο το Subtitles.
Τελικά, επειδή υπάρχουν σε πολλά σημεία ρυθμίσεις για τους υπότιτλους, και στο MPC-HC αλλά και στ madVR, τι πρέπει να τσεκάρω; Για δώστε καμιά βοήθεια μην αρχίσω πάλι τα ψαξίματα και βαριέμαι... :smile:

Εγω βαζω στο τέλος του ονόματος του αρχείου srt το .el και τους εμφανίζει πάντα πρώτους

Πρώτα από όλα ένα μεγάλο ευχαριστώ για το καταπληκτικό οδηγό , όλα σε ένα νοικοκυρεμένα :worshippy: και μάλιστα χωρίς να ξοδέψει κάποιος ούτε ευρώ :2thumb22sup:
Πριν χρησιμοποιούσα τον km με CoreAVC Professional (τον CoreAVC το χρησιμοποιώ και με τον MPC Home Cinema ) με ένα αρκετά συμπαθητικό αποτέλεσμα , πλέον είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εικόνα .
Το μηχανάκι είναι αρκετά παλιό δηλαδή
Ρ4 (a775) /64bit στα 3,6ghz
4 x 1gb ddr2 στα 667mhz ( 3gb βλέπει το σύστημα )
ΗDD Velocity Raptor SATA II 150GBs με Windows7
Και το μόνο καινούργιο είναι η κάρτα γραφικών μια nvidia gts 450 μιας και η προηγούμενη nvidia έπεσαι γενναία μετά από 8 χρονιά :award:
Όλα τρέχουν μια χαρά εκτός από anime στα 1080p
Ναι για κάποιο μυστήριο λόγο ο MPC δεν τα παίζει , πάνε καρέ-καρέ , μόνο ο ήχος πάει σωστά , όταν είναι 720ρ τα παίζει μια χαρά μόνο στα anime όμως , οποιαδήποτε άλλη ταινία παίζει άψογα.
Ο km τα παίζει μια χαρά όμως . Οπότε είπα να δουλεύω τον km για τα anime και ας τα δείχνει λίγο χειρότερα.
Ένα anime όμως δε παίζει πουθενά , το media Info από τον MPC είναι το παρακάτω

General
Unique ID : 191592316082383995252101239100685928504 (0x9023567E5EC7B04E818B79933713C838)
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 2.26 GiB
Duration : 25mn 40s
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 12.6 Mbps
Encoded date : UTC 2013-10-04 04:53:57
Writing application : mkvmerge v5.0.1 ('Es ist Sommer') built on Oct 9 2011 11:55:43
Writing library : libebml v1.2.2 + libmatroska v1.3.0
Attachment : Yes

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 16 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Scan type : Progressive
Title : 10bit H.264 - 1080p
Language : Japanese
Default : Yes
Forced : No
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Audio
ID : 2
Format : FLAC
Format/Info : Free Lossless Audio Codec
Codec ID : A_FLAC
Bit rate mode : Variable
Channel count : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Title : 2.0 FLAC
Writing library : libFLAC 1.3.0 (UTC 2013-05-26)

Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει?

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High [email protected]
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 16 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bits
Scan type : Progressive
Title : 10bit H.264 - 1080p
Color primaries : BT.709
Transfer characteristics : BT.709
Matrix coefficients : BT.709

Ξέρει κάποιος τι μπορεί να φταίει?

Ένας αρκετά πιθανός λόγος είναι τα 10bit.Τα αρχεία αυτά ζορίζουν πολύ το σύστημα γι'αυτό έχεις τα αποτελέσματα αυτά

Πατώντας tab στον Km δείχνει 100% cpu use και ο CoreAvc γίνεται μπλε με το συγκεκριμένο αρχείο ενώ συνήθως είναι πράσινος
Άρα το μηχανάκι δε τραβάει για τέτοια αρχεία , κρίμας , σ ευχαριστώ για την απάντηση.

Αν και δεν μάλλον δεν είμαι στο πιο κατάλληλο topic, παίρνω το θάρρος να κάνω την ερώτηση εδώ.. Λοιπόν το θέμα έχει ως εξής. Το καλώδιο HDMI απο το PC στην TV δε το έχω μόνιμα συνδεδεμένο(περνάει το σαλόνι). Κάθε φορά που το συνδέω πρέπει να κάνω restart το pc για να πάρω ήχο. Εικόνα στέλνει κανονικά. Nvidia έχω και είναι minor issue αλλά αν τυχών το χει ψάξει κανείς και έχει λύση θα του ήμουν υπόχρεος.. ευχαριστώ!

Θα ανοίξεις το μεικτη ηχου και θα αλλαξεις την εξοδο από speakers σε αυτό που θα δεις

Re: Απάντηση: MPC Home Cinema : Βασικός Oδηγός Αναπαραγωγής, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κ

Θα ανοίξεις το μεικτη ηχου και θα αλλαξεις την εξοδο από speakers σε αυτό που θα δεις

Καλησπέρα. Πάω control panel-Sound καρτέλα playback. Εκεί έχει επιλογές το Speakers του pc σα default. Έχει επίσης Nvidia Hdmi output (port 1), port 2 , port 3 και Sony AVAMP-1. Μετά το reset μου δίνει ήχο πάντα απο την επιλογή SONY AVAMP-1. Δυστυχώς πρέπει να κάνω reset το pc για να δώσει ήχο απο εκεί. Επίσης δε με αφήνει να το επιλέξω όταν συνδέω το καλωδιο εστω και χειροκίνητα.

Εχεις τελευταίους drivers ηχου-εικονας?

Στο laptop μου μεταφερει αυτόματα τον ηχο στο HDMI μολις βαλω το καλωδιο.

Και σε ένα Pavillion που του περασα 7ρια, το δουλευει χειροκίνητα όπως σου ειπα.

Όταν λες δε σε αφηνει, η εικονα δειχνει ηδη από το HDMI και μετα κανεις την αλλαγη?

Εχεις τελευταίους drivers ηχου-εικονας?

Στο laptop μου μεταφερει αυτόματα τον ηχο στο HDMI μολις βαλω το καλωδιο.

Και σε ένα Pavillion που του περασα 7ρια, το δουλευει χειροκίνητα όπως σου ειπα.

Όταν λες δε σε αφηνει, η εικονα δειχνει ηδη από το HDMI και μετα κανεις την αλλαγη?

Εννοώ δε το δίνει σαν επιλογή σαν να μην είναι συνδεδεμένο. Εικόνα δίνει κανονικά. Ήχο παίρνω αυτόματα στην tv μετά απο reset. Οδηγοί υπάρχουν και πιο τελευταίοι όχι οτι αυτοί που έχω είναι παλιοί. Θα δω κάποια στιγμή με νέους drivers.. για αρχή θα πειραματιστώ με NVidia control panel..