Μπέρδεμα...

Κατάλαβα τι λές triangle. Tα πέρασα αυτά με τα dome.
Σαφώς και το μπάσο ενισχύεται με τοποθέτηση στη γωνία.
Περίπου 2 εβδομάδες το πάλευα και μπορώ να πω ότι έμεινα αρκετά ικανοποιημένος στο τέλος. Πραγματικά χανόταν στο χώρο.

Με τα Εlac δεν το έψαξα ακόμη μιας και περισσότερο με ενδιαφέρει το μουσικό κομμάτι και τα ηχεία.

1-2 ώρες μόνο έπαιξε με τον AV την περισσότερη ώρα ήταν με τον Sansui. Αποκοπή (πολύ βιαστικά είναι η αλήθεια) έκανα στα 70 Hz και η ένταση παρέμεινε όπως και με τα dome λίγο κάτω από το 5/10.

Δεν εστίασα ακόμα στο θέμα έχω πολλές δοκιμές να κάνω. Την περισσότερη ώρα το sub ήταν κλειστό.

-bye-

Μπά βρε φίλε τι ανήσυχος... Αν ήμουν ανήσυχος θα είχα κινηθεί καιρό τώρα.
Μάλλον μπερδεμένος και φοβισμένος είμαι...
Ελπίζω τουλάχιστον αυτό που έχω στο κεφάλι μου να μου βγεί και να το ευχαριστηθώ.

Ναι το αποφάσισα για τα Εlac. Θα με συντροφεύσουν!

Τώρα με περιμένει μεγάλη εβδομάδα με τις ακροάσεις για ενισχυτή.

Χρήστο από τη μία γουστάρω τρελά το ψάξιμο και τα συγκριτικά, από την άλλη με φοβίζει ο χώρος... Κάπου εκεί είμαστε και προχωράμε.

:grinning-smiley-043 -bye-

Mεγειες λοιπον !!!
Πιστευω οτι θα τα ευχαριστηθεις.

Κια τους τους βρεις και τον καταλληλο ενισχυτη ...

Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

τα dome θα τα χρησιμοποιήσεις όλα ?

Θα χρησιμοποιηθούν τα δύο για back, το ένα (ή δύο) για διαλόγους και το sub. Tα δύο με τις βάσεις στο υπνοδωμάτιο, που υπάρχει και εκεί ένα συστηματακι.

Δεν μέτρησες λάθος έξι έχω (μου μαγάρισε ο μικρός τη βάση του ενός και αγόρασα άλλο ένα...
έτσι και αλλιώς λόγω χώρου πλαινά δεν σηκώνει.
:ernaehrung004:

No Fear....:music-smiley-005:

Thanx! δεν μπορώ να πω ότι με έπεισες, αλλά καλή προσπάθεια.
Πάνο ο φόβος είναι και καλό πράγμα μερικές φορές. Με οδηγεί στο να ακούσω περισσότερο και ίσως έτσι να ξεμπερδευτώ.

Mεγειες λοιπον !!!
Πιστευω οτι θα τα ευχαριστηθεις.

Κια τους τους βρεις και τον καταλληλο ενισχυτη ...

Αμήν Ντίνο. Είδωμεν την εβδομάδα που έρχεται.

Το έχω σίγουρο ότι θα περάσω από Leema, Naim και από εκεί και πέρα ακούω προτάσεις για μαύρους (εντάξει κι αν δεν είναι κατράμι δεν πειράζει:ADFADF1:), με AV passthrough και τα υπόλοιπα που έχω να αναφέρει στο νήμα.

Ευχαριστώ όλους παιδιά. Βοηθάτε πολύ.

Keep waking......που λεει και ο γιαννακης....Α,καλοριζικα τα elac.τα ειχα ακουσει τοτε στην stepcom με dencen,πολυ ωραιος συνδιασμος....εχε υποψην πως σε θεματα ρευματων δεν θα κανεις οικονομια.Καλη συνεχεια,περιμενουμε και φωτο με πληρες το συστημα και εντυπωσεις βεβαιως...:ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Μπέρδεμα...

Καλημερα και καλή εβδομάδα στη παρέα!

... κοίτα μεχρι τα μέσα του άλλου μήνα να έχεις τελειώσει, θα είμαι μάλλον για κανα 3ημερο Αθήνα.

Welcome. Kαφεδάκι μετά ακροάσεων οπωσδήποτε!

(Μπάς και σκέφτεσαι και συ το ίδιο βρε θηρίο???)

Keep waking......που λεει και ο γιαννακης....Α,καλοριζικα τα elac.τα ειχα ακουσει τοτε στην stepcom με dencen,πολυ ωραιος συνδιασμος....εχε υποψην πως σε θεματα ρευματων δεν θα κανεις οικονομια.Καλη συνεχεια,περιμενουμε και φωτο με πληρες το συστημα και εντυπωσεις βεβαιως...:ernaehrung004:
Densen... στη λίστα και αυτός.
Για τα ρεύματα το υποψιαζόμουν και φυσικά έχεις δίκιο.
Το διαπίστωσα με τα υπάρχοντα στο σπίτι. Ένας λόγος που φοβάμαι τους λιγότερους/μικρότερους ενισχυτές.

Φωτό μαζί με τον ενισχυτή και τις εντυπώσεις. Είμαι λίγο αυστηρός/ανικανοποίητος οπότε θα έχουμε να λέμε πάλι...

Καλοταξιδα
Κοιτα και καμια λαμπα

Λαμπάτο θα πάρω στο γυιό μου (...όταν τελειώσει το Λύκειο σε 13 χρόνια...) :flipout:

Βρε συνωνόματε εδώ χάνομαι στα εύκολα... να βάλω άλλο άγνωστο νταλκά στο κεφάλι μου? καθότι και άσχετος όπως θα έχεις καταλάβει...:ADFADF1:.
Στο μέλλον αν δωθεί η ευκαιρία μπορεί κάτι να γίνει.

Aν νομίζεις συνωμε οτι ειναι ''ευκολα'' να ακουσεις μουσικούλα με ~1000ε τρανζιστορ....:flipout::flipout:
με λαμπα ακούς

Γιαυτό λεμε....
και τα λαμπακια μη τα φοβασαι καθόλου, ουτε τον νεοτερο αν λαβεις τα μετρα σου.
Παρε την Tsakiridis devices (μη μου πει κανεις οτι κανω προωθηση, ειναι μακραν στα χρηματα)
θα σου δωσουν ενα demo να ακουσεις σπίτι.
Αυτό θα το κανεις οταν εχεις καταλήξει σε τρανζιστορ για να κανεις την τελική κόντρα.
και μετα πες μας και εμας-bye-

ΟΚ, και μόνο σαν εμπειρία λέει!!! θα προσπαθήσω να το κάνω.

Αλήθεια AV pass κάνουν τα Τsakiridis. Είχα και ένα περιοδικό του εξωτερικού που βραυβεύτηκε θα ρίξω μια ματιά.

Ευχαριστώ!

edit. Kαι κάτι ακόμα. Ρίμπον και λάμπα πως τα πάνε? Είναι "φίλοι" ή πάμε σε λαμπρότητες?

Last edited:
Να σε δω να ματσάρεις λάμπες μόνο και δεν θα χρειάζομαι τίποτα άλλο να δω!!!!!!!!!!!!!!!!! :flipout::flipout::flipout:

Πρίν λίγη ώρα τελείωσε η ακρόαση του Pulse.

To συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να δοκιμάσω στο Oppo αντικραδασμικά...
Μη γελάτε καθόλου...
(και να σκεφτείς ότι έσπαγα πλάκα με τις σχετικές συζητήσεις... Τελικά το λούστηκα και αυτό!)

Λοιπόν επί του θέματος να πώ ότι άκουσα κυρίως τον Pulse και πολύ λίγο το set (προ-τελικού) της ΑudioLub και τον μικρό Hegel.

Συνολικά ο pulse ξεχώρησε στα αυτιά μου άλλά όχι εύκολα.
Τα χρειάστηκα για τα καλά όταν μετά από πάνω μια ώρα συνδέθηκαν οι Audio Lub με τα Εlac και ο ήχος γλύκανε πάρα πολύ... αλλά στη πορεία φάνηκε ότι είναι πιο θαμπός και άρυθμος. Δεν μπορώ να το εξηγήσω πιθανόν να μην ταιριάζουν όσο ο Pulse. Δεν παύει όμως να είναι ένα πολύ καλό set και πιθαν.ως με διαφορετικά ηχεία να παίξει και καλύτερα.

Με τον Hegel, που έτσι κι αλλιώς τον βάλαμε στο παιγνίδι μόνο για να δώ τις διαφορές μιας και σε τιμή ξεφεύγει, διαπίστωσα κάποιο μικρό άνοιγμα της σκηνής ίσως καλύτερες μεσσαίες αλλά τα ηχεία εμφανώς δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν σε όσα τα τάιζε ο Ηegel, τουλάχιστον όχι το ίδιο καλά σε σχέση με τον Pulse (είχαμε και μπουμάρισμα πάνω στο karma koma).

Συνολικά ο Pulse μου άφησε ανάμοικτα συναισθήματα. Από τη μία κατά γενική ομολογία οδηγεί επαρκώς τα 244, είναι δυναμικός, είναι ρυθμικός, είναι αναλυτικός, αξιοποιεί τα όποια χαρακτηριστικά των ηχείων... αλλά είναι λίγο... πως να το πω?
Εγώ το καταλαβαίνω ώς λίγο περισσότερο ξηρός και τραχύς. Ήθελα λίγο από τις γλυκές μεσαίες των AudioLab, ένα πράμα.

Bέβαια κάτι αντίστοιχο ένοιωσα και πριν βάλουμε τα αντικραδασμικά στο CD, όχι ακριβώς το ίδιο γιατί εκεί είχε μπερδευτεί/θαμπώσει αρκετά το πράγμα, αλλά παραπλήσιο. Αναρωτιέμαι αν κάποιο καλώδιο μπορεί να βελτιώσει τα πράγματα??? (Δες τώρα τι συζητάω... Ποιός εγώ... Τέλος πάντων δεν θέλετε να ξέρετε!)

Ίσως να παίζει το ρόλο του ότι για πολλά χρόνια ακούω από Sansui που έσταζε μέλι... Δεν ξέρω!

Αυτά από την πρώτη έξοδο... Άκουσα όσα ήθελα να ακούσω και πάμε παρακάτω...

Σειρά έχει ο Νaim 5i, ο Creek ίσως και ο Primare i21 ίσως και κανα δυό ακόμη... θα δούμε.

Αν κάποιος δεν κάνει αισθητή διαφορά (νομίζω ότι μεταξύ Νaim-Pulse-Creek θα γίνει παιγνίδι) θα επιδιώξω να τους πάρω σπίτι μου για ΣΚ και να αποφασίσω στα γρήγορα...

Αυτά τα πολλά! υπομονή να έχετε να διαβάζετε και μετά να βοηθάτε!

-bye-

Παρέλειψα να πώ ότι για ακόμη μια φορά ο ΚΥΡΙΟΣ "Stepcom" διδαξε ήθος και επαγγελματισμό που σπανίζει. Έυχομαι όλες μου οι ακροάσεις να πάνε το ίδιο καλά.

Χίλια ευχαριστώ Αντώνη. Έμαθα πολλά και απόψε!

Να βαλεις στο παιχνιδι και τον Roksan Kandy K2. Θα με θυμηθεις..

Οσο για τη γλυκα στη χροια που θες, μηπως τη βρεις σε κανενα καλο μοντελο υβριδικου.
Μην ξεχναμε κ τους Κινεζους :)
i1315616_6200r.jpg

Από "έγκυρες πηγές" έμαθα ότι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε "θύελλα εξελίξεων"!!!!:drummer:

Ναι κάτι θα γίνει το ΣΚ... όταν επιβεβαιώσω θα σας ενημερώσω μαζί με τις εντυπώσεις μου.
Πιθανότατα θα έχω Leema, Naim, Primare και ίσως κάτι ακόμα σπίτι μου... θα δούμε...

Πρέπει να διαβάσω ξανά και το νήμα με την ορολογία γιατί μου φάινεται ότι βαράω στο γάμα του καραγκιόζη με τις ορολογίες και δεν θέλω να αποπροσανατολίζω...

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον Ντίνο και Πάνο!
Εννοείται πως είστε καλεσμένοι το ΣΚ, κυρίως για ακροάσεις και βοήθημα, αλλά και οι πίτσες με τις μπύρες δεν θα σας χαλάσουν νομίζω... :music-smiley-005:

Αν κάποιος από τους φίλους που συμετείχαν στο νήμα θέλει να ακούσει κάποιο από τα μηχανήματα ας μου πεί, αν και ο χώρος όπως είδατε είναι κάπως περιορισμένος... Πάντως νομίζω ότι θα τα βολέψουμε αρκεί να είστε φρόνιμοι και να αντέχετε τσιγάρο στο μπαλκόνι (και εγώ εκεί τη βγάζω...:bigcry:)