Μπέρδεμα...

Κατ' αρχας ευχαριστω για την προσκηλη, αλλα δυστυχως δεν θα μπορεσω να παρευρεθω

Κατα δευτερον, ευχομαι να βρεις αυτο που σου κανει, (αντε και με μια καλη πηγη στο μελλον)

Και κατα τριτον, αυτο το χαρτι που μου ζητησες προχτες στον Αντωνη, το ψαχνω.... αν δεν το βρω, θα ζητησω αντιγραφο. Δλδ, do not worry about

Eντάξει μιαν άλλη φορά! (Ευχαριστώ και για το "χαρτί"...)

Η πηγή πάντως Ντίνο είναι μια χαρά. Φυσικά υπάρχουν και καλύτερες αλλά για τις έως τώρα απαιτήσεις μου δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός με το Oppo (φτου! να μην το ματιάσω πολύ το έχω μελετήσει τελευταία...).

Τελικά η κατοίκον σύνθεση θα είναι Leema Pulse, Naim 5i και XS, Unico (υβριδικός), ίσως Densen και κάποιος ΜΑ. Αν κάτι δε πάει καλά, την άλλη εβδομάδα θα προσπαθήσω για ΧΤΖ, Αdvance, Xindak (Τyler ευχαριστώ για την πρόταση) αλλά και κάποιους ακριβότερους της Creek και Αudio Analogue ώστε να καταλάβω αν αξίζει κάποια θυσία στο συγκεκριμένο χώρο ή όχι...

Κρίνοντας πάντως από τον Pulse που ήδη άκουσα... είτε αυτός, είτε κάποιος καλύτερος (βλ. πιο ταιριαστός με τα Εlac) μου φτάνει... οπότε δύσκολο να μην αποφασίσω ώς την Κυριακή το βράδυ.

Η φροντίδα που έχω τύχει από τον Αντώνη (stepcom) και Γιάννη (οrpheus) είναι πολύ παραπάνω από αυτό που περίμενα και σίγουρα χωρίς αυτήν θα ήμουν πολύ πίσω στην αναζήτησή μου (αν δεν είχα βουτήξει ότι έβρισκα μπροστά μου...). Για άλλη μια φορά Respect και ευχαριστώ!!!

Last edited:
Ειχα κοτσαρει μια μερα (τον αγορασα, τον κρατησα λιγο και τον εδωσα στον jacob, μελος εδω) εναν advance DA305II.

Δεν εχει καμια σχεση με το leema, μην με αρχισεις να με ρωτας ομως τι και πως :D

Σε πιστεύω. Μη στεναχωριέσαι για τις περιγραφές (χειρότερα από μένα αποκλείεται...:ADFADF1:)

Η σκέψη μου για τον Αdvance/XTZ είναι όσον αφορά το ταίριασμα αλλά και την τιμή, μιας και αν υπάρξει πρόβλημα λόγω του χώρου μου, δεν το βρίσκω σώφρον να δώσω τα διπλά λεφτά για να ακούω τα ίδια μπουμαρίσματα ή γενικότερα παραπλήσιο ηχο... Kαι μη ξεχνάμε και τα προσωπικά γούστα... Αν σου κάνει κλικ κάτι... Εδώ δεν μπορώ να ξεκολλήσω από τον ήχο του Sasnui...:smash:

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: Μπέρδεμα...

Aπο τους προαναφερθεντες ενισχυτες,αρκετα μουσικος και γλυκος ειναι ο unison,ομως με τα elac θες τουλαχιστον τον 100αρι......Απο γλυκα παντως..μμμμ:a0210::a0210:Μετα σε βλεπω για naim σιγουρια και στην οδηγηση και στον ηχο....Καλη συνεχεια και ενημερωνε.

Την ώρα αυτή και μετά από περίπου 15 ώρες ακροάσεων με διαλείμματα κάθε 2-3 ώρες ώστε να μην συνηθίζει το αυτί, θα έπρεπε κανονικά να έχω καταλήξει, έτσι τουλάχιστον το υπολόγιζα...

Δυστυχώς κονταροχτυπιόνται ακόμη 3 από τους 6 που έχω σπίτι...

Πρόκειται για τους Leema Pulse, AVM Evolution 2, Naim 5i, Naim XS, Micromega I-80 και Densen Β-110.

Για να μην παρεξηγιόμαστε πρόκειται για επιλογή ενισχυτή στο συγκεκριμένο σύστημα (πηγή Οppo BD83, Ηχεία Elac BS244), στο συγκεκριμένο προβληματικό χώρο (βλ. Σχέδιο και Φωτό) και φυσικά το προσωπικό γούστο στο τέλος θα είναι αυτό που θα κυριαρχήσει.

Μην αρχίσουμε λοιπόν τις αντιμαχίες για το ποιός είναι ο καλύτερος. Για μένα αυτό το πράγμα δεν υπάρχει...

Έπαιξαν πολλά CD και μουσικές από καλές και κακές ηχογραφήσεις, άλλα αντιπροσωπευτικά του γούστου μου, άλλα για να δοκιμάσω την απόδοση του συστήματος.

(Αν κάποιος ενδιαφέρεται για μια αντιπροσωπευτική playlist, από τα τραγούδια που δοκίμασα σχεδόν σε όλους ας το πει να συμπληρώσω)

Όσον αφορά τα ηχεία, μετά από τόσες δοκιμές με διαφορετικούς ενισχυτές, μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα ηχεία είναι αναλυτικότατα, "ζωντανά", δημιουργούν αρκετά μεγάλη σκηνή, κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, είναι γλυκόηχα, αλλά τα νοιώθω λίγο προβολικά στις υψηλές...
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πω ότι τελικά είμαι ευχαριστημένος για την επιλογή ηχείων βάσεως αφού γεμίζουν το χώρο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Ελπίζω να μη με κουράσουν, τουλάχιστον όχι σύντομα!

Λοιπόν πάμε στο κυρίως θέμα...

Ο Pulse δεν είχε φύγει από τις δοκιμές (κάνω Α-Β ανα μουσικό είδος-συχνότητες) όλο το Σάββατο, ενώ σήμερα πήρε σειρά ο Densen.

Έχω τελειώσει με τον ΑΜV Evo2, και τον Naim XS.
Σαφώς πρόκειται για κορυφαία μηχανήματα στη τιμή τους (όπως όλα άλλωστε) όμως για τον μεν πρώτο μου φάνηκε θαμπός ενώ ο XS δεν μου δικαιολόγησε την διαφορά τιμής από τον 5i, ενώ υστέρησε στα χαμηλά τα οποία εγώ τουλάχιστον τα ήθελα πιο καθαρά και δυναμικά. Θα αναφερθώ πιο αναλυτικά αργότερα για τον 5i και τα ίδια σχεδόν ισχύουν για τον XS.

Ο ΑΜV πολύ γλυκός, αναλυτικός αλλά από ζωντάνια, δυναμικά δεν με έπεισε. Μεγάλη η διαφορά στα αυτιά μου από τους άλλους, ειδικά από Pulse και Densen και λιγότερο από Μicromega, Naim.

O Leema Pulse είναι πραγματικά ένας πολύ καλός ενισχυτής, σχεδόν σε όλα του. Η "Ξηρότητα" και "τραχύτητα" στις μεσουψηλές, που είχα παρατηρήσει σε άλλη ακρόαση, μετριάστηκαν πάρα πολύ στο σπίτι. Και πάλι όμως σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους (άλλον λίγο άλλον περισσότερο) ακούγεται κάπως...
ειδικά όταν ανεβαίνει η ένταση.
Από ζωντάνια κορυφαίος, επίσης έχει δυναμισμό, περιγραφή, ανάλυση και οδηγεί τα elac στα χαμηλά θαυμάσια.

Από τους δύο Νaim o 5i τα πήγε πολύ καλύτερα!!! Eίναι σπουδαίοs...
στις μεσουψηλές λές και ακούς τον XS!!! Mόνο σε κλασική και πολύ λίγες γυναικείες φωνές τους ξεχώρισα. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα 800Ε παραπάνω από τον 5i, τουλάχιστον όσον αφορά τα Εlac, στο χώρο μου και το μουσικό πρόγραμμα που δοκίμασα. (Ανάλογη αίσθηση είχα από τους Leema και Hegel σε άλλη δοκιμή). Προφανώς οι μεγάλοι θέλουν και μεγάλα ηχεία.

Ο ΝΑΙΜ 5i σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ταίριαξε καλύτερα στις υψηλές... οι μεσσαίες, γλυκήτατες και ίσως να ήταν ο πιο ρυθμικός. Στα χαμηλά δεν είχα ασάφειες, θολούρες και μπουκώματα (όπως για παράδειγμα με τον XS.

Γενικά και οι δύο Naim είναι πιο "στρογγυλοί", δεν μεγενθύνουν τις ατέλειες των 244, με πάρα πολύ γλυκές μεσαίες, κρατημένες υψηλές (δεν υπάρχει ίχνος λαμπρότητας - κάτι που είναι πολύ καλό για τα Elac).
Δημιουργούν πολύ καλή σκηνή στη Κλασσική και αρκετά μεγάλη στα υπόλοιπα ήδη.
Η ζωντάνια και ο δυναμισμός δεν είναι τα φόρτε τους αλλά και δεν υστερούν. Από ρεύμα να φάνε και οι κότες. Πράγματι μπορούν να οδηγήσουν πολύ παραπάνω από τα 50 και 60W των spec τους. Είναι ρυθμικοί, μελωδικοί σε αυτά δεν υστερούν διόλου σε σχέση με τον Pulse και τον Densen.

O Μιcromega. Ξεκίνησε το ζέσταμα χτές το βράδυ αλλά έπρεπε να κοιμηθεί ο μικρός και τα παράτησα. Το πρωί από την αρχή. Δεν περίμενα κάτι το ιδιαίτερο αλλά με διέψευσε! Πάρα πολύ καλός. Ικανός, ρυθμικός, ζωντανός, αναλυτικός, μαζεμένος στα ψηλά, σαφής στα χαμηλά. Έκπληξη!
Το αρνητικό toy ήταν ότι δεν ήταν καλύτερος απ’ όλους έστω σε κάτι. Δεν μου κάνει το κλικ για να τον αφήσω στο ρακ (πιο ρακ... Στις καρέκλες εννοούσα!:flipout:)
Στη πραγματικότητα μετά από περίπου 2 ώρες αδημονούσα να ακούσω τον Densen…

Kαι ήρθε η ώρα του...

Μινιμαλ εμφάνιση, στιβαρότητα, λίγα κουμπάκια συμετρικά, χωρίς το κλασικό volume ήχου που έχουμε συνηθίσει, οθόνη με κόκκινες ενδείξεις... σου κινεί αμέσως το ενδιαφέρον!

Και μετά μισή ώρα ζέσταμα άρχισε να παίζει...
Μαγεία!!!! Ειλικρινά δεν το περίμενα.
Κορυφαίος σε ανάλυση (χειρουργείο πέρασε όλα τα κομμάτια), αρκετά δυναμικός (ελάχιστα πιο κάτω από τον Leema), πολύ ρυθμικός (στα ίδια επίπεδα με Νaim και Pulse) και καταπληκτικός στις υψηλές (μάζεψε εντελώς τα Elac καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο), γλυκός, ίσως άκουσα τις καλύτερες χροιές σε φωνητικά...
Όχι δεν έχει την σπιρτάδα του Pulse, ούτε την γλυκές μεσαίες του Νaim, αλλά δεν νοιώθεις σε καμία περίπτωση άβολα μαζί του (όπως με τους Naim στα χαμηλά και τον Pulse στις υψηλές. Είναι ένας Micromega - πολύ βελτιωμένος. Κάπως έτσι θα τον περιέγραφα... Αδόκιμο αλλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσε. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι η ένταση δεν έπεσε καθόλου από το 100/200 τη μέση δηλαδή... αντίθετα με όλους τους άλλους που είχαν ώς όριο την μέση μιας και πιο ψηλά θα ενοχλούσα και την δίπλα πολυκατοικία :music-smiley-005:. Φυσικά ούτε ίχνος παραμόρφωσης, αλλά τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Θα τον εξαντλήσουν τα ηχεία? (θυμίζω ότι τα 244 είνια 4Ω-88db...) :nounder:

Όπως λοιπον προείπα και ίσως να έχετε καταλάβει, είμαι μεταξύ τριών (θα μπεί και Τρίτη καρέκλα στο ρακ...)
Densen B110, Leema Pulse και Naim 5i.

Aν έπρεπε να δώσω ποσοστά προτίμησης μέχρι τώρα: 40% Densen - 31% Pulse – 29% Naim 5i.

Eλπίζω να έγινα σαφής... αλλά ας το υπενθυμίσω: δεν πρόκειται για συγκριτικό ενισχυτών – δεν είμαι ικανός άλλωστε. Πρόκειται για επιλογή ενισχυτή που θα μου αρέσει περισσότερο στις συγκεκριμένες συνθήκες (χώρος-ηχεία-πηγή-μουσικές προτιμήσεις).

Επίσης κάποιες από τις περιγραφές μου ίσως να μην ανταποκρίνονται στο τρόπο που ονομάζετε ή περιγράφετε οι πιο έμπειροι τις εντυπώσεις σας αλλά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

Ελπίζω ως το βράδυ να μπορέσω να αποφασίσω...

Δείτε και μερικές φωτογραφίες για να περάσει η ώρα σας...
Εμένα πάντως πέρασε πολύ ωραία... Κάποιες φορές μόνο ένοιωθα τύψεις που δεν ακούω μουσική αλλά δοκιμάζω ήχους.. Ας είναι σύντομα θα έρθει και αυτή η ώρα!

:drummer: :Banane0:

Attachments

• 1a.jpg
    1a.jpg
    58 KB · Views: 326
  • 1b.jpg
    1b.jpg
    66.4 KB · Views: 96
  • 2 Sansui.jpg
    2 Sansui.jpg
    66.8 KB · Views: 110
  • 3a MVA Eco2.jpg
    3a MVA Eco2.jpg
    58.2 KB · Views: 95
  • 3b MVA Evo2.jpg
    3b MVA Evo2.jpg
    46.8 KB · Views: 340
  • 4a Naim XS.jpg
    4a Naim XS.jpg
    69.5 KB · Views: 92
  • 5a Naim 5i.jpg
    5a Naim 5i.jpg
    66.2 KB · Views: 99
  • 6a Micromega.jpg
    6a Micromega.jpg
    71 KB · Views: 96
  • 5b Naim 5i.jpg
    5b Naim 5i.jpg
    76.3 KB · Views: 94
  • 6b Micromega.jpg
    6b Micromega.jpg
    74.8 KB · Views: 102
Last edited:
  • Like
Reactions: Kostas P. K.
Δυστυχώς το δίλημμα παραμένει μεταξύ των τριών.

Θυμίζω και το ερώτημα που σας έκανα προηγουμένως... αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ή άλλη εξήγηση θα με βοηθούσε αφάνταστα.

...με προβλημάτισε στον Densen ότι η ένταση δεν έπεσε καθόλου από το 100/200 τη μέση δηλαδή... αντίθετα με όλους τους άλλους που είχαν ώς ψηλό όριο την μέση... μιας και πιο ψηλά θα ενοχλούσα και την δίπλα πολυκατοικία :music-smiley-005:. Φυσικά ούτε ίχνος παραμόρφωσης, αλλά τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Θα τον εξαντλήσουν τα ηχεία? (θυμίζω ότι τα 244 είνια 4Ω-88db...) :nounder:

Attachments

• 10a.jpg
    10a.jpg
    53.8 KB · Views: 65
  • 10b.jpg
    10b.jpg
    79.5 KB · Views: 532
  • 10c Densen.jpg
    10c Densen.jpg
    66.5 KB · Views: 72
  • 10d Leema.jpg
    10d Leema.jpg
    63.8 KB · Views: 67
  • 10e Naim 5i.jpg
    10e Naim 5i.jpg
    71.9 KB · Views: 70
Νικο, στην τεταρτη φωτο του πρωτου ποστ, ποιος ειναι ο αριστερος?

Δεν εγραψες τιποτε για τον AVM ...

...
Πρόκειται για τους Leema Pulse, AVM Evolution 2, Naim 5i, Naim XS, Micromega I-80 και Densen Β-110.
...
...
Ο ΑΜV πολύ γλυκός, αναλυτικός αλλά από ζωντάνια, δυναμικά δεν με έπεισε. Μεγάλη η διαφορά στα αυτιά μου από τους άλλους, ειδικά από Pulse και Densen και λιγότερο από Μicromega, Naim.

Καλά δεν φταίς κι όλας... Με τόσα που έγραψα πως να τα διαβάσεις...

6 ήταν οι άτιμοι... τι να έκανα?

ΥΓ. Στη τρίτη φωτό του πρώτου post είναι ο παλαιός sansui μη δίνετε σημασία... Πρωινή τζούρα Σαββάτου...

Δεν τους έχω ακούσει όλους αυτούς, αλλά από αυτούς που έχω ακούσει θα διάλεγα τον Densen.
Για την ένταση με σε νοιάζει, είναι θέμα διαβάθμισης του ποτενσσιόμετρου. Στα πιο πολλά μηχανάκια που ρυθμίζουν με βηματικό τρόπο την ένταση, πρακτικά παίζεις πάντα πάνω από τη μέση,

Δυστυχώς το δίλημμα παραμένει μεταξύ των τριών.

Θυμίζω και το ερώτημα που σας έκανα προηγουμένως... αν κάποιος έχει καμιά ιδέα ή άλλη εξήγηση θα με βοηθούσε αφάνταστα.

Μην ανησυχεις για το volume setting. Ετσι δουλευει ο densen. Ακουγεται δυνατα, αρκετα πανω απο το 100, αλλα αυτο δεν αποτελει καποιο προβλημα.

Eυχαριστώ πολύ παιδιά.
Το πρωί επέστρεψα στον Αντώνη τα μηχανήματα και μου το επιβεβαίωσε και αυτός. Λήξις συναγερμού! :D

Από την στιγμή που δεν υπάρχουν ίχνη παραμόρφωσης όλα καλά.
Ετσι είναι... άμα δεν γνωρίζεις ρωτάς! Και να φανταστείς ότι και ο Yamaha 661 έχει ανάλογη συμπεριφορά αλλά έπρεπε να ρωτήσει αλλο μέλος σε διπλανό νήμα για να το θυμηθώ :smash:

Αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσω να ακούσω Greek, Xindak. Επίσης, αλλά δεν είναι σίγουρο Audio Analogue και Primaluna Analogue (one/two). Δυστυχώς οι λαμπάτοι, αν τελικά ταιριάξουν/μου αρέσουν, δεν βλέπω πως θα συνδιαστούν με ΑV...

Mε έχει φάει και φίλος ( :aetsch: ) για τους δικάναλους Υamaha, αλλά με στεναχωρεί το vinage. Θα δούμε...

Θα με ενδιέφερε πολύ η εμπειρία σας / γνώμη σας για τους παραπάνω (ίσως να γλιτώσω λίγο χρόνο έτσι) καθώς και για τους τρείς επικρατέστερους μέχρι στιγμής (Densen Β110 / Leema Pulse / Naim 5i)...

Τώρα που γυρίζει όμως γιατί ώς την άλλη εβδομάδα φιλοδοξώ να ακούω από αγορασμένο μηχάνημα.

Last edited:

Την ώρα αυτή και μετά από περίπου 15 ώρες ακροάσεων με διαλείμματα κάθε 2-3 ώρες ώστε να μην συνηθίζει το αυτί, θα έπρεπε κανονικά να έχω καταλήξει, έτσι τουλάχιστον το υπολόγιζα...

Δυστυχώς κονταροχτυπιόνται ακόμη 3 από τους 6 που έχω σπίτι...

Για να μην παρεξηγιόμαστε πρόκειται για επιλογή ενισχυτή στο συγκεκριμένο σύστημα (πηγή Οppo BD83, Ηχεία Elac BS244), στο συγκεκριμένο προβληματικό χώρο (βλ. Σχέδιο και Φωτό) και φυσικά το προσωπικό γούστο στο τέλος θα είναι αυτό που θα κυριαρχήσει.

Μην αρχίσουμε λοιπόν τις αντιμαχίες για το ποιός είναι ο καλύτερος. Για μένα αυτό το πράγμα δεν υπάρχει...

Έπαιξαν πολλά CD και μουσικές από καλές και κακές ηχογραφήσεις, άλλα αντιπροσωπευτικά του γούστου μου, άλλα για να δοκιμάσω την απόδοση του συστήματος.

(Αν κάποιος ενδιαφέρεται για μια αντιπροσωπευτική playlist, από τα τραγούδια που δοκίμασα σχεδόν σε όλους ας το πει να συμπληρώσω)

Όσον αφορά τα ηχεία, μετά από τόσες δοκιμές με διαφορετικούς ενισχυτές, μπορώ να πω με σιγουριά ότι τα ηχεία είναι αναλυτικότατα, "ζωντανά", δημιουργούν αρκετά μεγάλη σκηνή, κατεβαίνουν αρκετά χαμηλά, είναι γλυκόηχα, αλλά τα νοιώθω λίγο προβολικά στις υψηλές...
Σε κάθε περίπτωση πρέπει να πω ότι τελικά είμαι ευχαριστημένος για την επιλογή ηχείων βάσεως αφού γεμίζουν το χώρο κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. Ελπίζω να μη με κουράσουν, τουλάχιστον όχι σύντομα!

Λοιπόν πάμε στο κυρίως θέμα...

Ο Pulse δεν είχε φύγει από τις δοκιμές (κάνω Α-Β ανα μουσικό είδος-συχνότητες) όλο το Σάββατο, ενώ σήμερα πήρε σειρά ο Densen.

Σαφώς πρόκειται για κορυφαία μηχανήματα στη τιμή τους (όπως όλα άλλωστε) όμως για τον μεν πρώτο μου φάνηκε θαμπός ενώ ο XS δεν μου δικαιολόγησε την διαφορά τιμής από τον 5i, ενώ υστέρησε στα χαμηλά τα οποία εγώ τουλάχιστον τα ήθελα πιο καθαρά και δυναμικά. Θα αναφερθώ πιο αναλυτικά αργότερα για τον 5i και τα ίδια σχεδόν ισχύουν για τον XS.

O Leema Pulse είναι πραγματικά ένας πολύ καλός ενισχυτής, σχεδόν σε όλα του. Η "Ξηρότητα" και "τραχύτητα" στις μεσουψηλές, που είχα παρατηρήσει σε άλλη ακρόαση, μετριάστηκαν πάρα πολύ στο σπίτι. Και πάλι όμως σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους (άλλον λίγο άλλον περισσότερο) ακούγεται κάπως...
ειδικά όταν ανεβαίνει η ένταση.
Από ζωντάνια κορυφαίος, επίσης έχει δυναμισμό, περιγραφή, ανάλυση και οδηγεί τα elac στα χαμηλά θαυμάσια.

Από τους δύο Νaim o 5i τα πήγε πολύ καλύτερα!!! Eίναι σπουδαίοs...
στις μεσουψηλές λές και ακούς τον XS!!! Mόνο σε κλασική και πολύ λίγες γυναικείες φωνές τους ξεχώρισα. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί τα 800Ε παραπάνω από τον 5i, τουλάχιστον όσον αφορά τα Εlac, στο χώρο μου και το μουσικό πρόγραμμα που δοκίμασα. (Ανάλογη αίσθηση είχα από τους Leema και Hegel σε άλλη δοκιμή). Προφανώς οι μεγάλοι θέλουν και μεγάλα ηχεία.

Ο ΝΑΙΜ 5i σε σύγκριση με τους υπόλοιπους ταίριαξε καλύτερα στις υψηλές... οι μεσσαίες, γλυκήτατες και ίσως να ήταν ο πιο ρυθμικός. Στα χαμηλά δεν είχα ασάφειες, θολούρες και μπουκώματα (όπως για παράδειγμα με τον XS.

Γενικά και οι δύο Naim είναι πιο "στρογγυλοί", δεν μεγενθύνουν τις ατέλειες των 244, με πάρα πολύ γλυκές μεσαίες, κρατημένες υψηλές (δεν υπάρχει ίχνος λαμπρότητας - κάτι που είναι πολύ καλό για τα Elac).
Δημιουργούν πολύ καλή σκηνή στη Κλασσική και αρκετά μεγάλη στα υπόλοιπα ήδη.
Η ζωντάνια και ο δυναμισμός δεν είναι τα φόρτε τους αλλά και δεν υστερούν. Από ρεύμα να φάνε και οι κότες. Πράγματι μπορούν να οδηγήσουν πολύ παραπάνω από τα 50 και 60W των spec τους. Είναι ρυθμικοί, μελωδικοί σε αυτά δεν υστερούν διόλου σε σχέση με τον Pulse και τον Densen.

O Μιcromega. Ξεκίνησε το ζέσταμα χτές το βράδυ αλλά έπρεπε να κοιμηθεί ο μικρός και τα παράτησα. Το πρωί από την αρχή. Δεν περίμενα κάτι το ιδιαίτερο αλλά με διέψευσε! Πάρα πολύ καλός. Ικανός, ρυθμικός, ζωντανός, αναλυτικός, μαζεμένος στα ψηλά, σαφής στα χαμηλά. Έκπληξη!
Το αρνητικό toy ήταν ότι δεν ήταν καλύτερος απ’ όλους έστω σε κάτι. Δεν μου κάνει το κλικ για να τον αφήσω στο ρακ (πιο ρακ... Στις καρέκλες εννοούσα!:flipout:)
Στη πραγματικότητα μετά από περίπου 2 ώρες αδημονούσα να ακούσω τον Densen…

Kαι ήρθε η ώρα του...

Μινιμαλ εμφάνιση, στιβαρότητα, λίγα κουμπάκια συμετρικά, χωρίς το κλασικό volume ήχου που έχουμε συνηθίσει, οθόνη με κόκκινες ενδείξεις... σου κινεί αμέσως το ενδιαφέρον!

Και μετά μισή ώρα ζέσταμα άρχισε να παίζει...
Μαγεία!!!! Ειλικρινά δεν το περίμενα.
Κορυφαίος σε ανάλυση (χειρουργείο πέρασε όλα τα κομμάτια), αρκετά δυναμικός (ελάχιστα πιο κάτω από τον Leema), πολύ ρυθμικός (στα ίδια επίπεδα με Νaim και Pulse) και καταπληκτικός στις υψηλές (μάζεψε εντελώς τα Elac καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο), γλυκός, ίσως άκουσα τις καλύτερες χροιές σε φωνητικά...
Όχι δεν έχει την σπιρτάδα του Pulse, ούτε την γλυκές μεσαίες του Νaim, αλλά δεν νοιώθεις σε καμία περίπτωση άβολα μαζί του (όπως με τους Naim στα χαμηλά και τον Pulse στις υψηλές. Είναι ένας Micromega - πολύ βελτιωμένος. Κάπως έτσι θα τον περιέγραφα... Αδόκιμο αλλά αυτήν την εντύπωση μου έδωσε. Το μόνο που με προβλημάτισε είναι ότι η ένταση δεν έπεσε καθόλου από το 100/200 τη μέση δηλαδή... αντίθετα με όλους τους άλλους που είχαν ώς όριο την μέση μιας και πιο ψηλά θα ενοχλούσα και την δίπλα πολυκατοικία :music-smiley-005:. Φυσικά ούτε ίχνος παραμόρφωσης, αλλά τι μπορεί να σημαίνει αυτό? Θα τον εξαντλήσουν τα ηχεία? (θυμίζω ότι τα 244 είνια 4Ω-88db...) :nounder:

Όπως λοιπον προείπα και ίσως να έχετε καταλάβει, είμαι μεταξύ τριών (θα μπεί και Τρίτη καρέκλα στο ρακ...)
Densen B110, Leema Pulse και Naim 5i.

Aν έπρεπε να δώσω ποσοστά προτίμησης μέχρι τώρα: 40% Densen - 31% Pulse – 29% Naim 5i.

Eλπίζω να έγινα σαφής... αλλά ας το υπενθυμίσω: δεν πρόκειται για συγκριτικό ενισχυτών – δεν είμαι ικανός άλλωστε. Πρόκειται για επιλογή ενισχυτή που θα μου αρέσει περισσότερο στις συγκεκριμένες συνθήκες (χώρος-ηχεία-πηγή-μουσικές προτιμήσεις).

Επίσης κάποιες από τις περιγραφές μου ίσως να μην ανταποκρίνονται στο τρόπο που ονομάζετε ή περιγράφετε οι πιο έμπειροι τις εντυπώσεις σας αλλά έκανα ότι καλύτερο μπορούσα.

Ελπίζω ως το βράδυ να μπορέσω να αποφασίσω...

Δείτε και μερικές φωτογραφίες για να περάσει η ώρα σας...
Εμένα πάντως πέρασε πολύ ωραία... Κάποιες φορές μόνο ένοιωθα τύψεις που δεν ακούω μουσική αλλά δοκιμάζω ήχους.. Ας είναι σύντομα θα έρθει και αυτή η ώρα!

:drummer: :Banane0:

Ωραία παρουσίαση!
Thanks Νίκο!

Καλημέρα!

Ευχαριστώ πολύ Μαγγελάνε!

Με ευχαρίστηση έγινε, ότι έγινε... ο ενθουσιασμός μου είναι δεδομένος και εμφανής...
Δεν θα μπορούσα άλλωστε να κάνω κάτι λιγότερο αφού κάθε τρείς και λίγο φωνάζω για περισσότερα reviews και εντυπώσεις.
Ελπίζω οι λιγότερο ή περισσότερο άσχετοι από μένα να κάνουν το ίδιο... Μη ξεχνάμε ότι γι' αυτό συμετέχουμε στο forum και όχι μόνο για να ρωτάμε...

Επί του θέματος ο Densen κερδίζει έδαφος.
Αυτή την εβδομάδα θα ακούσω δυο τρείς ακόμα και ως την παρασκευή θα παραγγείλω. Φυσικά θα ενημερώσω.

Καλημέρα!

............
Αυτή την εβδομάδα θα ακούσω δυο τρείς ακόμα και ως την παρασκευή θα παραγγείλω. Φυσικά θα ενημερώσω.

Αν θέλεις θά σού πρότεινα νά ακούσεις καί τόν Heed Audio Obelisk Si.
Ισως εκπλαγείς.........

http://www.heedaudio.hu/en/obelisk_reviews.html

Nαι βρε Νικολα, κανονισε να τον ακουσεις και αυτον (δεν χανεις και τιποτε δλδ)

Σε τι τιμη ειναι ?

Edit: Καπου στα 1250

Last edited:
lifelike dynamics, exceptionally airy stereo images...

ενδιαφέρον αλλά δεν ξέρω τι μπορεί να προσθέσει στα είδη μουσικής που ακούω.

Είδα πάντος τον αντιπρόσωπο είναι στην Αθήνα και θα το προσπαθήσω!

Ευχαριστώ και πάλι.

Τελικά αποφάσισα για Densen B110, ήδη αναπαύεται στο rack! :2thumb22sup:

Η αλήθεια είναι ότι μόλις ο ενισχυτής συνδέθηκε με τα Elac και το Οppo και με το παίξιμο του πρώτου κομματιού (Comfortably Numb-Pink Floyd) ένοιωσα λίγο άδειος... κάποια μορφή νοσταλγίας - απογοήτευσης δεν ξέρω.
Θα μου λείψει η αναζήτηση των τελευτείων εβδομάδων, αυτό είναι σίγουρο...

Συνολικά ήταν αυτό που με τράβηξε περισσότερο, αν και οι διαφορές, τουλάχιστον στα αυτιά μου, ίσως δεν δικαιολογούν την διαφορά τιμής (30%-40%) από τους ανταγωνιστές του (στη περίπτωσή μου Leema Pulse και Νaim5i αντίστοιχα).

H φιλοσοφία της εταιρείας με τράβηξε σαν μαγνήτης... νομίζω ότι θα ακολουθήσω τα βήματά της στη πάροδο του χρόνου, όχι βέβαια σαν οπαδός αλλά σαν ένθερμος υποστηρικτής. Πρώτο λόγο πρέπει να έχουν πάντα τα αυτιά μας! :ears: ;)

Τόσο ο διάφανος και δυναμικός ήχος του, όσο και το design "μονόλιθος", η κατασκευαστική αρτιότητα και τα σημαντικά "add on" που προσφέρονται δεν με μπορούσαν να με αφήσουν ασυγκίνητο.
Ερευνώ την προσθήκη 7.1, τροφοδοτικού και του Gizmo Remote αλλά σε δεύτερο στάδιο... Ακούγεται ότι σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει και το Densen DAC οπότε αναμένονται νέοι ευχάριστοι μπελάδες.

Tέλος να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες του χώρου που με βοήθησαν στην αναζήτησή μου. Η βοήθειά τους είναι ανεκτίμητη. :SFGSFGSF:
Επίσης ευχαριστώ τους Opsim και Superfly που με τον τρόπο τους βόηθησαν τα μέγιστα, αλλά και οσους συμετείχαν στο νήμα με τις απόψεις και προτάσεις τους... Ευχαριστώ! :grinning-smiley-043

ps. Επιφυλάσσομαι για περισσότερες εντυπώσεις και φωτογραφίες, αν ενδιαφέρεται κάποιος, αλλά αναμένω και τις γνώμες άλλων κατόχων του Β110, κυρίως για συνδιασμούς με ηχεία, πηγές, καλώδια και φυσικά άλλες πηγές και add on της Densen.

Μεγειες Νικολα !!!
Ευχομαι να καταευχαριστηθεις το συστημα σου, και να ειναι αυτο που ηθελες να ειναι.