Με φέρνεις λίγο πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια... το πρώτο σύστημα μου (δεύτερο ουσιαστικά διότι το πρώτο ήταν δανεικό...)... Ήταν:
Ενισχυτής NAD 3020B, Πικάπ Technics SL-BD2 με Stanton 4p κεφαλή, και ηχεία επίσης Technics δαπέδου δίδρομα... δεν θυμάμαι μοντέλο...
Εκείνη την εποχή (τέλος δεκαετίας 80') δεν άκουγα κλασσική και τζαζ που ακούω τώρα... αλλά το σύστημα έπαιζε μια χαρά τις ροκιές που ακούγαμε τότε (και τώρα...).
Η ουσιαστικότερη αναβάθμιση έγινε με το Rega Planar 2, και μετά με το 3... μετά στο A&R The Legend με RB300... μέχρι σήμερα καμιά 10ριά ακόμα πικάπ...
Αλλά όλο αυτό ήταν ένα ταξίδι που βαθμηδόν με έκανε να ακούω και να ξανακούω τις μουσικές μου...
Είναι λίγο δύσκολο να σου προτείνουμε ένα πικάπ να αρχίσεις και να τελειώσεις... μπορεί να σου προτείνουμε ένα πικάπ για να αρχίσεις όμως.
Γενικά τα Technics δεν μου έκαναν πολύ κλικ... είχα SL-Q2, SL-DB2, και 1200Mk2... (το SL-Q2 το έχω ακόμα στο εξοχικό, γιατί είναι αυτόματο και ο πατέρας μου βάζει κανά δίσκο που και που...)...
Τα Rega, αν τοποθετηθούν σε καλή βάση (επιτοίχια, σε πολύ βαρύ τραπέζι κλπ...) έχουν πολύ καλό ήχο, ανώτερο από τα Technics. Ειδικά το Rega3...
Ο Πάνος σου έδωσε εξαιρετική συμβουλή και με τα ηχεία... εμένα τα αρχαία Technics για ροκ, παίζανε (τότε στα αυτιά μου) πολύ καλά και δύσκολα τα αποχωρίστηκα αφού ήδη είχα υποκύψει στις προσταγές του hifidelity... και φυσικά στην εμμονή μου για ολοένα πιο ακριβή ήχο...
Τα Cerwin Vega είναι ένα ηχείο που μου αρέσει ακόμα για πάρτι και για ροκιές.
Δεν γνωρίζω την αγορά των ενισχυτών στα χρήματα που θα κινηθείς... αλλά για τα άλλα δύο προσαυξάνω.
Και την μικρή ιστορία μου την είπα απλά για να δείξω πόσο σχετικά είναι τα πράγματα, τα ακούσματα και οι ανάγκες, ενός μουσικόφιλου...
Και δυό λόγια στον φίλο ckeck2fire... εδώ μέσα αγαπάμε την μουσική, από οποιοδήποτε μέσω και αν προέρχεται και η προσπάθεια μας είναι, να φέρνουμε σε όλο και περισσότερο κόσμο την γνώση αλλά κυρίως την αγάπη προς την μουσική... δεν έχουμε κολλήματα προς το ένα ή το άλλο μέσο, και τα μέλη που σου απαντάνε είναι παλαιά και έμπειρα... θα ήθελα να σου κάνω μια θερμή παράκληση... όπως υπονοεί και το ψευδώνυμο σου... πριν πυροβολήσεις, ξαναδιάβασε και ξανασκέψου... και θα δεις ότι δεν είναι τα πράγματα όπως πολλές φορές τα νομίζεις... είμαστε εδώ να βοηθάμε και να μοιραζόμαστε...δεν υπάρχει αρνητισμός για οτιδήποτε...