Μπερδεμένος φίλος της progressive.

Δεν υπάρχει σύγχρονη δουλειά ιδίως σε αυτό το είδος μουσικής που δεν βγαίνει σε βινύλιο. Μπείτε σε site που εμπορεύονται τέτοιο είδος μουσικής αποκλειστικά όπως το juno να δείτε τον κατάλογο τους που στην κυριολεξία είναι ατελείωτος.
Ενα δείγμα minimal tech house κυκλοφορίες μόνο τις τελευταίες 8 βδομάδες

Δεκτό. Μιλάμε όμως για κυκλοφοίες μικρού τιράζ που γίνονται γρήγορα δυσεύρετες ενώ σε πολλές περιπτώσεις μιλάμε και για απαράδεκτες κοπές φτιαγμένες στο πόδι χωρίς καθόλου εμπειρία και τον σωστό εξοπισμό.

Βινύλια υπάρχει εργαείο να κόψει ο καθένας αλλα το αποτέλεσμα δεν υπάρχει περίπτωση να είναι σωστό αφου η κοπή ενός δίσκου είναι ολόκληρη τέχνη (μέχρι και θηθερμοκρασία και η υγρασία παίζουν ρόλλο) και μάλιστα πολύ δύσκολη που πλέον λίγοι την γνωρίζουν.

Ειλικρινά δεν μπορώ να κατανοήσω τον λόγο που ιδίως σε αυτό εδώ το forum υπάρχει τόσο μεγάλη απαξίωση γενικά για το βινύλιο και τόσο τεράστια αποθέωση για τα ψηφιακά αρχεία.

Απορώ πως κατέληξες σε αυτό το συμπέρασμα.
Τα ηλεκτρονικά ακούσματα με την ενέργεια που διαθέτουν στα χαμηλά και τα δυναμικά που περιέχουν αποδίδονται σαφώς πληρέστερα από ένα ψηφιακό σύστημα. Τα σύγχρονα ενισχυτικά - ηχεία ζητάνε την υψηλή ανάλυση και τα δυναμικά. Οι περιορισμοί του βινυλίου στην αναπαραγωγή αλλά και σαν μέσο αποθήκευσης το καθιστούν λιγότερο κατάλληλο για αυτού του είδους τα ακούσματα. Δε θα αναφερθώ στις περιορισμένες κυκλοφορίες αυτής της μουσικής σε βινύλιο γιατί τα είπαν οι φίλοι πιο πάνω.

Καλημέρα σας, κατ αρχήν θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την συμμετοχή σας

Έχουν γραφτεί 22 σχόλια και ΜΟΝΟ ο chek2fire μου πρότεινε ένα ενισχυτή. Τώρα το να παριστάνουμε τον όντιοφιλ και να λέμε υψηλές θεωρίες περι βινυλίων σε εναν ανίδεο (δηλαδή εμένα) δεν νομίζω οτι βοηθάει. Δηλαδή εαν κάποιος θέλει να μου προτείνει ενα πικάπ μέχρι 500 εναν ενισχυτή μέχρι 700 και ηχεία που να ταιριάζουν στα ακούσματα μου έχει καλώς, εαν όχι μπορεί να ανοίξει ενα τόπικ <<πως να αποτρέψετε τους άλλους να ακούν αναλογικό ήχο>> η <<οι ξερόλες του πικάπ>> Είμαι 31 χρονών και ακούω progressive-trance απο το 97 εαν ήθελα να συνεχίσω να ακούω mp3 δεν θα έμπαινα στον κόπο να παρακαλέσω, τα βινύλια είναι φθηνά και έχω τα χρήματα να πάρω και αυτά και τα μηχανήματα, τώρα επειδή κουράστηκα.....δεν νομίζω οτι για να ακούσω ηλ.μουσική πρέπει να έχω μηχανήματα 40.000 και ούτε πικάπ state of the art. Θέλω 4 απλά πράγματα πικάπ προενισχυτή ενισχυτή και ηχεία......απλά και ελληνικά τι να προσέξω με τι γνώμονα να κινηθώ κτλ..... Τα υπόλοιπα περιτά.

Κανείς δεν σου λέει υψηλές θεωρίες,τα βασικά και ούτε είναι.
Και ξέρεις και κάτι;Άσε μας εμάς.

Στην Θεσ. θα υπάρχουν συστήματα που περιλαμβάνουν και αναλογικά και ψηφιακά ίδιας κατηγορίας,δεν μπορεί.
Εμπιστεύσου λοιπόν μόνο τα αυτιά σου και κανέναν άλλο.άκουσε και μετά πες μας.
Αλλά άκουσε πρώτα,δεν κάνει να αφορίζουμε κάτι χωρίς να το γνωρίζουμε.

Και σου το ξαναλέω,σε αυτό που ψάχνεις,σημασία πρώτα έχει το ηχείο,τα υπόλοιπα ακολουθούν,αυτό πρέπει να ψάξεις πρώτο.
Φυσικά η επιλογή είναι δική σου,εμείς σου λέμε μόνο την σωστή σειρά.
Αν θέλεις την ακολουθείς,αλλιώς πάσο και ψηλά τα χέρια,δεν προσπαθεί να κάνει κανείς κουμάντο ούτε στο γούστο,ούτε στην τσέπη σου,αντιθέτως να σε γλιτώσουν από περιπέτειες προσπαθούν.

Νομιζω οτι ο Θεσσαλονικιος φιλος ξερει τι θελει, δλδ πικαπ για την μουσικη που του αρεσει, οποτε οσοι απο εμας εχουν συγκεκριμενες προασεις στα χρηματα που διαθετει ας τις κανουν.

Εγω πχ, παροτι στα 400 ευρω θεωρω τα Rega (εστω μετ/σμενα) σαν πολυ καλη αγορα, θα ελεγα πως για αυτο το ειδος μουσικης ισως και ενα Technics 12xx mk II-III θα ηταν καλη αγορα. Στα μεταχειρισμενα κυκλοφορουν παντα, θελουν λιγο προσοχη στην χρηση που τους εχει γινει (να μην ειναι απο μπαρ-κλαμπ). Με μια κεφαλh Stanton, Ortofo, Audio Technica η Nagaoka θα ειναι jet.

Λιγο προσοχη θα χρειαστεί στον ενισχυτη, να διαθετει ενσωματωμένο phono stage MM, αλλα στα 500 ευρω νομιζω οτι υπαρχουν αρκετες λύσεις.

Και για ηχεια, για σοβαρες εντάσεις χωρις να σπασουμε το κοντερ στα χρηματα θα κοιταζα προς Cerwin Vega. Μπορει να μην ειναι το απόλυτο σε διαύγεια αλλα με μεγάλη ευαισθησία και εκταση στα χαμηλά το συστημα θα σκοτώνει για prog.

Ωραίος

Εγώ μετά απο όσο ψάξιμο μπόρεσα να κάνω κατέληξα στα εξής rega p2-p3 και project debut 3. οι περισσότεροι συστήνουν την ρεγγα και το κόστος της είναι περίπου 350 με 450 ευρώ καινούριο το οποίο είναι οκ. Απλά θα ήθελα να με πουν και σχετικά με ενισχυτές τι ενδείκνυνται και τι διαφορά έχει π.χ ο nad με τον pioneer και κατ επέκτασιν ποιον τι να προτιμήσω και γιατί. Και φυσικά για ηχεία τα οποία να κατασκευάστηκαν για να εξυπηρετούν τους λάτρεις της ηλ.μουσικής.

Αλήθεια εσύ συστήνεις μεταχειρισμένα πικάπ σε καλή κατάσταση δηλ εαν βρώ τον θρύλο MK2 σε σχετικά καλή τιμή (η οποία είναι ????) να το προτιμήσω απο το p2-p3?

Φίλε Moutro9 με αυτό εδώ http://www.orpheusaudiostock.gr/product_view.php?id=733 θα λύσεις το πρόβλημά σου για πάντα όσον αφορά το θέμα πικάπ, ειδικά για την μουσική που σου αρέσει(και όχι μόνο) -budget.

Το θέμα του ενισχυτή ηχείων είναι λίγο πιό περίπλοκο και θα έπρεπε αφου ορίεις ένα προυπολογισμό (πεντε πάνω πέντα κάτω) να αρχίσεις να επισκέπτεσαι ταν μαγαζιά για ακροάσεις. Mία αρχή, ο Pioneer A-70 http://www.whathifi.com/review/pioneer-a-70 είναι ένα υπερπλήρες μηχάνημα μα τα ρεύματα και τον τσαμπουκά που θα σου χρειαστεί γιατα ακουσματα σου χωρίς μεμπτές θυσίες στην ποιότητα.

Last edited:
Φίλε Totsipaki τί λες γι αυτό http://www.ebay.com/itm/Rega-Planar...rd_Player_Turntable_Parts&hash=item41650ac537 700 είναι πολλά....μέχρι 500 μπορώ να δώσω.

Όσο αφορά τον ενισχυτή....μέχρι 700, αλλά εαν με λες οτι απο τα 700 δώσε 850 και καθάρισες. Που πιστεύεις κατα την γνώμη σου πρέπει να ρίξω το βάρος στους ενισχυτές? κάποιο δυνατό σημείο που πρέπει να προσέξω?

Με φέρνεις λίγο πίσω στα φοιτητικά μου χρόνια... το πρώτο σύστημα μου (δεύτερο ουσιαστικά διότι το πρώτο ήταν δανεικό...)... Ήταν:

Ενισχυτής NAD 3020B, Πικάπ Technics SL-BD2 με Stanton 4p κεφαλή, και ηχεία επίσης Technics δαπέδου δίδρομα... δεν θυμάμαι μοντέλο...

Εκείνη την εποχή (τέλος δεκαετίας 80') δεν άκουγα κλασσική και τζαζ που ακούω τώρα... αλλά το σύστημα έπαιζε μια χαρά τις ροκιές που ακούγαμε τότε (και τώρα...).

Η ουσιαστικότερη αναβάθμιση έγινε με το Rega Planar 2, και μετά με το 3... μετά στο A&R The Legend με RB300... μέχρι σήμερα καμιά 10ριά ακόμα πικάπ...

Αλλά όλο αυτό ήταν ένα ταξίδι που βαθμηδόν με έκανε να ακούω και να ξανακούω τις μουσικές μου...

Είναι λίγο δύσκολο να σου προτείνουμε ένα πικάπ να αρχίσεις και να τελειώσεις... μπορεί να σου προτείνουμε ένα πικάπ για να αρχίσεις όμως.

Γενικά τα Technics δεν μου έκαναν πολύ κλικ... είχα SL-Q2, SL-DB2, και 1200Mk2... (το SL-Q2 το έχω ακόμα στο εξοχικό, γιατί είναι αυτόματο και ο πατέρας μου βάζει κανά δίσκο που και που...)...

Τα Rega, αν τοποθετηθούν σε καλή βάση (επιτοίχια, σε πολύ βαρύ τραπέζι κλπ...) έχουν πολύ καλό ήχο, ανώτερο από τα Technics. Ειδικά το Rega3...

Ο Πάνος σου έδωσε εξαιρετική συμβουλή και με τα ηχεία... εμένα τα αρχαία Technics για ροκ, παίζανε (τότε στα αυτιά μου) πολύ καλά και δύσκολα τα αποχωρίστηκα αφού ήδη είχα υποκύψει στις προσταγές του hifidelity... και φυσικά στην εμμονή μου για ολοένα πιο ακριβή ήχο...

Τα Cerwin Vega είναι ένα ηχείο που μου αρέσει ακόμα για πάρτι και για ροκιές.

Δεν γνωρίζω την αγορά των ενισχυτών στα χρήματα που θα κινηθείς... αλλά για τα άλλα δύο προσαυξάνω.

Και την μικρή ιστορία μου την είπα απλά για να δείξω πόσο σχετικά είναι τα πράγματα, τα ακούσματα και οι ανάγκες, ενός μουσικόφιλου...

Και δυό λόγια στον φίλο ckeck2fire... εδώ μέσα αγαπάμε την μουσική, από οποιοδήποτε μέσω και αν προέρχεται και η προσπάθεια μας είναι, να φέρνουμε σε όλο και περισσότερο κόσμο την γνώση αλλά κυρίως την αγάπη προς την μουσική... δεν έχουμε κολλήματα προς το ένα ή το άλλο μέσο, και τα μέλη που σου απαντάνε είναι παλαιά και έμπειρα... θα ήθελα να σου κάνω μια θερμή παράκληση... όπως υπονοεί και το ψευδώνυμο σου... πριν πυροβολήσεις, ξαναδιάβασε και ξανασκέψου... και θα δεις ότι δεν είναι τα πράγματα όπως πολλές φορές τα νομίζεις... είμαστε εδώ να βοηθάμε και να μοιραζόμαστε...δεν υπάρχει αρνητισμός για οτιδήποτε...

Φίλε Μούτρο τώρα ξεκινάς.. καλό θα ήταν να κάνεις λίγη παραπάνω υπομονή και να πάρεις κάτι που να σου επιτρέψει την "χομπιστική γαλήνη" για αρκετά χρόνια, ωστέ να απολαμβάνεις την μουσική σου για πολλά χρόνια χωρίς να σε αποσπάνε οι πειρασμοί. Πιστεύω οτι για αυτόν τον στόχο αξίζει τον κόπο να κάνεις λίγη περισσότερη υπομονή. Δύο τρία κατοστάρικα διαφορά δεν είναι και το τέλος του κόσμου,δεν είναι και χιλιάρικα.. Οι προτάσεις που σου έκανα έχουν αυτην την λογική και φυσικά δεν είναι οι μοναδικές ή το "ιερο κοράνιον" αλλα είναι ενδεικτικές το προς τα πού θα πρέπει να κοιτάξεις.

Πρώτα να πάρεις ενισχυτή-ηχεία για τον απλούστατο λόγο να έχει και κάπου να παίξει το πικάπ.

Κινήσου με σύνεση και υπομονή και μην φοβάσει μικρές υπερβάσεις, η ποιότητα κοστίζει (όχι απαραίτητα ένα χέρι και ένα πόδι) αλλα η "μιζέρια"* κοστίζει ακόμα περισσότερο αφου πολύ σύντομα πάλι σε αγορές θα σε οδηγήσει.

*Δεν αναφέρομαι σε εσένα προσωπικά αλλα σε μια λογική που μου θυμίζει την Αγγλική παροιμία "αγοράζοντας φτηνά πληρώνεις ακριβά"

Last edited:
Έχεις δίκιο...έχεις δίκιο Totsipaki, καλύτερα να κοιτάξω την μελλοντική μου ευχαρίστηση και μια επένδυση στον ήχο, παρατείνοντας λίγο τις αγορές παρά να οδηγηθώ σε λάθη που θα τα μετανοιώσω οικτρά αργότερα. Για προενισχυτή έχεις τίποτα στον νου?

Δεν χρειάζεσαι προενισχυτή φίλε ... αν ο ολοκληρωμένος ενισχυτής που θα πάρεις έχει ενίσχυση φωνογραφικής κεφαλής κινητού μαγνήτη (ΜΜ) είσαι μια χαρά ... και με τα χρήματα που διαθέτεις σε λύση ολοκληρωμένου πρέπει να πας ... πάντως κοίτα και στις αγγελίες των σχετικών φόρα του χώρου, τις αγγελίες της Χρυσής Ευκαιρίας αλλά και τις προσφορές στις ιστοσελίδες των καταστημάτων hi-fi ... λόγω εποχής, βρίσκεις καταπληκτικά κομμάτια σε μικρό κλάσμα της αρχικής τους αξίας ....

Πόσα τετραγωνικά είναι ο χώρος όπου θα ακούς ; Αν είναι πάνω από 20 m2 τότε χρειάζεσαι ηχείο δαπέδου με αρκετά μεγάλη καμπίνα ... εάν είναι λιγότερα τετραγωνικά είσαι μια χαρά και με ένα ηχείο βάσης με γούφερ μέχρι 6,5 ίντσες ... ανάλογα με το ηχείο που θα διαλέξεις, στην συνέχεια θα πάρεις έναν ενισχυτή που θα μπορεί να το οδηγήσει επαρκώς ...

Δεν χρειάζεσαι προενισχυτή φίλε ... αν ο ολοκληρωμένος ενισχυτής που θα πάρεις έχει ενίσχυση φωνογραφικής κεφαλής κινητού μαγνήτη (ΜΜ) είσαι μια χαρά ... και με τα χρήματα που διαθέτεις σε λύση ολοκληρωμένου πρέπει να πας ... πάντως κοίτα και στις αγγελίες των σχετικών φόρα του χώρου, τις αγγελίες της Χρυσής Ευκαιρίας αλλά και τις προσφορές στις ιστοσελίδες των καταστημάτων hi-fi ... λόγω εποχής, βρίσκεις καταπληκτικά κομμάτια σε μικρό κλάσμα της αρχικής τους αξίας ....

Φίλε Σπύρο με κάλυψες απόλυτα..

Αυτή την στιγμή ο χώρος μου είναι 6 χ 4 αλλά σύντομα θα μετακομίσω σε ενα μεγαλύτερο δηλαδή αρκετά πάνω απο 20τ.μ δηλαδή 55-60 τ.μ. Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία studio monitor; Όλοι οι dj's στα σπίτια τους όπου έχουν στούντιο έχουν τα KRK

Απάντηση: Re: Μπερδεμένος φίλος της progressive.

Αυτή την στιγμή ο χώρος μου είναι 6 χ 4 αλλά σύντομα θα μετακομίσω σε ενα μεγαλύτερο δηλαδή αρκετά πάνω απο 20τ.μ δηλαδή 55-60 τ.μ. Τι γνώμη έχετε για τα ηχεία studio monitor; Όλοι οι dj's στα σπίτια τους όπου έχουν στούντιο έχουν τα KRK

55-60 τ.μ.;
Ότι σου είπε ο dr,Cerwin Vega δαγκωτό από ηχεία.
Τα studio monitor είναι εργαλεία δουλειάς,τα πιο πολλά είναι για nearfield (κοντινή) ακρόαση,δεν νομίζω να ζητάς κάτι τέτοιο,εκτός αν ασχολείσαι με παραγωγή,μίξεις,κλπ...

Το μκ2 το εχω δει να φευγει απο 250-400, κομπλε με κεφαλη. Το εχω δουλεψει στο ραδιοφωνο και σε μπαρ, ειναι ενας σκυλος και ειναι και εύχρηστο αλλα δεν ειναι απολυτα μουσικο. Οι ρεγγες ηταν η φοιτητική επιλογή μου αλλα με την χρήση που θα κανεις εσυ δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι ιδανικες. Λογω ελαφρας κατασκευης υποφερουν απο το δυνατο χαμηλο των ηχειων, κραδασμους κτλ, οποτε οπως σου ειπαν και πιο πανω θελουν καλη στηριξη. Απο οικονομικης πλευρας θα σου ερθουν μια η αλλη περιπου.

Για τον μελλοντικο σου χωρο τα Cerwin Vega ειναι σχεδον μονοδρομος. Δυσκολα θα βρεις αλλο ηχειο με αυτο το χαμηλο και ευκολια οδηγησης σε αυτα τα χρηματα. Προσωπικα δεν θα τα αγοραζα γιατι ακουω αλλο ειδος μουσικης αλλα για εσενα ειναι ταμαμ. Καθωτι αρκετα ευκολοδηγητα (πολυ για το μεγεθος τους) μπορει να "αρκεστει" σε ενα λογικο ολοκληρωμενο ενισχυτη, και ο Pioneer και ο Marantz που σου προτειναν ειναι μια χαρα. Κοιτα και αυτον τον Yamaha, και αυτον Cambridge audio.

Καλη συνεχεια απο εμενα.