ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Επιμένω ότι τα θέματα με τα οποία ασχολεισαι δεν αφορούν την High End κατηγορία.

Θα σε παρακαλούσα επομένως να ασχοληθείς με κατηγορίες που σχετίζονται με τα ενδιαφέροντά σου.

Κύριε scaloumbakas έχετε απόλυτο δίκιο !Εγώ από την πλευρά μου θέλω
να σας ευχαριστήσω για την συστηματική ενημέρωση που μας παρέχετε
συνεχώς για τις δραστηριότητες του aca.
Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης θα μπορούσατε να μας πείτε γιατί
το μισό aca απεχώρησε και δημιούργησε το audiophile club of Greece;
Θα μας ενδιέφερε όλο το παρασκήνιο και τα γεγονότα .
Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε επαρκώς και άμεσα
σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Καλημέρα...
Βλέπω με ενδιαφέρον τις διάφορες ακροάσεις του bluesky και αναρωτιέμαι...
Ακούω εδώ και αρκετό καιρό από ένα Marantz Mk-II 63 KIS.... Από ποιότητα κατασκευής (εκτός από τον μηχανισμό εισαγωγής του CD) είναι πολύ καλό για τα χρήματα που έδωσα (τότε :grandpa: ) και από τον ήχο είμαι πολύ ευχαριστημένος...
Λέτε να πάω για αναβάθμιση;

Νομιζω οτι πολλες φορες μια αλλαγη δεν εχει να κανει με το καλυτερο/χειροτερο.

Ειναι θεμα ταιριασματος και πως σου αρεσει να ακους.

Για παραδειγμα, αν το KIS σου φαινεται καπως "λαμπρο" για τα γουστα σου ή η εικονα που σχηματιζει ειναι καπως "a bit forward", τοτε το BS σαν ενα πιο "low temp" μηχανημα, θα φερει τα πραγματα εκει που θες.

Βεβαια ας μην ξεχναμε οτι πολλα κρινονται απο την τοποθετηση των ηχειων, η οποια πρεπει να ληφθει υποψη οταν αλλαζει ενας κρικος της ηχητικης αλυσιδας.

Αν για παραδειγμα το προηγουμενο cd-player ειχε "κρατημενο χαμηλο" και ειχαμε τοποθετησει τα ηχεια λιγο πιο κοντα στους τοιχους, τοτε το BS με το ικανο σε ογκο και περιγραφη χαμηλο, ισως μας επιτρεψει να μεγαλωσουμε λιγο την αποσταση των ηχειων απο τα ορια του δωματιου. Κατι, που θα εχει επιπτωση και στο "απλωμα" της στερεοφωνικης εικονας.

Στην πραγματικοτητα, το θεμα ειναι πιο περιπλοκο απ οτι σε μια επιφανειακη μελετη και σε μια γρηγορη θεωρηση.

Απορω μερικες φορες με τα ελληνικα περιοδικα (τα οποια εχουν γινει γενικως επιφανειακα στις μετρησεις) τα οποια δεν αναφερουν τετοιες αλλαγες κατα τα συγκριτικα τους τεστ.

Συνδεουν τα μηχανηματα (και μου δινουν το δικαιωμα να το γραψω επειδη δεν αναφερονται πουθενα σε αυτο) με το συστημα αναφορας και... ΟΠΟΙΟΝ ΠΑΡΕΙ Ο ΧΑΡΟΣ. Συνηθως το ακριβοτερο ειναι και το καλυτερο, ή οσο μεγαλυτερη η εταιρια και η διαφημιστικη πιτα...

Βεβαια για ενα μηχανημα σαν το BS, δεν προκειται ΠΟΤΕ να γραψουν.

Τα παραπανω πολυ επιφανειακα, και με την επιφυλαξη οτι αφορουν προσωπικες αποψεις, οι οποιες υποκεινται σε κριτικη και, οπως παντα, σε υποκειμενικες εκτιμησεις που μπορει να ειναι και λαθεμενες.

Σημειωστε οτι το BS με την πολυ μικρη ταση εξοδου φερνει στην επιφανεια το θεμα του προενισχυτη, καθως δεν υποκειται μονο στην μειωση της τασης εξοδου, αλλα ισως να χρειαζεται και να ενισχυσει το σημα για να οδηγησει τον τελικο σε υψηλες ή κατ αλλους φυσιολογικες σταθμες.

-bye-

Κύριε scaloumbakas έχετε απόλυτο δίκιο !Εγώ από την πλευρά μου θέλω
να σας ευχαριστήσω για την συστηματική ενημέρωση που μας παρέχετε
συνεχώς για τις δραστηριότητες του aca.
Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης θα μπορούσατε να μας πείτε γιατί
το μισό aca απεχώρησε και δημιούργησε το audiophile club of Greece;
Θα μας ενδιέφερε όλο το παρασκήνιο και τα γεγονότα .
Με την βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε επαρκώς και άμεσα
σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

είναι κάτι που πιστεύεις μας αφορά όλους αυτό ?δηλαδή τα εσωτερικά κάποιου άλλου δικτυακού τόπου?

αν εχεις κάποιες διαφορές να λύσεις με το μέλος Χ Σκαλουμπακα μπορείς αν θέλεις να το κανείς με αποστολή ΠΜ
στο Avclub ο καθένας μας κρίνεται με την παρουσία του και την βοήθεια που προσφέρει εδώ και όχι καπου αλλού

Φιλε Ηλια ,πραγματι θελω να σου δωσω συγχαρτηρια για τα γραφομενα σου.
Μακαρι να γραφαμε ολοι ,με τον δικο σου τροπο:grinning-smiley-043

Φιλε Ηλια ,πραγματι θελω να σου δωσω συγχαρτηρια για τα γραφομενα σου.
Μακαρι να γραφαμε ολοι ,με τον δικο σου τροπο:grinning-smiley-043

Ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια

Μετα απο χρονια, αρχιζω να καταλαβαινω οτι δεν ξερω τιποτα.

Βλεπω καινουρια πραγματα ακομα και σε μηχανηματα που "ξερω" και ειναι σαν να εχει ανοιξει ενας καινουριος κοσμος μπροστα μου...

Ταιριασμα συσκευων, τοποθετηση ηχειων και ρυθμος...

:guitarist:

:flipout: Τωρα τελευταια φανταζομαι οτι τα ηχεια βρισκονται μεχρι τη μεση στο νερο και γυρω τους μεσα στο δωματιο υπαρχουν κυμματα. Προσπαθουμε να "κατευνασουμε" τα κυμματα αυτα, να βρουμε το σημειο "ισορροπιας" μεσα στον χωρο μας...:flipout:

Λετε να αρχιζω να τρελαινομαι????:flipout: Σιγουρα παντως το απολαμβανω...

-bye-

αν με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη ζωή σου - επαγγελματικά και ... jizzzzzzz-bye- - σου μένει χρόνος να ψάχνεις και τοποθετήσεις και ματσαρίσματα και ηχεία μέσα στα ... κύματα, τι να σου πω ρε Ηλία ...

αν με τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει στη ζωή σου - επαγγελματικά και ... jizzzzzzz-bye- - σου μένει χρόνος να ψάχνεις και τοποθετήσεις και ματσαρίσματα και ηχεία μέσα στα ... κύματα, τι να σου πω ρε Ηλία ...

Τα λεμε το απογευμα προς βραδακι... θα φερω κατι καλο...

-bye-

δεν είναι κακό να ζεις στον κόσμο σου. κακό είναι όμως να πιστεύεις ότι και όλοι οι άλλοι ζουν σ' αυτόν ...

Βαγγελη αν δεν σε πειραζει ,μπορω να προσθεσω δυο λεξεις και να την κανω και δικια μου υπογραφη????
Που θα λεει:
"δεν είναι κακό να ζεις στον κόσμο σου. κακό είναι όμως να πιστεύεις ότι και όλοι οι άλλοι ΠΡΕΠΕΙ να ζουν σ' αυτόν ..."

δεν είναι κακό να ζεις στον κόσμο σου. κακό είναι όμως να πιστεύεις ότι και όλοι οι άλλοι ζουν σ' αυτόν ...

Βαγγελη αν δεν σε πειραζει ,μπορω να προσθεσω δυο λεξεις και να την κανω και δικια μου υπογραφη????
Που θα λεει:
"δεν είναι κακό να ζεις στον κόσμο σου. κακό είναι όμως να πιστεύεις ότι και όλοι οι άλλοι ΠΡΕΠΕΙ να ζουν σ' αυτόν ..."

δεν θα ζητήσω πνευματικά δικαιώματα ... be my guest!

Σημειωστε οτι το BS με την πολυ μικρη ταση εξοδου φερνει στην επιφανεια το θεμα του προενισχυτη, καθως δεν υποκειται μονο στην μειωση της τασης εξοδου, αλλα ισως να χρειαζεται και να ενισχυσει το σημα για να οδηγησει τον τελικο σε υψηλες ή κατ αλλους φυσιολογικες σταθμες.
-bye-

Αυτό αν θέλεις μου το εξηγείς καλύτερα ?

Φτου που να σας καούν τα bluesky μας πρήξατε :furious3:

Τόσους μήνες μαζί τους δεν καταλάβατε ότι είναι ο λόγος που είστε κουφοί? :jester:

:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Τα BS δεν καίγονται , τα άλλα καίγονται και δεν υπάρχουν πουθενά οι μηχανισμοί τρανσπορτ για να τα φτιάξουν.

Επ' ευκαιρία, εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε μεταχειρισμένο CD player αξίας πάνω από τα 1.000 ευρώ σιγουρευτείτε, πριν την αγορά του, ότι υπάρχει ετοιμοπαράδοτος ο μηχανισμός του transport στην αντιπροσωπεία.
Αυτά που λένε ορισμένοι ότι τα ακριβά players δεν χαλάνε, είναι ψέματα.

Δημοσθενη γινε πιο αναλυτικος,υπαρχει διαφορα?? Διοτι εγω εχω κολλησα ενα απλο 1.5mm επανω στην πλακετα και ειναι καλυτερα απο το μαμα.Εαν ειναι καλυτερα με το supra να παρουμε ενα.???

Έβαλα και εγώ το supra προχτες.
Πριν είχα ένα 2Χ1.5

Δεν είμαι σίγουρος γιά το αν πήρε κι άλλο επάνω του.
Ακόμα δεν το έστρωσα.