ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Είναι και θέμα οικονομίας. Σε αυτή την τιμή που βγαίνει ως DVD είναι κελεπούρι για να βλέπουμε ταινίες στο camping, στο εξοχικό, στο υπνοδωμάτιο, στην τουαλέτα.
Άλλος το έχει για mp3 player στο κύριο σύστημα και ποτέ δε δοκίμασε να βάλει κανόνικό audio cd.
Άλλος το παίρνει για να βλέπει τις φωτογραφίες του στην τηλεόραση γιατί το παλιότερο "καλό" dvd του δε παίζει φωτογραφίες. Α, και DVD δε βλέπει σε αυτό.

Μιλάμε για εκατομμύρια κομμάτια παγκοσμίως.

Ένα μέτριο consumer cd player στην καλύτερη περίπτωση (αν προωθηθεί καταλλήλως) μπορεί να υπολογίζει σε μερικές χιλιάδες κομμάτια.

Αυτό από μόνο του μπορεί να δικαιολογήσει το ξεφτιλέ κόστος.

Αν είχε καμιά 200ριά ευρώ πιστεύω ότι δε θα είχε γίνει τόσος ντόρος.

Επίσης, από θέμα αγοράς-στόχου όλοι εμείς οι οποίοι είμαστε χρήστες (και μάλιστα με πολύ καλά αποτελέσματα) του εν λόγω Player ως audio-only δεν είχαμε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.
Αν είχαμε, τότε ίσως να μας είχαν "φερθεί" και ανάλογα και η τιμή του να ήταν άλλη.

Επίσης, αυτό το οποίο τόνισα στο πρώτο μου μνμ σχετικά με τις ακουστικές μου εντυπώσεις με αυτό το Player ήταν ότι αν μας ακούγεται καλύτερα ή ίσα με κάποιο καλύτερο-ακριβότερο Player μπορεί να έχει να κάνει με το ότι δε δίνουμε την ευκαιρία στο καλύτερο να δείξει τις αρετές του.
Έχω δει Ερμήδες κολημένους στον τοίχο, θέσεις ακρόασης άλλαντάλα, πανάκριβα συστήματα στημένα με γνώμονα τον...διακοσμητή, 802 μέσα σε ντουλάπια...
Έχω δει μαυρίλες σε RCA και μπόρνες ηχείων, "χαλαρούς" βραχυκυκλωτήρες και...πανευτυχείς ιδιοκτήτες...
Μη περιμένετε σε τέτοια συστήματα να ακούσετε διαφορά βάζοντας μια καλή πηγή ή όπως στην περίπτωσή μας να ακούσετε χειρότερα από κάποια όχι τόσο καλή-φαινομενικά πηγή.

Για το λόγο αυτό εγώ κρατάω μια πισινή σε ότι αφορά τους διθυράμβους που γράφουν εδώ οι φίλοι.
Παρόλα αυτά είναι τόσο καθολική η άποψη της τουλάχιστον πολύ καλής ηχητικής ποιότητας του εν λόγω Player που νομίζω ότι υπάρχει σοβαρό θέμα.

Και δε θυμάμαι στο παρελθόν πολλές φορές που κάποια συσκευή έτυχε τόσο κοινής αποδοχής από DIYδες και Hiendάδες!

Και προς αποφυγην παρεξηγησεων το συστημα που ακουστηκε ειναι:
Προ:LAMM LL-2
Τελικοι:LAMM ML-1
Ηχεια: QUAD-989
Τωρα για τα players που συγριθηκε ,επαιξε καλυτερα απο ολα πλην ενος.
Δεν θα αναφερω τις μαρκες γιατι θα δημιουργηθει απιστευτο κομφουζιο.

ΔΕΝ θα μας πεις τη μαρκα ;;;;; θα μας αφησεις να καταθλιβομαστε ;;;;; :damnyou: :damnyou:

ριχτο ...... ελααααααααααα:slapface:

Ρε παιδες θα μας πει κανεις απο οσους το αγορασαν αν δειχνει καλη εικονα ;;;;;;;;;

η δεν παιζει ντι βι ντι ;;;;;;

μιλαμε για σκετο σι ντι πλευερ μονο ;;;;;

Μάλλον παίζει dvd αλλά κανείς δεν έκανε τον κόπο να ασχοληθεί με αυτό!
Πάντως για κάποιον σαν εμένα που έχει ξεμίνει με ένα παλιό technics ειναι μάλλον καλή ευκαιρία ε?

Βαγγελη παιζει κανονικοτατα σαν dvd και μαλιστα απο οτι μου ειπε καποιος κυριος που συναντησα πριν λιγη ωρα να αγοραζει "κρυφα"ενα τετοιο απο το καρφουρ στο Μαρουσι!!! (γεια σου Δημητρη-bye- :flipout: ) παιζει και dvd mp3.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Βαγγελη παιζει κανονικοτατα σαν dvd και μαλιστα απο οτι μου ειπε καποιος κυριος που συναντησα πριν λιγη ωρα να αγοραζει "κρυφα"ενα τετοιο απο το καρφουρ στο Μαρουσι!!! (γεια σου Δημητρη-bye- :flipout: ) παιζει και dvd mp3.

Φυσικά πάιζει και DVD MP3 .

Το δοκίμασα κατ' αρχάς με το δισκάκι του Νίκου Κανελλόπουλου "172 best classics", μια δική του επιλογή από την ραδιοφωνική εκπομπή "Κομπακτ Κλασική Δισκοθήκη" .

Η συλλογή αυτή μοιράστηκε σε όλα τα μέλη του avsite.gr που δήλωσαν ενδιαφέρον στην κατηγορία της μουσικής, με οργανωτή της όλης προσπάθειας τον ιατρό κ. Γιώργο Σάμπαλη που είναι και ο moderator της κατηγορίας .

Η ποιότητα της δουλειάς πλησιάζει το πρωτότυπο. Η συμπίεση έγινε στα 320kbps .

Το μπλουσκατούλι μου αυτή τη στιγμή παίζει ένα πολύ όμορφο CD της Verve με τίτλο : " LUIZ BONFA Plays and Sings BOSSA NOVA"

To ακούω σε χαμηλή ένταση κι ομως πάιζει πανέμορφα.
Επ' ευκαιρία θα ήθελα να κάνω μία ακόμα παρατήρηση για το DV-865. Παίζει πολύ καλά σε χαμηλή στάθμη ακρόασης και χωρις να εχω ενεργοποιήσει την επιλογή της νυχτερινης λειτουργίας (Night Mode).

Ωρα ειναι να μας πουνε οτι εχει ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΣΗ και να υπαρξει δευτερο αγοραστικο κυμα απο τους homevideαδες αυτη τη φορα.
Το συγκρινατε η ακομα?

...το "μπλουσκατούλι" φυσικά και παίζει DVD's...απλά η εικόνα του είναι όπως αυτή ενός πολύ απλού DVD-player...:grandpa:
...όοοοοοοοσοι όμως έχετε συστήματα home-cinema (ακόμα περισσότερο όσοι έχετε ακριβά τέτοια συστήματα) βάλτε το να παίξει και εκεί μουσικά DVD's ή ακόμα και ταινίες (ξεχνώντας την τυπική ποιότητα εικόνας του) και θα εκπλαγείτε ΚΑΙ ΕΚΕΙ με τον ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ήχο του...:Banane0: :Banane0: :Banane0:

Άντε, σας έφτιαξε πάλι ο guru. Mέχρι και ταινίες έγχρωμες cinemascope καουμπόικες θα βλέπετε με το "μπλεσκατούλι" σας. :twoguns: :violent-smiley-030:

Το μενου από τη μάνα του είναι επιλεγμένο στα Ελληνικά (ΕΛΛΑΔΑ)

Πόσα Hi-End DVD players έχουν σαν default τα Ελληνικά ???

Οντως παίζει και ταινίες μια χαρά . κανένα πρόβλημα.

Επίσης δοκίμασα και την ψηφιακή επεξεργασία σήματος "Night Mode".
Λειτουργεί σαν ένα είδος loudness αλλά όχι σαν το συνηθισμένο loudness.
Το Night Mode προβάλει την πληροφορία διαλόγου και γενικώς τις φωνές και τη μελωδία ενός μουσικού έργου.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Άντε, σας έφτιαξε πάλι ο guru. Mέχρι και ταινίες έγχρωμες cinemascope καουμπόικες θα βλέπετε με το "μπλεσκατούλι" σας. :twoguns: :violent-smiley-030:

Το μενου από τη μάνα του είναι επιλεγμένο στα Ελληνικά (ΕΛΛΑΔΑ)

Πόσα Hi-End DVD players έχουν σαν default τα Ελληνικά ???

Οντως παίζει και ταινίες μια χαρά . κανένα πρόβλημα.

Επίσης δοκίμασα και την ψηφιακή επεξεργασία σήματος "Night Mode".
Λειτουργεί σαν ένα είδος loudness αλλά όχι σαν το συνηθισμένο loudness.
Το Night Mode προβάλει την πληροφορία διαλόγου και γενικώς τις φωνές και τη μελωδία ενός μουσικού έργου.

Μηπως εχει και HDMI 1.3 με HDCP ?

αν ΝΑΙ το πηρα

Απ ότι κατάλαβα είναι ένα εκπληκτικό cd player σε πολύ κακό κουτί και το μόνο ουσιαστικά κόλλημα μας είναι ψυχολογικό . Αν δηλαδή μπορούσε κάποιος να μεταφέρει το κύκλωμα του σε ένα πιο στιβαρό σασί θα το ξεπερνούσαμε κι αυτό το κόλλημα. Αλήθεια μπορεί να γίνει αυτό ? Έχω ένα 717 που κάθετε χρόνια τώρα .
Πάντως η όλη φάση δεν είναι πρώτη φορά που συμβαίνει . Θυμάμαι κάποτε ( με την έλευση των πρώτων dvd ) που είχε βγάλει η Philips ένα cd player με κόστος 50.000 δρχ που κοιτούσε στα ίσια κάτι θηρία του εκατομμυρίου και βαλε . Είμαι 100% σίγουρος πως αν η υλοποίηση αυτή έμπαινε στο σασί ενός WADIA θα λέγαμε όλοι και χωρίς δισταγμό ότι είναι κορυφαίος ο ήχος που ακούμε. Αν τώρα μεταφέραμε το WADIA στο σασί του Blue S η κάποιου άλλου της σειράς τότε οι περισσότεροι από εμάς θα το φτύναμε . Αλά ας μην ξύνω πληγές

βρέ σεις κάνετε πλάκα ?? (έχω κάψει τα χέρια μου απο τις μοντιφιες στο xa50es me super discreet opamp και ρολογια τυπου rolex και εχω δώσει 10000000dolars sto paypal ) και παίζει το carefur???? ΘΕΛΩΩΩΩΩ ΚΑΙ ΕΓΩ !!!!!!!

Λοιπόν.
Εδώ και τρεις ώρες και κατα 29 ευρώ φτωχότερος το εργαλείο κάθεται πάνω στο laptop στη σοφίτα.
Βασικά μερικά πράγματα.
Βάλτε το κάπου που να μην είναι εκτεθειμένο το συρτάρι του.
Εχει παχος ενος χαρτονιού και η παραμικρή κίνηση θα το σπάσει στα δυο.
Επίσης προσέξτε το διακοσμητικό φιλέτο μπροστά στο συρτάρι να μη σας φύγει.
Δεύτερον ελέγξτε με ένα πολύμετρο την τάση στο σασι.
Στη μιά θέση της μπρίζας έχει 65 volt στο σασι και στο on 32.
Στην άλλη 0 στο σασί και στο on πάλι 32. Διάλεξα την τελευταία θέση.
Τρίτον είναι μικρό.
Πολύ μικρό. Πιό μικρό από τα λάπτοπ. Σαν παιχνίδι.
Χωρίς καθόλου ζέσταμα και με τα μανίσια καλώδια του μισού ευρώ, το έβαλα στην απλή θέση στο σύστημα, δηλαδή της χαλαρής ακρόασης.
Αυτό σημαίνει από την αναλογική του έξοδο μέσω ενός alps στην αναλογική είσοδο του ultramatch και μετά A/D D/A.
(μην τα ρωτάτε γιατί έτσι, έτσι ακούω γιά ευκολία χωρίς απαιτήσεις και με το sony).
Χωρίς πολλά πολλά, η αξία του εργαλείου είναι στο αναλογικό του τσιπάκι.
Είναι πεντακάθαρο, σχεδόν κλινικό, αλλά συνάμμα γλυκό, έχει αέρινα πριμα, εξαιρετική μεσαία και ανώτερη μεσουψηλή. Μάλλον υστερεί λίγο στο χαμηλό, αλλά και πάλι είναι τοσο γλυκό που δεν με χαλάει.
Εβαλα τα γνωστά μου δισκάκια και δεν πίστευα στα αυτιά μου.
Πολύ καλή εστίαση και χροιές, ιδιαίτερα σε όργανα με μέταλλο, πνευστά, χορδές, πιατίνια δεν πιάνεται.
Και μιλάμε με καλώδιο του παπού.
όπως είπα έτσι είναι ο καλύτερος εαυτός του.
Με την coaxial και το ultramatch μέσω ενός ixos 105 σκ...τωσε.
Ξαναγύρισα στην αναλογική του και ακόμα είμαι εκεί.

Ελπίζω να μην κάνω λάθος.
Ακόμα τσιμπιέμαι.

ΥΓ στο καρφούρ του Φοίνικα είχε 5 κομμάτια συν το demo.
Την ώρα που το πήρα πηγαίναμε στο ταμείο μαζί με έναν άλλο νεαρό και είχαμε και οι δυο ένα πονηρό χαμόγελο στη μούρη.
Δεν ξέρω τι θα κάνετε.
Πάρτε το και μετά δώστε το πίσω, ή πετάξτε το, αν δεν σας κάνει.
Που λένε.... κι αν σου κάτσει?

Αντε μπαγάσηδες με βάλατε πάλι να τρέχω (πάνω στα διαβάσματα) ...

Λοιπόν το πήρα χθες από Carrefour, Αμαρούσιον (S/N: 1006GRCA04DV865024908) και το άκουσα πρώτα με το σύστημα "εργαλείο" (Sennheiser HD650, DIY phone amp TPA6120a2, τροφοδοσία 2x150 VA / 40.000 μF, DIY I/C).

Σήμερα το άκουσα με το κύριο σύστημά μου (AP Step SLE, McCormack DNA0.5 modified - 2 x 600VA / 100.000 μF, OPA 627 pre) και τα θετικά του player έχουν ως εξής:

- Πολύ "γεμάτη μεσαία" με μεγάλη ανάλυση και ζωντάνια
- Πρίμα πλήρως περιγραφικά αλλά χωρίς καθόλου "ξύσιμο"
- Μπάσο πολύ δυνατό, πλήρως ελεγχόμενο και χωρίς "ουρές"
- Εικόνα πολύ μεγάλη και στις 3 διαστάσεις
- Ακούγεται όντως περίφημα και στις πολύ χαμηλές εντάσεις
- Φωνές: ισχύει το ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ (copyright Μανωλακης ??) με υπόσταση
- Δύναται να σε "τρομάξει", ανάλογα με την ηχογράφηση (αυτό είναι πολύ ... καλό)

Δεν θέλω να εκφράσω από τώρα τον ενθουσιασμό μου. Είναι πολύ νωρίς. Εξάλλου το πράγμα θα φανεί με τον καιρό.

ΥΓ1. Το μηχανάκι σηκώνει αναβάθμιση σε δύο σημεία (καλώδιο ρεύματος & πλακέτα τροφοδοσίας).

ΥΓ2. Δεν είναι τόσο "flimsy" όσο περιγράφει ένας συνάδελφος. Το άλλο μου DVD player (Pioneer DV-656A) έχει παρόμοια κατασκευή σασσί, αλλά έχει μεγαλύτερες διαστάσεις (κακό), και είναι και πολύ πιο ακριβό (600 €).

ΥΓ3. Στις ταινίες με σύνδεση composite τα πήγε περίφημα (στην εικόνα, στον ήχο δεν μπόρεσα να ακούσω λόγω του προχωρημένου της ώρας) !

ΥΓ4. Προβλέπω να πάρω και δεύτερο για backup (spare parts).

Προτείνω στους αναποφάσιστους να αποκτήσουν από ένα. Το θετικό επίσης με το μηχανάκι είναι ότι δεν "τραμπάρεται":ernaehrung004:

Λοιπόν κύριοι, επειδή εμένα πάντα μου άρεσαν και οι τεχνικές μετρήσεις είπα να το βάλω και αυτό το DV-865 στον παλμογράφο για να δω τι ψάρια πιάνει.

Είδα τα ποιο βρώμικα σήματα που έχω δει ποτέ σε CD player,
Αυτό τι σημαίνει χονδρικά ?

Σημαίνει ότι έχουμε να κάνουμε με ένα CD player που δεν έχει ψηφιακό φίλτρο για την αποκοπή των υψηλών συχνοτήτων, των ανεπιθύμητων δηλαδή προϊόντων κατά την μετατροπή του ψηφιακού σήματος σε αναλογικό. Δεν φαίνεται να έχει έστω και κάποιας μικρής κλήσης αναλογικό φίλτρο.

Δεν το έψαξα πολύ, αλλά το σήμα είναι τόσο βρώμικο με υπέρηχους που βαρέθηκα και τα παράτησα.
Μάλλον είναι τελείως άφιλτρο γι'αυτό ίσως και να ακούγεται τόσο διαφορετικά από τα άλλα players που χρησιμοποιούν κυρίως την τεχνική του oversampling και φίλτρα ψηφιακά για την αποτελεσματικότερη καταστολή των υπερύχων.

Αν και έχω ακόμα πυρετό από την ίωση , βλέπετε ακόμα προσπαθώ να βρω την άκρη με αυτό το "μπλεσκατούλι" το οποίο όπως φαινεται μας προέκυψε και άφιλτρο.

Last edited:
Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

βρέ σεις κάνετε πλάκα ?? (έχω κάψει τα χέρια μου απο τις μοντιφιες στο xa50es me super discreet opamp και ρολογια τυπου rolex και εχω δώσει 10000000dolars sto paypal ) και παίζει το carefur???? ΘΕΛΩΩΩΩΩ ΚΑΙ ΕΓΩ !!!!!!!

Χε χε ... και συ εεε?
Εγώ να δεις τι τούχω κάνει !!
ΥΓ. Δεν αναφέρω ακόμα συγκριτικά αποτελέσματα. Είναι πολύ νωρίς και μπορεί να ... φάω ξύλο.