ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Όσοι έχουν εξωτερικό dac ας το δοκιμάσουν και ως transport για να γελάσουμε ή να κλάψουμε πιο πολύ..

Θα κάνουμε και αυτη τη δοκιμή σύντομα. Πρέπει όμως πρώτα να συνδέσω το DV-865 με την τηλεόραση γιατι μόνο εκεί βλέπεις τις επιλογές που έχεις μέσω του setup της συσκευής. H coaxial ψηφιακή υποστηρίζει true PCM (44.1ΚΗz) ή ALL. Στη θέση ALL χρησιμοποιείται η αρχική ζώνη ήχου του DVD.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η ύπαρξη της επιλογής για νυκτερινή ακρόαση Night Mode. Επίκαιρο θέμα, που το συζητήσαμε τελευταία και εδώ στο avclub στο thread για το loudness. Το manual της συσκευής αναφέρει ότι αυτή η επιλογή επιτρέπει τη ρύθμιση του ποσοστού γραμμικής συμπίεσης για καλύτερο ηχητικό αποτέλεσμα όταν ακούμε σε χαμηλες στάθμες . -bye-

Kανένα player δεν πρέπει να πεταχτεί, ούτε να καεί.
Εδώ έχουμε μια πετυχημένη συνταγή , η οποία μας προσφέρεται τσάμπα.
Στο σύστημα μου ( CARY V12, SLP98, JM LAB 946 ELECTRA) παίζει σαν Hi-End συσκευή.
Εάν μου το έφερναν σε άλλο σασί και μου έλεγαν πως κάνει 2000 χιλ. θα το έτρωγα για πλάκα.
Αυτό που γράφει ο Ι.Κινγκ είναι έτσι. Δεν θα μπορούσε να ήταν αλλιώς γιατί αν υπολογίσουμε το κόστος παραγωγής του, μεταφορικά, περιθώρια κέρδους, δεν πρέπει να τους στοιχίζει πάνω από 12-15 ευρώ.
Και ναι αυτό είναι σοκαριστικό. Αλλά γίνεται με τα ψηφιακά.
Τους έκατσε και δεν κατάλαβαν τι ακριβώς τους έκατσε.
Εγώ με 5η μέρα ακρόασης ακούω καλύτερα. Αφήστε που ακόμη μου λέει Hello.
To 308T δεν το αλλάζω ούτε και αν μου χάριζαν μηχανάκι των 20.000.
Ούτε λέω πως ο τενεκές παίζει καλύτερα.
Αυτό όμως που λέω είναι πως δεν έχω νιώσει ακόμη την ανάγκη να το βάλω πάλι πάνω και να κάψω τις λαμπίτσες του.
Mε τον Τ-ΑΜP μπορώ να ακούσω μέχρι μία ώρα. Μετά κουράζομαι πολύ. Με ενοχλεί.
Μπορεί στο τέλος του μήνα να συμβεί το ίδιο και με το 865 και να γεμίσει σύννεφα ο μπλε ουρανός.
Πάντως εχθές το βράδυ είχαμε ξαστεριά.

H Blue Sky εμπειρια μου

Εχω ενα Blue Sky DVDp 2-2,5 χρονων που αγορασα για 49 ευρω και προσφατα σταματησε να διαβαζει. Γνωριζω οτι ο ηχος ειναι υποκειμενικο θεμα οποτε δεν αμφισβητω τις αποψεις κανενος, απλα παραθετω τις δικες μου.

Στο δικο μου συστημα με τα (ενεργα) ηχεια μου που ειναι χειρουργικα εργαλεια, αναγκαστικα για ενα περιπου μηνα να ακουσω με το Blue Sky. Η εμπειρια ηταν τραυματικη αφου ειχε πολυ σκληρο ηχο χωρις φινετσα και ηταν ψηφιακος με την κακη εννοια. Δοκιμασα και ενα Philips discman 10ετιας και αφησα το δευτερο. Δεν ειχε τον ογκο και τη μεγαλυτερη εξοδο του Blue Sky αλλα ηταν πιο ευκολο στο αυτι. Οταν αγορασα το Sony CDR W-33 και τα δυο εφυγαν αμεσως απο το rack ενω οταν δοκιμασα το Cary CD 308 κατεληξα να το αγορασω γιατι ηταν καλυτερο (για τα αυτια μου) σε καθε τομεα απο το CDR W-33. Αργοτερα αφου ειχα διαβασει πολλες φορες για το Playstation 1 το δοκιμασα και μπορω να πω οτι ηταν αρκετα καλο οχι ομως σε σημειο να με κανει να βγαλω το Cary απο το rack.

Nα τονισω οτι δεν ειμαι HighEndας και μακαρι ολα τα "τρελα" μηχανηματα να ειχαν 30 ευρω. Εμπιστευομαι τα αυτια μου και μονο αυτα.

Τελος να εκφρασω μια απορια. Γιατι καποιοι αγοραζουν 10 & 20 κομματια και τωρα δεν υπαρχει στα ραφια για αλλους; Καταλαβαινω να εχεις μια ρεζερβα αλλα την καταναλωτικη μανια δεν την καταλαβαινω. Αλλωστε τα ψηφιακα ειναι σαν τα PC, σε 6 μηνες θα εχει βγει κατι αλλο.

...Δημήτρη...όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ξαστεριά...αλήθεια, έβαλες το σφουγγάρι και έβγαλες το καπάκι ή θα τα δοκιμάσεις αργότερα, όταν στρώσει κι άλλο?????

Καλα μην κανετε κανενα αστειο και του αλλαξετε καλωδιο ρευματος και το ακουσετε πριν, απομακρυνετε σφυρια βαριοπουλες και λοιπα συναφη απο το σπιτι σας.
Γιατι το πιθανοτερο ειναι να μην πεταξετε τα player σας αλλα να τα σπασετε!

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Καλα μην κανετε κανενα αστειο και του αλλαξετε καλωδιο ρευματος και το ακουσετε πριν, απομακρυνετε σφυρια βαριοπουλες και λοιπα συναφη απο το σπιτι σας.
Γιατι το πιθανοτερο ειναι να μην πεταξετε τα player σας αλλα να τα σπασετε!

...έεεεεεεετσι...έεεεεεεετσι...:grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Internet King σε ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες. Για πες μας και δυο λόγια για την ηχητική του απόδοση (από ότι κατάλαβα είσαι των δοκιμών :ernaehrung004: :).

Σε interconnect ακούει; Σε καλώδια ρεύματος;

Δεν υπάρχει μηχάνημα που να βγάζει σήμα line-out σε RCA και να μην ακούει σε interconnects . Το συγκεκριμένο μηχάνημα , σε ότι αφορά τα καλώδια διασύνδεσης συμπεριφέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που συμπεριφέρεται και το Tascam CD-01 PRO.
Καλώδιο ρεύματος δεν του άλλαξα ακόμα.

Και προς αποφυγην παρεξηγησεων το συστημα που ακουστηκε ειναι:
Προ:LAMM LL-2
Τελικοι:LAMM ML-1
Ηχεια: QUAD-989
Τωρα για τα players που συγριθηκε ,επαιξε καλυτερα απο ολα πλην ενος.
Δεν θα αναφερω τις μαρκες γιατι θα δημιουργηθει απιστευτο κομφουζιο.

Και προς αποφυγην παρεξηγησεων το συστημα που ακουστηκε ειναι:
Προ:LAMM LL-2
Τελικοι:LAMM ML-1
Ηχεια: QUAD-989
Τωρα για τα players που συγριθηκε ,επαιξε καλυτερα απο ολα πλην ενος.
Δεν θα αναφερω τις μαρκες γιατι θα δημιουργηθει απιστευτο κομφουζιο.

Γιώργο, ελπίζω το "πλην ενός" να μη ξεπερνάει τα 50 Ευρώ :rolleyes:
:smile: :smile:

Απάντηση: H Blue Sky εμπειρια μου

Nα τονισω οτι δεν ειμαι HighEndας και μακαρι ολα τα "τρελα" μηχανηματα να ειχαν 30 ευρω. Εμπιστευομαι τα αυτια μου και μονο αυτα.

Τελος να εκφρασω μια απορια. Γιατι καποιοι αγοραζουν 10 & 20 κομματια και τωρα δεν υπαρχει στα ραφια για αλλους; Καταλαβαινω να εχεις μια ρεζερβα αλλα την καταναλωτικη μανια δεν την καταλαβαινω. Αλλωστε τα ψηφιακα ειναι σαν τα PC, σε 6 μηνες θα εχει βγει κατι αλλο.

Τα 10 και τα 20 κομμάτια τα πήραν οι Hi-ηλίθιοι και οι Hi-ανασφαλείς.

Φίλε guru ακόμη ψάχνω τις στηρίξεις. Το πρώτο συμπέρασμα είναι πως παίζει καλύτερα μόνο του πάνω στο ρακ. Δεν έχω βγάλει το καπάκι, ούτε έχω βάλει αφρολεξ. Ο Μορφέας λέει πως με το αφρολεξ παίζει καλύτερα. Το βράδυ η δοκιμή.
Άσε που νομίζω πως παίζει καλύτερα όταν είναι στον αέρα. Αλλά άντε να φτιάξεις τέτοια πατέντα. Κάπου θα βρω να το κρεμάσω.
Σωστός και ο Πύργας. Σε δύο κομμάτια που έχει αλλαχτεί το καλώδιο ρεύματος τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Και βέβαια ''ακούει'' σε ιντερκονεκτ. Με τρία διαφορετικά, έχω ακούσει τρεις διαφορετικούς ηχητικούς χαρακτήρες. Τα καλύτερα είναι αυτά που έχω ήδη επάνω στο σύστημα (του Πύργα).
Οι δοκιμές συνεχίζονται και έχουν πολύ πλάκα.

...Δημήτρη...όσο περνάνε οι μέρες, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ξαστεριά...αλήθεια, έβαλες το σφουγγάρι και έβγαλες το καπάκι ή θα τα δοκιμάσεις αργότερα, όταν στρώσει κι άλλο?????

Το δικό μου έχει τοποθετηθεί απευθείας επάνω σε ένα ξήλινο σκαμνί δίπλα στο ρακ των μηχανημάτων. Είναι αυτό που λένε : " θα σε καθήσω στο σκαμνί"

...δείτε τη photo του δικού μου στο avatar...είναι σφουγγάρι αγορασμένο από το Praktiker στα αξεσουάρ αυτοκινήτων και το τοποθετείτε στο κέντρο...έτσι κάθεται κάπως "στον αέρα" και φυσικά ακούγεται ποοοοοοολύ καλύτερα...αν βγάλετε και το καπάκι..................:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Θα ήθελα επίσης να συμπληρώσω ότι δεν αισθάνομαι την ανάγκη να του αλλάξω κάτι.

Σήμερα έχω ρεπό και ακούω το DV-865 από το πρωϊ . Ολη νύχτα έπαιζε ασταμάτητα ένα δισκάκι με DVD MP3s για να στρώσει. Ο ήχος του όσο πάει γίνεται και καλύτερος.

Μου αρέσει που φέρνει τις φωνές στο κέντρο της μουσικής σκηνής χωρίς ταυτόχρονα να δημιουργεί είδωλα, τεράστια σώματα και ηχητικά φαινόμενα που σου δίνουν την αίσθηση του "out-of-phase"

Ο εστιασμός είναι πολύ καλός, συγκεκριμένος και με μεγάλο βάθος μουσικής σκηνής.

Αυτή τη στιγμή ακούω το CD της Verve "Ella and Louis" και πραγματικά το απολαμβάνω. Δεν με ενοχλεί κάτι που θα μπορούσε να μου αποσπάσει την προσοχή από αυτό που ακούω. Ο Oscar Peterson στο πιάνο δίνει ρέστα στο βάθος της σκηνής.

Αυτή τη στιγμή ακούω το CD της Verve "Ella and Louis" και πραγματικά το απολαμβάνω. Δεν με ενοχλεί κάτι που θα μπορούσε να μου αποσπάσει την προσοχή από αυτό που ακούω. Ο Oscar Peterson στο πιάνο δίνει ρέστα στο βάθος της σκηνής.

"it's not the pale moon that excites me..." λεει ο Louis, με μαγικη φωνη, στο δευτερο μερος του "the nearness of you"...

sorry για το :offtopic:

Ακούω τόσο ενθουσιασμό μετά απο τόση αμφισβήτηση απο όλους εδω μέσα που δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει με το δικό μου 865 και το έστειλα στο υπνοδωμάτιο. Είπα και στο άλλο νήμα οτι αποτελεί τεχνικό οικονομικό φαινόμαινο και πολύ καλό HT player αλλά Hi end cd player δεν μου προέκυψε παρόλο που είμαι ενθερμος υποστιρικτής του value 4 money. Ti να πω μήπως ειμαι άτυχος και πήρα σκάρτο κομμάτι ή μηπως έχετε όλοι ακραίες αντιδράσεις απο το ένα άκρο στο άλλο ?

...δείτε τη photo του δικού μου στο avatar...είναι σφουγγάρι αγορασμένο από το Praktiker στα αξεσουάρ αυτοκινήτων και το τοποθετείτε στο κέντρο...έτσι κάθεται κάπως "στον αέρα" και φυσικά ακούγεται ποοοοοοολύ καλύτερα...αν βγάλετε και το καπάκι..................:music-smiley-005: :music-smiley-005: :music-smiley-005:

Μετά την φάση της ανάκρισης, θα το βάλω να κάτσει επάνω σε 3 αντικραδασματικά ποδαράκια της Aktyna Technology.

(Εγώ δεν είμαι ο guru ο σφουγγαράκιας )

A.r.i.s. by Aktyna Technology (€225 for set of three, €295 for four) is an anti-resonant device with aluminum outer and six other elements internally to insure various frequencies are reduced.

Ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΜΕ 35 ΕΥΡΩ.ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΔΟΚΙΜΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΟ CARY 308.ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ.

Για όσους δεν το έχουν ακόμα δοκιμάσει, πρωτείνω να δοκιμάσετε και αλλαγή της φάσης στην πρίζα του καλωδίου του. Έκανε μεγάλη διαφορά, όπως και η αλλάγή από το μαμίσιο καλωδιάκι(interconnect), η φάση όμως έχει πολύ φάση!!!!!
Επίσης να συμφωνήσω με τον Internet King στο θέμα "κεντράρισμα" πραγματικά εντυπωσιακό.

Δοκιμάστε το!