ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Μάλλον θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα όπως με τα καρπούζια. Ίσως διάλεξες τη μάπα.
Τέλοσπάντων, πέρασα μία ώρα το απόγευμα εναλάσσοντας το "Gnik Nus/Something" από το δίσκο Love (νομίζω έχει γίνει πολύ καλή δουλειά στο συγκεκριμένο τρακ) και το Dedication του Χατζιδάκι από τη Σαβίνα Γιαννάτου, μεταξύ του bluesky και του νεοαποκτηθέντος Quad του Κακ.

Μια φορά για cd των 29 δεν έπαιξε με τπτ, ωστόσο δεν πρόλαβα να σχηματίσω άποψη. Το αποτέλεσμα βέβαια από την αρχή (δεν έκανα κανένα στρώσιμο) μου φάνηκε αρκετά φυσικό, με καλή εστίαση και λεπτομέρεια.

Έπαιξε με τον t-amp και τα Klipsch RF-7.

Λοιπόν , όπως είπα και λίγο πιό πάνω το περίφημο Blue Sky αγοράστηκε σήμερα . Στις 17.00 συνδέθηκε στο σύστημα , και αμέσως ένα cd τοποθετήθηκε εντός του να παίζει σε χαμηλή ένταση . Λίγο αργότερα παραχώρησε τη θέση του σε ένα dvd της κόρης μου και μόλις το τελευταίο τελείωσε , γύρω στις 19.00 το Bluesky ετοιμάστηκε να κοντράρει το Theta miles μου .

Φυσικά όπως καταλαβαίνετε το player δεν είχε στρώσει ακόμη , αλλά είχα υπ' όψη μου αυτό που είπε ο Παναγιωτίδης , ότι δηλαδή άνοιξε μετά από δυο λεπτά.

Το πρόγραμμα είχε ως εξής :
Evening Blue / Traffic
Money , money , money / Nils Longdren and his funk unit ( ACT)
Locomotive / Thelonious Monk
Living on my own και Barcelona / Freddie mercury ( στο δεύτερο με την Μονσερα Καμπαγιέ )
Return to forever / Chick Corea

Ετοιμάστηκα λοιπόν κι εγώ να συγκεντρωθώ σε χροιές φωνών και οργάνων , σε μπάσα , σε μεσαία , σε εικόνα κλπ . Δυστυχώς όλα αυτά δεν έχουν καμμία απολύτως σημασία . Το BlueSky παίζει όπως ακριβώς περιμένεις να παίξει ένα μηχάνημα των 34 ευρώ ( εγώ το πήρα λίγο ακριβά ) : ΧΑΛΙΑ. Ηταν κούφιο , άδειο , χωρίς βάθος , τσίγκινο , φώναζε χωρίς λόγο και ηχούσε απόλυτα ψεύτικο . Με λίγα λόγια δεν έπαιζε μουσική . Μακράν το χειρότερο player που έχω ακούσει ( βεβαίως δεν έχω ακούσει πολλά ) . Εάν κόστιζε 100 ευρώ θα έκλαιγα τα πεταμένα μου λεφτά .

Βεβαίως όλα αυτά , με δεδομένο , ότι έπαιξε σχεδόν κατευθείαν , όντας απολύτως άστρωτο . Με αυτό όμως το δεδομένο , τύφλα νάχει το νερό του Καματερού. (Και ναι άλλαξα και την φάση .)

Συμπέρασμα ; Προς το παρόν όλα δείχνουν ότι είμαι τελείως κουφός και ότι η θέση μου δεν είναι εδώ , στην χάϊ εντ κατηγορία , αλλά μάλλον στην lo-fi.

καλα βρε ...........

τοσα βλουεσκυ ειχε η παλετα το χαλασμενο πηγες και πηρες ;;;;;;;;;;;; :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

Οχι, μαλλον άκουγε με συνδεδεμένο το καλώδιο της τηλεόρασης στο SCART.

Eίπαμε , ποτέ να μην είναι και τα δύο καλώδια (RCA & SCART) επάνω στο μηχάνημα ταυτόχρονα.

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Πολύ καλά κάνει και δεν εμφανίζει τα tracks. Το μηχάνημα είναι φτιαγμένο για να ακούς μουσική από την αρχή έως το τέλος, ολόκληρο το CD. Οπως και στο βινύλιο , όπως και σε μια ζωντανή συναυλία.

Το "μπλεσκατούλι" σχεδιάστηκε για να εκπαιδεύσει τους χαϊεντάδες στην ακρόαση της κλασικής (κυρίως) μουσικής. Η μουσική δεν είναι: "βάλε το 2" ή "βαλε το 12 ".

-bye-

Ναί οκ απλά στο βινύλιο βλέπεις τα κενά και καταλαβαίνεις που αλλάζει το κομμάτι. Πάντως πλάκα έχει, εδώ ήταν να παίζουμε με psone που δεν έχει καθόλου display :grinning-smiley-043

Οχι, μαλλον άκουγε με συνδεδεμένο το καλώδιο της τηλεόρασης στο SCART.

Eίπαμε , ποτέ να μην είναι και τα δύο καλώδια (RCA & SCART) επάνω στο μηχάνημα ταυτόχρονα.

τι εννοείς ; το ιντερκονέκτ dvd -ενισχυτή και το σκαρτ ;

Είναι πιστεύετε δυνατό απο χ τεμαχια 865 καποια να παίζουν εξαιρετικά και καποια άλλα να παίζουν αλλά οχι με τον ίδιο εξαιρετικό τρόπο;; Τεχνικώς πως θα μπορούσε να στέκει κατι τέτοιο, μπορει καποιος που εχει ενα απο τα καλα και ενα απο τα κακα να κοιταξει αν ειναι ιδια μέσα, με τα μηχανηματα εκτος ρεύματος,,

Παίδες από χθές το μεσημέρι το είχα στο repeat για να στρώσει…
Δεν το αγόρασα όμως (χεχε…), το δανείστηκα από κάποιον που πήρε δύο (για να μην χάσει το κελεπούρι…):damnyou: :violent-smiley-030:

Σήμερις το έβαλα στο σύστημα.
Και για να είμαι ακριβοδίκαιος δεν έκανα σύγκριση με την τρέχουσα πηγή μου για να υπάρχει κοινή συνδεσμολογία και κοινό IC.

Η πηγή που ακούω είναι το TOSHIBA SD-900 σαν TRANSPORT με το SONY CDRW-66 σαν DAC.
Έτσι τώρα έβαλα μόνο του το TOSHIBA με unbalanced σύνδεση, ίδια δηλαδή σύνδεση με το BLUE SKY.
Καλώδιο IC ήταν ένα σχετικά φθηνό ΟEHLBACH.

Το BLUE SKY έχει ένα πράγμα και τίποτα άλλο.
Απλά δεν ενοχλεί τα αυτιά πουθενά.-
Έτσι μπορώ να πω πως παίζει αξιοπρεπώς αλλά όχι όπως περιγράφεται στο thread συγκριτικά με ακριβές ή λιγότερο ακριβές μηχανές…
Κατά τα άλλα δεν πλησιάζει πουθενά και σε κανέναν τομέα το SD-900…
Και οι περισσότεροι από εσάς ξέρουν ότι είμαι θιασώτης του καλού και φθηνού μηχανήματος.
Του φονέα, κ.τ.λ…
Το BS είναι χειρότερο στην ατάκα, στο σώμα και στην περιγραφή/ανάλυση του χαμηλού.
Οι μεσαίες μία από τα ίδια σε χαρακτηριστικά… + λίγο θολές/μουντές…
Τα πρίμα δεν έχουν την πρέπουσα ανάλυση, περιγραφή, ροή, σβήσιμο, ατάκα/σκάσιμο πιατινιών.
Φωνές δεν άκουσα (ακόμα).
Και η στερεοφωνική του απεικόνιση αισθητά χειρότερη. Μάλιστα μονίμως «τράβαγε» ελαφρά δεξιά…
Ίσως βέβαια να φταίει και το συγκεκριμμένο τεμάχιο γι’ αυτό.

Παρόλα όμως τα προβλήματα ξανατονίζω πως δεν ενοχλεί πουθενά!
Έτσι για τα 30 ευρώ που κοστίζει είναι όντως μεγάλη ευκαιρία.-
Μάλιστα θα έλεγα πως όοοολοι οι άλλοι κατασκευαστές απλά και κατηγορηματικά… κοστολογούν πολύ μα πολύ ακριβά αυτό που προσφέρουν.-
Αυτό βέβαια αποτελεί και πάγια άποψή μου για τα «στέρεα» και κανείς μα κανείς στον κόσμο δεν πρόκειται να μου την αλλάξει ποτέ, όσο και αν προσπαθήσει…

Από την άλλη έχω ακούσει πολλά μηχανάκια και ακριβά βεβαίως που ενοχλούν…
Μήπως τελικά γι' αυτό άρεσε στους περισσότερους?
Δηλαδή το ότι δεν ενοχλεί πουθενά?
Να παρακινδυνεύσω να πως πως υπάρχουν προβλήματα στα συστήματα των μελών που κατέθεσαν τους διθυράμβους?
Και το BS τα «καλύπτει» και τα εξομαλύνει???
Δεν ξέρω πλέον τι να σκεφθώ!

Θα το αφήσω και άλλο πάνω στο σύστημα και θα ενημερώσω αν αλλάξει κάτι.

Υ.Γ: παρόλες τις προσπάθειες δεν μπορούσα να βγάλω τα δισκάκια από το συρτάρι.
Μάλλον πρέπει να επισκευθώ την μανικιουρίστα μου.:flipout:
Έτσι του έβαζα δάκτυλο... από κάτω από το συρτάρι, το σήκωνα (το δισκάκι) και με το άλλο χέρι τα έβγαζα...

Α, του έβαλα και σφουγγάρι ή/και ricofon, άλλαξα και την φάση, αλλά δεν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ακριβώς..

Ok . Το αφήνω στο ρεύμα έως την παρασκευή το απόγευμα , βάζω και κανα δισκάκι στο repeat , όταν θα λείπουμε όλοι και τα ξαναλέμε .

Ηellow
εκανα δευτερη ακροαση σημερα το μηχανακι παιζει πολυ καλα για την κατηγορια του.... δεν ειδα τιποτε το ιδιαιτερο
ισως ειναι πολυ καλυτερο απο μηχανακια των 50 - 60 ευρω οχι παραπανω.

Last edited:
Ηellow
εκανα δευτερη ακροαση σημερα το μηχανακι παιζει πολυ καλα για την κατηγορια του.... δεν ειδα τιποτε το ιδιαιτερο

τι έγινε σιγά - σιγά σκάνε μύτη και οι επιζήσαντες ; ( από τον φονέα γιγάντων εννοώ :flipout: )

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ηellow

Στέλιο,
κανε επίσης και το εξής ...μην συνδεσεις ταυτόχρονα και το scart της TV
έχε το μόνο σαν CD player και ακου μουσικη για 3-4 μερες να στρωσει μετα αλλη μια μοντα ειναι να αντιστρεψεις το καλωδιο που παει στην μπριζα

υπ οψιν σου μεταφερω οτι εχει ειπωθεί μιας και έχουν περάσει πολλές σελίδες και ισως να μην το προσεξες

απ εκει και πέρα η άποψη σου σεβαστή

Δεύτερη μέρα ακρόασης.
Αλλαγές.
IC ecosse baton και σφουγγάρι ricofon από κάτω.
Διαπίστωση.
Βρήκα αδυναμία.
Δεν γουστάρει μεγάλες εντάσεις.
Σε ακροάσεις με στάθμη γύρω στα 95 και κορυφές κάπου στα 100-102 ήταν σχεδόν κουραστικό.
Από την άλλη είναι μάνα γιά βραδυνές ακροάσεις ή ήσυχες γύρω στα 85-90.
από πρώτη σε δεύτερη μέρα έχει βελτιωθεί το χαμηλό του.
Κατά τα άλλα η μεσσαία του δεν παίζεται.
Είναι μαγεία να ακούς ακουστικές κιθάρες, σαξόφωνα ή πιατίνια.
Ίσως το πρόβλημα των άλλων καλύτερων ή αλλιώς ακριβώτερων είναι ότι έχουν ιδιαίτερα προσεγμένα τα άκρα του φάσματος εις βάρος της μεσσαίας.
Με αποτέλεσμα σε μεγάλες εντάσεις να ακούγονται εκείνα πιό ευχάριστα.

Αλλη διαπίστωση η χαμηλή έξοδος που σίγουρα του δίνει ένα σημαντικό ντεζαβαντάζ σε Α/Β τεστ αν δεν προσέξεις.

Ίσως όπως είναι (δεν ξέρω πόσο ακόμα θα στρώσει ή θα βελτιωθεί με χέριασμα) να μην αντικαταστήσει εντελώς το 50άρι.
Αλλά ορισμένους δίσκους, δεν μπορώ πιά να τους ακούσω στο 50άρι.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Βρήκα αδυναμία.
Δεν γουστάρει μεγάλες εντάσεις.
αυτό είναι φανερό ευθύς εξαρχής
Σε ακροάσεις με στάθμη γύρω στα 95 και κορυφές κάπου στα 100-102 ήταν σχεδόν κουραστικό.
κουραστικό χωρίς σχεδόν
από πρώτη σε δεύτερη μέρα έχει βελτιωθεί το χαμηλό του.
Το χαμηλό του είναι ψόφιο και μονοδιάστατο
Κατά τα άλλα η μεσσαία του δεν παίζεται.
Τα μεσαία είναι μπροστά στη στερεοφωνική εικόνα αλλά είναι λεπτά χωρίς σώμα
Είναι μαγεία να ακούς ακουστικές κιθάρες, σαξόφωνα ή πιατίνια.
Κιθάρες, σαξόφωνα, κρουστα , ακούγονται σαν αυτά τα ψεύτικα που πουλάν στο πανηγύρι της Αγια Τριάδας
.

Και μιλάω για το κομμάτι που έχω εγώ, το ελαττωματικό έτσι;

Παιδες μόλις πείρα και εγώ ένα DV865 (35ευρω) για να αντικαταστήσω
Το ένα από τα δυο παλαιοτέρα μοντέλα BLUSKY (45 ευρω) που έχω για
Video στα δυο δωμάτια και το ένα άρχισε να τα παίζει.
Τώρα ο ήχος του είναι καλύτερος από το προηγούμενο Μοντέλο
και γλίτωσα και 10ευρω . Μέχρι 50ευρω πιστεύω είναι αχτύπητο.
Αν αντέξει και Κανά χρόνο χαλάλι του τα 35 ευρώ.
Πιστεύω ότι οι συγκρίσεις με hiend μηχανάκια δεν έχουν νόημα
χαμενος χρονος.