ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Παιδιά η συζήτηση κυλάει ήρεμα και με πολύ ενδιαφέρον για όλους... Μην την χαλάσουμε...

Ps. Κανένα μεταχειρισμένο σε καλή τιμή παίζει? :ernaehrung004:

Παίζει μεταχειρισμένο στα 50 EUR:speechless-smiley-0

Με όλα αυτά που έχουν διαδραματιστεί τις
τελευταίες 2 ημέρες, δημιούργησε υπεραξία:award:

Τι blue chip, XAA και λαλακίες :flipout: :flipout: :flipout:

By the way, χαβαλέ κάνω για να μην βγούνε
μερικοί και με φάνε ζωντανό. Την πάτησα μία
φορά με την ΑΜΟΙ και δεν την ξαναπατάω.

Γειά σου Μιχάλη -bye- :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

By the way, χαβαλέ κάνω για να μην βγούνε
μερικοί και με φάνε ζωντανό. Την πάτησα μία
φορά με την ΑΜΟΙ και δεν την ξαναπατάω.
Γειά σου Μιχάλη -bye- :ernaehrung004:
Έχει γέλιο η όλη υπόθεση.
Αυτό που έκανες τότε εσύ έκανα εγώ τώρα...:flipout::violent-smiley-011:
Πότε θα έρθεις να δεις την ΑΜΟΙ από κοντά ???

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

ΥΓ:παρεπιπτόντως έχω πάθει πλάκα με το DEQ. Έβαλα το μπεριντάκ να κάνει απσάμπλινγκ και έστειλα με αεσεμπού σήμα στο DEQ και έκανα bypass τα πάντα. Πωπω μάγκα μου λεπτομέρεια... Ακούγεται και ο αέρας του χώρου ηχογράφησης... πωπω, που να πάρω και το τάσκαμ.... και το apogee minidac...

Αυτά τα κάνει και το μικρό. Ακούγεται σε όλα τα δισκάκια μαζί με το standard φύσιμα της ηχογράφησης. Είναι πραγματικό στηθοσκόπειο για την ηχογράφηση.

Λοιπόν, δεν κρατήθηκα και χθές το βράδυ ξεκοίλιασα τον μπλε ουρανό.

Δεν υπήρχε περίπτωση εσύ να μην το ανοίξεις . Αψογος ο πάικτης

Σκοπός μετρήσεις, καταρχάς να πώ οτι όσον αφορά το άφιλτρο του πράγματος, δυστυχώς δεν ισχύει, έχει φίλτρο υλοποιημένο γύρω από το F4558 το οποίο είναι διπλός τελέστικός συναντώμενος σε άπειρα player ανεξαρτήτου τιμής.

Είναι αναλογικό φίλτρο όχι ψηφιακό. Μέτρησες Πάνο την κληση αυτού του αναλογικού Low Pass φίλτρου ?

Τώρα, όσον αφορά την "βρωμιά" της εξόδου του με τον παλμογράφο συνδεμένο στην έξοδο, δεν είδα τίποτα παράξενο, (αν και δεν είχα πρόχειρο CD με ημίτονα κλπ) τουλάχιστον στην μουσική φάνηκε φυσιολογικό, θα επανερθω σε αυτό όμως αργότερα .

Βάλε τετραγωνικούς παλμούς και παρατήρησε τον υψίσυχνο θόρυβο που κάθεται επάνω στον παλμό.

Τα ωραία αρχίζουν στις μετρήσεις του τροφοδοτικού.
Λοιπόν χρησιμοποίησα παλμογράφο Τektronix 475 με 300mHz bandwidth και πολύμετρο εργαστηριακό fluke 8842, 6 ψηφίων. Οι τάσεις που το παλμοτροφοδοτικό τροφοδοτεί το κύκλωμα είναι +5V και +/-12. Οι τάσεις που μέτρησα ήταν +5,32V, +12,01V, και -12,62V. Πράγμα που σημαίνει ότι ειδικά στο +/-12 που τροφοδοτεί σίγουρα και τον τελεστικό στην έξοδο, έχουμε τρομερή ασσυμετρία που σίγουρα καλό δεν κάνει.

Και οι δικές σου οι μετρήσεις συμφωνούν με τις δικες μου. Η ασυμμετρία δεν με απασχολεί τόσο πολύ γιατί ο τελεστικός διαχειρίζεται μια μέγιστη τάση σήματος περίπου 4 Volts peak-to-peak.

Πιό τρομερό όμως είναι το AC component, κοινώς, τυχαίο υψίσυχνο θόρυβο που κάθεται πάνω στις τάσεις αυτές, προϊόν ή υποπροϊόν του ταλαντωτή ισχύος που περιέχει το παλμοτροφοδοτικό και για κάποιο λόγο δεν φιλτράρεται επαρκώς(μάλλον καθόλου). Η συχνότητες αυτές ήταν από εκατοντάδες Hz έως και MHz! Άρα πραγματικά απορώ πώς τα καταφέρνει και παίζει τόσο καλά με τόσο χάλια τροφοδοτικό (αυτό δεν γλυτώνει με τίποτα, θα το αλλάξω άμεσα).

Τον υψίσυχνο αυτό θόρυβο τον εντόπισα και εγώ, δυστυχώς και στην αναλογική έξοδο.

Μιας και το είχα ξεβράκωτο λοιπόν, του άλλαξα και καλώδιο τροφοδοσίας με ένα 2Χ1,5χιλ πολύκλωνο(λευκό γιατί ακούγεται λιγότερο σκοτεινό από το μαυρο:flipout: ), του ξεκόλησα και τα δύο μικρά τρανζιστοράκια που βραχυκυκλώνουν την έξοδο για αποφυγή θορύβων(σχετικό παίδεμα λόγω γελοίου μεγέθους). Eπίσης έβαλα προληπτικά, σε μια κρίση ανωμαλίοhiendισμού, και μια επικάλυψη bluetack πάνω στον κυρίως επεξεργαστή. Αυτά όλα πήρανε κανα μισάωρο και η ώρα ήταν αργάμιση και έτσι το έβαλα στο repeat και το άφησα για να το ακούσω σήμερα. Θα ενημερώσω αύριο αν έχω τίποτα ηχητικές αλλαγές να αναφέρω.

Σωστή η τακτική που ακολούθησες. Το ίδιο θα κάνω και εγώ, αλλά αφού πρώτα λυθεί το βασικό πρόβλημα του υψήσυχνου θορύβου, τουλάχιστον αυτό που προέρχεται από το τροφοδοτικό. Σε προηγούμενο μήνυμά μου αναφέρθηκα και στο ενδεχόμενο οι βρωμιές να προέρχονται και από το φτηνό υποτυπωδες παλμοτροφοδοτικό. Λόγω ασθενείας, με αυτή την ύπουλη ίωση που κυκλοφορεί, δεν είχα τον χρόνο και την διάθεση να το ψάξω περισσότερο.

Σε ευχαριστούμε Πάνο για τη συνεισφορά σου. Ελπίζω να συνεχίσεις με τις μετρήσεις σου.

Πάμε πολύ καλά φίλοι μου.

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Έχει γέλιο η όλη υπόθεση.
Αυτό που έκανες τότε εσύ έκανα εγώ τώρα...:flipout::violent-smiley-011:
Πότε θα έρθεις να δεις την ΑΜΟΙ από κοντά ???

Περιμένω επίσημη πρόταση σε φάκελο
κλειστό με βουλοκέρι.:flipout: :flipout:

Έχω φρικάρει Μιχάλη με την δουλειά.
Ούτε το σπίτι μου δεν με βλέπει.
Μόλις ξεπίξω θα κανονίσουμε συνάντηση:ernaehrung004:

Α ρε ξύλο που θα φάω τόσες συναντήσεις που
χρωστάω. Γεια σου Νάσο-bye- -bye-
Γειά σου Μπάμπη-bye- -bye-

βρε κανεις δεν ξερει αν παιζει καλυτερα απο το 717 πιονεερ ;;;

θελω να το κρατησω για να αλλαξω τα κουτια ..........

Βαγγέλη το 717 το έχω κι εγώ δεν θυμάμαι πόσα χρόνια. Στην αρχή που το είχα πάρει το είχα δοκιμάσει δίπλα στο Marantz 63SE και δεν έλεγε.
Τώρα έχει μολυνθεί κι απ τις 100άδες ταινίες οπότε ...

ψιτ, παλληκάρια, το βράδυ θα πάω στον Τρυφωνίδη με το 855 του πεθερού μου για κόντρα άστρωτου 865-στρωμένου 855.

Πάντως νομίζω ότι το 855 είναι πιο χαϊεντάδικο.
Έχει πλήρες μήκος.

Θα γελάσουμε μου φαίνεται...

ΥΓ:παρεπιπτόντως έχω πάθει πλάκα με το DEQ. Έβαλα το μπεριντάκ να κάνει απσάμπλινγκ και έστειλα με αεσεμπού σήμα στο DEQ και έκανα bypass τα πάντα. Πωπω μάγκα μου λεπτομέρεια... Ακούγεται και ο αέρας του χώρου ηχογράφησης... πωπω, που να πάρω και το τάσκαμ.... και το apogee minidac...

στρωσε το πρώτα το 865 γιατι θα μπερδευτούμε χειρότερα

Στέργιε να πω μια βλακεία;
Ρε φίλε μου θυμίζει πολύ το quad 99.
Βέβαια επικαλούμαι την ακουστική μου μνήμη όταν το άκουσα στον Πύργα.
Ίσως αυτό είναι πιο διάφανο.
Μόνο ο Send ίσως μπορέσει άμεσα να μας απαντήσει.
Εάν βγάλεις άκρη με το 865 για πες.

Φιλαράκ, έχει καλές μεσαίες, αλλά όχι σαν του Quad.
Αλλά και πάλι δε ξέρω και πολλά players να έχουν τη μεσαία του Quad.

Η διαφάνεια που ακους σε σχέση με αυτό που θυμάσαι από το Quad μάλλον έχει να κάνει με την ελαφρά "σκοτεινιά" του Quad ψηλά.

Ο send μπορεί να μας διαφωτίσει αφού πετάξει εκείνο το πλαστικό πράμα με τις μπαταρίες που έχει για ενισχυτή. :grinning-smiley-043

Για την ακρίβεια από όσους το έχουν ακούσει - και το έχουν καταθέσει εδώ μέσα - θετικά έως διθυραμβικά έχουν εκφραστεί 18 άτομα ( Μανωλάκος , Μορφέας , Guru , Internet King , georgepyr , ThomasGR700 , MOUKIOUROUFIS , dpoly , anasthom , send , d triff , Τσιτιμάκης , Παναγιωτίδης , Τρύπης , Ηλίας Κ. , Γιώργος Πολυχρονίδης , Κακαλιός )
συγκρατημένα με διαβαθμίσεις 5 ( Ακριβό , Καινούργιος , Λυμπερόπουλος Γ. , Τσάκωνας , Fpapado) και σχεδόν αρνητικά πάλι με διαβαθμίσεις 6 (mdvq , angelo , Stelios papa , Nikos kapin , Γ. Κουνελάκης , Δημήτριος Ντοκατζής ) .

Ποσοστά 62 % , 17,3 % και 20,7% αντιστοίχως .

Επίσης αρνητική ήταν η γνώμη των παιδιών στο avsite. Αρα μάλλον δεν τίθεται θέμα για χρυσά αυτιά και κουφούς ( από όποια πλευρά και αν διαλέξουμε να τους τοποθετήσουμε τους μεν και τους δε ) . -bye-

Η μόνη γνώμη που με εντυπωσίασε είναι η δική σου georgepyr !!!!

Δημήτρη, πιστεύω ότι με τα μηνύματα που περνάω στο φορουμ δεν είμαι σε καμία περίπτωση στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Είμαι στη δεύτερη και μάλιστα με πολλές επιφυλάξεις σε ότι αφορά τις άθλιες τεχνικές μετρήσεις.

Οποτε θα σε παρακαλούσε να με τοποθετησεις στην Β' ομάδα.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ Η μοναδική περίπτωση να μπω στην Α' ομάδα θα είναι όταν ολοκληρώσω τις μετατροπές μου και εφόσον κρίνω ο ίδιος οτι πήρα ένα θετικό αποτελέσματα. Διαφορετικά με βλέπω να πηγαίνω στην κατηγορια Γ.

Γιά να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και να διατηρήσουμε (παρακαλώ) το καλό κλίμα και ιδίως να εκμεταλλευτούμε την εξαιρετικά σπάνια δυνατότητα να έχουμε όλοι το ίδιο μηχάνημα γιά σχολιασμό θα ήθελα να τονίσω:

1. Υπάρχει κόσμος που εκφράστηκε θετικά ως πολύ θετικά. Κάποιοι είπαν ότι παίζει γιά 1000άρικο και άνω. Δεν ξέρω πόσοι αναφέρθηκαν σε σύγχρονα μηχανήματα του 1000ρικου και άνω. Εγώ το σύγκρινα με ένα πολύ καλό έως κορυφαίο player 10ετίας cdp xa50 es με σχετικα πρόσφατο dac.
Αν διαβάσετε αυτά που έγραψα θα δείτε ότι είπα οτι παίζει γιά πολύ πάνω από τα 30 ευρώ και σε πολλούς τομείς ξεπερνά το sony σε άλλους όμως υστερεί.
Έστω γιά να ακούω κάποιους δίσκους και σαν εμπειρία είναι σαφώς winner.
και μιλάμε γιά άστρωτο, με καλώδιο μάνας (ακόμα και στο sony έχω αλλάξει) και χωρίς πολλές δοκιμές καλωδίων κλπ.
Ακόμα ούτε το video μέρος του δεν είδα.
Σίγουρα το θέμα της φάσης είναι σημαντικό και δεν γνωρίζω αν όλοι το αντιμετώπισαν.
2. Σε κόσμο που έχει κανει αγώνα να στήσει και να φέρει συστήματα και ίσως να τα έχουν έτσι καιρό, μπορεί να έφερε τα πάνω κατω. Σε συστήματα σαν το δικό μου που είναι ανοιχτό χειρουργείο και βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση πιστοποίησης ίσως κάποια πράγματα να είναι πιό εύκολα.
3. Όπως και νάχει είναι νωρίς ακόμα. Το θεωρώ σαν ένα απιστευτα φτηνο παιχνίδι - δώρο που μας ήρθε γιά να ασχολούμαστε. Θα μείνει στο σύστημα και θα ψαχτεί. Τίποτα δεν φεύγει. Hiend δεν θα το ονομάσω. Εγώ τουλάχιστον. Αλλά όπως ξαναείπα, ορισμένα πράγματα - και αρκετά - θέλω πιά να τα ακούω από αυτό.
4. Τέλος είναι απίστευτα κουραστικό με το μικρό και ανύπαρκτο display του.

Οπως ακριβώς δεν κατάλαβα το σχόλιο σου περί Theta Miles έτσι ακριβώς αδυνατώ να καταλάβω γιατί αυτοτοποθετείσαι στην Β ομάδα ( με βάση τα γραφόμενα σου , και με την περιορισμένη δυνατότητα κατανόησης των ελληνικών που έχω ) .

Πάντως εγώ την λίστα , έτσι την κατάλαβα , έτσι προσέλαβα τα γραφόμενα σας . Οποιος διαφωνεί , καλώς πράττει και καλώς να ορίσει να κάνει νέα λίστα . Πάντως κατά την δική μου άποψη , είσαι μετά τον γκουρού ο ενθερμότερος υποστηρικτής του "σκατουλιού"-bye-

Θέλω να κάνω μία ερώτηση στον Guru με πολύ καλή διάθεση :

Πώς και αγόρασες το συγκεκριμένο palyer και ασχολήθηκες τόσο μαζί του ?

Το έχω κι εγώ στο Ναύπλιο για να βλέπω divx. Θα το ανεβάσω Αθήνα το Σ/Κ να δούμε. Αλήθεια Morfea, μήπως στο κομμάτι που άκουσα κι εγώ και δεν... δεν ήταν τέρμα το ψηφιακό volume? Το´χω πάθει πριν πολλά χρόνια με ένα δανεικό "φτηνό" wadia! Με το ψηφιακό volume σε ενδιάμεση θέση ήταν πολύ χειρότερο (λογικό βέβαια).

Χαιρετισμούς
Κωνσταντίνος

Α να μου χαθείτε βρε κρεμανταλάδες.:flipout:
Τόσα ποστς μαζεμένα με κάνατε και πήγα και το πήρα.:grinning-smiley-043

Τώρα το στρώνω οπότε τα συμπεράσματα αργότερα.
Στην τελική το είδα και εγώ σαν παιχνίδι.Ποτέ δεν πάει χαμένο.Αντε να πάει στο εξοχικό ..

Ααα..και το πλήρωσα παραπάνω (35 ευρώ,Μαρινόπουλος-Κολωνάκι βλέπεις:slapface: ).Δεν μπορούσα όμως να τρέχω στα μέρη που αναφέρθησαν εδώ γιατί μου πέφτουν μακρυά.

Λοιπόν εντυπώσεις και σχολία ,λίαν συντόμως..-bye-

Δημήτρη, πιστεύω ότι με τα μηνύματα που περνάω στο φορουμ δεν είμαι σε καμία περίπτωση στην ομάδα της πρώτης κατηγορίας. Είμαι στη δεύτερη και μάλιστα με πολλές επιφυλάξεις σε ότι αφορά τις άθλιες τεχνικές μετρήσεις.

Οποτε θα σε παρακαλούσε να με τοποθετησεις στην Β' ομάδα.

Ευχαριστώ.

Υ.Γ Η μοναδική περίπτωση να μπω στην Α' ομάδα θα είναι όταν ολοκληρώσω τις μετατροπές μου και εφόσον κρίνω ο ίδιος οτι πήρα ένα θετικό αποτελέσματα. Διαφορετικά με βλέπω να πηγαίνω στην κατηγορια Γ.

Μετά τις μετατροπές θα έχουμε ένα διαφορετικό μηχάνημα και όχι το Blue Sky.
Συμφωνείς ?

Οπως ακριβώς δεν κατάλαβα το σχόλιο σου περί Theta Miles έτσι ακριβώς αδυνατώ να καταλάβω γιατί αυτοτοποθετείσαι στην Β ομάδα ( με βάση τα γραφόμενα σου , και με την περιορισμένη δυνατότητα κατανόησης των ελληνικών που έχω ) .

Πάντως εγώ την λίστα , έτσι την κατάλαβα , έτσι προσέλαβα τα γραφόμενα σας . Οποιος διαφωνεί , καλώς πράττει και καλώς να ορίσει να κάνει νέα λίστα . Πάντως κατά την δική μου άποψη , είσαι μετά τον γκουρού ο ενθερμότερος υποστηρικτής του "σκατουλιού"-bye-

1. Το Theta Miles, από τα γραφόμενά σου κατάλαβα ότι το αγόρασες επειδή ήταν κοντά στον ήχο ενός αναλογικού μηχανήματος και συγκεκριμένα ενός κασσετοφώνου όπως χαρακτηριστικά το αποκάλεσες κι εσύ ο ίδιος. Το σημείο αυτό εγώ το εξέλαβα ως ακουστική προτίμηση. Πολλοί όμως είναι αυτοί που απορρίπτουν αυτό το ζεστό και αναλογικό άκουσμα προς χάρην της ζωντάνιας της ταχύτητας και των δυναμικών που για σένα αυτό μπορεί να μεταφράζεται ως σκληράδα και ψηφιακίτιδα σε κάποιες ηχογραφήσεις.
Ολα τα μηχανήματα της Theta τα λατρεύω. Μακάρι να είχα κι εγώ την δυνατότητα να αποκτήσω ένα κορυφαίο μηχάνημα αυτής της εταιρείας.

2. Να μην επαναλάβω γιατί θεωρώ ότι ανήκω στην Β' ομάδα. Δεν έχω χρόνο για να εξηγήσω περισσότερα. Οσοι το κατάλαβαν το κατάλαβαν.

Μετά τις μετατροπές θα έχουμε ένα διαφορετικό μηχάνημα και όχι το Blue Sky.
Συμφωνείς ?

Συμφωνώ απόλυτα. Να και ένας άνθρωπος που διαβάζει προσεκτικά αυτά που γράφονται εδώ μέσα.

Βασίλη δεν σε γνωρίζω, αλλά από τα γραφόμενά σου και στο avsite, έχω καταλάβει πολλά για σενα και τις γνώσεις σου με το αντικείμενο.

Καλο σου απόγευμα.

Υ.Γ Αν δεν πετύχουν οι αλλαγές πάω στη Γ' .

Last edited:
Επειδή ορθώς έχω συμπεριληφθεί στην ομάδα αυτών που διατύπωσαν θετική άποψη (ακόμα όμως δεν έχω κάνει προσεκτική ακρόαση), να αποκαλύψω ότι έχω έναν επιπλέον λόγο να θέλω να "προμοτάρω" το Blue Sky:
το Atoll CD100 που έχω μου "ακούγεται" λίγο για τα 900 ευρώπουλα που έδωσα (τώρα γιατί το πήρα είναι άλλη υπόθεση).

Φαντάσου Δημήτρη Ντοκατζή, καμιά μέρα να εκφέρω θετική άποψη για τους ομοφιλόφιλους. Θα με βάλεις σούμπιτο στην κατηγορία των gay.
Tι λογική είναι αυτή, δεν το πιστεύω χρυσή μου.