ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Δημήτρη,

το άλμπουμ είναι το Sky Valley. Παρότι είναι από τα αγαπημένα μου, δεν έτυχε να ψάξω πληροφορίες σχετικά με την ηχογράφηση. Με ενδιαφέρει όμως το θέμα.

Τα μηχανήματα είναι τα εξής:
- Ενισχυτής Creek 5350SE
- CD Player Atoll CD100
- Ηχεία Audiovector C2MkII
- Αναλογικό Interconnect DNM Reson
- Καλώδια Ηχείων Kimber Kable 8TC

Το μόνο που άλλαξα ήταν το Atoll με το Bluesky. Το ίδιο δισκάκι το άκουγα με το Atoll αρκετά καλύτερα από το BS, κυρίως σε θέμα ατάκας και σώματος, αλλά χωρίς ιδιαίτερα καλό αποτέλεσμα σε διαχωρισμό οργάνων. Δηλαδή σχετικά μουντό. Στη συγκεκριμένη προχθεσινή ολιγόλεπτη "ακρόαση" με το BS το άκουσμα ήταν άγριο, λεπτό και τσιριχτό.

Γενικά, σε δισκάκια παρόμοιου μουσικού στυλ (π.χ. The Mars Volta De-Loused in the Comatorium) με το κανονικό set-up των μηχανημάτων υπάρχουν στιγμές που όλα γίνονται ένα στη σκηνή και η ακρόαση κουράζει στιγμιαία. Αν θυμάσαι το είχα αναφέρει και παλιότερα (στο AVForum) και μου είχες απαντήσει ότι στο δικό σου σύστημα ακούγεται μια χαρά. Προφανώς συγκρίνουμε εντελώς ανόμοια συστήματα, αφού το δικό μου ανήκει σε entry-level κατηγορία και δεν πιστεύω (μετά από 3 χρόνια συμβίωσης με αυτό) ότι διεκδικεί δάφνες στον τομέα ματσαρίσματος των συσκευών.

Επίσης, να διευκρινίσω προς αποφυγή παρεξηγήσεων ότι δεν έχω ακούσει πολλά συστήματα και κυρίως δεν έτυχα ποτέ (πλην των εκθέσεων) να κάνω προσεκτική ακρόαση σε hi-end σύστημα.

Συνεπώς, η οποιαδήποτε γνώμη που εκφράζω περιορίζεται εκ των πραγμάτων από τη μικρή εμπειρία ακροάσεων άλλων συστημάτων.

Πάντως, το πρώτο απόγευμα που έβαλα το BS άστρωτο, με τον πολυκάναλο Yamaha RXV800, σε νορμάλ ένταση και με υλικό Jazz και ορισμένες άριες με γυναικείες φωνές, διαπίστωσα ξεκούραστο άκουσμα, εστιασμένο και επίσης μου έκανε και εμένα εντύπωση αυτό που ανέφερε ο Παναγιωτίδοφ ότι ακουγόταν πολύ ευχάριστα από τα άλλα δωμάτια.

Θα ακούσω και εγώ πιο προσεκτικά το ΣΚ και πιστεύω να είμαι πιο σαφής.

P.S: Yπάρχουν κάποια συγκεκριμένα άτομα που γράφουν εδώ μέσα που εμπιστεύομαι πολύ τη γνώμη τους είτε γιατί από τα γραφόμενά τους όλο αυτό το διάστημα που τους παρακολουθώ με πείθουν για την ορθότητα της σκέψης τους, είτε γιατί ορισμένες κατά καιρούς προτάσεις τους με βοήθησαν να ξεκαθαρίσω δικά μου προβλήματα, είτε τέλος γιατί είχα την τύχη να τους γνωρίσω προσωπικά (Πύργα) και να εκτιμήσω και τις γνώσεις τους και το χαρακτήρα τους. Μου έχει κάνει εντύπωση επίσης ότι παρά το ότι στα συστήματά τους παρελαύνουν κατά καιρούς "βαριά" και ακριβά ονόματα, δεν διστάζουν να υποδείξουν μικρές ή μεγάλες περιπτώσεις "φονέων-γιγάντων". Ίσως ο Πύργα να θυμάται προ ετών σε κατάστημα της Καλλιθέας την υπόδειξη που μου είχε κάνει για καταπληκτικό ηχείο δαπέδου σκανδιναβικής προέλευσης, κάπου στα 800 ευρώ, το οποίο δυστυχώς δεν κατάφερα να αγοράσω γιατί δεν έβρισκα αγοραστή για τα δικά μου (τότε) ηχεία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ta αυτια σου Μπαμπη να πιστευεις και μονο. Τιποτα αλλο. Ακους μονος σου και βγαζεις συμπερασμα. Δεν ειναι κακο να διαβαζεις και αλλες γνωμες, αλλα τελικα εσυ εισαι αυτος που πρεπει ν αποφασιζει τι παιζει και τι δεν παιζει.....

Αγαπητέ dim μακάρι να ήταν έτσι «απλά» τα πράγματα για τον beginner.....

Τον καταλαβαίνω απόλυτα τον Μπάμπη, βλέπεις είμαι συμπάσχων.

Αν συνειδητοποιήσεις (και παραδεχθείς βεβαίως βεβαίως) ότι από αυτιά ...Μπετόβεν, - αλλά θέλεις να ασχοληθείς - κάπου (ή σε κάποιον) πρέπει να βασισθείς.

Για βαλε να σου ´χει πάρει x χρόνια η προσπάθεια εξεύρεσης «σταθεράς» και ξαφνικά να την βλέπεις να καταρρέει με αφορμή «κάτι» των 29 euro !
Δεν είναι και λίγο.

Μπάμπη κουράγιο.-bye-
Που θα παει, θα την βρούμε την άκρη.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Σταύρο είναι σοβαρό το θέμα...
Τόσα χρόνια εδώ μέσα, κι επειδή από ήχο είμαι Μπετόβεν (..μόνο στην ακοή), είχα "σταμπάρει" κάποια φιλαράκια, τα είχα "τσεκάρει" κι έλεγα.. "για να το λέει αυτός έτσι θα είναι..."
Τώρα που ο ένας λέει άσπρο κι ο άλλος μαύρο ποία η θέση μου; Πρός τα πού να πάω; Τι να πιστέψω ο δόλιος;
Αντιλαμβάνεσαι τώρα το δράμα μου; -bye-

Μπάμπη.
να μη στεναχωριέσαι καθόλου.
Μιλάμε γιά μιά συσκευή ιδιαίτερα φτηνή και μάλιστα από γραμμή παραγωγής χωρίς ουσιαστικό ή και και καθόλου ποιοτικό έλεγχο.
Και δεν μιλάω γιά τον ποιοτικό έλεγχο στο κόλημα ενός καλωδίου 220.
Αυτό πιθανότατα δικαιολογεί τις τεράστιες αποκλίσεις στις απόψεις κατόχων.
από την άλλη σίγουρα η έλλειψη ποιοτικού ελέγχου το κάνει ακόμα πιό ευάλωτο σε δοκιμές τύπου burn in κλπ, όπου, όπως ήδη ακούσαμε, δυσανασχετεί.
Δεν είναι σίγουρα μηχάνημα γιά να το βάλεις 24 ώρες στο repeat.
Εγώ το είχα στο standby 12 ώρες και το πρωί σφύριζε η σοφίτα.

Αν το αγορασεις και βγεί μάπα το καρπούζι δεν χάνεις τίποτα.
Αν αυτό που θα αγόραζες ήταν το καλό κομμάτι, όπου όλα κάτσανε θετικά στη γραμμή παραγωγής, και δεν το πήρες δεν έγινε και τίποτα. Μουσική θα βρείς τρόπο να ακούς
και πάλι δεν θα πετάξεις το πενηντάρι σου ούτως ή άλλως.
Πάντως πιστεύω ότι μπορεί να μην ισχύει να έχουμε καλά και κακά κομμάτια, δηλαδή 0 και 1, αλλά ίσως και 10 διαβαθμίσεις ή και γιατί όχι πχ 256 ?
Οπότε να μην το ψάχνουμε πολύ, ιδίως όσοι είναι δύσπιστοι.
Δεν νομίζω ότι θα χάσουν την ευκαιρία του αιώνα.

Σε μένα πχ μού' κατσε.
Και αν δεν το είχα ίσως να με έτρωγε η περιέργεια.
Με 29 ευρώ την εξαγόρασα.

Ελπίζω το θέμα να βρίσκετοι πλέον σε καλό δρόμο.
Μια τεχνική προσέγγιση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν. Το αντίθετο θα έλεγα.

Πρέπει όμως τώρα να αποσυρθώ και ελπίζω κάποια πράγματα, ακόμα και κάποιες έντονες αντιπαραθέσεις, να μας φανούν χρήσιμες, αν τελικά βγήκαν κάποια χρήσιμα συμπεράσματα. Εγώ πιστεύω ότι βγήκαν πολλά.

Και λίγο πριν κλείσω το PC μου, θα ήθελα να κανω και την ακόλουθη δήλωση:

H Mαρία με κάλυψε πληρως στο σχόλιο που έκανε για την αναπαραγωγή του πιάναυ. Προφανώς υπάρχει, φαντάζομαι Μαρία, και η μουσική παιδεία που σε βοηθάει να κάνεις στη επιλογές σου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Tώρα κάτι άρχίζεις να λες .

Το ποτενσιόμετρο εκεί που το βάζει ο κ. Τζωρτζάκης γνωρίζω πολυ καλά γιατί το βάζει και ποια τιμή σε KΩ επιλέγει να βάλει. Στο σημείο που τοποθετεί το pot αυτό λειτουργεί σαν ένας ιδανικός διαιρέτης τάσης και μόνο. Και πολύ καλά το σχεδίασε με αυτο τον τρόπο.
Ο άνθρωπος δεν υπολόγισε -και καλά έκανε- ότι μια μέρα ο Κινέζος θα βγάλει στην αγορά ένα φυσητήρα υπερήχων ή RFΙ και δεν ξέρω εγώ και τι άλλα εκπέμπει αυτό το DV-865 στον περιβάλλον, για να προστατέψει ενδεχομένως και την είσοδο του πρώτου τελετικού ενισχυτή.
Μπορεί να χρησιμοποιεί όμως ένα φιλτρακι RF στην είσοδο. Δεν θυμάμαι ακριβώς το κύκλωμα εισόδου line του OPA.

Θρι μπερτζ γουερ σιτινγκ εντ σλοουλι σινγκινγκ.

Μετα απο 61 ολοκληρες σελιδες αφιερωμενες σε αυτο το <<καταπληκτικο>> κτηνος των 30 ευρων και βλεποντας αυτο..... Members who have read this thread : 263 ,ενα εχω να πω.Ενα ειρωνικο μπραβο σε οποιον το σκεφτηκε,σε περιπτωση ομως που δεν εγινε ετσι,(τυχαιο το γεγονος οτι γραφτηκε στην hiend??)??λυπαμαι πραγματικα που επεσε η μαλλον την εριξαν καποιοι τοσο χαμηλα.Αυτη ειναι η γνωμη μου και την λεω μην παρεξηγηθει κανεις,ετσι και αλλιως ο καθενας λεει οτι θελει οποτε??????προσπεραστε αυτο το μηνυμα και συνεχιστε την hiend κουβεντουλα. Υ.Γ (1)Πως δεν σκεφτηκατε να το ακουσετε με mp3 να <<απογειωθει τελειως>>.(2)Μου αρεσει που αυτοι που κραζουν καλωδια και συναφει και εχουν πιασει το νοημα των πραγματων,προτεινουν και καλωδια για το εν λογο cd,με τα ακριβα cd βλεπεις ολα ειναι φυκια για μεταξωτες κορδελες,αλλα σε ενα cd των 30 ευρω ,ε!!!!!εκει ακουμε διαφορες και με τα καλωδια......(3),ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ δεν γινεται στην τυχη μην ακουω οτι καταλαθος φτιαξανε ΤΟ CD......:slapface: :slapface:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Θρι μπερτζ γουερ σιτινγκ εντ σλοουλι σινγκινγκ.

Καμπανάκι σήμανσης δεύτερου γύρου (ξέρεις .... φοράω τα γάντια / θα έρθω στο ρινγκ / αποχωρώ) ή επισήμανση του τύπου «υπάρχουν και νοήμονες» ? :chinscratch:

...φίλε triangle...γιατί δεν κάνεις και εσύ μια ακροασούλα να μάς πεις την άποψή σου σωστά και τεκμηριωμένα και πετάς τις αρλούμπες σου χωρίς καν να το έχεις ακούσει?????
...ή μήπως δεν "καταδέχεσαι" να ακούσεις ένα φτηνό μηχανηματάκι που δεν είναι σε hi-end τιμούλα?????
...ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???????????:twoguns:

όποιος δεν μαθαίνει απ'την ιστορία του, είναι καταδικασμένος να επαναλαμβάνει τα λάθη του.

δυστυχώς, ΔΕΝ είναι off topic ...

Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

μια ηρεμια βλεπω nice

...τα είπαμε και χθες, πάλι τα ίδια θα λέμε?
...είναι η ώρα των ακροάσεων και του "Carrefour"...:flipout:

...φίλε triangle...γιατί δεν κάνεις και εσύ μια ακροασούλα να μάς πεις την άποψή σου σωστά και τεκμηριωμένα και πετάς τις αρλούμπες σου χωρίς καν να το έχεις ακούσει?????
...ή μήπως δεν "καταδέχεσαι" να ακούσεις ένα φτηνό μηχανηματάκι που δεν είναι σε hi-end τιμούλα?????
...ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ???????????:twoguns:

Σωστά. Μην τύχει και ξεφύγει κανένας...:flipout:

Εγώ πιστεύω ότι πολύ τράβηξε η αντιπαράθεση μερικών.
Όποιος θέλει να το ακούσει όποιος άλλος δεν θέλει ας μην το ακούσει.
Όποιος θέλει να το αγοράσει ας το αγοράσει αλλιώς ας μην ασχοληθεί.
Δεν είναι ανάγκη ούτε να υπάρχουν ειρωνείες ούτε να θίγονται τα συστήματα κανενός ούτε κάτι άλλο.

Δεν βρίσκω λόγο όμως κάποιοι να δυσαρεστούνται γιατί το θέμα ανοίχτηκε στην Hi-end που απο τα συνολικά 3.660 posts της τα 614 είναι σε αυτό το νήμα και 18,000 + views που ξεπεράσανε κάθε άλλο νήμα.

Και κάτι άλλο που ήθελα να πώ, αν μπορούσαν όλοι να αγοράσουν cd players των χιλιάδων ευρώ θα ήταν όλα μια χαρά, αλλα δυστυχώς δεν έχουν όλοι αυτήν την ευκολία. Αυτό δεν σημαίνει ότι ακόμα και την αυταπάτη να έχουν κάοποιοι οτι αυτό το player των 30 ευρώ παίζει καλά, χρειάζεται να τους τη στερούμε. Ούτε πιστεύω ότι τίθεται θέμα κάποιος να σκεφτεί " Χα, κοίτα τον καραγκιόζη έδωε 3000 ευρώ και ακούει με την ίδια ποιότητα που εγώ ακούω με 30 ευρώ ". Αυτό είναι τελείως αστείο.

Ούτε θα πρέπει οι υποστηρικτές του Player να προσπαθούν να πείσουν μερικούς ότι το σύστημα των χιλιάδων που κατέχουν παίζει χειρότερα απο το BlueSky.

Έχει μεγάλη διαφορά απλά να εκφράζουμε την ακουστική μας εμπειρία απο το να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε και να πείσουμε για κάτι.

Last edited:
που να ακουσετε την καμερα μου απο dv πως παιζει (το εχω κανει και αυτο!!)
μονο που αυτη κοστισε κανα πενταχιλιαρο extra απο το μπλεσκατούλι οποτε δεν εχει πλακα

Ώχ... ώχ....
icon8.gif

Θα κάνω δοκιμές όλο το Σαββατοκύριακο... Δεν είναι δυνατόν, μάλλον λάθος κάνω...

Attachments

• IMG_3104.jpg
    IMG_3104.jpg
    57 KB · Views: 86
Παιδιά προσγειωθείτε.
Ο όρος HI-END, υποδηλώνει το τέλειο η κοντά στο τέλειο όσον αφορά των ήχο.
Σε καμία περίπτωση το ΚΟΣΤΟΣ του μηχανήματος.
Το ότι πληρώνεις παίρνεις είναι μεν κανόνας αλλά κανόνας χωρίς εξαιρέσεις δεν υπάρχει.
Είναι καλό να συγκρίνουμε τα μηχανήματα μας. Για αυτό μπαίνουμε εδώ.
Όχι όμως να συγκρίνουμε και της τσέπες μας.
Μόνο κόμπλεξ δείχνει αυτό.