ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

συνεπως, μεχρι στιγμης δεν εχει καρατσεκαριστει καποιο μηχανακι κατω του 500αρικου που να χτυπαει το BS ή μηπως κανω λαθος?

με την επιφύλαξη το κομμάτι bs που πήρα να μην είναι "καλό"
το philips SA 763 (dvd) που είχε τιμή αγοράς πριν απο 3-4 χρόνια γύρω στα 250 ευρώ και εγώ το πήρα προσφορά χωρίς ριμοτ κοντρόλ 45 απο καρούρ παίζει καλύτερα στα αυτιά μου και στο σύστημά μου(Alchemist Kraken, chario 2007 ultrlink, ic DNM)

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Σημείωση: Το σφύριγμα δεν το κάνουν όλα τα BS ακόμα και όταν βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής. Εδω παίζουν ρόλο και άλλα πράγματα που σχετίζονται γενικότερα με την ποιότητα του ρεύματος που τροφοδοτεί το στερεοφωνικό μας, τα επαγωγικά φορτία, κ.λ.π.

Aυτό είναι σωστό... Το δεύτερο που έχω στην κρεβατοκάμαρα συνδεδεμένο με Scart στη τηλεόραση δεν κάνει κανένα θόρυβο.

Και για να κάνουμε και λίγη πλάκα...
Χθές ρώτησα ένα φίλο.
- Μα είναι δυνατόν αυτό το πράγμα να παίζει καλά; ... και μου απαντάει..
- Γιατί, είναι δυνατόν η Ελλάδα να πάρει το Πανευρωπαϊκό;
icon10.gif

Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

με την επιφύλαξη το κομμάτι bs που πήρα να μην είναι "καλό"
το philips SA 763 (dvd) που είχε τιμή αγοράς πριν απο 3-4 χρόνια γύρω στα 250 ευρώ και εγώ το πήρα προσφορά χωρίς ριμοτ κοντρόλ 45 απο καρούρ παίζει καλύτερα στα αυτιά μου και στο σύστημά μου(Alchemist Kraken, chario 2007 ultrlink, ic DNM)

Γιαυτό έχω την απορία πως παίζουν τα νέα φτηνά players της Philips (3005, 3010, 5900, 3010/12 κλπ) όλα μέχρι 80 ευρώ, αλλά δεν βρέθηκε κανένας Χριστιανός απο το φόρουμ να μας πληροφορήσει

Ενα SONY το 50άρι απείραχτο το είχα και εγώ για αρκετό διάστημα. Μου το ειχε δώσει ένας φίλος για δοκιμή στο σπίτι. Το 50αρι είχε πολύ καλό ρυθμό, ήταν σωστό τονικά αλλά στο δικό μου σύστημα αρχικώς ακούστηκε κάπως βαρύ χαμηλά και με μειωμένη καθαρότητα ψηλά.

Μετά από πολλές δοκιμές, παίζοντας κυρίως με τα καλώδια διασύνδεσης σήματος, το 50αρι έγινε, για τα δικά μου πάντα γούστα, πολύ καλό και ποιο σωστό τονικά. Ως δια μαγείας αυξήθηκε και η καθαρότητα. Το μπάσο είχε authority και η μεσαία περιοχή είχε το σώμα που ήθελα χωρίς υπερβολές.

Υπερβολές στην μεσαία περιοχή θεωρώ εγώ τα τεράστια σώματα στις γυναικείες φωνές που εντυπωσιάζουν μεν αρχικώς αλλά στην συνέχεια αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που ακούς είναι απλώς ένα ψεύτικο ηχητικό εφέ.
Αν ακούσετε γυναίκα να τραγουδάει δίπλα σας χωρίς μικρόφωνο θα καταλάβετε πόσο εφετσίδικο μπορεί να γίνει ένα σύστημα σε σύγκριση με το αληθινό. Ακόμα και πολύ ακριβά συστήματα έχουν αυτό το προβλημα του "γιγαντισμού" και του απλώματος γενικότερα της στερεοφωνικής εικόνας ακόμα και καθ´ύψος.

Υπάρχει άραγε γραμμένη πληροφορία μεσα στο CD που ορίζει και το ύψος της στερεοφωνικής εικόνας ;;; Αυτό το πολυ ενδιαφέρον θέμα συζητήθηκε στην Hi-End κατηγορία στο AVSite.gr. Σας προτείνω να το διαβάσετε.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλοι ψάχνουν για μεγάλα σώματα, ακόμα και τις υψηλές συχνότητες τις θέλουν παχιές και ζεστές . Προφανώς να υπάρχει κάποια εξήγηση και σε αυτό το φαινόμενο.

Λέτε να φταιει η Monica Bellucci ;;;

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Γιαυτό έχω την απορία πως παίζουν τα νέα φτηνά players της Philips (3005, 3010, 5900, 3010/12 κλπ) όλα μέχρι 80 ευρώ, αλλά δεν βρέθηκε κανένας Χριστιανός απο το φόρουμ να μας πληροφορήσει

Έχω το 5900 της philips, αλλά βαριέμαι να το δοκιμάζω...

Το έχω στο χομσίνεμα και παίζω με τα Chario millenium II και τον Yamaha AX2. Το συνδέω με coaxial της ecosse.
Παίζει πάρα πολύ καλά σαν τράνσπορτ. Ούτως ή άλλως ξεφεύγει σαν κατασκευή, ακόμα και από το 696 της pioneer.

πάντως το έχουμε αρκετοί από όσο ξέρω:
Κολέζας
Τζωρτζάκης
Μορφέας
McZab
Παναγιωτίδης
Κυρίτσης
Μανόπουλος
...

Το δικό μου είναι εντελώς "απείραχτο" αν και σύντομα προβλέπεται μια απλή αντικατάσταση καλωδίου τροφοδοσίας από την ΜΤΖ.
Το θεωρώ εξαιρετικά αναλυτικό και αποκαλυπτικό, δεν χαρίζεται σε κακές ή χρωματισμένες ηχογραφήσεις και αυτή του ακριβώς η ιδιότητα ήταν που ξεπέρασε κατ' εμέ και την απόδοση του BS.
Αν κάπου "υποφέρει" είναι στην υπεραναλυτική του απόδοση στα πολύ υψηλά (το εννοώ).

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Ωπα.....να και σε κατι που συμφωνουμε:flipout: -bye-

μα εδώ , αμα διαφωνήσει κανείς , θα του φερθούμε χειρότερα από ότι οι κ.κ. Σκαλούμπακας και Monsoon στους υποστηρικτές του BS -bye-

Σημερα το βραδυ ξεκινω ακροασεις. Θα διαρκεσουν τρεις μερες και τρεις νυχτες.
Η χτεσινοβραδυνη πρωτη ακροαση σε συστημα φιλου με μπερδεψε πολυ. Στις πληρως ελεγχομενες συνθηκες του χωρου μου - μπορω να ξαπλωνω στον καναπε - θα βγαλω ασφαλη συμπερασματα και θα επανελθω.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

μα εδώ , αμα διαφωνήσει κανείς , θα του φερθούμε χειρότερα από ότι οι κ.κ. Σκαλούμπακας και Monsoon στους υποστηρικτές του BS -bye-

Δημητρη εμεις που διαφωνουμε εχουμε και μια πισινη, για δικαιολογια....
Πεσαμε σε Monday BS ...κατα το Monday car στην αυτοκινητιστικη ορολογια.

Με αυτον τον πονηρο τροπο θα συμφωνουμε ,διαφωνοντας...να μην χαλαμε και τις καρδιες μας βρε αδερφε!!!-bye-

Σόρρυ,
Επειδή εννοείται ότι παρασύρθηκα και γω και το πήρα....

....παρακαλείται ο λισταδόρος κος Ντοκ να με βάλει στην πρώτη κατηγορία (ήτοι των παθόντων -θετικά- την πλάκα τους με το μικράκι). Απίστευτο !!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Έχω το 5900 της philips, αλλά βαριέμαι να το δοκιμάζω...

Το έχω στο χομσίνεμα και παίζω με τα Chario millenium II και τον Yamaha AX2. Το συνδέω με coaxial της ecosse.
Παίζει πάρα πολύ καλά σαν τράνσπορτ. Ούτως ή άλλως ξεφεύγει σαν κατασκευή, ακόμα και από το 696 της pioneer.

Στέργιε μια προσωπική παράκληση αλλά νομιζω οτι έχει ενδιαφέρον και για τους υπόλοιπους. Μήπως μπορείς να ακούσεις το 5900 αναλογικά και σε σύγκριση με το bs πού έχεις. Ακόμα και ο ΗΧΟΣ που εφαρμόζει κατά κανόνα πλήρως γραμμική σχέση τιμής αξιολόγησης έχει γράψει για τα 3005 3010 κλπ οτι έχουν πολύ καλό ήχο. Για να μην αγοράσω κάτι άδικα.

Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Σημερα το βραδυ ξεκινω ακροασεις. Θα διαρκεσουν τρεις μερες και τρεις νυχτες.
Η χτεσινοβραδυνη πρωτη ακροαση σε συστημα φιλου με μπερδεψε πολυ. Στις πληρως ελεγχομενες συνθηκες του χωρου μου - μπορω να ξαπλωνω στον καναπε - θα βγαλω ασφαλη συμπερασματα και θα επανελθω.

Παναγιώτη μη ξεχνάς ότι το μηχανηματάκι θέλει και λίγο να μένει εντελώς κλειστό για κάποιες ώρες. Εκτός από ασφάλεια (τα είπε και ο Παναγιωτίδης καλύτερα) δίνει αποτέλεσμα και ηχητικά.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΜΠΛΕ ΟΥΡΑΝΟΣ,ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ,ΚΟΥΤΣΟ ΑΛΟΓΟ.

Στέργιε μια προσωπική παράκληση αλλά νομιζω οτι έχει ενδιαφέρον και για τους υπόλοιπους. Μήπως μπορείς να ακούσεις το 5900 αναλογικά και σε σύγκριση με το bs πού έχεις. Ακόμα και ο ΗΧΟΣ που εφαρμόζει κατά κανόνα πλήρως γραμμική σχέση τιμής αξιολόγησης έχει γράψει για τα 3005 3010 κλπ οτι έχουν πολύ καλό ήχο. Για να μην αγοράσω κάτι άδικα.

Μπορώ να το αρνηθώ αφού μου το ζητάς τόσο ευγενικά?

Ελπίζω μέχρι τη δευτέρα να σου απαντήσω, οκ? -bye-

Ενα SONY το 50άρι απείραχτο το είχα και εγώ για αρκετό διάστημα. Μου το ειχε δώσει ένας φίλος για δοκιμή στο σπίτι. Το 50αρι είχε πολύ καλό ρυθμό, ήταν σωστό τονικά αλλά στο δικό μου σύστημα αρχικώς ακούστηκε κάπως βαρύ χαμηλά και με μειωμένη καθαρότητα ψηλά.

Μετά από πολλές δοκιμές, παίζοντας κυρίως με τα καλώδια διασύνδεσης σήματος, το 50αρι έγινε, για τα δικά μου πάντα γούστα, πολύ καλό και ποιο σωστό τονικά. Ως δια μαγείας αυξήθηκε και η καθαρότητα. Το μπάσο είχε authority και η μεσαία περιοχή είχε το σώμα που ήθελα χωρίς υπερβολές.

Υπερβολές στην μεσαία περιοχή θεωρώ εγώ τα τεράστια σώματα στις γυναικείες φωνές που εντυπωσιάζουν μεν αρχικώς αλλά στην συνέχεια αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό που ακούς είναι απλώς ένα ψεύτικο ηχητικό εφέ.
Αν ακούσετε γυναίκα να τραγουδάει δίπλα σας χωρίς μικρόφωνο θα καταλάβετε πόσο εφετσίδικο μπορεί να γίνει ένα σύστημα σε σύγκριση με το αληθινό. Ακόμα και πολύ ακριβά συστήματα έχουν αυτό το προβλημα του "γιγαντισμού" και του απλώματος γενικότερα της στερεοφωνικής εικόνας ακόμα και καθ´ύψος.

Υπάρχει άραγε γραμμένη πληροφορία μεσα στο CD που ορίζει και το ύψος της στερεοφωνικής εικόνας ;;; Αυτό το πολυ ενδιαφέρον θέμα συζητήθηκε στην Hi-End κατηγορία στο AVSite.gr. Σας προτείνω να το διαβάσετε.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλοι ψάχνουν για μεγάλα σώματα, ακόμα και τις υψηλές συχνότητες τις θέλουν παχιές και ζεστές . Προφανώς να υπάρχει κάποια εξήγηση και σε αυτό το φαινόμενο.

Λέτε να φταιει η Monica Bellucci ;;;

δικό σου για οσο θες και πές μου (μονο που αυτο πλέον δεν ειναι 50ρι)

Attachments

• ha50es.jpg
    ha50es.jpg
    71.4 KB · Views: 71