Μπλέξαμε Παρασκευιατικα

xrhstos

AVClub Addicted Member
6 December 2006
1,377
ΜΕτά από πολύ προσπάθεια σήμερα ήρθαν οι τεχνικοί για να αντικαταστήσουν το καμμενα multiswitcher της κεντρικής δορυφορικής της πολυκατοικίας που μένω.

Θα αντικαταστούσαν το Switcer με ένα νεο που θα έπαιρνε και ASTRA εκτός απο τον HOTBIRD και θα προσέθεταν κι ενα ακομα LNB...αφού κατάφερα να πεισω τους υπόλοιπους ενοικους να το κάνουμε (ωραια πειθώ βεβαια αφου μονο εγώ βλέπω μεχρι τουδε και πλήρωσα και την 400αρα μόνος μου ευελπιστώντας ότι θα δουν εν τελει με συμπάθεια το θεμα μου και θα μου επιστρέψουν ότι τους αναλογεί).

Ετσι κι εγινε...επιστρέφοντας το βραδυ ολα στον HOTBIRD ήταν οκ...στο ASTRA όμως κατέβαζε ο humax2000 καμια 450αρια καναλια σιγα σιγά και μετά ολοκληρωσε το σκάννινγκ ταχύτατα....πάτησα αποθηκευση και αποθηκεύτηκαν μονο 100 καναλια...ανοιγοντας βλέπω...δεν βλέπω.....SAT1 με σπασιματα (αδύνατη η θέαση), PROSIEBEN το ίδιο και χειρότερα, ANIXE δεν υπάρχει καν...και το προμο ASTRA HD κι αυτό δεν υπάρχει πουθενά

Σημειωνω οτι έβαλαν κέντρο τον HOTBIRD και παράκεντρο τον ASTRA

Έχει κανένας καμια γνώμη για το τί είναι πιθανό να συμβαίνει;;

Re: Μπλέξαμε Παρασκευιάτικα

Ο κανόνας λέει, κέντρο ο Astra και παράκεντρο Hotbird !!!

στα κάνανε μούτι !!!!

Απάντηση: Μπλέξαμε Παρασκευιάτικα

Αυτό ήξερα κι εγω γμτ και του το ειπα κιόλας....αλλά μου είπε οτι δεν θα υπάρχει πρόβλημα...τί να έκανα...εγω απονευρώσεις ξέρω να κάνω και δεν συνηθίζω να λάμβάνω υπόψιν όσους προσπαθούν να μου πουν κατι ενώ δουλευω...αυτό θεώρησα οτι έπρεπε να κάνω όταν ηρθα στη θέση του μη ειδικού....το κ@ρ@τ@ μου νυχτιάτικο...

Δεν μας είπες τη διάμετρο του κατόπτρου, ούτε και τον τόπο της εγκατάστασης αλλά σε κάθε περίπτωση η παράκεντρη λήψη του Αστρα κεντρικά και νότια της χώρας δεν συστήνεται.
Αύριο το πρωί ενημερώνεις τον εγκαταστάτη-τεχνικό για το πρόβλημα και οφείλει να ανταποκριθεί στο κάλεσμα σου..

Last edited:

διαμετρος 1,15
Αθήνα
προφανώς θα ανταποκριθεί...μάλλον απο τη Δευτέρα γιατί Σαββατο και Κυριακή 9-18...θα γίνω του σεμιναρίου...

Ευχαριστώ πάντως για την άμεση ανταπόκριση σας

διαμετρος 1,15
Αθήνα
Με πραγματική διάμετρο 1μ. (1Χ1,15) και ..εμπορική 1,15, είναι επιπόλαιο να αφήνεις την κεντρική εστίαση στον Hotbird και να επιχειρείς παράκεντρη λήψη του Astra 19.2
Ακόμα και στην περίπτωση που είχες σταθερή μεν αλλά σίγουρα οριακή λήψη, θα είχες σημαντικά προβλήματα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες.

Συνεπώς, κατά την ταπεινή μου άποψη, πρέπει να αλλάξει η κεντρική εστίαση στον Astra 19.2 χωρίς οικονομική επιβάρυνση, γιατί μέσα στη αρχική συμφωνία ήταν η λήψη Astra - Hotbird και εννοείται ότι αυτή πρέπει να γίνεται σωστά.

Και αρχάριος να ήταν δεν θα έκανε τέτοιο λάθος. Πάντα επικεντρώνουμε τον ποιό αδύνατο τον ποιο μακρυνο, γενικά τον ποιο δύσκολο.
:grandpa::grandpa::grandpa::grandpa::grandpa:

Ελα μου ντε...αυτο το εχω μαθει κι εγω που ασχολουμαι 15 μερες τωρα...

Κι εγώ το ίδιο ξερω...το μοναδικό πράγμα δλδ. Σε τηλ. επικοινωνία που είχα μαζι τους....ο μπος μου είπε οτι δεν αποτελεί πρόβλημα το οτι εχει κεντρο τον hotbird...τί να πω γμτ το τύχη μου....και πάντως θα έρθει να δει τι γινεται τη Δευτέρα το μεσημερι....ελπίζω να καταλάβει και να μην αρχισει να μου λεει τίποτα για απώλεια σήματος λόγω κεντρικης κεραίας ή για ασθενές tuner του humax2000 και με αναγκάσει να τσακωθούμε......ίδωμεν λοιπόν.....

Σε τηλ. επικοινωνία που είχα μαζι τους....ο μπος μου είπε οτι δεν αποτελεί πρόβλημα το οτι εχει κεντρο τον hotbird...
Ισως να είσαι ο μοναδικός στο λεκανοπέδιο με παράκεντρη λήψη Astra 19.2 σε κάτοπτρο 1μ. (και αναφέρομαι περισσότερο στον 1Η)
Ελπίζω να σε αφύπνισαν οι αντιδράσεις όσων έγραψαν παραπάνω.

Υπάρχει παρόμοια αναφορά?

Από την ώρα που έκανε την εγκατάσταση με έζωσαν τα φίδια...επειδη πριν κάνει οτιδήποτε του ανέφερα σαφώς τα εξής....

"...τώρα θα έχουμε βέβαια κέντρο τον Astra και παράκεντρο τον Hotbird...."
και η απάντησή του....

"όχι, θα βάλουμε παράκεντρο τον Astra, εδω και ενα χρόνο πρπ η λήψη του με κατοπτρο 1 μέτρο + δεν έχει πρόβλημα...."

με έκοψε κρύος ιδρώτας...αλλά τί να έκανα....
το βράδυ βεβαια ειδα το αποτέλεσμα...

Επειδή έχω δανισει τη φωτογραφική μου και θα την παρω σε κανα15ημερο θα καθυστερησω τις φωτογραφιες...

Αδρά όμως περιγράφοντας την εγκατάσταση που βρήκα οταν αγόρασα το διαμέρισμα έχει ως εξης....

κάτοπτρο 1,15, είχε 1LNB humax και στο κλιμακοστάσιο ενα switcer Hirschmann και ο αριθμός των διαμερισμάτων που έπαιρναν σημα ήταν 5, σε 4ορόφους (εγώ στον 4ο όροφο). Στα 3 οροφοδιαμερίσματα (και στο δικό μου) η πριζα της δορυφορικής βρίσκονταν μόνο σε μια θέση του διαμερίσματος, στο σαλόνι (διαστασεως 6 * 5 εν πολλοίς) , στον τοίχο με τη μικρή διάσταση (5m). Επειδή η τηλεόραση και τα λοιπά ήταν στον απέναντι τοιχο, περασα το καλώδιο μέσω καναλιού και γυψοκατασκευής απέναντι. Ολα έβαιναν καλώς (με τον Hotbird) μέχρι τον Ιούλιο που "τίναξε τα πέταλα" το Hirscmann. Δυστυχώς δεν ξερω τι γινεται στα άλλα διαμερίσματα γιατι κανεις δεν εχει αποκωδικοποιητή κλπ. Εχθές αλλάξαμε το switcher και το καινούριο είναι neco 9/8. Προστέθηκε και ενα δεύτερο LNB μάρκας sharp από οτι ειδα (δεν ξέρω άλλα στοιχεία επ αυτού).

Δεν ξέρω πόσο χρήσιμο είναι να αναφέρω οτι η περιοχή που αναφέρω είναι η Πετρούπολη.

Δεν ξερω να αναφερθώ με περισσότερες λεπτομέρειες σε κάτι...
Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως....

...και βεβαια αν δεν δω Astra δεν πρόκειται να τον αφήσω να φύγει επειδη πλήρωσα και τα 400 ευρώ μόνος μου (κι ευελπιστώ να δείξουν κατανόηση και οι άλλοι 4 που δεν διαφωνησαν στο να κανουμε αυτη την ιστορία καιτοι δεν βλέπουν οι ίδιοι στην παρούσα φάση). Και βέβαια δεν θα δείξουν καμιά κατανόηση αν μου ζητήσουν να δουν τι φτιάξαμε κι εγω δεν μπορώ να τους δειξω κάτι απτό.

Ρε παιδιά δεν καταλάβατε τι έγινε; Το κάτοπτρο ήταν ΗΔΗ εστιασμένο στον Hotbird. Αυτός ο κοπρίτης πρόσθεσε ένα επιπλέον LNB για την λήψη του Astra αλλά βαρέθηκε να κουνήσει το κάτοπτρο έτσι ώστε να το κεντράρει στον Astra. To άφησε εκεί πού ήταν και απλώς έβαλε άλλο ένα LNB έκκεντρα και ότι πιάσει.
Κλασική περίπτωση "μάστορα" αρπαχτής. Πάμε κάνουμε ένα πασάλειμμα όσο πιο γρήγορα γίνεται, να τα πιάσουμε να φύγουμε. Σιγά μην κάτσει να ξοδέψει ώρα να ασχοληθεί να κάνει σωστή δουλειά...

Ρε παιδιά δεν καταλάβατε τι έγινε; Το κάτοπτρο ήταν ΗΔΗ εστιασμένο στον Hotbird. Αυτός ο κοπρίτης πρόσθεσε ένα επιπλέον LNB για την λήψη του Astra αλλά βαρέθηκε να κουνήσει το κάτοπτρο έτσι ώστε να το κεντράρει στον Astra. ...

Σωστα, ετσι θα εγινε, αφου το κεντραρισμα στον αστρα ειναι το αλφα και το ωμεγα μιας δορυφορικης εγκαταστασης. Αποκλειεται να μην το γνωριζαν οι μαγκες. Εκτος και αν σεταρισαν αναποδα τα LNB's

Last edited:

Από την στιγμή που το πιάτο είναι σεταρισμένο και ευθυγραμμισμένο σωστά, τότε το να το γυρίσεις στον Astra και να το ξαναρυθμίσεις, θέλει περίπου 10 λεπτά. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, ο Astra με το συγκεκριμένο κάτοπτρο, κατεβαίνει στην Αθήνα με καλό σήμα (όχι τέλειο). Άρα κανονικά δεν θα έπρεπε να υπήρχαν σπασίματα. Κατά την γνώμη μου λοιπόν το πρόβλημα μπορεί να οφείλεται είτε στο LNB (γράψε μας μάρκα και μοντέλο) ή στον πολυδιακόπτη (γράψε μάρκα και μοντέλο).
Όλα αυτά βέβαια εφόσον το κάτοπτρο είναι ευθυγραμμισμένο και τα καλώδια, βρίσκονται σε καλή κατάσταση...
Πάντως όπως και να έχει, όταν ένας τεχνικός κάνει μια εγκατάσταση, είναι υποχρεωμένος να κατέβει και να μετρήσει το σήμα εκεί που βλέπουμε, δηλαδή στον δέκτη κάτω στο δωμάτιο και όχι στην ταράτσα. Για αυτό κάθε φορά που θα ζητάτε εγκαταστάτη θα του λέτε μετά να σας κατεβάζει και τα κανάλια... για να τα δείτε. Μπορεί να είναι γελείο, αφού όλοι μπορούμε να κατεβάσουμε τα κανάλια μόνοι μας, αλλά μόνο έτσι μπορείς να είσαι σίγουρος

Λοιπόν, ήρθε σήμερα το μεσημερι ο μπος του μαγαζιου...ασχολήθηκε κάμποση ωρα μετρωντας κατω στο δωμάτιο, μου ειπε οτι θα έπρεπε να μην υπάρχει πρόβλημα...μου είπε οτι οι απώλειες ειναι μεγάλες λόγω της κεντρικής εγκατάστασης αλλά και πάλι δεν εξηγειται το μηδεν ισχυος και ποιότητας σήμα.
Ανέβηκε στην ταράτσα, έβαλε κεντρο Astra και παράκεντρο Hotbird...κουνησε το πιατο και ρυθμισε για κανενα τεταρτο και εμφανίστηκαν τα κανάλια χωρις σπασίματα. Δεν πρόλαβα να τσεκάρω λεπτομερως....αλλά δεν ειδα πουθενα το ΑΝΙΧΕ HD...οσα ομως πρόλαβα να δω ηταν οκ....
Το βράδυ που θα ξαναασχοληθώ θα δουμε...αλλά τωρα οταν έψαχνε βρηκε 900+ και από οτι ειδα η διαδικασια ήταν νορμαλ.
Οπότε μάλλον ο άλλος δεν ειχε και πολύ διάθεση να ασχοληθεί και να ολοκληρώσει τη δουλειά εγκαιρα.
Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον σας μια εισέτι φορά

Επανέρχομαι φίλτατοι και συνεχίζω τις ερωτησεις μου....

παρατηρώ οτι υπάρχει το Astra HD+
τα Sat1 και prosieben ως SD
όμως δεν υπάρχουν καθόλου τα prosieben και Sat1 που παιζουν HD και μάλιστα το Sat1 παιζει και champions league και γερμανικο πρωτάθλημα
επίσης δεν υπάρχει πουθενά το ANIXE HD

Είναι τόσο δυσκολα στη λήψη τους αυτά...για την Πετρούπολη πχ που μενω εγω και τόσο ευκολα για άλλες περιοχες της Αττικής όπως η Βουλα πχ.

Είναι θεμα ισχυος που ενδεχομενως να μην ειναι αρκετη σε εμενα λόγω της κεντρικής εγκατάστασης;

Ή χρειάζεται μια πιο λεπτομερή εγκατασταση-ρυθμιση απο τον τεχνικό;

Ποιες είναι οι απόψεις σας γιατι σε λίγο θα αρχισω τα λεξοτανιλ με αυτη την ιστορια...ελεγα οτι το παιχνιδι την Τεταρτη θα το εβλεπα HD αλλά δεν το βλέπω...

...και βλέπω οτι ολα αυτά μου συνεβησαν για μια διαφορά 60 ευρω....
καλά λεει η λαική σοφία.....μοναχός σου χόρευε κι οσο θέλεις πήδα....

Λογικά δεν πρέπει να έχεις πρόβλημα με τις συχνότητες των HD καναλιών που αναφέρεις.
Επιχείρησες χειροκίνητη αναζήτηση στην συγκεκριμένη συχνότητα?

(πάντως δεν είναι θέμα περαιτέρω ρύθμισης του κατόπτρου)

οχι, χειροκινητη αναζήτηση δεν επιχειρησα...δεν ξερω και τις συχνότητες και πολικότητες....