Μπλέξαμε Παρασκευιατικα

Απάντηση: Μπλέξαμε Παρασκευιάτικα

Ευχαριστώ...σου ειμαι υποχρεωμενος...θα δοκιμασω:aktion033:

Η μεταφορά των καναλιών στον Astra 1L τα καθιστά εύκολο στόχο για όλη την Ελλάδα.
Μάλλον λείπει η νέα συχνότητα απο την Database του δέκτη.

Κανένα αποτέλεσμα...δυστυχώς...
θα περάσω και την καινουρια αναβάθμιση...νομιζω ειναι η 1 00 13...δεν είχα περάσει ουτε την 11 και θα δουμε....

Δοκίμασε ξανά.
Μην ξεχάσεις στην κάρτα που θα εισάγεις τα στοιχεία να ορίσεις διαμόρφωση 8PSK για το DVB-S2. (αντί για το στανταρ QPSK αν θυμάμαι καλά)

Πάντως σε παλαιότερα μηνύματα είχαν αναφερθεί τέτοια προβλήματα λήψης και κάποιοι δέκτες αντικαταστάθηκαν.

Και εννοείται αναβάθμισε τον δέκτη στην τελευταία έκδοση λογισμικού.

Κανένα αποτέλεσμα...δυστυχώς...
θα περάσω και την καινουρια αναβάθμιση...νομιζω ειναι η 1 00 13...δεν είχα περάσει ουτε την 11 και θα δουμε....
Έχεις σήμα στη συχνότητα;

Έχω σημα πολύ χαμηλής ισχυος....5-6%
Πεμπτη ή Παρασκευή που θα μπορέσω θα κάνω την αναβάθμιση και θα σας ενημερώσω...υπάρχει καποιο πιο πρόσφατο firmware update εκτός από το 1 00 13;

Αν υποψιαστώ οτι έχω καποιο από τα κομματια με τον ασθενες tuner...

Ο Astra πάντως θέλει πολύ καλό κεντράρισμα. Οταν εγκαθιστούσαμε το δικό μου κάτοπτρο είχαμε το πεδιόμετρο συνδεδεμένο καθώς σφίγγαμε τις βίδες και μόνο από τον ελαστικότητα της βάσης καθώς την ζορίζαμε με το κλειδί άλλαζε πάρα πολύ το σήμα. Επίσης παίζει πάρα πολύ και η περιστροφή του LNB γύρω από τον άξονά του. Μισή μοίρα κάνει τεράστια διαφορά. Ενώ αντίθετα στον Hotbird όλα γίνονται χοντρικά στο περίπου.

Δυστυχώς λόγω αυξημένων επαγγελματικών υποχρεώσεων θα ξαναασχοληθώ μαζι του την Πέμπτη το βραδυ (αφου δω και την ΑΕΚ). Το καλό της ιστορίας είναι οτι αύριο θα τον πάρει συγγενικό μου πρόσωπο που έχει εναν ακριβως ιδιο αποκωδικοποιητή στο σπίτι του και βλέπει ολα αυτά που δεν βλέπω εγω για να τον τσεκάρει συνδεοντας τη δικια του κεραια. Ελπίζω να τον εχω την Πεμπτη το βραδυ...στη χειρότερη την Παρασκευή...όπως και να χει θα σας ενημερώσω...

Τα καινούρια νέα όσον αφορά στον Humax έχουν ως εξής. Το συγγενικό μου προσωπο που τον παρέλαβε σήμερα το πρωί με ενημέρωσε οτι σύνδεσε τον δικό μου στην εγκατάστασή του, κατέβασε ξανά τον Astra αλλά πουθενά δεν βρήκε τα 3 FTA κανάλια που παιζουν HD (ενώ στον δικό του ίδιο humax τα βλέπει κανονικά).

Το επόμενο που θα κάνω θα είναι να πάω εγω στο σπίτι του αυριο ή μεθαυριο και να αναβαθμίσω τον δικό μου...αλλά και τον δικό του που δεν τον εχει αναβαθμίσει απο τον Δεκέμβρη.

Θα κάνω τις ιδιες δοκιμές και στους δυο αποκωδικοποιητές μετά την αναβάθμιση...

...και νομίζω τότε οτι θα έχουμε μια πιο σαφή εικόνα περί τινος πρόκειται...και περί του αν χρειάζεται ή οχι να κινηθώ στην κατευθυνση του service για τον Humax.

Έχετε να προτείνετε κατι άλλο; ή μηπως μου διαφευγει κατι;

σε καλο δρομο εισαι...πες μου κατι πατωντας το κοκκινο κουμπι σε παει κατα σειρα στης εξης λιστες?

TV
RADIO
HD Channels ( οπου υπαρχουν ολα τα υψηλης ευκρινειας καναλια που εχει κατεβασει ο δεκτης)

για δες εκει πια καναλια σου δειχνει

επισης για κανε και χειροκινητη εισαγωγη καναλιων

Επανέρχομαι στο άλυτο θέμα μου που σας έχει κουράσει και με έχει εκνευρίσει όσο δεν παει...

Αποφασίσαμε να αναβαθμίσουμε και τους δυο αποκωδικοποιητές και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες και πιθανότητες αστοχίας κλπ. Τους πήγαμε σε εξουσιοδοτημενο μαγαζί Humax (στη διάθεση όποιου το ζητήσει), το αποτέλεσμα....ΤΟ ΙΔΙΟ. Σημειωτέον, όταν τον παρέλαβα, στο κατάστημα ειδα οτι έπαιζε το ANIXE HD κανονικά. Στη δικιά μου εγκατάσταση παίζει μόνο Astra HD+....τα άλλα 3 FTA HD τίποτα.

Η προτελευταία μου κίνηση ήταν η σημερινή...πήρα σπίτι μου τον άλλο αποκωδικοποιητή (αυτόν που τα δειχνει ολα) και τον δοκίμασα. Δεν παίζει στη δικιά μου εγκατάσταση.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: φταιει η εγκατάσταση. Είναι δυνατόν να υπάρχουν ολα εκ´τος απο αυτά τα 3; Μπορεί ναρωτω βλακείες αλλά υπάρχει ενισχυτής σηματος για δορυφορική;

Η τελευταία μου κίνηση θα γίνει σημερα το βραδυ που θα στείλω τον δικό μου στην άλλη εγκατάσταση για να τον δοκιμάσουμε μετά την αναβάθμιση.
Αν παίζει....φταίει η εγκατάσταση.
Αν δεν παίζει; ποιός φταίει; και η εγκατάστηση και ο αποκωδικοποιητής;

Επιπλέον εκλήθη ξανά αυτός που ρυθμισε τη δευτερη φορά το κάτοπτρο κλπ και του ζήτησα να μου φέρει και κάποιον άλλο αποκωδικοποιητή (pace, dreambox) για να δοκιμάσουμε κι αυτό...θα έρθει αύριο

Ως τότε...έχετε άλλα φώτα να μου δώσετε;

Aν ειναι δυνατον να εδωσες 400 ευρω για να σου βαλει ενα lnb παρακεντρο στον Αστρα δουλεια ουτε 10 λεπτων για εναν τεχνικο! Ελεος δηλαδη!
Με 2 τετοιες εγκαταστασεις μισης ωρας δουλειας βγαζει μηνιατικο!

Και δεν εκανε και σωστη δουλεια και 2 φορες κιολας.
Αν ρωτουσες φιλε μου πιο νωρις σε καποιο φορουμ θα σου ερχοταν τζαμπα η δουλεια μιας και θα την εκανες μονος σου!
Εγω ακομα και την πρωτη μου εγκατασταση (ενα πιατο 80 εκ στον hotbird) μεχρι την τελευταια (πιατο 1,40 παρακεντροι δορυφοροι, μοτερ κτλ) την εκανα μονος μου απλα διαβαζοντας λιγο στα φορουμ και στα περιοδικα, αν ειχα απευθυνθει στον δικο σου τεχνικο θα ειχα φαληρησει!

@ islandero

Ξεχνάς ότι ο χρόνος ορισμένων ανθρώπων είναι λιγοστός,ίσως και ακριβός, για να τον σπαταλήσουν σε μια ταράτσα.
Από την άλλη ποιος να το φανταστεί ότι γεμίσαμε αλμπάνηδες που για ένα μερεμέτι ζητάνε να πληρωθούν για μεταμόσχευση καρδιάς;

Μακάρι πραγματικά να μπορούσα ...αλλά βλέποντας οτι αυτοί που υποτίθεται πως είναι η δουλειά τους χρειάστηκαν για να τρυπήσουν, να βάλουν το καινούριο multi switcher, να συνδέσουν, να κάνουν , να ράνουν περίπου 2 ώρες εγώ θα χρειαζόμουν 2 μεροκάματα...χώρια που δεν τα έχω κιόλας..τέλος πάντων....
Το ζήτημα τωρα είναι οτι ταδωσα...έκανα δουλειά; οχι...κι ήρθαν και δευτερη φορά ...και μετά και τη δευτερη φορά η δουλειά εμεινε στη μέση.

Λοιπόν, ο αποκωδικοποιητής δοκιμάστηκε εχθες και στην εγκατάσταση που ολα δουλευουν μια χαρά...και δουλευει κι ο δικός μου ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Φταίει η εγκατάσταση και η λήψη εν γένει. Πόσο λογικό είναι;...γιατί παίζει το Astra HD+ και δεν παιζουν τα άλλα 3 δεν ξέρω.
Ξέρω οτι όπουδήποτε στο Λεκανοπεδιο που δοκίμασα (Κατεχακη, Βουλα, Γλυφαδα) παιζει, και σε εμένα στην Πετρούπολη δεν παιζει.
Πρέπει να ερθει να το φτιάξει...αλλά γιατι δεν το έκανε τη δευτερη φορα που ηρθε και θα το κάνει στην επικείμενη τρίτη;

Όλα αυτά θα τα δούμε...

Βαλτον να δοκιμασει μπροστα σου τη ληψη των 3 HD με τον humax μεχρι να πετυχει την σωστη ληψη

Λοιπόν, το μυστήριο λύθηκε.
Υπάρχουν πολύ μεγάλες απώλειες στο καλωδιο της κεραιας της δορυφορικής εντός του διαμερίσματος.
έχω κρύψει το καλώδιο απο την πριζα της δορυφορικής μέσα σε δοκάρι-γυψοσανίδα και μεσα σε τοίχο που έχω επενδύσει με πέτρα ακριβως πίσω απο το επιπλο με την τηλεόραση. Δεν το έχτισα βεβαια αλλά το πέρασα μέσα από σωλήνα. Τώρα τί συνεβη και κάηκε το καλώδιο ή διαλυθηκε...δεν ξερω.
Πάντως διαπίστωσα ιδιοις ομασι οτι όταν με καλώδιο (φτηνό για πέταμα απο οτι μου ειπε) συνδέσαμε απευθειας τον αποκωδικοποιητή με την πριζα της δορυφορικής ειχαμε εικονα σε όλα. Αντιθέτως δια του δικου μου καλωδίου (που όπως είπε του φαινονταν ακριβο και δεν θαπρεπε να ειχε απώλειες) που εκρυψα στις γυψοσανιδες κλπ....τίποτα. Μου είπε οτι στο πεδιόμετρο στην πριζα ειχε σημα 64db και μεσω του καλωδίου μου 0db στις ψηλές συνότητες.
Αυτά....
Οπότε.....ή ξηλώνω την πέτρα εκει που τρεχει το καναλι με τα καλωδια κεραιας-περιφερειακών ηχείων (με τα οποια ειρησθω εν παρόδω δεν εχω κανενα πρόβλημα) , οπότε μάλλον θα πρέπει να μαζέψω και τα πράγματα μου και να φύγω απο το σπίτι
ή καναλακι-καναλακι πανω απο τη μπαλκονόπορτα και τα σοβατεπιά και κατω απο τα πυροτουβλα του τζακιου που προεξέχουν
Βοήθειά μου....