Μπομπινόφωνα

Re: Απάντηση: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

Αποκτησα και εγω τελικα το AKAI GX-630DB από το ebay!

σε αριστη κατασταση δωρο 4 ταινιες και 2 καρουλια ΑΚΑΙ !

δεν μπορεσα να το βγαλω στην επιφανεια διοτι θα παθει σοκ η γυναικα αμα το δει .....
ακομα στο υπογειο ειναι και ευτηχως ηρθε οταν ημουν μονο εγω στο σπιτι.... χεχεχ

ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!!!

Άκου προσεκτικά, (μου το έφερε φίλος από τη Γερμανία, το βρήκε σ' ένα παζάρι 60 Ε κι επειδή ξέρει οτι μου αρέσουν το πήρε για μένα και μού το χάρισε.) Αν έχεις φίλους διάβαινε - όχι απαραιτήτως από Γερμανία.!
Η απάντηση της συζύγου: αχ τι καλά και τσάμπα ε;!
Καί τώρα παίζει ''και'' αυτό.!:firstprize:
1002354y.jpg

Last edited:
Re: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

Καλησπέρα.
Έχω διαβάσει όλα τα ποστ μέχρι τώρα και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα και χάρηκα ιδιαίτερα που υπάρχουν ακόμη τόσοι "τρελοί" (με την πολύ καλή έννοια) με τις μπομπίνες και τα εργαλεία τους. Έχω μια πολύ βασική ερώτηση και θέλω τα φώτα σας. Μου προέκυψε ένα ΑΚΑΙ GX-220 του '71 (μη ρωτάτε πώς) και χρειάζεται επειγόντως συντήρηση προτού το βάλω μπρος για να μεταγράψω ένα πολύ σημαντικό για μένα υλικό (άλλο μηχάνημα γι' αυτή τη δουλειά δε διαθέτω). Υπάρχει service κάπου στο λεκανοπέδιο; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Αν δεν βρείς άκρη με το serice, στείλε μου pm, κάτι θα γίνει.

Απάντηση: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

Θα στο πω απλά, αν έχεις τρόπο να βρείς master tapes στα 15ιps και το ίδιο
το μπομπινόφωνο είναι σε άριστη κατάσταση και επιπλέον υπάρχει πρόσβαση
και σε ανταλλακτικά (σε περίπτωση βλάβης), μην το συζητάς καθόλου!
Πάρτο!!!

Ερωτηση
το studer A80 που ειναι και στην εκθεση στο δωματιο του Μανωλη ειναι οτι καλυτερο μπορει να παρει κανεις σημερα ??
εχει μεγαλη πιστευεται ηχητικη διαφορα με ολα τα υπολοιπα που αναρτηθηκαν στα προηγουμενα ποστ?

Το studer είναι το μηχάνημα αναφοράς για τα tapes.
Υπάρχουν φυσικά και άλλα μηχανήματα (κατηγορία prosumer) όπως Technics Rs1500/1506/1700 Revox A/B series και μικρά studer.
Απο αυτά μακράν το καλύτερο transport το έχει το technics.

Master ταινίες (μέρος των οποίων παίχτηκαν στην έκθεση) μπορείς να βρείς εδώ.

Χωρίς να το έχω το θέμα καθόλου, θα πω ότι το Studer ήταν μακράν ότι καλύτερο έτυχε ν ακούσω. Οταν τα παιδιά του MTSL μου το έλεγαν κατά το στήσιμο, είχα πάρει το γνωστό ύφος που αρμόζει στις υπερβολές του χώρου μας. Εκανα όμως λάθος.
Μηχανικά δεν το συζητώ, εργοστάσιο, και ηχητικά πανδαισία.

Re: Απάντηση: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

Χωρίς να το έχω το θέμα καθόλου, θα πω ότι το Studer ήταν μακράν ότι καλύτερο έτυχε ν ακούσω. Οταν τα παιδιά του MTSL μου το έλεγαν κατά το στήσιμο, είχα πάρει το γνωστό ύφος που αρμόζει στις υπερβολές του χώρου μας. Εκανα όμως λάθος.
Μηχανικά δεν το συζητώ, εργοστάσιο, και ηχητικά πανδαισία.
Μανωλη πραγματικα ηταν τελειο :firstprize:

Βρέ παιδιά την εποχή που ημουν γύρω στα 22 έβλεπα-ακουγα το akai και μου φαινόταν ενα μαγικό μηχάνημα
Προχθές στην εκθεση είδα και ακουσα το στουντερ και ηταν το ιδιο μαγικο με την διαφορά οτι τωρα είμαι στα 52
Τι στο καλό γίνεται δεν ξέρω

ουτε το γιατί κάποια στιγμή εγκατέλειψα την ταινία και την κασσετούλα
για τον ηλεκτρικό ηχο των cd-mp3-flack κλπ

Μπάς και η αλήθεια είναι κρυμμένη στα αυλακια των δίσκων και στις ταινιούλες
αλλά απλά δεν συμφέρει τις εταιρείες σαν κόστος κατασκευής???

Αλήθεια αν σήμερα το STUNDER ή κανένα EMT το βγάζαν σε κυκλοφορία προς πώληση οι σημερινοί κατασκευστές σαν μέσο αναπαραγωγής μουσικής
σε τι τιμή θα το πουλούσαν??

Η ΕΜΤ υπάρχει ακόμα, αλλά βγάζει μόνο βραχίονες και κεφαλές, δυστυχώς. Α, κι εκείνο το απίστευτο phono stage.
Καλά, μηχανολογικά είναι αλλού, δεν το συζητάμε... το μόνο αντίστοιχο που παράγεται ακόμα είναι θαρρώ το Goldmund Reference.

Μπάς και η αλήθεια είναι κρυμμένη στα αυλακια των δίσκων και στις ταινιούλες

Αυτό ακριβώς συμβαίνει. Αλλά κάτι πρέπει να πουλήσουν και οι εταιρείες, γι αυτό κάθε 10-15 χρόνια (προσπαθούν να) ρίχνουν ένα καινούριο σύστημα στην αγορά.

Αλήθεια αν σήμερα το STUNDER ή κανένα EMT το βγάζαν σε κυκλοφορία προς πώληση οι σημερινοί κατασκευστές σαν μέσο αναπαραγωγής μουσικής
σε τι τιμή θα το πουλούσαν??

studer
δυό ποστ πριν ήταν.
τα ματάκια μας...

Μήπως ξέρει κανείς τίποτα για το ΑΚΑΙ 202D - SS παιδιά γιατί ενδιαφέρομαι να το αγοράσω!

O πατέρας μου άκουγε με ένα SONY TC 500A . Όταν πήραμε το 1977 κανονικό στερεοφωνικό το μπομπινόφωνο ήρθε στο δωμάτιό μου. Εκεί όμως άρχισε να χάνει (στροφές). Και έκτοτε είναι στο υπόγειο.

SONY_500A_Reel-to-Reel_web.jpg

O πατέρας μου άκουγε με ένα SONY TC 500A . Όταν πήραμε το 1977 κανονικό στερεοφωνικό το μπομπινόφωνο ήρθε στο δωμάτιό μου. Εκεί όμως άρχισε να χάνει (στροφές). Και έκτοτε είναι στο υπόγειο.

SONY_500A_Reel-to-Reel_web.jpg

..έχω το SONY TC200....ακομα και μετα 45 χρονια ακουγεται γλυκα....