Μπομπινόφωνα

Re: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

εχει κανενας φιλος κατι τετοιο να το αγορασω ?
!B2!iC6!B2k~$(KGrHqYOKj4E)hJkQJy2BMg1Fp3loQ~~_12.JPG

!Br67HLgBWk~$(KGrHqYH-CYEvEyP!!jvBL1)KrK1jQ~~_12.JPG

Στο Ebay ξερω εχει αλλα αν βρω κατι απο εδω γιατι οχι

Καλησπέρα συνφορουμήτες!!!!!!!!
Εχω στην κατοχή μου το tandberg model 6 κατασκευής 1962.
Το εργαλείο ειναι full λυχνια, εξοδος 1,5V LINE,και μαλιστα απο cathode follower παρακαλω!!!!!!!!!!!!!!
Ηταν hi end στην εποχή του,και ισως παραμένει ακόμα.
Γνωρίζει κανεις,εαν υπαρχει καποιος μερακλής μηχανουργος, που να επισκευαζει,η να κατασκευαζει το pitch roller;;;;;;;
Καποτε πριν χρονια επισκευασα ενα για καποιο ΑΚΑΙ.Δυστυχως αυτος εχει παρει συνταξη εδω και πολλα χρονια.Οσον αφορα το μηχανημα παιζει ακομα,αλλα στο μελλον θα χρειαστει το roller.
Εχει ξεχωριστη μοναδα για play back,και ξεχωριστη για record.
Στο παρελθον το εχουν χρησιμοποιησει για εγγραφες μεγαλοι μουσικοι,οπως ο
Louis Amstrong.Moιραζομαι τις αναμνησεις μαζι σας μεσα απο τις foto που σας κατεβασα.

Attachments

• IMG_0175.JPG
    IMG_0175.JPG
    129.4 KB · Views: 132
  • IMG_0184.JPG
    IMG_0184.JPG
    111.1 KB · Views: 104
  • IMG_0183.JPG
    IMG_0183.JPG
    111.8 KB · Views: 103
  • IMG_0182.JPG
    IMG_0182.JPG
    131.5 KB · Views: 102
  • IMG_0181.JPG
    IMG_0181.JPG
    130.8 KB · Views: 102
  • IMG_0180.JPG
    IMG_0180.JPG
    127.1 KB · Views: 117
  • IMG_0178.JPG
    IMG_0178.JPG
    157.1 KB · Views: 111
  • IMG_0177.JPG
    IMG_0177.JPG
    169 KB · Views: 120
  • IMG_0176.JPG
    IMG_0176.JPG
    116.7 KB · Views: 114

Για σε όλους σας.
Ψαχνοντας έπεσα επάνω στο Club και ομολογώ ότι με συγκίνησε η γνώση και το πάθος γι αυτά τα ποιότικα μηχανήματα του παρελθόντως.
Θα ξεφύγω λίγο από την θεματολογία σας και θα ξητήσω την βοήθεια σας σχετικά με ένα μπομπινόφωνο Uher Royal Stereo 782E που έχω και μέχρι πρότινος δούλευε αλλά μου έσπασαν οι ιμάντες. Οι ερωτήσεις μου είναι 2´αν κάποιος ξέρει ή έχει το ίδιο μηχάνημα.
Α. Πόσους ιμάντες έχει γιατί εγώ βρήκα μόνο 2 . Πιστεύω ότι πρέπει να είναι τρεις, 2 για την κίνηση των μπομπινών και ένας για τον μετρητή
Β. Πως τοποθετούνται οι ιμάντες, δεν το γνωρίζω γιατί δεν το είχα ανοίξει όσο δούλευε.
Θα προσθαθήσω να στείλω και 2 φωτογραφίες ισως βοηθήσουν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Attachments

• royal_stereo_782e_1.jpg
    royal_stereo_782e_1.jpg
    25.7 KB · Views: 124
  • royal_stereo_782e_2.jpg
    royal_stereo_782e_2.jpg
    37.5 KB · Views: 118

Για σε όλους σας.
Ψαχνοντας έπεσα επάνω στο Club και ομολογώ ότι με συγκίνησε η γνώση και το πάθος γι αυτά τα ποιότικα μηχανήματα του παρελθόντως.
Θα ξεφύγω λίγο από την θεματολογία σας και θα ξητήσω την βοήθεια σας σχετικά με ένα μπομπινόφωνο Uher Royal Stereo 782E που έχω και μέχρι πρότινος δούλευε αλλά μου έσπασαν οι ιμάντες. Οι ερωτήσεις μου είναι 2´αν κάποιος ξέρει ή έχει το ίδιο μηχάνημα.
Α. Πόσους ιμάντες έχει γιατί εγώ βρήκα μόνο 2 . Πιστεύω ότι πρέπει να είναι τρεις, 2 για την κίνηση των μπομπινών και ένας για τον μετρητή
Β. Πως τοποθετούνται οι ιμάντες, δεν το γνωρίζω γιατί δεν το είχα ανοίξει όσο δούλευε.
Θα προσθαθήσω να στείλω και 2 φωτογραφίες ισως βοηθήσουν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

α

Μπορεις να μετρησεις τους ιμαντες μαζευοντας τα κομματακια,και κοιταξε στο εμποριο.
Ο καινουργιος ιμαντας θα πρεπει να εφαπτεται στο εσωτερικο του παλιου.
Κοιτα επισης στα παλια σετ των video.
Τελος κοιταξε στο διαδικτυο.
Παντως μια πιο κοντινη foto θα βοηθουσε πολυ.

καλησπερα σε ολους,ειμαι ο Χρηστος και ειμαι νεος στο φορουμ.Βρηκα προσφατα στην αποθηκη του πατερα μου ενα πομπινοφωνο Otari MX 50.Θέλω να το αξιοποιησω,κυριως για ηχογραφησεις.Επειδη μαλλον θα χρειαστει service ,θα ηθελα την βοηθεια σας,αν γνωριζετε καποιον ειδικο τεχνικο.Επισης θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε που μπορω να βρω αδειες μπομπινες κλπ.

Καλωσήρθες Χρήστο!
Αν διαβάσεις από την αρχή το νήμα, θα δείς ότι τα ερωτήματά σου έχουν ήδη απαντηθεί..

Πω πω!! συγκινήθηκα με το TANDBERG. Από εκεί ξεκίνησα και είχα όλα τα επόμενα.

Last edited by a moderator:

Καλησπέρα συνφορουμήτες!!!!!!!!
Εχω στην κατοχή μου το tandberg model 6 κατασκευής 1962.
Το εργαλείο ειναι full λυχνια, εξοδος 1,5V LINE,και μαλιστα απο cathode follower παρακαλω!!!!!!!!!!!!!!
Ηταν hi end στην εποχή του,και ισως παραμένει ακόμα.
Γνωρίζει κανεις,εαν υπαρχει καποιος μερακλής μηχανουργος, που να επισκευαζει,η να κατασκευαζει το pitch roller;;;;;;;
Καποτε πριν χρονια επισκευασα ενα για καποιο ΑΚΑΙ.Δυστυχως αυτος εχει παρει συνταξη εδω και πολλα χρονια.Οσον αφορα το μηχανημα παιζει ακομα,αλλα στο μελλον θα χρειαστει το roller.
Εχει ξεχωριστη μοναδα για play back,και ξεχωριστη για record.
Στο παρελθον το εχουν χρησιμοποιησει για εγγραφες μεγαλοι μουσικοι,οπως ο
Louis Amstrong.Moιραζομαι τις αναμνησεις μαζι σας μεσα απο τις foto που σας κατεβασα.

Θα μπορούσα εγώ να σε βοηθήσω, αρκεί να ξέρεις τι θέλεις ή να έχεις διαστάσεις. Το υλικό δεν είναι πρόβλημα, στείλε μου ένα pm με λεπτομέρειες
για να μή γεμίζουμε τις σελίδες εδώ μέσα.

καλησπερα σε ολους,ειμαι ο Χρηστος και ειμαι νεος στο φορουμ.Βρηκα προσφατα στην αποθηκη του πατερα μου ενα πομπινοφωνο Otari MX 50.Θέλω να το αξιοποιησω,κυριως για ηχογραφησεις.Επειδη μαλλον θα χρειαστει service ,θα ηθελα την βοηθεια σας,αν γνωριζετε καποιον ειδικο τεχνικο.Επισης θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε που μπορω να βρω αδειες μπομπινες κλπ.

Κοίτα εδώ για Ελλάδα: http://www.plex.gr/

και Γερμανία: http://www.thomann.de/gr/mobile_prod.html?AR=118058

και βέβαια στο ebay.-bye-

Το service κάντο μόνος σου, άνοιξέ το ρίξε τα κατάλληλα spray καί λάδια
εκεί πού πρέπει, στα ποτενσιόμετρα κλπ (αν δεν ξέρεις, ρώτα). Είμαι
σίγουρος ότι δεν θέλει τίποτα περισσότερο!!!
Φίλε παίξτο το μηχάνημα και θα πάς αλλού.:a0210:

Μεγάλη έκπληξη μου προκάλεσε η προσπάθεια του http://www.plex.gr/

Δε το ήξερα!

Το μόνο μειονέκτημα, οι υπερβολικά αυξημένες τιμές... (ελληνικό χαρακτηριστικό σχεδόν σε όλα τα πράγματα).

Σας ευχαριστω ολους για το καλωσορισμα και για τις πληροφοριες.

κανει service κανεις στην ελλαδα σε μπομπινοφωνα εχω ενα studer b67 mk1και θελει ενα κοιταγμα

θελω να ευχαριστησω δημοσια τον Κ Στεφανιδη για τη πολυτιμη για εμενα βοηθεια.
Το μπομπινοφωνο ταξιδευει για Θεσ/νικη και το παραλαμβανει ο τεχνικος για ολοκληρωτικη ανανεωση και εστω και τηλεφωνικα μου εδειξε οτι ειναι αξιος τις εμπιστοσυνης μου.
Περιμενω ανυπομονα -bye-