Για σε όλους σας.
Ψαχνοντας έπεσα επάνω στο Club και ομολογώ ότι με συγκίνησε η γνώση και το πάθος γι αυτά τα ποιότικα μηχανήματα του παρελθόντως.
Θα ξεφύγω λίγο από την θεματολογία σας και θα ξητήσω την βοήθεια σας σχετικά με ένα μπομπινόφωνο Uher Royal Stereo 782E που έχω και μέχρι πρότινος δούλευε αλλά μου έσπασαν οι ιμάντες. Οι ερωτήσεις μου είναι 2´αν κάποιος ξέρει ή έχει το ίδιο μηχάνημα.
Α. Πόσους ιμάντες έχει γιατί εγώ βρήκα μόνο 2 . Πιστεύω ότι πρέπει να είναι τρεις, 2 για την κίνηση των μπομπινών και ένας για τον μετρητή
Β. Πως τοποθετούνται οι ιμάντες, δεν το γνωρίζω γιατί δεν το είχα ανοίξει όσο δούλευε.
Θα προσθαθήσω να στείλω και 2 φωτογραφίες ισως βοηθήσουν.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
α![]()
Καλησπέρα συνφορουμήτες!!!!!!!!
Εχω στην κατοχή μου το tandberg model 6 κατασκευής 1962.
Το εργαλείο ειναι full λυχνια, εξοδος 1,5V LINE,και μαλιστα απο cathode follower παρακαλω!!!!!!!!!!!!!!
Ηταν hi end στην εποχή του,και ισως παραμένει ακόμα.
Γνωρίζει κανεις,εαν υπαρχει καποιος μερακλής μηχανουργος, που να επισκευαζει,η να κατασκευαζει το pitch roller;;;;;;;
Καποτε πριν χρονια επισκευασα ενα για καποιο ΑΚΑΙ.Δυστυχως αυτος εχει παρει συνταξη εδω και πολλα χρονια.Οσον αφορα το μηχανημα παιζει ακομα,αλλα στο μελλον θα χρειαστει το roller.
Εχει ξεχωριστη μοναδα για play back,και ξεχωριστη για record.
Στο παρελθον το εχουν χρησιμοποιησει για εγγραφες μεγαλοι μουσικοι,οπως ο
Louis Amstrong.Moιραζομαι τις αναμνησεις μαζι σας μεσα απο τις foto που σας κατεβασα.
καλησπερα σε ολους,ειμαι ο Χρηστος και ειμαι νεος στο φορουμ.Βρηκα προσφατα στην αποθηκη του πατερα μου ενα πομπινοφωνο Otari MX 50.Θέλω να το αξιοποιησω,κυριως για ηχογραφησεις.Επειδη μαλλον θα χρειαστει service ,θα ηθελα την βοηθεια σας,αν γνωριζετε καποιον ειδικο τεχνικο.Επισης θα ηθελα να μου πειτε αν γνωριζετε που μπορω να βρω αδειες μπομπινες κλπ.
εχει κανενας φιλος κατι τετοιο να το αγορασω ?
![]()
![]()
Στο Ebay ξερω εχει αλλα αν βρω κατι απο εδω γιατι οχι
εχει κανενας φιλος κατι τετοιο να το αγορασω ?
![]()
![]()
Στο Ebay ξερω εχει αλλα αν βρω κατι απο εδω γιατι οχι
Στη Θεσ/νίκη ο τεχνικός μου, άψογος. Λ.Σ.κανει service κανεις στην ελλαδα σε μπομπινοφωνα εχω ενα studer b67 mk1και θελει ενα κοιταγμα
θελω να πιστευω θα το ακουσετε στην καλυτερη του μορφη και κατασταση :guitarist:Και εμείς .... (καθότι δεν το έχουμε ακούσει ακόμη)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.