Μπομπινόφωνα

Στη τακτική ενημέρωση της AP έλαβα το παρακάτω ενημερωτικό.

View attachment Aligning Analog Tape Decks 01.pdf

View attachment Aligning Analog Tape Decks 02 .pdf

View attachment Aligning Analog Tape Decks 03.pdf

View attachment Aligning Analog Tape Decks 04.pdf

Έχει μεγάλη σημασία που μια εταιρεία του σήμερα, ασχολείται με τις ρυθμίσεις μηχανημάτων πού πλέον δεν παράγονται (μη ξεχνάμε πως ο Bruce Hofer είναι παλιά καραβάνα). Είναι φυσικά σημαντικά για λόγους αρχειοθέτησης και ψηφιοποίησης. Σε κάθε περίπτωση είναι πολύ ενδιαφέρον.

Λάμπρο μου το ίδιο mail λαμβάνουμε, αλλά τι καλά θα ήταν να λαμβάναμε και ένα κουτί με το SYS-2722......
Προσωπικά πέρα από τις ευκολίες δεν θα το χρειαζόμουνα τουλάχιστον για επιλεκτικές μετρήσεις π.χ THD + N.
Με τον υφιστάμενο εξοπλισμό τα καταφέρνω εξ’ ίσου καλά, αν όχι καλύτερα
ιδιαίτερα με τις γεννήτριες της Tek (επίσης τέκνα του Hofer) και του Victor.
Φυσικά το SYS-2722 σου δίνει και επιδόσεις και συνδυαστικές μετρήσεις.
Όνειρα.....

Όνειρα δε λες τίποτα Ντίνο αλλά και τα εικοσιτόσα Κ δείχνουν ξεκάθαρα για τι χρήση προορίζονται τέτοια ΕΡΓΑΛΕΙΑ!

Εγώ θα βολευόμουν και με ένα prism. :Banane0:

Πολυ καλησπέρα
Έχω μήνες που παλεύω να βρω αν έχει νόημα να πάρω σήμα απο τις κεφαλές να το περάσω σε έναν εξωτερικό προ και μετα σε τελικό. Το κάνουν κάτι τρελοί έξω και αναρωτιέμαι . Εσεις ;
Α βρήκα φρέσκες ταινίες Ελλάδα 18 pancake 10.5

Εγώ έχω ένα τέτοιο Philips στο πατάρι:
$T2eC16NHJHIFFh!kYy+mBSL,gnW6Og~~48_79.JPG

Αναρωτιέμαι, να το κατεβάσω στο στερεοφωνικό, έστω και για φιγούρα; Και να αγοράσω μερικές ταινίες από το ebay, από τις πρώτες στερεοφωνικές της δεκαετίας του '50;

Εγώ έχω ένα τέτοιο Philips στο πατάρι:
$T2eC16NHJHIFFh!kYy+mBSL,gnW6Og~~48_79.JPG

Αναρωτιέμαι, να το κατεβάσω στο στερεοφωνικό, έστω και για φιγούρα; Και να αγοράσω μερικές ταινίες από το ebay, από τις πρώτες στερεοφωνικές της δεκαετίας του '50;

Θα θέλει συντήρηση. Για ρώτα τον east electronics.

Οταν ημουν πιτσιρικος ειχα "προσβαση" στο μαγικο R2R του μπαρμπα μου (SONY) που επαιζε με μεγαλα ακουστικα (κλειστου τυπου απ οσο θυμαμαι της AKG). την ημερα που ακουσα το DSOTM απλα δεν θα την ξεχασω ποτε.

δυναμικο ευρος αξεπεραστο και λεπτομερεια (ειδικα στις υψηλες ταχυτητες) που απλα δεν υπαρχει. το μονο προβλημα ειναι η ευρεση υλικου και το decay της μαγνητοταινιας που γερναει. αλλιως θα ειχα εξοπλιστει και εγω προ πολλου.

Καλες αναλογικες ακροασεις λοιπον

το καλό υλικό γίνεται όλο και πιο σπάνιο και ακριβό ...

αλλά, στο κάτω κάτω, και 50-100 εγγραφές να κάνω στο σπίτι και να περάσω ώρες ευχάριστες μου αρκούν ....

δλδ όχι απλά μου αρκούν, αλλά είναι και το ζητούμενο .....

:ernaehrung004:

Έχω μια "πληγή" μ' ένα Revox A77 και όποτε ανοίγει κουβέντα για ανοικτές ταινίες, "ματώνει".
Τέλος πάντων, Δημήτρη, έχεις ένα στολίδι που τέρπει όλες τις αισθήσεις (μιλώ για τους δεκτικούς, βέβαια).
Καλοάκουστο!

το σετ παρελήφθη (περιλαμβάνει 2 GX230D και ένα σετ κεφαλών του κουτιού) ...

το πρώτο, μετά από ολιγόλεπτη περιποίηση (καθάρισμα κεφαλών/tape path και απομαγνήτιση) και αφού ελέγθηκε στα γρήγορα η τροφοδοσία του ανέβηκε στο ρακ ...

από τα δύο αυτό υποτίθεται οτι είναι σε "χειρότερη" κατάσταση ....

το δοκίμασα με μία Pre recorded ταίνια στα 7,5 Ips και παίζει εκπληκτικά !!!!! :music-smiley-005:

περιμένω κάτι RGMI LP35 ταινίες από τον μπαρμπα τόμαν να αρχίσω τις εγγραφές .... :Banane0:

IMG_3572.JPG

IMG_3573 1.jpg

Virus analogicus,κακό πράγμα,δεν υπάρχουν φάρμακα αποτελεσματικά. Μόνο αντισώματα και αυτά όχι και πολύ αποτελεσματικά,λόγω πολύ συχνής μετάλλαξης του ιού.(Virus analogicus vynilii,lampatus,corneus,magnetophonicus.....ουκ έσται τέλος. Καλώς ήρθες και "περαστικά" να πω ;;;;

περαστικά ?

όχι ακόμα Γιώργο ....

να μείνει λίγο ακόμα ο ιός ....
να ευχαριστηθώ μουσικούλα ........ :ernaehrung004:

:SFGSFGSF:Ανίατη η περίπτωση! Θα με κάνετε να ξαναστήσω το Α700 και το Nagra IVS.
ΥΓ.Δημήτρη πλάκα κάνω μη με παρεξηγήσεις, άλλωστε είμαι κι'εγώ παθών.