Μπομπινόφωνα

Πάντα,από τα '70τόσο και μετά, είχα ένα.Τώρα έχω δύο, ένα Revox A700 και ένα NAGRA IVS. Ψάχνω για κάποιο τεχνικό εμπιστοσύνης να ρίξει μια ματιά στο Revox. Ξέρετε κάποιον στην Αθήνα;

Μάκη,κουκλί το έχεις,σχεδόν καινούργιο δείχνει.
Καλές μουσικές!

Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Μάκη,κουκλί το έχεις,σχεδόν καινούργιο δείχνει.
Καλές μουσικές!

Να είσαι καλά Σωκράτη...Ευπρόσδεκτος...Όποτε έρθεις Αθήνα να το ακούσεις .

Akai GX 4000D   (B) 002.jpgΑφού καθαρίστηκε εξολοκλήρου...Είπαμε να το γλυκάνουμε λίγο...Μα τι να το ταΐσουμε γλυκό ? Όχι βέβαια ...Τα ξύλινα πλαϊνά θα του αλλάξουμε ,πολύ μαυρίλα έπεσε... Επιλογές πολλές...Δείτε τη ακολούθησε...

Μετά τον καθαρισμό που έγινε στο συγκεκριμένο μηχάνημα ...Είπα να ασχοληθώ ξανά με τις εγγραφες ...Οκ ξέρω τη γίνεται το να γράφεις από βινύλιο και από cd ...Αλλά το να γράψεις από καινούργιο dac (Denon usb 300) ,περνώντας το σήμα μέσα από το ΜUSICAL FIDELITY X10 V3 (VISTA λάμπες) μαζί με εξωτερική τροφοδοσία το X-PSU V3 και με συγκεκριμένη επιλογή (προγραμμα) το καλό και καθαρό spotify ,ήταν για μένα πρόκληση . Έκανα λοιπόν μια λίστα με τις καλύτερες έγραφες που βρήκα από Jazz ,blues ,rock...Εγγραφή χωρίς κενά κάτι σαν DJ και επιλογή μαγνητοταινιας την maxell UD και ταχύτητα 7-1\2 ips ...Το αποτέλεσμα ...Απλά εθιστικο και Αναλογικό τη και αν η συγκεκριμένη ταινία ,εχει τα χρόνια της και εχει γραφτεί ούτε και θυμάμαι πόσες φορές ...Σημείωση προσωπικά την maxell XLI την θεωρώ καλύτερη . Δεν είμαι οπαδός καμίας τεχνολογίας ,μου αρέσει να ακούω από τα βινύλια ,από το dac μου και τώρα από το μαγνητόφωνο μου ,είμαι οπαδός της καλής ηχογράφησης από όποιο μέσο και αν προέρχεται ...Ακολουθούν φωτογραφίες ...

@MakisM
Αν θες μία αληθινή πρόκληση, αφού βλέπω ότι διαθέτεις όρεξη και ενθουσιασμό:
Ένα ζευγάρι ίδια οικονομικά πυκνωτικά μικρόφωνα σε κατάλληλη διάταξη stereo π.χ. XY (οι άξονες των μικροφώνων να συμπίπτουν, -μύτη με μύτη δηλαδή και γωνία 90 μοιρών μεταξύ τους).
Και μία μικρή -οικονομική- κονσολίτσα. Και ξεκίνα να γράφεις ζωντανά events. Οποιαδήποτε. Θα λάβεις αποτελέσματα που δε φαντάζεσαι ότι μπορεί να υπάρξουν σε ηχογράφηση. Το σπουδαιότερο: Θα αποκτήσεις τη συνήθεια να παίρνεις ως μέτρο σύγκρισης το ίδιο το ζωντανό γεγονός.
Δεν υπάρχει καλύτερη εκπαίδευση απ' αυτή.
Και είναι βέβαιο, ότι θα το καταευχαριστηθείς... -bye-

Σ"ευχαριστώ για την πρόκληση ...Γιατί με έκανες να θυμηθώ ...Την παιδική μου ηλικία ....Συγκρότημα της δεκαετίας του 80 και παιδικοί μου φίλοι ,με παρακαλεσαν να φέρω το μαγνητόφωνο μου για να κάνουμε live ηχογράφηση και χωρίς την εμπειρία της ηχοληψίας το αποτέλεσμα που βγήκε ήταν φυσικό ...Θα μπορούσε να ήταν ακόμη καλύτερο . Μην ξεχνάμε το πιο βασικό ...Η ηχογράφηση ξεκινούσε από την μαγνητοταινια και μεταφέρονταν στο βινύλιο ...Για αυτό είπα, είμαι οπαδός της καλής ηχογράφησης ...Και για του λόγου το αληθές ...Έχω βινύλιο στην κατοχή μου ,τι και αν δεν είναι 180 gr ,ένα maxi single ελληνικής κατασκευής δεκαετίας 80' (BIG ALICE -I miss you...Κώστας Μπιγαλης ) για το είδος αυτής της μουσικής ...Τέτοιο drive ...θα το ζήλευαν οι σημερινές ηχογραφήσεις ...Και εδώ μπαίνουμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης ...Το αν ο ηχολήπτης εχει το μεράκι ,την γνώση και γιατί όχι ,την φαντασία ...Να κάνει σωστά την δουλειά του .