Μπομπινόφωνα

Ως κάτοχος του μεγάλου ΕΜΤ, σε τι επίπεδο είναι η μουσική αναπαραγωγή από αυτό το είδους την πηγή ;
Σήμερα έπεσα πάνω και σε άλλον λάτρη σε ξένο φόρουμ.
Είναι δυνατόν να μιλήσουμε για δυνατότητα χρησιμοποίησης αυτού του μέσου σε βαθμό που να πλησιάζει έστω τα κασσετόφωνα και εννοώ από άποψη διαθεσιμότητας των μουσικών έργων και δυνατότητα αγοράς τους. Ρωτάω ως ξένος προς το άθλημα.

15719902834_1fe2201c12_b.jpg

Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Σάββα:
Ακούγοντας το ίδιο κομμάτι, ας πούμε ένα πιάνο:
Με το ΕΜΤ λες: Έχω μια πολύ καλή πηγή
Με καλοκουρντισμένο Α80 + Master Tape το Steinway είναι στο Σαλόνι.

Το πρόβλημα είναι στο "software": Δεν έχεις πολλές επιλογές και οι σοβαροί πωλητές ταινιών είναι ακριβοί!
Νομίζω απάντησα και στα δύο ερωτήματά σου.

Έχοντας μια μικρή εμπειρία και από τις δυο εξωπραγματικές πηγές του Γιώργου θα πω, πως ναι το μπομπινόφωνο είναι αλλού έιναι ίσως η απόλυτη πηγή δεδομένου του σωστού υλικού! Αλλά Γιώργο θα μου επιτρέψεις να το υπερασπιστώ το πικαπ σου και να πω πως το EMT είναι πολύ πάνω από μια «πολύ καλή πηγή» τουλάχιστον για εμάς που δεν το έχουμε κάθε μέρα στη διάθεση μας...

Είναι εμπειρία να ακούσει κανείς από το STUDER πάντως!!
Τύπου τι συζητάμε για MAC/DAC και λοιπά καρτούν...
Βέβαια το κόστος και η διαθεσιμότητα αντάξιου υλικού είναι σχεδόν σουρεαλιστικά για τους περισσότερους! Πρέπει να μπει κάνεις στην παλιά -και ίσως πιο ουσιαστική- λογική του παίρνω ένα έργο και το ακούω τ ακούω το ακούω μέχρι να μου δωθεί η δυνατότητα ή να βρω να πάρω κάτι καινουριο...

Δεν αντέχω θα ρωτήσω: Γιώργο το μεγάλο σου πικαπ δίνεις;

Ναι, εννοούσα το μπομπινόφωνο σε σχέση με το ΕΜΤ 927.
Απαντήσατε και οι δύο στην δεύτερη ερώτηση σχετικά με το υλικό. Απλά μου ήρθε το ερώτημα έπειτα από την δημοσίευση χθες της άνωθεν φωτογραφίας σε φόρουμ DIY. Ο κάτοχος λοιπόν των μπομπινόφωνων, αν παρατηρήσατε, έχει 7/8 ενισχυτές και αυτούς που χρησιμοποιεί σαν κύριους είναι DIY και όλοι κάτω του χιλιάρικου (έχουμε τους ίδιους ενισχυτές και γνωρίζω το κόστος τους, απλά αυτός έχει 3 ή 4 εκδόσεις τους).
Προφανώς θα δίνει περισσότερο βάρος στο υλικό και όχι στα μηχανήματα (ναι, υπάρχουν και αυτοί οι παράξενοι :blink: και ζουν ανάμεσά μας.)
Υπάρχει καλό υλικό κάτω του 100άρικου ;

Ναι, εννοούσα το μπομπινόφωνο σε σχέση με το ΕΜΤ 927.
Απαντήσατε και οι δύο στην δεύτερη ερώτηση σχετικά με το υλικό. Απλά μου ήρθε το ερώτημα έπειτα από την δημοσίευση χθες της άνωθεν φωτογραφίας σε φόρουμ DIY. Ο κάτοχος λοιπόν των μπομπινόφωνων, αν παρατηρήσατε, έχει 7/8 ενισχυτές και αυτούς που χρησιμοποιεί σαν κύριους είναι DIY και όλοι κάτω του χιλιάρικου (έχουμε τους ίδιους ενισχυτές και γνωρίζω το κόστος τους, απλά αυτός έχει 3 ή 4 εκδόσεις τους).
Προφανώς θα δίνει περισσότερο βάρος στο υλικό και όχι στα μηχανήματα (ναι, υπάρχουν και αυτοί οι παράξενοι :blink: και ζουν ανάμεσά μας.)
Υπάρχει καλό υλικό κάτω του 100άρικου ;

Ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχουν οι διάφοροι ενισχυτές με τα μαγνητόφωνα και ποια ακριβώς είναι η σχετική ερώτηση
Κάτω του 100άρικου καλό υλικό 15"/sec 2 tracks από δύσκολο έως αδύνατο.

Όταν το κύριο μηχάνημα αναπαραγωγής (ενισχυτής) κάνει κάτω από χιλιάρικο, περίμενα ότι ίσως υπήρχε κάποιος τρόπος να αποκτηθεί software σε σχετική τιμή, γι' αυτό και ρώτησα. Είστε και οι δύο κατηγορηματικοί επί τούτου.
Θα την βγάλουμε δια του οφθαλμού. Να τα χαίρεστε όσοι τα ακούτε.

Μάλλον ή εγώ δεν εξήγησα καλά τα πράγματα ή εσύ μιλάς για κάτι που δεν πιάνω!
Πάμε από την αρχή:
Το "κύριο μηχάνημα αναπαραγωγής" στη περίπτωσή μας είναι το Μαγνητόφωνο άλλως Μπομπινόφωνο και σογτγουέρ η προγραμμένη ταινία μουσικής.
-Τι σχέση έχουν οι ενισχυτές;;
-Αν είναι άνω/κάτω του χιλιάρικου ή DIY,
-Αν έχεις τους ίδιους και ξέρεις πόσο κάνουν κλπ...κλπ;;
Για πες

Εννοει οτι αν και οι πηγες ειναι ακριβες και κορυφαιες δεν χρησιμοποιει αντιστοιχα επωνυμους ενισχυτες αλλα diy《1000

Νομίζω γράφω απλά. Προτιμώ να ρωτάω αυτούς που έχουν ασχοληθεί από το να γκουγκάρω. Η ερώτηση ήταν για την τιμή του software καθώς δεν έχω ασχοληθεί με ταινίες μπομπινόφωνων.
Οπότε βλέποντας ενισχυτή φθηνό, λογικό είναι να υποθέσει κανείς ότι το software θα είναι ανάλογου κόστους.
Φυσικά, στον ήχο είναι γνωστό πως ότι παραπέμπει σε παρελθόν έχει ανεβασμένη τιμή πλέον αλλά είπα μήπως και.

Εντάξει αν και εξακολουθώ να πιστεύω πως ο ενισχυτής, στην περίπτωσή μας, δεν είναι η προτεραιότητα και άρα μέσον σύγκρισης για συμπεράσματα. Κι'εγώ με ενισχυτή του χιλιάρικου παίζω όλες τις πηγές μου. Οι προενισχυτές play/record του μηχανήματος παίζουν σημαντικότατο ρόλο καθώς και το καλό τράνσπορτ , για να μη ταλαιπωρεί μηχανικά τη ταινία. Σημαντικότατη επίσης η ρύθμιση του μηχανήματος.
Στο θέμα "Ταινία/Σοφτ" τώρα:
Οι αξιόπιστοι πωλητές πουλάνε ~250 $ το "καρούλι" αλουμινίου με ηχογραφημένο πρόγραμμα 30-35' στις 15"/s , και αν 2 καρούλια ~ 450 $
ΥΓ.Τα μηχανήματα που βλέπω στη φωτογραφία δεν είναι και τίποτα το εξαιρετικό,καλά "σπιτικά" μηχανήματα είναι , ποιο είναι το λινκ στο οποίο αναφέρεσαι;

Το λινκ του συστήματος της φωτογραφίας είναι αυτό.
Ανεξάρτητα της ποιότητας των δικών του μηχανημάτων, το software είναι το ίδιο και σύμφωνα με τα δεδομένα που δώσατε, είναι εκτός του δικού μου προϋπολογισμού.
Γι' αυτό έγραψα 'να τα χαίρεστε'

Μου έκανα δώρο 3 νέες ταινίες
1.Μozart piano concerto 20&27 Curzon / Britten English Chamber Orchestra ( 2 καρούλια ) Ηηχογράφηση 70κάτι
2.Peer Gynt (Incidental Music To Ibsen's Play) LSO DECCA SXL2012

Ακούω τώρα τη 2
Είναι δυνατόν ηχογράφηση του '58?? Έχω "πάθει"
Δυναμικά,Χώρος ,απίστευτο!
Όποιος δεν έχει ακούσει καλή ηχογράφηση/ταινία σε ένα καλό μαγηντόφωνο είναι αδύνατο να το φανταστεί.
Αύριο,να συνέλθω λίγο και θα σας πω και για το Μότσαρτ

Peer Gynt.jpg

Μη το λες Πέτρο, δεν είναι απλησίαστα,θα σου κάνω ένα μπακαλίστικο λογαριασμό.
Προυπόθεση:
-Δεν μιλάμε για αναλογηκή πηγή τύπου ΜΚΙΙ και Ντένον** αλλά για σοβαρό πικάπ+βραχίωνα + κεφαλή + Πρε-Πρε.
Δε θα θες ~10.000; Μάλλον Ναι και λίγα λέω.
Με 2000 (και πολλά λέω) αγοράζεις ένα Revox και αμέσως έχεις μια πηγή καλλίτερη και σου μένουν 8000 για ταινίες.

**Αναφέρομαι στο νήμα περί Ντακ-ΜΚΙΙ-Ντένον-Δυναμικών-ςςςς-χχχχχ-φφφφφ κλπ

Τέτοια νούμερα δεν είναι για πάρα -πάρα πολλούς εφικτά και μάλλον είναι η εξαίρεση όσοι έχουν αυτή τη δυνατότητα .
Ισως πολλές φορές <διαμοιράζουμε> το χρήμα σε πολλές πηγές -υλικό,ενω αν είμασταν προσανατολισμένοι σε μία πηγή πιθανόν θα είχαμε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα .
Και κρίνω πρωτίστως από τον εαυτό μου ,αλλά και από άλλους φίλους .
Αν λοιπόν εφαρμόσεις την τακτική της μίας πηγής ,με μια φθηνή δεύτερη εναλλακτική ,ίσως ανέβει το αποτέλεσμα πολλά σκαλοπάτια

Πράγματι όχι για πάρα πολλούς,αλλά αρκετοί εδώ μέσα μιλάνε για καλώδια με 3ψήφια νούμερα .