Μπομπινόφωνα

Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Μη το λες Πέτρο, δεν είναι απλησίαστα,θα σου κάνω ένα μπακαλίστικο λογαριασμό.
Προυπόθεση:
-Δεν μιλάμε για αναλογηκή πηγή τύπου ΜΚΙΙ και Ντένον** αλλά για σοβαρό πικάπ+βραχίωνα + κεφαλή + Πρε-Πρε.
Δε θα θες ~10.000; Μάλλον Ναι και λίγα λέω.
Με 2000 (και πολλά λέω) αγοράζεις ένα Revox και αμέσως έχεις μια πηγή καλλίτερη και σου μένουν 8000 για ταινίες.

**Αναφέρομαι στο νήμα περί Ντακ-ΜΚΙΙ-Ντένον-Δυναμικών-ςςςς-χχχχχ-φφφφφ κλπ
Εγώ ψηθηκα... να δω μόνο που θα το βάλω...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Εγώ ψηθηκα... να δω μόνο που θα το βάλω...
Δημήτρη
Είσαι κοντά,πολύ κοντά, σε σημαντική ΠΗΓΗ χαρντ&σοφτ. Στο Πέτρο δεν του λέω γιατί μου σβήνει τα "ΤαμΒούρλα"
Τώρα το που θα το βάλεις θα....σας γελάσω! Εξαρτάται..
ΥΓ.Αν κατέβεις Αθήνα πες μου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Δημήτρη
Είσαι κοντά,πολύ κοντά, σε σημαντική ΠΗΓΗ χαρντ&σοφτ. Στο Πέτρο δεν του λέω γιατί μου σβήνει τα "ΤαμΒούρλα"
Τώρα το που θα το βάλεις θα....σας γελάσω! Εξαρτάται..
ΥΓ.Αν κατέβεις Αθήνα πες μου

Πάλι εγώ την πληρώνω ....

Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Μου έκανα δώρο 3 νέες ταινίες
1.Μozart piano concerto 20&27 Curzon / Britten English Chamber Orchestra ( 2 καρούλια ) Ηηχογράφηση 70κάτι
2.Peer Gynt (Incidental Music To Ibsen's Play) LSO DECCA SXL2012

Ακούω τώρα τη 2
Είναι δυνατόν ηχογράφηση του '58?? Έχω "πάθει"
Δυναμικά,Χώρος ,απίστευτο!
Όποιος δεν έχει ακούσει καλή ηχογράφηση/ταινία σε ένα καλό μαγηντόφωνο είναι αδύνατο να το φανταστεί.
Αύριο,να συνέλθω λίγο και θα σας πω και για το Μότσαρτ

View attachment 147349

αυτό πρέπει να το έχω σε βινύλιο....πρέπει να ψάξω

έχω πει ξανά, υπάρχει ένα revox σε αναμονή, να του πω το έλα. Αλλά ...όλο το σκέφτομαι.

(μέσα στο Γενάρη σκέφτομαι μια βόλτα Αθήνα.... ίσως, θα ήθελα να πιούμε κανα καφέ εάν και εφ όσον...)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

αυτό πρέπει να το έχω σε βινύλιο....πρέπει να ψάξω

έχω πει ξανά, υπάρχει ένα revox σε αναμονή, να του πω το έλα. Αλλά ...όλο το σκέφτομαι.

(μέσα στο Γενάρη σκέφτομαι μια βόλτα Αθήνα.... ίσως, θα ήθελα να πιούμε κανα καφέ εάν και εφ όσον...)

Διαθέσιμος με μία μέρα προειδοποίηση

Έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο στα καλοδιατηρημένα μεταχειρισμένα ανά τας Ευρώπας...

Βρίσκω θρυλικά μηχανήματα λίγο κάτω από χιλιάρικο... "μα καλά, τι λέει ο geovar για 2 χιλιάρικά;" αναρωτιέμαι.

Μετά βλέπω τη "λεπτομέρεια": Τα 15 ips.

Δεν υπάρχει τίποτα που να τρέχει την ταχύτητα αυτή σε τριψήφια τιμή.

Και αν τυχόν υπάρχει, θα πρέπει να ρίξεις πολύ κόπο και χρήμα για να το κάνεις να παίξει.

Κρίμα, και ζαχάρωνα ένα TD20A...

Έκανα ένα γρήγορο ψάξιμο στα καλοδιατηρημένα μεταχειρισμένα ανά τας Ευρώπας...

Βρίσκω θρυλικά μηχανήματα λίγο κάτω από χιλιάρικο... "μα καλά, τι λέει ο geovar για 2 χιλιάρικά;" αναρωτιέμαι.

Μετά βλέπω τη "λεπτομέρεια": Τα 15 ips.

Δεν υπάρχει τίποτα που να τρέχει την ταχύτητα αυτή σε τριψήφια τιμή.

Και αν τυχόν υπάρχει, θα πρέπει να ρίξεις πολύ κόπο και χρήμα για να το κάνεις να παίξει.

Κρίμα, και ζαχάρωνα ένα TD20A...

Το TD20A μια χαρά είναι αν και εγώ θα πήγαινα σε Revox που βρίσκεις τα πάντα,δες.....>
https://www.revox-online-shop.de/ep...R&FacetRange_ListPrice=&FacetRange_ListPrice=

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ,ίσως αύριο θα τα έχω τα 2 "καρούλια"

Opus 3.jpg
Wolfgang Amadeus Mozart: Clarinet Quintet in A-major, K.V. 581*
Johannes Brahms: Clarinet Quintet in B-minor, Opus 115.

Mozart's Clarinet Quintet, of course, is an eminently well known piece, but what is less well known, the "original version" was expressly written, not for an ordinary clarinet but for the *basset clarinet. On this recording we can
hear one of the first versions in the world!

It is intersting to note that these two compositions (also then refering to the Clarinetconcerto) are the only ones ever written for the basset clarinet.

Δεν μπορείς να αντισταθείς στο να ανάβεις φωτιές ...
Πάντως τον Δημήτρη τον <κέντρισες> αρκετά ,ώστε να το συζητά

Re: ΜΠΟΜΠΙΝΟΦΩΝΑ

Γεια σας
Ειμαι νεος στο σπορ αυτο, εχω ενα παλιο μπομπινοφωνο, κ επειδη εχει καποια προβληματα , θα ηθελα να μου πειτε ποιο καθαριστικο επαφων μπορω να χρισιμοποιησω σα πρωτο βημα?

ΕΧΩ ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ PHILIPS ΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΟ, ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ!! ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΕΠΑΦΩΝ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΓΙΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Σε όλα τα καταστήματα που πουλάνε ηλεκτρονικά εξαρτήματα έχουν τέτοιο σπρέι. Προτίμησε ένα χωρίς λάδι και ενώ το χρησιμοποιείς παίξε λίγο τον διακόπτη για να κάνεις πιο εύκολη τη δουλειά.

Στέλιο νομίζω πως ο φίλος μας μπορεί να χρησιμοποιήσει και Ισοπροπυλική αλκοόλη και να καθαρίσει και τις κεφαλές του Μαγνητοφώνου του. Υλικό φτηνό,"πανάκεια" για όσους ασχολούνται με Μπομπινόφωνα.

Τελικά δεν αντιστάθηκα και το πήρα. Είναι πολύ βολικό διότι παίρνει κεφαλές εναλλάξιμες με 2 και 4 track και έχει και χαμηλές ταχύτητες (σε αντίθεση με το PR90 που έχω και τρέχει με 7 και 15 ips), έτσι μπορώ πρακτικά να ακούσω κάθε ηχογράφηση που υπάρχει σε ταινία.
Ακόμα υπόδειγμα είναι ο τρόπος κίνησης που ονομάζεται ωμέγα drive και η UHER ισχυρίζεται πως καταπονεί λιγότερο τη ταινία.
Το 631 ήταν το τελευταίο της R2R μηχάνημα και μάλλον το πιο ολοκληρωμένο και πολύπλοκο. Η απόδοση του σε ένα πρόχειρο έλεγχο είναι εξαιρετική.

Attachments

• SG631.jpg
    SG631.jpg
    136.7 KB · Views: 122