Μπομπινόφωνα

Ποιό μοντέλο σ' ενδιαφέρει να αγοράσεις?
Αν δεν έχει GX κεφαλές, είναι αρκετά παλιό και μπορεί να έχει "θεματάκια"..

Καλησπέρα σας,
όντας άσχετος από μπομπινόφωνα, έχω στην κατοχή μου ένα Akai GX4000D, δώρο φίλου, το οποίο έχει να παίξει τουλάχιστον 3 χρόνια, χωρίς ωστόσο να έχει κάποιο πρόβλημα. Ο λόγος που δεν το χρησιμοποιώ είναι γιατί πρόσφατα ξεκίνησα να ψάχνομαι με αυτά τα πράγματα και, δεν το κρύβω, στα μάτια μου έμοιαζε κάπως αναχρονιστικό. Πέραν αυτού, δεν έχω περισσότερες από 10-15 μπομπίνες, με διάφορα είδη μουσικής, εκ των οποίων τα περισσότερα δεν είναι του γούστου μου. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω τα εξής: Αν μπω στη λογική να το επαναφέρω, πόσο εύκολα μπορώ να βρω υλικό για αναπαραγωγή; Επίσης χρειάζεται κάποιο service, λόγω "ακινησίας" και αν ναι, που θα μου προτείνατε να αποτανθώ, καθώς από ότι διαβάζω παραπάνω, αρκετοί έχετε ταλαιπωρηθεί από διάφορους μάστορες;

Εδώ υπάρχει κάποιο υλικό, αλλά γενικά ψάχνε στο αμερικάνικο ebay

http://shop.ebay.com/i.html?_from=R...=reel+to+reel+tapes&_sacat=See-All-Categories

Το μαγνητόφωνο δεν χρειάζεται service, πάρε κάνα σπρέυ για ηλεκτρονικά
και ρίξε στους διακόπτες και λίγο ψιλό λαδάκι στον άξονα του κάπσταν.
Μπορείς μετά να γράφεις τις δικές σου ταινίες με τις επιλογές σου.

Re: Απάντηση: Μπομπινόφωνα

Συγνώμη βρε παιδιά, αλλά πρέπει να ρωτήσω! εάν παραγγείλω ένα μπομπινόφωνο από e-bay 200 ευρώ εκτός μεταφορικά, πόσο θα είναι το τελωνείο ξέρει κάποιος?
και αξίζει? εάν δεν είναι GX, δηλαδή δεν έχει κεφαλές φερίτη?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις!

Τελωνείο δεν πληρώνεις τίποτα, ούτε από Αμερική. Εγώ έφερα ένα 28 κιλά
και μου πήρανε 2 Ευρώ. Τώρα αν πρόκειται για AKAI και δεν έχει GX είναι
μοντέλο πριν το '75 και δεν είναι γυάλινες / φερίτη. Αυτό δεν ισχύει για άλλες
μάρκες.

:BDGBGDB55::BDGBGDB55::BDGBGDB55:
Ηρθε εχθες και παιζει θαυμασια
studer B67 Master tape

Attachments

• P1020738.jpg000.jpg
    P1020738.jpg000.jpg
    71.4 KB · Views: 150
Σας ευχαριστω

Στο μηχανημα εγινε ενα πληρες service αλλαχτηκαν ολοι σχεδον οι πυκνωτες ρυθμιστηκαν τα παντα ολα απο την αρχη και ειναι παλι σαν καινουργιο και ολα αυτα μεσα σε ενα μηνα και κατι
Ετσι για να βαζουμε μυαλο και να προσεχουμε τις κακοτοπιες

Ευχαριστω και παλι

Παιδιά μιά βοήθεια !
Άν κάποιος έχει το AKAI GX-635 να μου πεί
ακριβώς τις διαστάσεις των πλαινών ξύλινων
πάνελ και των οπών φυσικά.
Επίσης αν κάποιος ξέρει να μου πεί, που μπορώ
να φτιάξω δύο τέτοια πλαινά από MDF
με καπλαμά, σε λογική τιμή.
Ευχαριστώ.

Σε πέντε έξι χρονάκια ετσι όπως πάς σε βλέπω να ανοίγεις το πρώτο μουσείο μπομπινοφόνων στην Ελλάδα!..
Και φυσικά όλα σε άψογη λειτουργικη κατάσταση!...

ΚΑΛΥΜΕΡΑ ΟΙ Τ ΑΙΝΙΕΣ ΜΠΟΜΠΙΝΑΣ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΠΛΕΥΡΕΣ Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

εξαρτάται φίλε μου αν είναι η συσκευή που τις έγραψε αρχικά 2 ή 4 tracks.
Αν ισχύει το πρώτο γράφονται δυό κανάλια μονόπαντα που λέμε.
Και δεν γυρνάμε τα καρούλια.
Το πλεονέκτημα είναι ότι εκμεταλλευόμαστε όλο το πλάτος της ταινίας, μισό ανά κανάλι.
Στην άλλη περίπτωση εκμεταλλευόμαστε το 1/4 ανά κανάλι. Στο τέλος γυρνάμε τα καρούλια και επαναλαμβάνουμε από την β πλευρά.