Μπομπινόφωνα

Δεν βρίσκεις πολλά spare τους στο νετ αλλα who cares... Ποσο θα το δουλεψει καποιος...

Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Όμορφο nagra... Ημουν και εγω σε σκεψεις να το παρω αλλά εχω να φροντίσω αλλα πραγματα στα revox μου...

Έχω και ένα Α700 που θέλει φροντίδα. Έχεις κάποιον τεχνικό εμπιστοσύνης;;

Ήξερα έναν επιστημονα του είδους πριν χρόνια αλλα δεν μπορω να βρω το τηλ του... Ηταν ενας 65αρης ασπρομαλλης και μουσατος περιεργος τύπος! 😅. τα ριβοξ μου θελουν απλα πραγματακια που τα κανω και μόνος μου ευτυχώς. Τι εχει το στουντερ?

Στάλθηκε από το D6503 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν "κλειδώνει" στο Play. Μάλλον κάτι τρέχει με τη "φωτοδίοδο;;;" αναγνώρισης ότι η ταινία είναι στη θέση της. Είχα καιρό να το βάλλω μπροστά και το παρουσίασε πριν μερικές μέρες. Αν θυμηθείς το όνομα/τηλ του "επιστήμονα" πες μου.

Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Κατάλαβα. Πολλά μπορεί να είναι, ειναι αρκετα πολύπλοκο το στουντερ στις λειτουργίες του και καλύτερα να ειναι μηχανικό πρόβλημα παρα θεμα καρτας. Ναι αν το βρω θα το στειλω!

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω ένα μάστερ σε ταχύτητα 15ips αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να το ακούσω. Υπάρχει κάποιος φίλος εδώ που θα ήθελε να με βοηθήσει να το γράψουμε σε ένα cd;

Έχω ένα Revox PR99 που ίσως κάνει. Και λεω ίσως διότι δεν ξέρουμε τη καμπύλη ισοστάθμισης. Υπάρχει και δυνατότητα dbx και όρεξη για πειραματισμό. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η απόσταση (μένω Πάτρα). Αν θέλετε μπορούμε να το κανονίσουμε.

Καλησπέρα στην παρέα. Έχω ένα μάστερ σε ταχύτητα 15ips αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να το ακούσω. Υπάρχει κάποιος φίλος εδώ που θα ήθελε να με βοηθήσει να το γράψουμε σε ένα cd;

Νότη γιατί δεν μπορείς;
Έχεις κεφαλές με 4 πίστες και το Μάστερ είναι με 2 ;;
Το καρούλι είναι ΝΑΒ;; Αν όχι,που δεν φαντάζομαι, θα μπορούσαμε κάτι με το Nagra που το παρέλαβα την περασμένη Τρίτη φρεσκοκαλιμπραρισμένο.

Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Έχω ένα Revox PR99 που ίσως κάνει. Και λεω ίσως διότι δεν ξέρουμε τη καμπύλη ισοστάθμισης. Υπάρχει και δυνατότητα dbx και όρεξη για πειραματισμό. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η απόσταση (μένω Πάτρα). Αν θέλετε μπορούμε να το κανονίσουμε.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση, αλλά ναι η απόσταση είναι πρόβλημα. Ωστόσο θα σας έχω υπόψιν μου.

Νότη γιατί δεν μπορείς;
Έχεις κεφαλές με 4 πίστες και το Μάστερ είναι με 2 ;;
Το καρούλι είναι ΝΑΒ;; Αν όχι,που δεν φαντάζομαι, θα μπορούσαμε κάτι με το Nagra που το παρέλαβα την περασμένη Τρίτη φρεσκοκαλιμπραρισμένο.

Ευχαριστώ θα σου απαντήσω αύριο πιο σίγουρα αν είναι 4 ή 2 καναλιών. Το καρούλι πάντως είναι απλό 17εκ πλαστικό

@Νότης
Υποθέτω το Nagra του Γιώργου (geovar) είναι ότι πρεπει γι' αυτή τη δουλειά. Έχει και Revox A-700, αν θυμάμαι καλά.

Εφ' όσον το κανονίσετε, προσφέρομαι για την ψηφιοποίηση.

Με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για συμβατικές (consumer) ταινίες, πλάτους 1/4''.

Αν είναι όντως γνήσια Master Tape, τότε θα είναι πλάτους 1/2'', 1'', ή και 2''(!), θα ακολουθεί τα επαγγελματικά πρότυπα και χρειάζεται κάποιο αντίστοιχο επαγγελματικό μαγνητόφωνο εποχής για να παίξει. (Π.χ. κάποιο Studer). Ορισμένα είχαν και δυνατότητα αλλαγής κεφαλών, ώστε να προσαρμόζονται με το εκάστοτε πλάτος ταινίας. Υπάρχουν ελάχιστα τέτοια εν λειτουργία. Μία λύση είναι να βρεις κάποιο παλιό στούντιο που να διαθέτει ακόμα ένα σε καλή κατάσταση. Ένα απ' αυτά, που ξέρω ότι μπορεί, είναι το Athens Mastering (ίδια εταιρεία με την Athens Pro Audio). Θα μπορούσες να πας εκεί την ταινία για ψηφιοποίηση. Με κάποιο αντίτιμο.

Είμαι πραγματικά περίεργος, τι είδους ταινία είναι...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση, αλλά ναι η απόσταση είναι πρόβλημα. Ωστόσο θα σας έχω υπόψιν μου.

Ευχαριστώ θα σου απαντήσω αύριο πιο σίγουρα αν είναι 4 ή 2 καναλιών. Το καρούλι πάντως είναι απλό 17εκ πλαστικό

Αν λοιπόν το "καρούλι" είναι 7" (~18 εκ) και η ταινία 1/4" τότε με το Nagra κάτι γίνεται.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

@Νότης
Υποθέτω το Nagra του Γιώργου (geovar) είναι ότι πρεπει γι' αυτή τη δουλειά. Έχει και Revox A-700, αν θυμάμαι καλά.

Εφ' όσον το κανονίσετε, προσφέρομαι για την ψηφιοποίηση.

Με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για συμβατικές (consumer) ταινίες, πλάτους 1/4''.

Αν είναι όντως γνήσια Master Tape, τότε θα είναι πλάτους 1/2'', 1'', ή και 2''(!), θα ακολουθεί τα επαγγελματικά πρότυπα και χρειάζεται κάποιο αντίστοιχο επαγγελματικό μαγνητόφωνο εποχής για να παίξει. (Π.χ. κάποιο Studer). Ορισμένα είχαν και δυνατότητα αλλαγής κεφαλών, ώστε να προσαρμόζονται με το εκάστοτε πλάτος ταινίας. Υπάρχουν ελάχιστα τέτοια εν λειτουργία. Μία λύση είναι να βρεις κάποιο παλιό στούντιο που να διαθέτει ακόμα ένα σε καλή κατάσταση. Ένα απ' αυτά, που ξέρω ότι μπορεί, είναι το Athens Mastering (ίδια εταιρεία με την Athens Pro Audio). Θα μπορούσες να πας εκεί την ταινία για ψηφιοποίηση. Με κάποιο αντίτιμο.

Είμαι πραγματικά περίεργος, τι είδους ταινία είναι...

Μην τρελαίνεσαι, είναι 1/4 ταπεινή ταινιούλα, απλώς έχει γράψει ένα γρούπ τη δουλειά του και την έδωσε για εκτύπωση. Την ψηφιοποίηση την κάνω κι εγώ, ευχαριστώ πολύ πάντως.

Αν λοιπόν το "καρούλι" είναι 7" (~18 εκ) και η ταινία 1/4" τότε με το Nagra κάτι γίνεται.

Είναι 2 Track η ταινία και περιέχει 4 τραγούδια, γίνεται τίποτα; Το Nagra είναι 2 Track; (Για την ψηφιοποίηση έχω εξοπλισμό).

Επίσης θέλω απελπισμένα να ρυθμίσω τις κεφαλές στο AKAI GX-635 (δυστυχώς τις σκάλισα λίγο...). Μια προηγούμενη προσπάθεια δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αν γνωρίζετε κάποιον πραγματικά ειδικό θα ήμουν υποχρεωμένος αν μου τον συστήνατε.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Μπομπινόφωνα

Μην τρελαίνεσαι, είναι 1/4 ταπεινή ταινιούλα, απλώς έχει γράψει ένα γρούπ τη δουλειά του και την έδωσε για εκτύπωση. Την ψηφιοποίηση την κάνω κι εγώ, ευχαριστώ πολύ πάντως.

Είναι 2 Track η ταινία και περιέχει 4 τραγούδια, γίνεται τίποτα; Το Nagra είναι 2 Track; (Για την ψηφιοποίηση έχω εξοπλισμό).

Επίσης θέλω απελπισμένα να ρυθμίσω τις κεφαλές στο AKAI GX-635 (δυστυχώς τις σκάλισα λίγο...). Μια προηγούμενη προσπάθεια δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αν γνωρίζετε κάποιον πραγματικά ειδικό θα ήμουν υποχρεωμένος αν μου τον συστήνατε.

Νότη έχεις ΠΜ

Θα ήθελα μέσα από αυτή τη σελίδα να ευχαριστήσω τον φίλο geovar, για την πολύτιμη βοήθειά του στην αποτελεσματική και άψογη μεταφορά και ψηφιοποίηση των αρχείων. Το φιλόξενο σπίτι του μας καλοδέχτηκε γιά ακόμα μια φορά, και ακούραστα καθώς και με καλή διάθεση, έθεσε το ανεκτίμητο Nagra του στην διάθεσή μας. Όλα πήγαν κατ' ευχήν και γρήγορα υπήρχε ένα cd με ακυκλοφόρητα τραγούδια από το 1968 στα χέρια μας. Με τον φίλο που έχει την ευθύνη και τα δικαιώματα, ευελπιστούμε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και το βινύλιο. (Θα ενημερωθείτε παραυτα).
Γιώργο να είσαι πάντα γερός και να βοηθάς τους φίλους όπως βοήθησες εμάς. Χίλια ευχαριστώ.

Ένα μπράβο σε όλους για την συνεργασία σας :-)
Κάτι τέτοια Threads είναι που με έχουν κάνει να αγαπήσω το avclub

Το φανταζόμουν μεγάλο και βαρύ, όχι και τόσο ρε γαμώτο....

Attachments

• Studer 1.GPV.jpg
    Studer 1.GPV.jpg
    96.1 KB · Views: 207

Γιωργο το καινουργιο ειναι;;;

Το καινούργιο ναι, αν και καινούργιο δεν το λες.
Σαν καινούργιο όμως το κάνεις!

A80 Time Counter.jpg