Όμορφο nagra... Ημουν και εγω σε σκεψεις να το παρω αλλά εχω να φροντίσω αλλα πραγματα στα revox μου...
Καλησπέρα στην παρέα. Έχω ένα μάστερ σε ταχύτητα 15ips αλλά δεν έχω τη δυνατότητα να το ακούσω. Υπάρχει κάποιος φίλος εδώ που θα ήθελε να με βοηθήσει να το γράψουμε σε ένα cd;
Έχω ένα Revox PR99 που ίσως κάνει. Και λεω ίσως διότι δεν ξέρουμε τη καμπύλη ισοστάθμισης. Υπάρχει και δυνατότητα dbx και όρεξη για πειραματισμό. Το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η απόσταση (μένω Πάτρα). Αν θέλετε μπορούμε να το κανονίσουμε.
Νότη γιατί δεν μπορείς;
Έχεις κεφαλές με 4 πίστες και το Μάστερ είναι με 2 ;;
Το καρούλι είναι ΝΑΒ;; Αν όχι,που δεν φαντάζομαι, θα μπορούσαμε κάτι με το Nagra που το παρέλαβα την περασμένη Τρίτη φρεσκοκαλιμπραρισμένο.
Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ανταπόκριση, αλλά ναι η απόσταση είναι πρόβλημα. Ωστόσο θα σας έχω υπόψιν μου.
Ευχαριστώ θα σου απαντήσω αύριο πιο σίγουρα αν είναι 4 ή 2 καναλιών. Το καρούλι πάντως είναι απλό 17εκ πλαστικό
@Νότης
Υποθέτω το Nagra του Γιώργου (geovar) είναι ότι πρεπει γι' αυτή τη δουλειά. Έχει και Revox A-700, αν θυμάμαι καλά.
Εφ' όσον το κανονίσετε, προσφέρομαι για την ψηφιοποίηση.
Με την προϋπόθεση ότι πρόκειται για συμβατικές (consumer) ταινίες, πλάτους 1/4''.
Αν είναι όντως γνήσια Master Tape, τότε θα είναι πλάτους 1/2'', 1'', ή και 2''(!), θα ακολουθεί τα επαγγελματικά πρότυπα και χρειάζεται κάποιο αντίστοιχο επαγγελματικό μαγνητόφωνο εποχής για να παίξει. (Π.χ. κάποιο Studer). Ορισμένα είχαν και δυνατότητα αλλαγής κεφαλών, ώστε να προσαρμόζονται με το εκάστοτε πλάτος ταινίας. Υπάρχουν ελάχιστα τέτοια εν λειτουργία. Μία λύση είναι να βρεις κάποιο παλιό στούντιο που να διαθέτει ακόμα ένα σε καλή κατάσταση. Ένα απ' αυτά, που ξέρω ότι μπορεί, είναι το Athens Mastering (ίδια εταιρεία με την Athens Pro Audio). Θα μπορούσες να πας εκεί την ταινία για ψηφιοποίηση. Με κάποιο αντίτιμο.
Είμαι πραγματικά περίεργος, τι είδους ταινία είναι...
Αν λοιπόν το "καρούλι" είναι 7" (~18 εκ) και η ταινία 1/4" τότε με το Nagra κάτι γίνεται.
Μην τρελαίνεσαι, είναι 1/4 ταπεινή ταινιούλα, απλώς έχει γράψει ένα γρούπ τη δουλειά του και την έδωσε για εκτύπωση. Την ψηφιοποίηση την κάνω κι εγώ, ευχαριστώ πολύ πάντως.
Είναι 2 Track η ταινία και περιέχει 4 τραγούδια, γίνεται τίποτα; Το Nagra είναι 2 Track; (Για την ψηφιοποίηση έχω εξοπλισμό).
Επίσης θέλω απελπισμένα να ρυθμίσω τις κεφαλές στο AKAI GX-635 (δυστυχώς τις σκάλισα λίγο...). Μια προηγούμενη προσπάθεια δεν έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα, αν γνωρίζετε κάποιον πραγματικά ειδικό θα ήμουν υποχρεωμένος αν μου τον συστήνατε.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.