Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os

Τάκη, ξέρεις ότι έχω ένα iPod και κάθε φορά που (αναγκαστικά) ανοίγω το iTunes για να κάνω οτιδήποτε, κατεβάζω καντήλια με την Apple και τη νοοτροπία της.

Διαισθάνομαι ότι δεν θα ξετρελαθώ με το OSX. But that's just me. :)

To itunes ομολογουμενως θελει εξοικιωση..
Ομως, πιστεψε με, οταν με το καλο ασχοληθείς με OSX, θα αισθανθεις ελαφρως βλαξ ή και κορόιδο που τοσο καιρο τo αποφευγες.. Ετσι τουλαχιστον αισθανθηκα εγω..
Απο την αλλη βεβαια, οπως λενε και οι ΑγγλοΣαξονες, ignorance is a bliss! ;)

Μα μπορεις να βαλεις και directories μεσα στο itunes... δεν καταλαβαινω τι λες.
Τα οργανωνεις εσυ οπως θελεις, απλα καθε δικο σου directory θα ειναι και ενα playlist... ποια η διαφορα ?
Mπορεις και folders na φτiαξεις στο itunes .
Δεν ξερω γιατι εγω το βρισκω πολυ ευχρηστο το itunes ?

Χμ.. Επιφυλάσσομαι για το βράδυ..

Ίσως έχει αλλάξει κάτι και δεν το πήρα πρέφα.

BTW, flac έχει αρχίσει να αναγνωρίζει ή ακόμα τίποτα;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει ma

To itunes ομολογουμενως θελει εξοικιωση..

Καλά.. Θα σου πω το βράδυ για την εξοικείωση.. Αν τελικά δεν αποδειχτώ στραβός.. :p

Ομως, πιστεψε με, οταν με το καλο ασχοληθείς με OSX, θα αισθανθεις ελαφρως βλαξ ή και κορόιδο που τοσο καιρο τo αποφευγες.. Ετσι τουλαχιστον αισθανθηκα εγω..
Απο την αλλη βεβαια, οπως λενε και οι ΑγγλοΣαξονες, ignorance is a bliss! ;)

Μπα.. Σε linux μπορεί να στραφώ κάποια στιγμή αν σκουρύνουν πολύ τα πράγματα, σε ακόμα πιο κλειστό λειτουργικό από της MS ποτέ! :p

Υ.Γ. Ignorance is bliss, χωρίς το a.. ;)

Καλά.. Θα σου πω το βράδυ για την εξοικείωση.. Αν τελικά δεν αποδειχτώ στραβός.. :p

Μπα.. Σε linux μπορεί να στραφώ κάποια στιγμή αν σκουρύνουν πολύ τα πράγματα, σε ακόμα πιο κλειστό λειτουργικό από της MS ποτέ! :p

Υ.Γ. Ignorance is bliss, χωρίς το a.. ;)

Οχι, χρησιμοποιείται και με το a, για να δωσεις εμφαση, αλλα ειναι σωστοτερο χωρις το a...
Παντως, το επιασες το υπονοουμενο!

:p

Μα μπορεις να βαλεις και directories μεσα στο itunes... δεν καταλαβαινω τι λες.
Τα οργανωνεις εσυ οπως θελεις, απλα καθε δικο σου directory θα ειναι και ενα playlist... ποια η διαφορα ?
Mπορεις και folders na φτiαξεις στο itunes .
Δεν ξερω γιατι εγω το βρισκω πολυ ευχρηστο το itunes ?

Λοιπόν! Συνέχεια του off topic μου από χτες.. :p

Έχω μπροστά μου ανοιχτό το iTunes και προσπαθώ να φτιάξω directory structure. Πως το κάνω; Το μόνο που βλέπω ότι μπορώ να κάνω (μέσα στο iPod φυσικά) είναι playlists! Πως μπορώ να φτιάξω επίπεδα;

Π.χ. Rock -> Alternative Rock -> άλμπουμς...

Μέσα στο iPod πάντα!

Εννοείται ότι έτσι τα οργανώνω στον storage server μου εδώ και χρόνια, και δεν σκοπεύω να το αλλάξω (είναι και 300GB τα άτιμα..).

Υ.Γ. αν οι αρμόδιοι θεωρούν ότι το παράκανα με το off topic (δεν θα έχουν άδικο), ας μου πουν να μεταφέρω τα σχετικά μηνύματα σε νέο νήμα.

Κανεις import τα folders σου στο itunes music (file- add folder to library) και στην συνεχεια δημιουργεις οσες playlists οσες και τα album σου με το file- new playlist folder. Τελος κανεις drag n drop καθε album στην αντιστοιχη playlist.
Με αυτο τον τροπο μπορεις να επιλεγεις ποιες απο τις playlists/album σου θα περασουν στο ipod. Αν ομως θες ολα σου τα album να περασουν στο ipod, απλα τα κανεις import στο itunes music και επιλεγεις πληρη συγχρονισμο με το ipod.

Τάκη, αυτό είναι το προφανές, και αυτό κάνω εδώ και χρόνια. Αλλά είναι τρομερά δύσχρηστο όταν έχεις μεγάλη μουσική συλλογή. Δηλαδή πόσα playlists να φτιάξω; Ήδη έχω κάποιες δεκάδες, και είναι τραγικά δύσχρηστο. Αν έκανα όσες θα ήθελα, θα έχανε η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα.

Είναι τραγικό το να χρειάζεται να φτιάξεις ένα playlist για κάθε album. Φαίνεται εντελώς ακατανόητη αυτή η λογική για όποιους έχουν background σε PCs, και κατανοούν ότι το iPod είναι ουσιαστικά υπολογιστής με αποθηκευτικό σύστημα (δίσκο).

Αντί να μπορώ να κάνω drag-n-drop τον φάκελο My Music από το PC μου στο iPod και να αποκτώ αυτόματα την ίδια δομή εκεί (που θα ήταν το αυτονόητο), το iTunes με αναγκάζει να τα φτιάξω όλα από την αρχή, και δεν μου δίνει και εργαλεία / δυνατότητες στο όνομα της "απλότητας"!

Αυτά βλέπω, και τρομάζω στη σκέψη ενός ολόκληρου OS χτισμένου με αυτή τη λογική.

Το itunes οντως εχει δικια του λογικη και χρειαζεται προσαρμογη, αλλα αν νομιζεις οτι αποτελει καθρεφτη των mac, γελιεσαι ή μαλλον ψαχνεις δικαιολογια για να μην κανεις switch :p
Αλλα, περαν του θεματος της οργανωσης της μουσικης (η οποια και εμενα με δυσκολεψε), ολα τα αλλα τα κανει αριστα το itunes: συγχρονισμο applications, contacts, calendar, ringtones, videos etc. Ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα σε αυτα τα φαινομενικα απλα θεματα, αντιθετως με το HTC+ win ειχα πολλες φορες προβληματα πχ με COM ports..
Οποτε διαλεγεις και παιρνεις.. Αλλωστε, αν δεν κανω λαθος υπαρχουν και καποιες non-apple εφαρμογες για διαχειριση μουσικης.

Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Το itunes οντως εχει δικια του λογικη και χρειαζεται προσαρμογη, αλλα αν νομιζεις οτι αποτελει καθρεφτη των mac, γελιεσαι ή μαλλον ψαχνεις δικαιολογια για να μην κανεις switch :p

Τι switch βρε Τάκη.. Έχω 8 pc σπίτι μου. Αν πω ότι κάνω switch, θα καταστραφώ οικονομικά! :flipout:

Άσε που δεν θα μπορώ να δω και BluRay.. :p

Αλλα, περαν του θεματος της οργανωσης της μουσικης (η οποια και εμενα με δυσκολεψε), ολα τα αλλα τα κανει αριστα το itunes: συγχρονισμο applications, contacts, calendar, ringtones, videos etc. Ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα σε αυτα τα φαινομενικα απλα θεματα, αντιθετως με το HTC+ win ειχα πολλες φορες προβληματα πχ με COM ports..

Ίσως, αλλά εδώ μιλάμε για iPod, οπότε το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η οργάνωση της μουσικής.. ;)

Οποτε διαλεγεις και παιρνεις.. Αλλωστε, αν δεν κανω λαθος υπαρχουν και καποιες non-apple εφαρμογες για διαχειριση μουσικης.

Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή παλιά κάποιες, αλλά καμία δεν μπορεί να διορθώσει τις fundamental ελλείψεις του iPod σε δυνατότητες (a.k.a. Playlists).

Παντως αν καποιος ασχολειται σοβαρα με υπολογιστες ή σαν χομπυ (και φυσικα εξαιρω καποιες επαγγελματικες εφαρμογες στις οποιες το OSX και τα Mac κατα συνεπεια ειναι κορυφη) δεν μπορει να παρει mac σαν κυριο μεσο(μπορει βεβαια να το εχει και αυτο σαν ενα ακομα παιχνιδι), δεν εχει την ευελιξια σε hw και sw ενος PC, κακα τα ψεματα. Το παιρνεις και σχεδον το παντρευεσαι :)
Και φυσικα δεν βαζουμε μεσα το κοστος...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Τι switch βρε Τάκη.. Έχω 8 pc σπίτι μου. Αν πω ότι κάνω switch, θα καταστραφώ οικονομικά! :flipout:

Άσε που δεν θα μπορώ να δω και BluRay.. :p

Ίσως, αλλά εδώ μιλάμε για iPod, οπότε το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η οργάνωση της μουσικής.. ;)

Είχα δοκιμάσει κάποια στιγμή παλιά κάποιες, αλλά καμία δεν μπορεί να διορθώσει τις fundamental ελλείψεις του iPod σε δυνατότητες (a.k.a. Playlists).

Sorry τοτε, το προβλημα σου λοιπον δεν ειναι το Itunes, αλλα το Ipod!
Γιατι αληθεια δεν πηρες ενα mp3 player του ανταγωνισμου (πχ Zune) αλλα επελεξες Apple οταν οι περιορισμοι/παραξενιες της στο θεμα αυτο ειναι δεδομενες/πασιγνωστες; Μηπως επειδη τελικα ειναι πιο ομορφο/πρακτικο/καλυτερο απο τον ανταγωνισμο; ;)

Απάντηση: Re: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Παντως αν καποιος ασχολειται σοβαρα με υπολογιστες ή σαν χομπυ (και φυσικα εξαιρω καποιες επαγγελματικες εφαρμογες στις οποιες το OSX και τα Mac κατα συνεπεια ειναι κορυφη) δεν μπορει να παρει mac σαν κυριο μεσο(μπορει βεβαια να το εχει και αυτο σαν ενα ακομα παιχνιδι), δεν εχει την ευελιξια σε hw και sw ενος PC, κακα τα ψεματα. Το παιρνεις και σχεδον το παντρευεσαι :)
Και φυσικα δεν βαζουμε μεσα το κοστος...

Αυτο που λες ειναι φοβερα γενικολογο και ασαφες... Αν εξαιρεσεις την κοντρα του Jobs με την Sony για το bluray, δεν βρισκω πλεον κανενα τομεα που να υστερει η πλατφορμα εναντι των pc.. Και βεβαια αν ασχολεισαι σοβαρα με την τεχνολογια για τον σκοπο που δημιουργηθηκε (πχ χρηση προγραμματων-εφαρμογων) και οχι με το trouble shooting των bugs που αυτα δημιουργησαν, τοτε το MacOSX ειναι μονοδρομος για εναν σοβαρο χομπιστα-επαγγελματια..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Sorry τοτε, το προβλημα σου λοιπον δεν ειναι το Itunes, αλλα το Ipod!
Γιατι αληθεια δεν πηρες ενα mp3 player του ανταγωνισμου (πχ Zune) αλλα επελεξες Apple οταν οι περιορισμοι/παραξενιες της στο θεμα αυτο ειναι δεδομενες/πασιγνωστες; Μηπως επειδη τελικα ειναι πιο ομορφο/πρακτικο/καλυτερο απο τον ανταγωνισμο; ;)

Επειδή ήταν το καλύτερο hardware που κυκλοφορούσε τότε, και επειδή συνεργαζόταν με το Alpine που έχω στο αμάξι, όπου και το χρησιμοποιώ αποκλειστικά.

Έκανα λοιπόν μια υποχώρηση στο software..

Αν έπρεπε να κάνω τώρα αντίστοιχη επιλογή, δεν ξέρω τι θα έκανα.

Κατά πάσα πιθανότητα θα επέλεγα να πάρω καινούργιο Alpine που να δέχεται μνήμες.. :p Θα μου έβγαινε και φτηνότερο (σε σχέση με τα χρήματα που είχα δώσει τότε).

Re: Απάντηση: Re: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Αυτο που λες ειναι φοβερα γενικολογο και ασαφες... Αν εξαιρεσεις την κοντρα του Jobs με την Sony για το bluray, δεν βρισκω πλεον κανενα τομεα που να υστερει η πλατφορμα εναντι των pc.. Και βεβαια αν ασχολεισαι σοβαρα με την τεχνολογια για τον σκοπο που δημιουργηθηκε (πχ χρηση προγραμματων-εφαρμογων) και οχι με το trouble shooting των bugs που αυτα δημιουργησαν, τοτε το MacOSX ειναι μονοδρομος για εναν σοβαρο χομπιστα-επαγγελματια..

<Γκούχ γκούχ..>

Δεν εμπλέκομαι (ξανά..)..

Have fun!! -bye-

Οντως, ελπιζω να μην εκτροχιαστει η κουβεντα σε fanboy's duel οποτε αποσυρω την υποψηφιοτητα μου για προεδρος της Ν.Δ.!
:p

Re: Απάντηση: Re: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Φιλε Τακη να προσπαθησω να γινω πιο σαφης.
Πρωτα απ'ολα να πω οτι καποια στιγμη ειτε θα παρω ενα mac (γιατι για μενα πια οι υπολογιστες ειναι ενα ευχαριστο παιχνιδι) ειτε θα βαλω OSX σε ενα PC μου (αν δεησει ποτε η Apple και το "ανοιξει") γιατι και τα λειτουργικα ειναι για μενα ενα ευχαριστο παιχνιδι.

Ειπα επισης οτι για τους επαγγελματιες δεν το συζηταω, αν τους ειναι απαραιτητο, φυσικα και εννοειται.

Αλλα οποιος ασχολειται με υπολογιστες, γνωμη μου παντα, δεν τον ενδιαφερουν τοσο οι εφαρμογες σαν εφαρμογες. Τα βασικα τα κανουν ολοι (surf, cd-dvd-br playing & wrighting, office suites, pdf readers/writers , downloading κλπ.)

Το ασχολουμαι με υπολογιστες, ειναι κατι αλλο, παλι κατα τη γνωμη μου. Ειναι εχω ενα μηχανακι και το pushαρω να δω που παει, του αλλαζω hw μονο και μονο για να δω καινουρρια features. Πειραζω οτι βλακεια μου ερχεται για να δω το αποτελεσμα και αν μπορω να το φτιαξω ή αλλιως ειμαι ετοιμος για το επομενο format κλπ

Ακομα και τα win που δεν ειναι και στην κορυφη των προτιμησεων μου, με καλη χρηση δεν χρειαζονται ποτε τιποτα. Ουτε format ουτε τιποτα. Μη σου πω ουτε καν antivirus (εγω ας πουμε στο win partition μου δεν εχω...)

Αυτο εννοω σαν ασχολια.

Υ.Γ. Δεν εχω κανενα σκοπο να "πολεμησω" για τα PC. Το αντιθετο. Μου αρεσει πολυ που το συζηταμε ομορφα. Και χαιρομαι οταν βρισκομαι σε τετοιες κουβεντες.

Last edited: