Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Θα μου επιτρεψετε σαν τελικο οικιακο χρηστη να μην με ενδιαφερει η νομιμοτητα του SW (αν μιλαμε για τα Win), αν τωρα παμε σε open source λυσεις τοτε ας μην το συζηταμε καλυτερα... εκει εχει πολυ ψωμι...

ΟΚ, έστω ότι η νομιμότητα δεν σε ενδιαφέρει (γιατί όμως; ). Η σταθερότητα του λειτουργικού; Η ασφάλεια; Οι ευκολίες που άπαξ και τις ζήσεις δεν μπορείς να φανταστείς να δουλεύεις χωρίς αυτές (π.χ. time machine);

Τέλος, όσον αφορά τις θύρες bluetooth και IR, φυσικά και θα βρεις πολλές στην αγορά. Πες μου όμως πόσες ώρες θα ξοδέψεις μέχρι να τις κάνεις να συνεργαστούν τέλεια με το υπόλοιπο sw και hw σου.

Παρόλο πάντως που η "πρόκληση"/άσκηση δεν έχει ολοκληρωθεί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διαφορά τιμής δεν είναι αυτή που ο πολύς κόσμος νομίζει (π.χ. οθόνη παρόμοιας ανάλυσης τρίτου κατασκευαστή θα βρεις μόνη της σε τιμή που ξεπερνά κατά πολύ την τιμή ολόκληρου του iMac).

Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει η νομιμότητα, κακώς κατ'εμέ βέβαια, αλλά στην τιμή ενός mac υπολογιστή, είναι κ το λογισμικό, οπότε αναγκαστικά πρέπει να το συμπεριλάβεις στο pc που φτιάχνεις...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Είναι Δημήτρη, σε μνήμη, δίσκο, κάρτα γραφικών στα iMac, Mac Pro, επεξεργαστή σχεδόν σε όλα.

Απ' ότι βλέπω, για το iMac που συζητάμε, σε μνήμη είναι, αλλά σε δίσκο πρέπει να αντικατασταθεί ο υπάρχον δίσκος για να μπει μεγαλύτερος, όχι να προστεθεί δεύτερος. Και η τιμή του στο Apple Store είναι "ενδιαφέρουσα".. $250 επιπλέον για να τον αγοράσει κανείς με 2ΤΒ δίσκο αντί για 1ΤΒ. Αλμυρούλης.

Για κάρτα γραφικών δεν βλέπω να υπάρχει κάποια μεγαλύτερη από την 4850.
Βέβαια, όντως δεν μας απασχολεί και τόσο, καθότι παιχνίδια πρακτικά δεν υπάρχουν, και HD Audio Bitsream Support επίσης δεν έχει νόημα μιας και ακόμα τα iMac δεν μπορούν να παίξουν BluRay (ή άλλαξε αυτό; ).

Κ να έχει κ κάμερα & ηχεία & μικρόφωνο...

Μπορεί αυτά που γράφω να σας φαίνονται χαζά, αλλά δεν προσπαθώ να αποδείξω αν είναι καλύτερα το ένα ή το άλλο μηχάνημα, απλά ότι οι τιμές είναι παρόμοιες και ότι, αν βάλουμε φωτογραφία ενός υπολογιστή pc με όλα τα παραπάνω κ ενός apple, δίπλα-δίπλα, θα δούμε ότι τελικά παίζει μεγάλο ρόλο κ ο σχεδιασμός, αφού το ένα θα έχει 1-2 καλώδια και το άλλο 8+.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Απ' ότι βλέπω, για το iMac που συζητάμε, σε μνήμη είναι, αλλά σε δίσκο πρέπει να αντικατασταθεί ο υπάρχον δίσκος για να μπει μεγαλύτερος, όχι να προστεθεί δεύτερος. Και η τιμή του στο Apple Store είναι "ενδιαφέρουσα".. $250 επιπλέον για να τον αγοράσει κανείς με 2ΤΒ δίσκο αντί για 1ΤΒ. Αλμυρούλης.

Βέβαια, όντως δεν μας απασχολεί και τόσο, καθότι παιχνίδια πρακτικά δεν υπάρχουν, και HD Audio Bitsream Support επίσης δεν έχει νόημα μιας και ακόμα τα iMac δεν μπορούν να παίξουν BluRay (ή άλλαξε αυτό; ).

Έχεις δίκιο σε αυτά που γράφεις, 2ος δίσκος στα iMac δεν μπαίνει, μόνο αλλάζει ο κύριος, όπως έγραψα κ παραπάνω.

Κάρτα γραφικών ως μέγιστη είναι η 4850, πολύ σωστά όπως είπες.

Τέλος, δυστυχώς η εμμονή της Apple σε ότι αφορά τα bluray με το mac os x πάντα μιλώντας, δεν τα υποστηρίζει, πάντα στην αναπαραγωγή ταινιών. Τα υποστηρίζει μόνο ως αποθηκευτικά μέσα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Βέβαια, όντως δεν μας απασχολεί και τόσο, καθότι παιχνίδια πρακτικά δεν υπάρχουν...

Στο εξωτερικό υπάρχουν αρκετοί εώς πολλοί τίτλοι παιχνιδιών αμιγώς για Mac.

Για ότι δεν υπάρχει... PCένια. Καθότι με το bootcamp εγκαθιστάς windows και παίζεις. :ernaehrung004:

και HD Audio Bitsream Support επίσης δεν έχει νόημα μιας και ακόμα τα iMac δεν μπορούν να παίξουν BluRay (ή άλλαξε αυτό; ).

Nope... :bigcry:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Τέλος, δυστυχώς η εμμονή της Apple σε ότι αφορά τα bluray με το mac os x πάντα μιλώντας, δεν τα υποστηρίζει, πάντα στην αναπαραγωγή ταινιών. Τα υποστηρίζει μόνο ως αποθηκευτικά μέσα.

Προσωπικά, επικροτώ απόλυτα το σνομπάρισμα της Apple στο bluray: κρατάει τις τιμές σε σχετικά "γήινα" επίπεδα, μην τοποθετώντας ένα μέσο που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν περπάτησε.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os

Προσωπικά, επικροτώ απόλυτα το σνομπάρισμα της Apple στο bluray: κρατάει τις τιμές σε σχετικά "γήινα" επίπεδα, μην τοποθετώντας ένα μέσο που, αποδεδειγμένα πλέον, δεν περπάτησε.

Συγνώμη αλλά διαφωνώ κάθετα...

Μια χαρά περπατά, παλιά κούτσαινε βέβαια και όσο περνά ο καιρός, όλο κ περισσότερες ταινίες βγαίνουν σε αυτό.

Κ στο κάτω κάτω της γραφής, ας υπήρχε ως επιλογή κ ο χρήστης ας μην το χρησιμοποιούσε...

Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

ΟΚ, έστω ότι η νομιμότητα δεν σε ενδιαφέρει (γιατί όμως; ). Η σταθερότητα του λειτουργικού; Η ασφάλεια; Οι ευκολίες που άπαξ και τις ζήσεις δεν μπορείς να φανταστείς να δουλεύεις χωρίς αυτές (π.χ. time machine);

Τέλος, όσον αφορά τις θύρες bluetooth και IR, φυσικά και θα βρεις πολλές στην αγορά. Πες μου όμως πόσες ώρες θα ξοδέψεις μέχρι να τις κάνεις να συνεργαστούν τέλεια με το υπόλοιπο sw και hw σου.

Παρόλο πάντως που η "πρόκληση"/άσκηση δεν έχει ολοκληρωθεί, εξακολουθώ να πιστεύω ότι η διαφορά τιμής δεν είναι αυτή που ο πολύς κόσμος νομίζει (π.χ. οθόνη παρόμοιας ανάλυσης τρίτου κατασκευαστή θα βρεις μόνη της σε τιμή που ξεπερνά κατά πολύ την τιμή ολόκληρου του iMac).

Δεν με ενδιαφερει γιατι πιστευω οτι για οικιακη χρηση το λειτουργικο πρεπει να ειναι free. Και φυσικα μπορω καλλιστα να επιλεξω καποια Linux διανομη που εκει ειναι ολα free και τελειωνει και το θεμα με το SW.
Τωρα για το BT και ΙR νομιζω οτι τα παραλες λιγο. Αν εξαιρεσεις την οθονη (που εχεις δικιο) το PC που προχειρα συνεθεσα ειναι πολυ καλυτερο σε χαρακτηριστικα απο το αντιστοιχο mac και με 300 τουλαχιστον ευρω λιγοτερα... (και μην ξεχναμε το RAID...)

Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει η νομιμότητα, κακώς κατ'εμέ βέβαια, αλλά στην τιμή ενός mac υπολογιστή, είναι κ το λογισμικό, οπότε αναγκαστικά πρέπει να το συμπεριλάβεις στο pc που φτιάχνεις...

Συμφωνω φιλε Μιχαλη, εγω λοιπον θα βαλω κατι απλο και ευκολο, Ubuntu. Οποτε με αυτη μου την επιλογη το ποσο ανεβαινει κατα 0 euro, και το δινω και σε αλλους 9 φιλους νομιμα. Αρα εχουμε παρει 10 PC και αντιστοιχα 10 Mac και εμεις εχουμε γλυτωσει και 3000 euro...

Κ να έχει κ κάμερα & ηχεία & μικρόφωνο...

Μπορεί αυτά που γράφω να σας φαίνονται χαζά, αλλά δεν προσπαθώ να αποδείξω αν είναι καλύτερα το ένα ή το άλλο μηχάνημα, απλά ότι οι τιμές είναι παρόμοιες και ότι, αν βάλουμε φωτογραφία ενός υπολογιστή pc με όλα τα παραπάνω κ ενός apple, δίπλα-δίπλα, θα δούμε ότι τελικά παίζει μεγάλο ρόλο κ ο σχεδιασμός, αφού το ένα θα έχει 1-2 καλώδια και το άλλο 8+.

Για την εμφανιση ειπαμε, total respect.

Δεν με ενδιαφερει γιατι πιστευω οτι για οικιακη χρηση το λειτουργικο πρεπει να ειναι free. Και φυσικα μπορω καλλιστα να επιλεξω καποια Linux διανομη που εκει ειναι ολα free και τελειωνει και το θεμα με το SW.

Επειδή έτρεχα ubuntu σε ένα παλιό μου laptop, πες μου με το χέρι στην καρδιά αν θεωρείς ότι απευθύνεται στον μέσο/οικιακό χρήστη.

Επειδή έτρεχα ubuntu σε ένα παλιό μου laptop, πες μου με το χέρι στην καρδιά αν θεωρείς ότι απευθύνεται στον μέσο/οικιακό χρήστη.

Κοιταξε να δεις τι γινεται, την τελευταια εγκατασταση στο PC μου με Ubuntu την εκανα σε λιγοτερο απο μια ωρα.
Πιστευω επισης οτι για εναν ασχετο με υπολογιστες, ειτε του βαλεις Ubuntu ειτε Osx ειτε Win δεν θα καταλαβει και μεγαλη διαφορα (σημειωσε το ασχετος με το θεμα). Μη σου πω οτι το χειροτερο ειναι Win, γιατι πρεπει να μπλεκει με drivers και χιλιες δυο εγκαταστασεις των υπολοιπων προγραμματων.
Το καλο βεβαια με τα Win ειναι η τεραστια προτερη εμπειρια πολυ κοσμου στο κοντινο περιβαλλον ολων μας, οποτε η βοηθεια ειναι πιο ευκολη.
Αλλα αν ξεπερασει κανεις αυτο και ψαξει για βοηθεια στα φορα, νομιζω οτι πλεον δεν ειναι καμια δυσκολη υποθεση.
Το προβλημα ειναι με τον ημιμαθη χρηστη που ειναι αναγκαστικα window-εκπαιδευμενος. Αυτος δυσκολευεται να μαθει νεα πραγματα (οχι απαραιτητα δυσκολα, αλλα νεα). Γιαυτον δεν ειναι ευκολη υποθεση σιγουρα.

Και για να βαλουμε και μια αλλη παραμετρο που σκεφτηκα τωρα, ουτε τα PC που μιλαμε ειναι κατι mainstream...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Δημητρη, οπως σου εχω πει και κατ´ιδιαν, αν δεν ειχε κολλημα ο Steve Jobs με το BluRay, θα ειχα πεταξει το HTPC στα σκουπιδια και θα εβαζα ενα mac στο σαλονι ως HTPC. Τοσο απλα..
Δεν υπαρχει συγκριση στην εμπειρια χρησης μεταξυ των δυο πλατφορμων (win vs Osx) δεν πα να εχεις ενα Pc των 5.000 ευρω..
Ειναι η διαφορα του Iphone με τα winphone Χ 2....
Φυσικα, εαν δεν τα δουλεψεις ο ιδιος, οτι και να σου λεμε, θα το θεωρεις υπερβολικο, οπως και εγω αλλωστε που ημουν χρονια κολλημενος με τα πισι.. Τωρα, εκνευριζομαι πολυ με την παραμικρη τους ιδιοτροπια, διοτι εχω συνηθισει σε ενα λειτουργικο που σεβεται τον χρηστη του και του κανει την ζωη πιο ευκολη..

Eγω κατέχω 2 πισια 2 λαπτοπ 1 ιmac

η διαφορά overall είναι υπέρ του μακ , και η εναλλαγή αναμεταξύ και η γεύση που αφήνει είναι αντίστοιχη του να πηγαίνεις από φιατακι σε μερσεντικο

δεν είναι τυχαίο οτι σπίτι μαλώνουμε 3 άνθρωποι ποιος θα κάτσει στο μακ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os x ;;

Δημητρη, οπως σου εχω πει και κατ´ιδιαν, αν δεν ειχε κολλημα ο Steve Jobs με το BluRay, θα ειχα πεταξει το HTPC στα σκουπιδια και θα εβαζα ενα mac στο σαλονι ως HTPC. Τοσο απλα..
Δεν υπαρχει συγκριση στην εμπειρια χρησης μεταξυ των δυο πλατφορμων (win vs Osx) δεν πα να εχεις ενα Pc των 5.000 ευρω..
Ειναι η διαφορα του Iphone με τα winphone Χ 2....
Φυσικα, εαν δεν τα δουλεψεις ο ιδιος, οτι και να σου λεμε, θα το θεωρεις υπερβολικο, οπως και εγω αλλωστε που ημουν χρονια κολλημενος με τα πισι.. Τωρα, εκνευριζομαι πολυ με την παραμικρη τους ιδιοτροπια, διοτι εχω συνηθισει σε ενα λειτουργικο που σεβεται τον χρηστη του και του κανει την ζωη πιο ευκολη..

Τάκη, ξέρεις ότι έχω ένα iPod και κάθε φορά που (αναγκαστικά) ανοίγω το iTunes για να κάνω οτιδήποτε, κατεβάζω καντήλια με την Apple και τη νοοτροπία της.

Διαισθάνομαι ότι δεν θα ξετρελαθώ με το OSX. But that's just me. :)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μπορεί το PC σας να τρέξει mac os

Τάκη, ξέρεις ότι έχω ένα iPod και κάθε φορά που (αναγκαστικά) ανοίγω το iTunes για να κάνω οτιδήποτε, κατεβάζω καντήλια με την Apple και τη νοοτροπία της.

Διαισθάνομαι ότι δεν θα ξετρελαθώ με το OSX. But that's just me. :)

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο...συν βέβαια ότι, κ το iTunes θέλει τον τρόπο του...

Ποιον τρόπο βρε Μιχάλη; Το ότι δεν με αφήνει να ταξινομήσω τα MP3 μου όπως εγώ θέλω (και έχω εδώ και ~12 χρόνια) και με αναγκάζει να φτιάχνω "playlists" ή να σορτάρω ανά είδος / καλλιτέχνη / κτλ. είναι "τρόπος";

Οργανώνονται έτσι 30/60/80/160GBs με MP3? Χωρίς πρόβλεψη για directory structure?

Στο καλό σας.. Με συγχύσατε μεσημεριάτικα.. :p

:flipout:

Μα μπορεις να βαλεις και directories μεσα στο itunes... δεν καταλαβαινω τι λες.
Τα οργανωνεις εσυ οπως θελεις, απλα καθε δικο σου directory θα ειναι και ενα playlist... ποια η διαφορα ?
Mπορεις και folders na φτiαξεις στο itunes .
Δεν ξερω γιατι εγω το βρισκω πολυ ευχρηστο το itunes ?

Εντάξει, αυτό που γράφει ο κύριος Δημητρακούδης το κατανοώ, παρόλο που δεν μπορώ πλέον να φανταστώ τη μουσική μου βιβλιοθήκη (που είναι κι αυτή κοντά στα 200 GB) χωρίς iTunes. Το iPhoto, π.χ., όσο apple fanboy και να είμαι, ποτέ δεν το βολεύτηκα, παρά τον αρχικό εντυπωσιασμό με το face recognition και τα λοιπά features. Όποιος ενδιαφέρεται να με πείσει για το αντίθετο, είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτος :)