Μπορώ να κανω clone σε 2 οθονες αλλά με διαφορετική ανάλυση???

Απάντηση: Re: Μπορώ να κανω clone σε 2 οθονες αλλά με διαφορετική ανάλυση???

με μπερδέψατε...:worshippy: -bye-

ΑΝ ισχυει αυτο που λεει ο Νεκταριος, τοτε ΔΕΝ χρειαζεται να φτιαξω καθολου shortcuts... Απλά, καθε που θα ανοιγω τον προβολεα να δω ταινια, θα αλλαζω την αναλυση σε 1920*1080p, και οταν θα αναβω το monitor καποια αλλη φορα που θα ειναι κλειστος ο προβολεας, θα το αναγνωριζει αυτοματα και θα του δινει μια αλλη αναλυση που να μπορει να την προβαλει....:antlers:

Τσου!

Τα Shortcuts τα χρειάζεσαι. Ναι μεν θα έχεις σήμα αλλά θα έχεις την ανάλυση που χρησιμοποίησες τελευταία φορά ανεξαρτήτου μέσου προβολής.

π.χ. κλήνεις Pc ενώ είσαι στον προβολέα. Ανοίγεις pc και βρίσκει ανοιχτή την TV και της δίνει σήμα. Το σήμα θα είναι 1920*1080p. Οπότε πρέπει να το αλλάξεις.

Επίσης με το autodetect δεν ξέρεις πότε είσαι σε clone και πότε όχι. Οπότε πριν δεις ταινία τραβάς ένα double click στο shortcut που έχεις φτιάξει για προβολέα ΜΟΝΟ για να είσαι σίγουρος ότι η ATI δεν έχει κάνει τα δικά της.... :antlers:

Στέργιο. Φτιάξε κι εσύ ένα σόρτκατ ρε συ. Είναι της μόδας :ADFADF1:

Λοιπόν... Καταρχήν αυτό που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι clone. Αλλά κανονικό extented mode.

Αυτό που σου λέει είναι απλό.

1)Έχεις δυο προφίλ. Στο ένα το μόνιτορ είναι η κύρια επιφάνεια (εκεί που βλέπεις το σταρτ.. τα μενού και όλα τα άλλα) και του htpc η δεύτερη.
Στο δεύτερο το ανάποδο.

2) Κάνεις γιαυτά τα δυο προφίλ 2 σορτκατ. Αυτά ΚΑΙ τα δύο θα βρίσκονται στην 2 επιφάνεια (που δεν έχει το σταρτ....) Οταν λοιπόν ανοίξεις το μόνιτορ και δεις δεν είναι αυτό η κύρια οθόνη.. τσούπ πατας το προφίλ που το κάνει κύρια και τέλεψες. Οταν έχεις κλειστό το μόνιτορ και ανοίξεις το πσι απλά και δεις η μικρή οθόνη δείχνει το μικρό σπίτι στο λιβάδι, πάλι πατάς απλά την συντόμευση που το κάνει αυτό κύριο και είσαι αρχηγός.

Κατανοήτό?

1)Έχεις δυο προφίλ. Στο ένα το μόνιτορ είναι η κύρια επιφάνεια (εκεί που βλέπεις το σταρτ.. τα μενού και όλα τα άλλα) και του htpc η δεύτερη.
Στο δεύτερο το ανάποδο.

2) Κάνεις γιαυτά τα δυο προφίλ 2 σορτκατ. Αυτά ΚΑΙ τα δύο θα βρίσκονται στην 2 επιφάνεια (που δεν έχει το σταρτ....) Οταν λοιπόν ανοίξεις το μόνιτορ και δεις δεν είναι αυτό η κύρια οθόνη.. τσούπ πατας το προφίλ που το κάνει κύρια και τέλεψες. Οταν έχεις κλειστό το μόνιτορ και ανοίξεις το πσι απλά και δεις η μικρή οθόνη δείχνει το μικρό σπίτι στο λιβάδι, πάλι πατάς απλά την συντόμευση που το κάνει αυτό κύριο και είσαι αρχηγός.

Κατανοήτό?

Σωστός! Άψογη απάντηση και με πολύ χιούμορ! -bye-

Ακους εκει "το μικρό σπίτι στο λιβάδι" ??? :flipout::flipout:

Τωρα μενει οταν ερθει ο προβολεας να τον συνδεσω, και να μαθω ΠΩΣ να φτιαχνω προφιλ και shortcuts....
Και μετα θα πρέπει με κάποιο τρόπο να τα κλειδώσω στην δεύτερη επιφανεια εργασιας, έτσι ώστε να ΜΗΝ φαινονται στην κυρια οθόνη ε???? :grandpa:

Το πολυ πολυ δημιουργω και μια συντομευση του shortcut που κανει τον προβολεα ΚΥΡΙΑ οθονη με αναλυση 1080p, και το βαζω στην κύρια οθόνη, απλά και ΜΟΝΟ για να κανω διπλο κλικ πριν δω ταινια, όπως λεει και ο Νεκταριος, για να σιγουρευομαι ότι ΟΛΑ είναι οκ! -bye-

Last edited:
Η παραπανω λυση θα ηταν τελεια, αλλα μας ξεφυγε κατι!

Στο pc εχω εγκατεστημενα και XP και Vista , και στην αρχη (πρωτου μπει στα windows) μου βγαζει να επιλεξω με ποια θελω να αρχισω....

Αυτη την οθονη φανταζομαι θα μου την βγαζει ΜΟΝΟ στην κυρια οθονη, ΟΠΟΤΕ δεν θα μπορω να ξεκινησω το συστημα απο την δευτερευουσα...:grandpa:

Η οχι?

Τέτοια μηνύματα (πχ να μπείς σε safe mode? κλπ κλπ) τα εμφανίζει Ή και στις δύο ή μόνο στην μικρή. Το default στο bios είναι clone mode. Οπότε δεν έχεις πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Μπορώ να κανω clone σε 2 οθονες αλλά με διαφορετική ανάλυση???

Λοιπόν... Καταρχήν αυτό που περιγράφεται παραπάνω δεν είναι clone. Αλλά κανονικό extented mode.

Αυτό που σου λέει είναι απλό.

Στο δεύτερο το ανάποδο.

Κατανοήτό?

Έχω την εντύπωση ότι αυτό που περιγράφεις είναι το extended mode και όχι clone...
Σε κάθε περίπτωση για να υπάρχει απροβλημάτιστη προβολή ταινίας θα πρέπει η εικόνα να είναι ΜΟΝΟ στο μέσο που θέλουμε να δούμε....

Εκανα την παραπανω λυση με τα profile για τις δυο οθονες σε extended mode και δουλευουν τελεια! :SFGSFGSF:

Το μονο προβλημα ειναι ότι ενω στα XP με αφηνει να τα βάλω στην δευτερη επιφανεια εργασιας (που δεν εχει απο κατω το start και τα μενου) και να τα κλειδωσω εκει, στα Vista ΔΕΝ μου τα αφηνει στην επιφανεια εργασιας της δευτερης οθονης, αλλά μολις κανω αλλαγή, μου τα ξαναφερνει παλι στην κυριως οθονη.... :smash:

Και ετσι, αν ξεκινησω το HTPC από την δευτερη οθονη (το μονιτορ) με τα Vista, ΔΕΝ εχω επιλογη να την κανω κυρια οθονη, για να μπορω να δουλεψω..

Καμια λυση γι αυτο??? :2thumb22sup: