Μπορω να συνδεσω 2 ολοκληρωμενους σαν προ και τελικο με ασφαλεια ?

Δημητρης 777

Established Member
29 January 2014
165
Πειραιας
Το συστημα μου...
Creek Destiny amplifier 2x100 watt
Luxman L30 amplifier 2x35 watt
Epos epic 2 ηχεια βασης 100watt, 4ohm, 90db
Spicom ηχεια κολωνες 30 watt, 8ohm, 96db
Pro-ject essential ii με Ortofon OM5e
ifi nano idsd dac
Σκεφτηκα να συνδεσω τον luxman στην εξοδο προενισχυσης του creek και να τον παιξω σαν τελικο ωστε αν γινεται....
Να εχω το ηχοχρωμα και τις ευκολιες (ρυθμισεις πριμα, μπασα, loudness) του luxman...
Τον ελεγχο, τη σταθεροτητα, και την ευκολια της ρυθμισης εντασης με τηλεχειριστηριο του creek...
Καθως τον luxman τον αγορασα κυριως για το phono stage το πικαπ θα παιζει αυτονομα με τον luxman με τον creek κλειστο.
Υπαρχει ασφαλης τροπος?
Ο creek εχει επιλογεα 3,6,9,db gain η' passive... τι να επιλεξω?
Σε ποια εισοδο του luxman να συνδεσω τον creek? Aux?
O ρυθμιστης εντασης του luxman (τελικου) στην προκειμενη που να σταθεροποιηθει για να ειμαστε ασφαλεις?
Θα τα καψω ολα?
Θα τα καψω ολα......
Οι πηγες στον creek θα ειναι pc, ραδιο και cd player....
Παιζει να εχω καποιο κερδος η' απωλειες στον ηχο?

Κανεις ρε παιδια....? Αν ειμαι ετοιμος να κανω μεγαλη ζημια ας με σταματησει καποιος τουλαχιστον....!! Ο Luxman L30 παντως αν και το μικροτερο μοντελο της σειρας του '75 ειναι πολυ ωραιο μηχανημα... Αν βρειτε κανεναν σε καλη κατασταση σκεφτειτε το σοβαρα.... Λιγο ''χαλαρος'' στα χαμηλα αλλα πολυ ωραιος ηχος... 40 χρονων παππουλης αλλα........

με interconnect στον luxman ...απο οσο ξερω.

στον επιλογεα 3.6,9 db βαλε οτι σ αρεσει.Συνηθως το λιγοτερο ειναι 'καλυτερο'.
δοκιμασε στο cd...εαν δεν εχεις κατι.αλλιως μετα δοκιμασε aux.Νομιζω ειναι το ιδιο...συνηθως η εξοδος phono διαφερει.

που να βαλεις την ενταση;δεν τα ξερω καλα εδω....λογικα το ποτενσιομετρο στο ενα απο τα δυο δεν θα δουλευει...εαν δουλευει και στα δυο τοτε εκει στο 50% εισαι καλα θαρρω.

Απωλειες τοσο οχι αλλα.....το αποτελεσμα θα σ αρεσει;υστερα θα σου πω οτι μου παν και εμενα....ο ενας ενισχυτης παει αχρηστος...εαν δεν σε νοιαζει τοτε οκ.

απο κει κ περα πριν κατι επειδη και εγω λιγα πραγματα ξερω ας μιλησουν και αλλοι...και μην βιαζεσαι για να σου απαντησουν...ξερω ποσο θελεις να το κανεις :) υπομονη :)

Last edited:
Φυσικά και γίνεται, από τις pre-out του Creek Destiny σε μια από τις διαθέσιμες εισόδους έκτος από την phono και rec out στο tape. Σε αυτή την περίπτωση το volume του Luxman θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλά και χαμηλα του Creek Destiny. Η ποιότητα όμως που θα προκύψει θα είναι ένα θέμα.

Ειναι αληθεια βιαζομαι να το δοκιμασω για να ακουμπαω οσο λιγοτερο γινεται τα κουμπια του luxman.... Χμμμμμμ.... Σχολια με αντιθετη γνωμη.... not good.. Θα προτιμησω προς στιγμη αυτο που μου δενει τα χερια λογο ανασφαλειας... Ευχαριστω ...

Απάντηση: Re: Μπορω να συνδεσω 2 ολοκληρωμενους σαν προ και τελικο με ασφαλεια ?

Οι είσοδοι για cd,κλπ. συνήθως είναι σεταρισμένες για τάσεις μέχρι 2-3VRMS.
Ένας καλός προ μπορεί να βγάλει πολύ παραπάνω κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το ότι αυτή η δυνατότητα είναι συνήθως ξεχωριστή.
Εγώ θα έλεγα να μην το δοκιμάσεις καν...

Κάηκε, η δεν άντεξες την αντίθετη γνώμη? Να έχεις υπόψη σου ότι στον Creek Destiny τα 4 rca είναι pre-amp output και power amp inputs ώστε να μπορείς να συνδέσεις ένα sub-woofer η ένα graphic equaliser. Εσύ για αυτό που θέλεις να κάνεις θα συνδέσεις μόνο το pre-amp output σε μια είσοδο του Luxman αφού πρώτα πατήσεις το κουμπάκι για να ενεργοποιηθεί η pre-amp output. Εννοείτε ότι το power amp inputs στον Creek θα μείνει κενό δίχως καλώδια.
Αν όλα πάνε καλά και με την βοήθεια του θεού δεν θα υπάρξει καμία έκρηξη. Καλού κακού όμως έχε και ένα πυροσβεστήρα σε αναμονή. Μπορεί να κάνω και λάθος.

Αν ολα πανε καλα? :speechless-smiley-0
Με τη βοηθεια του θεου? :rip:
Ωραιος... με γονατισες... :grinning-smiley-043
Τωρα τον πηρα τον luxman... Δυο 24ωρα τον χαιρομαι... Δεν μου παει καρδια...
Αυτο με το κουμπακι στον creek με μπερδευει πολυ... Δεν εχω καταφερει να βρω ακρη ποτε το χρησιμοποιω και ποτε οχι...
Κατι sub που ειχα συνδεσει τα ειχα στο pre out χωρις πατημενο κουμπι... Mε πατημενο κουμπακι νομιζω δεν επαιρναν ηχο... Αν το ξερεις καλα αυτο δωσε κανενα παραπανησιο παραδειγμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με πατημενο το κουμπι θα εχω αυξομειωση εντασης απο το volume του creek στην pre out η' δινει σταθερο σημα και το volume δεν λειτουργει ?

Αφού δούλεψε το sub δίχως το κουμπί άστο όπως είναι. Το κουμπάκι θα το πατήσεις στη περίπτωση που θα συνδέσεις ένα graphic equaliser με είσοδο και έξοδο όπου το σήμα θα επιστρέψει επεξεργασμένο στον Creek. Η ένταση θα λειτουργεί είτε είναι πατημένο είτε όχι.
Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη αφού ένα παρόμοιο θέμα με τον Creek είχε αναφερθεί κάποτε στο cosmopolitan.gr

Αφού δούλεψε το sub δίχως το κουμπί άστο όπως είναι. Το κουμπάκι θα το πατήσεις στη περίπτωση που θα συνδέσεις ένα graphic equaliser με είσοδο και έξοδο όπου το σήμα θα επιστρέψει επεξεργασμένο στον Creek. Η ένταση θα λειτουργεί είτε είναι πατημένο είτε όχι.
Όλα αυτά με κάθε επιφύλαξη αφού ένα παρόμοιο θέμα με τον Creek είχε αναφερθεί κάποτε στο cosmopolitan.gr
Σε ευχαριστω για την πληροφορια... εχω μπερδευτει λιγο με αυτο...
Cosmopolitan? Καλο και αυτο...
Αστειακι?

Όχι βρε στο cosmopolitan μπορεις να μια μεγάλη γκάμα θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος :a0210:

Αν ολα πανε καλα? :speechless-smiley-0
Με τη βοηθεια του θεου? :rip:
Ωραιος... με γονατισες... :grinning-smiley-043
Τωρα τον πηρα τον luxman... Δυο 24ωρα τον χαιρομαι... Δεν μου παει καρδια...
Αυτο με το κουμπακι στον creek με μπερδευει πολυ... Δεν εχω καταφερει να βρω ακρη ποτε το χρησιμοποιω και ποτε οχι...
Κατι sub που ειχα συνδεσει τα ειχα στο pre out χωρις πατημενο κουμπι... Mε πατημενο κουμπακι νομιζω δεν επαιρναν ηχο... Αν το ξερεις καλα αυτο δωσε κανενα παραπανησιο παραδειγμα...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Με πατημενο το κουμπι θα εχω αυξομειωση εντασης απο το volume του creek στην pre out η' δινει σταθερο σημα και το volume δεν λειτουργει ?

Επαναλαμβάνω: άστο καλύτερα, μπορεί να κάνεις ζημιά στο Luxman. αλλά αν θέλεις να τον χρησιμοποιείς μόνο για το phono, σκέφτηκα μια άλλη επιλογή: να συνδέσεις το πικάπ στο Luxman. Mετά να συνδέσεις το tape out του Luxman στο tape in του Creek. Ας πει και τη γνώμη του κάποιος που γνωρίζει καλύτερα πριν το δοκιμάσεις, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι και εφικτό και ασφαλές.

Επαναλαμβάνω: άστο καλύτερα, μπορεί να κάνεις ζημιά στο Luxman. αλλά αν θέλεις να τον χρησιμοποιείς μόνο για το phono, σκέφτηκα μια άλλη επιλογή: να συνδέσεις το πικάπ στο Luxman. Mετά να συνδέσεις το tape out του Luxman στο tape in του Creek. Ας πει και τη γνώμη του κάποιος που γνωρίζει καλύτερα πριν το δοκιμάσεις, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι και εφικτό και ασφαλές.

Μετα το πρωτο σχολιο σου μου κοπηκαν οι ορεξεις για πειραματισμους απο το pre out του creek στον luxman... δεν θελω να κανω ζημια. Στο κομματι που αναφερεσαι εστιαζω μονο στο κουμπακι του creek στα pre out διοτι δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει γενικως... Eυχαριστω για την προειδοποιηση αλλα πηρα το μηνυμα απο το πρωτο σου post... Οσο για την αλλη επιλογη που προτεινεις εχει ενδιαφερον... Θα ηθελα να μιλησει και καποιος που το εχει δοκιμασει η' γνωριζει περισσοτερα για αυτο.
Με αυτο τον τροπο θα χρησιμοποιησω ως τελικο τον creek αν δεν κανω λαθος...

Βλέπω δεν έχεις ακόμα καταφέρει να λύσεις τα κλασικά περί συνδέσεων και επιλογής μηχανημάτων, και ψάχνεις για απαντήσεις του τύπου θέλω να κάνω αυτό το πείραμα που εξ αρχής φαινόταν να είναι άνευ ουσίας. Κρίμα ο χρόνος που σπατάλησα μελετώντας το cosmopolitan προσπαθώντας να σου δώσω απαντήσεις.:ernaehrung004:

Βρε παιδια... Εγω σαν ασχετος που ειμαι απευθυνθηκα σε εσας για να διευκολυνθω στη συνδεση καποιων μηχανηματων.... Εχω καποιες απαντησεις σας με μεγαλες αποκλισεις ως προς την υλοποιηση... Ειναι λογικο να μπερδευομαι περισσοτερο και να γινομαι λιγοτερο τολμηρος στις αποφασεις μου... Αν ειχα την τεχνογνωσια εξαρχης δεν θα ρωτουσα κανενα... Αυτο με το Cosmopolitan με σκοτωνει... :violent-smiley-011:

Απάντηση: Re: Μπορω να συνδεσω 2 ολοκληρωμενους σαν προ και τελικο με ασφαλεια ?

Βρε παιδια... Εγω σαν ασχετος που ειμαι απευθυνθηκα σε εσας για να διευκολυνθω στη συνδεση καποιων μηχανηματων.... Εχω καποιες απαντησεις σας με μεγαλες αποκλισεις ως προς την υλοποιηση... Ειναι λογικο να μπερδευομαι περισσοτερο και να γινομαι λιγοτερο τολμηρος στις αποφασεις μου... Αν ειχα την τεχνογνωσια εξαρχης δεν θα ρωτουσα κανενα... Αυτο με το Cosmopolitan με σκοτωνει... :violent-smiley-011:

Εγώ θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.
Και μόνο που θα παρεμβάλεις 2 ολόκληρα προενισχυτικά στάδια και δυο ποτ στο σήμα ενώ δεν υπάρχει λόγος φτάνει για να μην το προσπαθήσεις.
Δεν ξέρω καν τι γίνεται με τις αντιστάσεις εισόδου-εξόδου που συνήθως κοιτάζουμε να ταιριάξουμε,λογικά στα specs τους θα αναφέρονται βέβαια.

Re: Απάντηση: Re: Μπορω να συνδεσω 2 ολοκληρωμενους σαν προ και τελικο με ασφαλεια ?

Εγώ θα στο πω όσο πιο απλά γίνεται.
Και μόνο που θα παρεμβάλεις 2 ολόκληρα προενισχυτικά στάδια και δυο ποτ στο σήμα ενώ δεν υπάρχει λόγος φτάνει για να μην το προσπαθήσεις.
Δεν ξέρω καν τι γίνεται με τις αντιστάσεις εισόδου-εξόδου που συνήθως κοιτάζουμε να ταιριάξουμε,λογικά στα specs τους θα αναφέρονται βέβαια.

Ευχαριστω για την απαντηση... Θα κοιταξω και στο διαδυκτιο για να μαθω περισσοτερα για τετοιου ειδους πειραματα αλλα δεν θα κανω καμμια κινηση... Αν βρω τιποτα ενδιαφερον που να σχετιζεται θα επιστρεψω εδω με το link προς συζητηση...

Λοιπόν, πάμε ξανά. Έχω και την απάντηση που θέλεις για το phono άλλα επειδή δεν έδειξες εμπιστοσύνη ας σου απαντήσει κάποιος πιο έμπειρος. Εγώ πάω σε ένα άλλο ενδιαφέρον θέμα στο cosmopolitan που το βρίσκω εξίσου ενδιαφέρον -bye-

http://www.cosmopolitan.gr/omorfia/...antazosoyn-pws-se-kanoyn-na-bgazeis-spyrakia/