ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,263
Εχθές το βράδυ,είχα την υποχρέωση και συνάμα την ατυχία,να πάω σε μιά εκδήλωση σ' ένα μπουζουμάγαζο.

Αμάν ρε παιδιά τι ήταν αυτό;Τι έπαθα ο φουκαράς...

Εντάξει δεν λέω,ωραία τα δίμετρα θηλυκα θεριά που τραγούδησαν(η μία μάλιστα είχε πράγματι εκπληκτική παρουσία και φωνή),ωραίες κι οι πάμπολλές παρουσίες.Τα μάτια χόρτασαν...

Τα αυτιά όμως.Ακόμα πονάνε και βουϊζουν.Τι εντάσεις ήταν αυτές;Τι θολούρα-λάσπη,ήταν ο ήχος που μου τα πλήγωσε;Απαίσιο πράγμα...

Πώς πάνε κι υποτίθεται,ότι διασκεδάζουν σε τέτοιες πίστες ρε παιδιά;Λές και θέλαν να μας διώξουν όσο νωρίτερα γίνεται.

Εξω που κατέβαζα καντήλια,παίρνοντας εσπευσμένα την επίσης ζαλισμένη σύζυγο για να φύγουμε,οι περισσότεροι συμφωνούσαν,ότι ήταν αβάσταχτη εμπειρία.

Τσίρκουλο...

Διονύση, να υποθέσω ότι έχεις χρόνια να πας ε? :D Επίσης, εξαρτάται και πόσο ήπιες. Μετά το πρώτο μπουκάλι, ο ήχος καλυτερεύει :flipout::flipout:
BTW, ο καλύτερος ήχος σε μπουζούκια είναι στο Ρεξ που τραγουδάει ο Πλούταρχος.

Περαστικά!

Άντε μετά, να εξηγήσεις σε όλους αυτούς που συχνάζουν (λίγο ή πολύ) σε τέτοια..."μαγαζά" πόσο λάθος ακούνε.
Άσε που αν τους βάλεις να ακούσουν ένα καλό ηχοσύστημα θα αρχίσουν να ρωτάνε "που είναι τα μπάσα - που είναι τα πρίμα;" & "γιατί παίζει χαμηλά;"...
:frusty:

Περαστικά!

Άντε μετά, να εξηγήσεις σε όλους αυτούς που συχνάζουν (λίγο ή πολύ) σε τέτοια..."μαγαζά" πόσο λάθος ακούνε.
Άσε που αν τους βάλεις να ακούσουν ένα καλό ηχοσύστημα θα αρχίσουν να ρωτάνε "που είναι τα μπάσα - που είναι τα πρίμα;" & "γιατί παίζει χαμηλά;"...
:frusty:

Τυχαίνει να πηγαίνω συχνά σε τέτοια "μαγαζά", όπως λες και σε πληροφορώ ότι κάνεις μεγάλο λάθος. -bye-

Άντε να τους εξηγήσεις γιατί ακούς τέτοιες μουσικές...

Πρέπει να το έχω ξαναγράψει αυτό, αλλά δε βαριέσαι. Επιχείρημα σκυλά, όσον αφορά τις μουσικές προτιμήσεις:
"Άμα δε μπορείς με τη μουσική να σηκώσεις τη γκόμενα στο τραπέζι να χορέψει, σε τι σου χρησιμεύει;"

Απλά σήκωσα τα χέρια ψηλά...

Υ.Γ.: "Χρησιμεύει", η Τέχνη; :blink:

Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

Τυχαίνει να πηγαίνω συχνά σε τέτοια "μαγαζά", όπως λες και σε πληροφορώ ότι κάνεις μεγάλο λάθος. -bye-

Εσύ είσαι περίεργη περίπτωση μάνα μου.

Καλά το λένε πάντως, οι μεταλλάδες γερνάνε σε σκυλάδες...:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

Εσύ είσαι περίεργη περίπτωση μάνα μου.

Καλά το λένε πάντως, οι μεταλλάδες γερνάνε σε σκυλάδες...:flipout:

Ρε ουρτ που θα με πεις και σκυλά.
Για μάτι πηγαίνουμε :flipout::flipout::flipout:

Γενικά δεν πατάω σε μπουζουκομάγαζα, σε ένα που πήγα στην Πάτρα όμως είχε αξιόλογη εγκατάσταση ακόμα και για live συναυλία. Δεν ειναι τυχαίο το οτι εκτός από μπουζουκια το κέντρο κλείνουν και συγκροτήματα για συναυλίες. Νομίζω πάντως οτι ο μέσος όρος ειναι πολύ χαμηλότερα, όχι μονο για τετοια μαγαζιά αλλά και για μπαράκια που πας ν' ακούσεις μουσική. Αν ανάψουν δε τα κέφια, ξεκινά και το κλιπάρισμα...

Αυτό μου θυμίζει την Πύλη Αξιού εδώ, Σωτήρη...

Επίσης, οι δικοί μας, κατάφεραν και το ανεκδιήγητο: να κάνουν χώρο καθαρά συναυλιακό, να μοιάζει με σκυλάδικο. Το Principal...

Υ.Γ. Btw, το βράδυ θα είμαι εκεί (Principal), παίζουν οι Wedding Present...

Σε σχεδον ολα τα Μπαρακια και μαγαζια LIVE που εχω παει στην Ελλαδα Γιαννενα Πατρα Αθηνα εχω ακουσει χαλια ηχο και σε αφορητη ενταση εκτος απο πολυ λιγες εξαιρεσεις που πραγματικα ηταν κορυφαιος ο ηχος !

περιπτωσεις κορυφαιου ηχου λαιφ ηταν :

Ενα Ιρλανδεζικο μπαρακι στο Βερολινο !!!

μια Ντισκοτεκ στην Μυκονο που ειχε πισινα και ενα μπαρακι μες την πισινα δεν θυμαμαι ονομα ειχα παει το 95...... ειχε JBL ηχεια δορυφορους με 2 υπογουφερ και σκοτωναν !!!!χωρις να βασανιζουν.........

Ενα μπαρακι κλαμπ στο Αμβουργο το οποιο εκλεισε λογω μαφιας η ναρκωτικων....Dow Jones λεγοταν !

και μια συναυλια στο λιμανι του Αμβουργου που ειχε αψογο ηχο !

ο πιο χαλια προσφατος ηχος τον ακουσα στην συναυλια του Μ, Χατζηγιαννη στο Αμβουργο το 2007 !!! και δυνατα και χαλια ! παροτι ειχε ενα σωρο μηχανηματα και οθονες....

παντως σε μπουζουκια δεν θυμαμαι να βασανιστηκαν τα αυτια μου ποτε .... ισως εστρωναν με το πιωμα....

Ναι, σπάνια να ακούσεις καλό ήχο σε μαγαζί ή σε κέντρο (μπουζούκια κ.τ.λ.). Κάποια club μόνο έχουν καλά ηχοσυστήματα, γιατί εκεί πραγματικά χρειάζεται δυνατός και καθαρός ήχος, καθώς η μουσική που παίζουν - House, Rn'B και τα συναφή- χρειάζεται να ακούγεται καθαρά σε δυνατές εντάσεις. Προσωπικά δεν είναι του γούστου μου αυτή η μουσική, αλλά αν στο club παίζουν καλά και με ένταση, το αποτέλεσμα είναι καλό...
Στα μπουζούκια είναι άλλο θέμα... Εκεί είναι λες και το κάνουν επίτηδες και βάζουν παραπάνω ένταση απ' ότι σηκώνουν τα ηχεία για να σε ζαλίσουν! Τι να πω, ίσως είναι για να καλύψουν τις ατέλειες των τραγουδιστών... γιατί κάποιοι κι ας είναι "μεγάλα ονόματα" δεν έχουν καμία ικανότητα στο τραγούδι.
Βέβαια, όπως είπε και ο Βαγγέλης, στρώνουν τα αυτιά με το πιώμα... άμα έχεις πιει αρκετά, και από τα πιο χάλια ηχεία να ακούς, όλα σου φαίνονται τέλεια! Και η κοπέλα του διπλανού και τα γαβγίσματα του "καλλιτέχνη" και το βουητό που έρχεται στα αυτιά σου!

Πάντως κάποιος γνωστός μου, ο οποίος έχει εντρυφήσει στο θέμα της μουσικής και του ήχου μου είπε πως τον καλύτερο ήχο που έχει ακούσει σε live ήταν το καλοκαίρι στα stages του Ozora Festival στην Ουγγαρία. Και η μουσική που παίζουν σε τέτοια φεστιβάλ (Ambient, Electro, Psy κ.τ.λ.), αν παίζεται με καλό εξοπλισμό... σε απογειώνει.

Φτού...:furious3:

Προσπαθώ να ακούσω στο δικό μου σύστημα τώρα κι ακούω κυρίως μουντές μεσαίες.

Υποθέτω,ότι χρειάζεται καμιά βδομάδα για να συνέλθουν τα αυτάκια μου,δεδομένου,ότι δεν τα έχω εκθέσει έτσι άλλη φορά.

Έτσι είναι! Εγώ πρόσφατα μετά από ένα μεγάλο πάρτυ με πολλές συστοιχίες ηχείων, subs θεριά και τα συναφή, που ήμουν μπροστά στα ηχεία για αρκετές ώρες έκανα να συνέλθω 2 μέρες. Την επόμενη μέρα, μέχρι το βράδυ "άκουγα τζιτζίκια" (το συνηθισμένο βουητό μετά από τέτοιες πολύωρες εκθέσεις σε δυνατό ήχο). Δε μιλάω καν για το αν μπορούσα να ακούσω μουσική! Αν και εκεί τα ηχεία έπαιζαν πολύ καλά και όχι τη "βαβούρα" που έχουν πολλά μπουζουκομάγαζα, αλλά και την καλύτερη ποιότητα ήχου να ακούς σε μεγάλη ένταση για πολύ ώρα, τα αυτιά σου θα βουήζουν και πάλι. Λέτε να υπάρχει περίπτωση άραγε να πάθουμε καμιά ζημιά;;; Εγώ πάντως ως Έλλην φοιτητής μπορεί να είμαι πολλά βράδυα συνεχόμενα σε club, μπουζούκια κ.τ.λ. και να βάζω και τη μουσική μου στο σπίτι "όσο πάνε τα ηχεία". Αναρωτίεμαι καμιά φορά αν θα μπορούσαν να πάθουν τίποτα οι ακουστικοι αποδέκετες μου (σ.σ. τα αυτιά μου!).

Last edited:
Οι βλάβες ακοής λειτουργούν προσθετικά.Οτι βλάβη πάθεις δηλαδή,δεν ξεπερνιέται κι η επόμενη σοβαρή ταλαιπωρία ή ζημιά στην ακοή,προστίθεται στην προηγούμενη...

Το αποτέλεσμα είναι,ότι μετά απο πολλάπλές εκθέσεις σε πολλά db,κουφαίνεσαι ή παθαίνεις σοβαρή βλάβη,απλά το μαθαίνεις όταν πάς στον γιατρό-δεν το συνειδητοποιείς.

την τελευταία φορά σε σκυλάδικο έβαλα μπαμπάκια στα αυτιά μου ( σοβαρά μιλάω !!) όποτε μην αντέχοντας την έκανα σε πιο ΑΠΑΛΗ μουσική σε ένα στριπτιτζαδικο όπου σχεδόν αρραβωνιαστικα με μια αλόγα από την μακρινή ανατολή

τώρα θα μου πείτε που κολλάει αυτο ?

στην μουσική βεβαία που έπαιζε υπέροχα ( η ? στα 300 ευρό που έιχα πάνω μου )

Re: Απάντηση: ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

Φτού...:furious3:

Προσπαθώ να ακούσω στο δικό μου σύστημα τώρα κι ακούω κυρίως μουντές μεσαίες.

Υποθέτω,ότι χρειάζεται καμιά βδομάδα για να συνέλθουν τα αυτάκια μου,δεδομένου,ότι δεν τα έχω εκθέσει έτσι άλλη φορά.

Καλά να πάθεις!
Που ήθελες και σκυλάδικο!:flipout:

Απάντηση: Re: ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΖΗΜΙΕΣ...

την τελευταία φορά σε σκυλάδικο έβαλα μπαμπάκια στα αυτιά μου ( σοβαρά μιλάω !!) όποτε μην αντέχοντας την έκανα σε πιο ΑΠΑΛΗ μουσική σε ένα στριπτιτζαδικο όπου σχεδόν αρραβωνιαστικα με μια αλόγα από την μακρινή ανατολή

τώρα θα μου πείτε που κολλάει αυτο ?

στην μουσική βεβαία που έπαιζε υπέροχα ( η ? στα 300 ευρό που έιχα πάνω μου )

Γεροπόρνε:flipout:

Εγώ πάντος αδέρφια τα γουστάρω τα μπουζούκια μια στο τόσο.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν πηγαίνω για να ακούσω ποιοτική μουσική.
Ο χαβαλές, το παιχνίδι, ένας τρόπος να ξεσπάσεις, να ξεφύγεις από την καθημερινότητα, να βάλεις λίγο στην άκρη σκοτούρες και προβλήματα.
Ελληνες είμαστε ρε αδερφέ !!!:star::star: