Στην πολυκατοικία μου (ενα πολυ παλιό νεοκλασικό, στο οποίο ποτέ δεν εχει γίνει συντήρηση) δεν εχει κεντρική θέρμανση παρά μονο εγκατάσταση για σόμπα. Οι πίνακες του γενικού αλλα και η εσωτερική καλώδιωση ειναι πολυ παλιά και φθαρμένη, οπότε αποκλείονται όλες οι ενεργόβορες ηλεκτρικές λύσεις πχ έβαζα 2 σώματα λαδιού από 2000-2500w, και μόλις πήγαινα να ανάψω κανα pc έπεφτε το ρεύμα. Και εννοείται ζέσταινα 1 χώρο.
Με σόμπα πετρελαίου, δυο φίλοι ενα όροφο πιο κάτω, έδιναν 20-30 κάθε 2-3 μερες, και με πολυ λίγες ώρες χρήσης.
Σκεφτόμουν τα πάνελ υπερύθρων αλλα η αγορά τους μονο απαιτεί τουλαχιστον 600-800 και συνήθως τα προτείνουν σαν συμπληρωματική θέρμανση.
Και με την ξυλοσομπα δεν ξέρω άμα θα εχω την επιθυμητή ζέστη και οικονομία που υπόσχεται αλλα φαίνεται προς το παρόν, η μοναδική λύση.
Με σόμπα πετρελαίου, δυο φίλοι ενα όροφο πιο κάτω, έδιναν 20-30 κάθε 2-3 μερες, και με πολυ λίγες ώρες χρήσης.
Σκεφτόμουν τα πάνελ υπερύθρων αλλα η αγορά τους μονο απαιτεί τουλαχιστον 600-800 και συνήθως τα προτείνουν σαν συμπληρωματική θέρμανση.
Και με την ξυλοσομπα δεν ξέρω άμα θα εχω την επιθυμητή ζέστη και οικονομία που υπόσχεται αλλα φαίνεται προς το παρόν, η μοναδική λύση.