MTV+: Το MTV επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη…

Απάντηση: Re: MTV+: Το MTV επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη…

Από την συχνότητα που έβγαινε και πριν -μάλλον την 44 την άλλη δεν την πιάνω- , η εικόνα δεν τρέφει και ιδιαίτερες δάφνες με ήχο όμως στέρεο!
Περιοχή Μπότσαρη.
προς παρών ο ηχος στο στέρεο παραμορφωμένος !
εδώ στην καλαμαρια στην 44 .

Το στέρεο του MTV+ στο 44 είναι μόνο ένδειξη μιας και δεν υπάρχει διαχωρισμός! Την παραμόρφωση στον ήχο (υπερβολικά πρίμα) την έχει και στο 69 οπότε είναι μάλλον πρόβλημα στο λινκ το οποίο στέλνει μονοφωνικό ήχο από το κοντρόλ του καναλιού στο Φίλυρο γι αυτό και εξάλλου ο νέος πομπός στο 69 που δεν διαθέτει στερεογεννήτρια είναι μονοφωνικός αλλά δεν έχει και καμία διαφορά με την 44!
Όσο για το Φιλίππειο, κάποιες πρώτες λήψεις που έκανα σήμερα από παρακείμενα σημεία στις δυτικές μου έδειξαν μία περίεργη συμπεριφορά του πομπού! Σε σημεία όπως του Παύλου Μελά που όλα τα κανάλια από Φιλίππειο βγαίνουν πανίσχυρα, το MTV+ βγαίνει πολύ χαμηλά, ενώ στην αερογέφυρα Σταυρούπολης ισχυρότερα ακόμα και από την TV100 στο 44!
Αν κρίνω ότι στην αερογέφυρα υπάρχει οπτική επαφή με το ύψωμα του Φιλύρου σε αντίθεση με του Παύλου Μελά, κάτι μου λέει ότι οι εκπομπές μπορεί να γίνονται και από τα στούντιο στο Φίλυρο!
Μένει να επισκεφτώ και άλλα σημεία για να επιβεβαιώσω την υποψία μου!
Υπόψιν ότι τα στούντιο στο Φίλυρο είναι σε μεγάλο υψόμετρο και μάλιστα σε σημείο που βλέπει και προς Λαγκαδά αλλά δεν έχει οπτική με όλη την Θεσσαλονίκη!
Οψόμεθα!!!

Παρά την άθλια εικόνα, καθόσον αυτή την ώρα δέχεται παρεμβολή, αλλά και τον παραμορφωμένο ήχο με μικρές διακοπές (που οφείλονται στην παρεμβολή) το κανάλι εκπέμπει σε κάδρο 16:9, κάτι που δεν αναφέρθηκε μέχρι τώρα. (συχνότητα 69)

Σε θέμα συχνοτήτων που αναφέρθηκε παραπάνω όπως για την 69UHF ,δεν είναι όλες οι περιοχές το ίδιο και η χρήση των συχνοτήτων για να υπάρχει σύγκριση τι γίνεται κάθε φορά.

AlexT_ εγώ πάλι δεν παρατήρησα καμία παρεμβολή, αντίθετα είδα και βελτίωση εικόνας… Όλο το βράδυ γινόταν δοκιμές και ιδιαίτερα στον ήχο, όπου υπήρχαν σκαμπανεβάσματα και κάπως βελτιώθηκε…, αλλά ήχος παραμένει μονοφωνικός και συμφωνώ ότι είναι μεγάλο μειονέκτημα… Έχουμε πλέον εικόνα σε όσες περιοχές δεν είχαμε πρότερα και πιστεύω ότι μέχρι να τελειώσουν οι πιλοτικές εκπομπές του καναλιού θα βελτιωθούν όλα…

Μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα MTV+, που τράβηξα σήμερα το βράδυ από κατευθυντικη κεραία προς Χορτιάτη (χωρίς καμία ενίσχυση), από την κεραία κατευθείαν στη τηλεόραση… Εδώ: http://satzapper.blogspot.com/

Αφού το κανάλι έχει άδεια μόνο για την 44UHF (του Balkania TV Music) σύμφωνα με ότι έχει γραφεί,λογικά θα λαμβάνεται όπως λαμβανόταν το Balkania (με παρόμοιες παρεμβολες ).

Last edited:

1)
Το Φιλιππειο (η` Καρά Τεπέ) ορίστηκε από την ΕΡΤ, και αρχικώς πρώτο χρησιμοποιήθηκε ως κέντρο εκπομπής για τα δορυφορικά κανάλια (δεκαετία του 80ς), για να καλύπτεται όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης (μαζί με την Δυτική Θεσσαλονίκη)… Μετά την ενεργοποίηση αυτού του κέντρου εκπομπής, διαπιστώθηκε από την ΕΡΤ, η πολύ καλή κάλυψη της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης (που είχε πρόβλημα από Χορτιάτη), όποτε και ορίστηκε μετέπειτα ως δευτερεύον κέντρο εκπομπής για αυτές τις περιοχές και μεταφέρθηκαν εδώ τα Κρατικά κανάλια και αργότερα η TV 100 (και ακολούθησαν και τα ιδιωτικά (λίγο πιο πίσω στο Φιλιππειο)…

2) Τα κανάλια 67-68-69, γιατί στην Αθήνα δεν είναι για στρατιωτική χρήση: To MAD TV εκπέμπει ακριβώς από το δίαυλο 69 UHF στην Πάρνηθα… και άλλοι δίαυλοι είναι καλυμμένοι από άλλα κανάλια στην Αττική… Επίσης τα τείχη του Βερολίνου έχουν πέσει εδώ και 20 χρόνια, όποτε έχει αλλάξει και η δομή του Στρατού προς Βορρά, αφού ζούμε πλέον στην Παγκοσμιοποίηση…, στρατόπεδα έχουν ξεριζωθεί και έχουν γίνει πάρκα, `η διεκδικούνται από τους Δήμους της Πόλης…

3) Η συχνότητα 44 καλύπτει συμπαθητικά σήμερα μόνο την Ανατολική Θεσσαλονίκη (από Χορτιάτη), εξαιτίας της διπλής χρήσης με την TV 100 από το Φιλιππειο

4) Το κανάλι είναι 24ωρο και σε πιλοτική φάση, όπως όταν πρωτοξεκίνησε στην Αθηνα (τον Σεπτεμβρη του 2008), παίζει μόνο μουσική…

1. Δεν ξέρω αν είναι όντως έτσι, αλλά αν ναι, τότε είμαστε για κλάματα
2. Το θέμα είναι ότι οι συχνότητες είναι κατωχυρωμένες από το στρατό, για αυτό και δεν υπάρχουν και στο νέο χάρτη συχνοτήτων. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα είναι ιστοριές για αγρίους.
3. Λογικό.
4. Thanks

Φυσικά και είναι για κλάματα, αφού ξέρουμε πως λειτουργεί το Αθηνοκεντρικό κράτος της ΕΡΤ…, το αποδεικνύει συνεχώς, όπως έκανε και με τα κρατικά ραδιόφωνα των Αθηνων (ακόμα να δούμε το Κόσμος στην πόλη μας…). Τα οποία αρχικώς εξέπεμπαν από Άγιο Αθανάσιο (πολύ χαμηλό σημείο εκπομπής), ενώ όλα τα ιδιωτικά ραδιόφωνα ήταν στο Χορτιάτη και έπρεπε να βάλεις εξωτερική κεραία για να λάβεις τα κρατικά (μέσα στην πόλη), εκτός βορειοδυτικών υψωμάτων και Άνω πόλης. Μετά από μερικά χρόνια γραφειοκρατικής διαδικασίας (με τους πομπούς να αραχνιάζουν στις αποθήκες τους, στην Αθήνα), και φωνάζαμε κάντε κάτι να ακούσουμε τα κρατικά ραδιόφωνα στη Θεσσαλονικη…Ήρθαν οι καινούργιοι πομποί και μετεγκαταστάθηκαν επιτέλους τα κρατικά ραδιόφωνα στο Χορτιάτη (για να λαμβάνονται σωστά σε όλη την Πόλη και πολύ περά από αυτήν)…

Αύριο θα έχω ολοκληρώσει την άποψη μου για το θέμα, μέχρι στιγμής υπερισχύει ο Χορτιάτης και από ότι βλέπω και ο mcelliot_g, εκεί καταλήγει... Πάντως οι περισσότεροι έχουμε πλέγματα στις εγκαταστήσεις μας και γενικώς παλιού τύπου κεραίες (`η ακόμα και ενισχυτές), που από κατασκευής τους έχουν προδιαγραφές που δεν καλύπτουν σωστά την μπάντα συχνοτήτων μεταξύ 62 έως το 69 UHF και έχουμε μεγαλύτερη απώλεια σήματος όσο πηγαίνουμε προς το 69 UHF… Ρώτησα φίλο από περιοχή Λεωφόρος Στρατού, που έχει συμπαθητική λήψη στην 44 UHF και φυσικά πιάνει καθαρά την 69 UHF (αλλά με έντονο χιονάκι) και γνωρίζω ότι διαθέτει παλιά εγκατάσταση… Αλλά ποιος θα αλλάξει την εγκατάσταση του, για να λαμβάνει τζάμι MTV+ (στο 69 UHF), όταν κάποια στιγμή θα ξεκινήσει ψηφιακά (αφού αυτή η μπάντα συχνοτήτων μεταξύ 62 έως το 69 UHF), που αποκαλείτε και ψηφιακό μέρισμα (θα εγκαταλειφθεί για άλλου τύπου υπηρεσίες), όταν θα έχει ολοκληρωθεί η ψηφιακή μετάβαση… Οπότε τέρμα οι ενασχολήσεις μας με τα αναλογικά κανάλια…

Εγώ πάντως παρέκαμψα μια τέτοιου τύπου παλιά εγκατάσταση (που λαμβάνει το κανάλι 69 UHF συμπαθητικά), αλλά με έντονο ψιλό χιονάκι … Και πρόσθεσα μια νέα κατεύθυντική κεραία (νέου τύπου DVB-T) και χωρίς την παρουσία ενισχυτή, που μου έδωσε τέλειες λήψεις στο 69 UHF (όπως αποτυπώνονται εδώ: http://satzapper.blogspot.com/)…

Attachments

• MTV+G006.jpg
    MTV+G006.jpg
    61.3 KB · Views: 25
Έγω (περιοχή Τούμπας) έπιανα μέχρι τώρα το MTV+ στο 44, φυσικά η λήψη ήταν προβληματική, πολλά χιόνια και ο ήχος στην αρχή μονοφωνικός και μετά στερεοφωνικός. όταν διάβασα τα μυνήματα για το κανάλι 69, λέω "εδώ είμαστε".
Πάω να αλλάξω το κανάλι και ενώ περιμένω πολύ καλύτερη εικόνα ήρθε το απόλυτο τίποτα. Ίσα ίσα, που φαινόταν το σηματάκι του καναλιού...
Απογοήτευση λοιπόν.
Η εγκατάσταση είναι πολύ παλιά, αλλά δεν περίμενα να μην πιάνω και τίποτα...

Προκειμένου να είναι ξεκάθαρα αυτά που γράφω, θα διευκρινίσω ότι:
  • Η κεραία μου είναι νέου τύπου κατευθυντική και η οπτική επαφή με Χορτιάτη αλλά και Φιλίππειο ανεμπόδιστη. Η κεραία είναι στραμμένη προς τον Χορτιάτη.
  • Οι παρεμβολές στην συχνότητα 69 ήταν παρούσες κατά τις βραδυνές ώρες, ενώ το πρωί (όπως και εχθές) απουσίαζαν. Προφανώς πρόκειται για κάποια εκπομπή με ροζ τηλέφωνα κατά τις νυχτερινές ώρες.

• Ετσι όπως σκοπεύω το σήμα είναι αδύναμο σε σχέση με τα υπόλοιπα κανάλια.

Να σημειώσω όμως ότι λαμβάνω πεντακάθαρα και τα τρία κρατικά κανάλια.

Όταν λες ανεμπόδιστα…, η κεραία σου που κοιτά κατευθυντικά Χορτιάτη, τι γωνία μπορεί να σχηματίζει με το Φιλιπειο, `η είναι κατάφατσα και τα δυο κέντρα Εκπομπής; Ανέβασε αν μπορείς καμία φωτογραφία να δούμε πως λαμβάνεις το κανάλι…

Όπως εδώ, που είναι κατάφατσα:

Attachments

• 14b.jpg
    14b.jpg
    33.2 KB · Views: 33
Σημερα βλεποντας μτβ ειδα οτι καποια στιγμη επαιξε ολα αυτα τα μηνυματα περι οικολογιας και ενεργειας που επαιξαν χθες στα βραβεια!
και ενω χθες πιστεψα οτι ηταν αποτελεσμα μιξης και οτι κατι κινειται στα στουντιο τους , σημερα ειδα οτι επαιξαν τα ιδια ακριβως μηνυματα με χθες , με την ιδια σειρα ακριβως!
αρα και τα χθεσινα μηνυματα ηταν κασετουλα ετοιμη που απλα την επαιξαν!
και ξαναλεω οτι πολυ φοβαμαι οτι το θεσσαλονικιωτικο μτβ θα αλλαζει κασετουλες και τιποτα αλλο!
ηδη 20 μερες παιζουν 10 κλιπ αλλαζοντας κασετουλες!
ετσι φανταζομαι οτι θα κανουν κα στη κανονικη λειτουριγα του καναλιου!
το εχω ξαναπει οτι τις φοβαμαι τις τοπικες εκδοσεις των καναλιων!
και μεχρι τωρα επιβεβαιωνομαι!

Απάντηση: Re: MTV+: Το MTV επιστρέφει στην Θεσσαλονίκη…

Όταν λες ανεμπόδιστα…, η κεραία σου που κοιτά κατευθυντικά Χορτιάτη, τι γωνία μπορεί να σχηματίζει με το Φιλιπειο, `η είναι κατάφατσα και τα δυο κέντρα Εκπομπής; Ανέβασε αν μπορείς καμία φωτογραφία να δούμε πως λαμβάνεις το κανάλι…

Όπως εδώ, που είναι κατάφατσα:
Η λήψη γίνεται από Ωραιόκαστρο. Οπως ανέφερα η κεραία σκοπεύει Χορτιάτη, είναι κατευθυντική νέου τύπου και από την άλλη τα κρατικά με εκπομπή από το Φιλίππειο λαμβάνονται πεντακάθαρα.
Οι παρεμβολές δεν υπήρχαν εχθές το βράδυ.
Τράβηξα μια φωτό με το κινητό, σε χαμηλή ανάλυση. Αν κοιτάξει κανείς με προσοχή το φωτεινό πλάνο θα καταλάβει.

attachment.php

Attachments

• DSC00153.JPG
    DSC00153.JPG
    40.2 KB · Views: 86
Πολύ καλά το πιάνεις Alex T…, μην ξεχνάμε ότι είναι δίαυλος 69UHF, μια από τις δυσμενέστερες συχνότητες, για λήψη στη μπάντα των UHF…

Εγώ πάλι διαπίστωσα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την λήψη μου από την κεντρική εγκατάσταση της πολυκατοικίας (ως αναφορά τις πρίζες)… Οι υποψίες για την εγκατάσταση μπήκαν, οταν είχα διαπιστώσει ότι στο πρώτο όροφο η εικόνα του MTV+ ήταν πεντακάθαρη, αντίστροφα η εικόνα στον τελευταίο όροφο είχε πρόβλημα με χιονάκι… Έτσι διαπίστωσα ότι οι τεχνικοί βάζουν στους τελευταίους ορόφους μιας πολυκατοικίας, πρίζες με ειδικό κύκλωμα, ώστε να μειώνεται η ενίσχυση/παρεμβολές από την κεντρική εγκατάσταση λήψης… Αμέσως αντικατέστησα την συγκεκριμένη πρίζα, με μια άλλη πρίζα τύπου RF δορυφορικής (χωρίς τέτοιο κύκλωμα) και αμέσως η εικόνα έγινε πεντακάθαρη στο 69UHF (για MTV+)…

Όλα καλά πλέον με MTV+, μένει τώρα να βάλουν στερεοφωνικό ήχο και να αρχίσουν οι κανονικές εκπομπές του καναλιού…

δεν ειναι ακριβως ετσι satzapper
δεν ειναι ολα καλα
η ανατολικη θεσσαλονικη βλεπει ακομα με προβληματα απο την 44
με κακο χαμηλο ηχο
και εικονα με χιονια και παρεμβολες
ολα καλα για τις δυτικες μπορει
αλλα οχι για τις ανατολικες

Στο Ωραιόκαστρο η γωνία μεταξύ Χορτιάτη και Φιλίππειου είναι πολύ μικρή και η λήψη γίνεται με την ίδια κεραία και από τα δύο Κ.Ε.
Βλέπω Αλέξη ειδωλάκι και σε σένα, το έχω παρατηρήσει και σε άλλα σημεία!
Για τις μικρογραμμές θα μπορούσα να πω τι παρεμβάλλει αλλά θα σας φανεί παράξενο....:idea:

Αρχίζουν σιγά σιγά και μαζεύονται οι Θεσσαλονικείς…

mcelliot_g, με την φορητή Casio παρατήρησα στην 69UHF, ότι όταν γυρνούσα σε σημεία που έφευγε το κεντρικό σήμα του καναλιού, υπερίσχυε ένα δυνατό μπιμπ, κάτι αδιαμόρφωτο σαν παρεμβολή… Κάτι που δεν το παρατήρησα σε άλλα κανάλια…

Πάρτε και από μένα μια με είδωλα…

Attachments

• MTV++.JPG
    MTV++.JPG
    27.8 KB · Views: 19