Multimedia Audio System 2.1

dimitris91

New member
12 October 2011
93
Καλησπέρα! Χρόνια πολλά, καλές γιορτές!
Ψάχνω ένα ποιοτικό σύστημα ηχείων για τον υπολογιστή μου. Πριν παραθέσω ποια ηχεία σκέφτομαι, να αναφέρω ότι από το 2004 είχα τα TEAC Powermax 1200 χωρίς κάρτα ήχου απλά με το βύσμα 3,5mm. (35 Watt RMS/ 13,4cm subwoofer, 2X12,5 Watt RMS/ 2,25cm sattelites). Φυσικά όπως γίνεται πάντα με ό,τι κι αν έχεις στο θέμα του ήχου το συνηθίζεις και σου φαίνεται "λίγο", αλλά εκτός αυτού έχουν χαλάσει οι επαφές των καλωδίων των δορυφόρων και το woofer του sub έχει σκιστεί και παραμορφώνει.

Τα ηχεία που έχει ένας ξάδερφος και μου έχει πει τα καλύτερα λόγια είναι τα Creative T3 Gigaworks. Κοιτάω λοιπόν τα Τ4 wireless και τα Τ50 wireless από τη μεριά της Creative, και σε ανώτερο επίπεδο τα Focal XS 2.1 . Θα με ενδιέφερε σε βάθος χρόνου να τα συνδιάσω με μία κάρτα ήχου για ποιοτικότερο αποτέλεσμα αν και βλέπω ότι τα Τ4 και τα XS έχουν ενσωματωμένες κάρτες ήχου αγνώστου ποιότητας όμως. Το δεδομένο είναι ότι όλα είναι "σκάλες" ανώτερα από αυτά που είχα. Ποια όμως θα με καλύψουν καλύτερα; Υπάρχουν άλλες/καλύτερες προτάσεις;

Στα Public στο mall είχα ακούσει τα gla-55 τα οποία ήταν καταπληκτικά αλλά πανάκριβα! Αν είχαν 300 αυτά θα έπαιρνα. Θα τα δοκιμάσω και αυτά, ευχαριστώ!

Re: Απάντηση: Multimedia Audio System 2.1

Σε studio monitors κοιτούσα και συγκεκριμένα είχα καταλήξει στα focal alpha 65 αλλά είναι αρκετά τα λεφτά και θέλω κάτι πιο άμεσα.

Αντιλαμβανόμαστε ότι εδώ δεν πρόκειται για τα κοινά ηχεία υπολογιστών, αλλά ανεβαίνουμε σε άλλη κατηγορία.

Τα ηχεία (ενεργά monitors κλπ) μόνα τους δεν αρκούν, είτε για 2.0 ή 2.1, ότι σύστημα κι' αν θες να φτιάξεις, αν θες κάτι με ικανοποιητική τουλάχιστον ποιότητα.

Είναι απαραίτητη και κάποια καλή κάρτα ήχου-interface/DAC, όπου θα συνδεθούν.

Αυτά όλα πάνε μαζί. Και πρέπει να δείς και να τα προγραμματίσεις μαζί για τις μελλοντικές αγορές σου.

Σε κατευθύνω προς ένα ζευγάρι ενεργών monitors συν (ημι)επαγγελματική κάρτα ήχου/DAC.
Ποιά θα είναι αυτά συγκεκριμένα, θα εξαρτηθεί από τον προϋπολογισμό σου και πόσο ψηλά θες να φτάσεις. :7612:

Φίλε μου έχω κι εγώ τα ίδια ηχεία αλλά είναι σε άριστη κατάσταση! Έχω μπει κι εγώ στο τριπάκι για να πάρω κάτι καλύτερο και το ψάχνω.
Πολλοί λένε για τα M-Audio Studiophile AV40, ρίξε μια ματια. Η τιμή τους είναι στα 123 .
Τώρα αν θέλεις 2.1 μπορείς να κοιτάξεις σε Edifier.
Οτι κι αν πάρεις ενημέρωσέ μας, με ενδιαφέρει κι εμενα μιας και ξέρουμε τον ήχο των teac.

Φίλε μου έχω κι εγώ τα ίδια ηχεία αλλά είναι σε άριστη κατάσταση! Έχω μπει κι εγώ στο τριπάκι για να πάρω κάτι καλύτερο και το ψάχνω.
Πολλοί λένε για τα M-Audio Studiophile AV40, ρίξε μια ματια. Η τιμή τους είναι στα 123 .
Τώρα αν θέλεις 2.1 μπορείς να κοιτάξεις σε Edifier.
Οτι κι αν πάρεις ενημέρωσέ μας, με ενδιαφέρει κι εμενα μιας και ξέρουμε τον ήχο των teac.

Έψαξα την εταιρία Edifier και βρήκα ένα ισχυρό 2.1 σύστημα, το S730 το οποίο δείχνει να είναι μελετημένο. Κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι δορυφόροι να έχουν midrange & tweeter. Από ότι βλέπω είναι Αμερικάνικη εταιρία, ξέρουμε 2-3 πράγματα για ενημέρωση;

Απάντηση: Re: Multimedia Audio System 2.1

Έψαξα την εταιρία Edifier και βρήκα ένα ισχυρό 2.1 σύστημα, το S730 το οποίο δείχνει να είναι μελετημένο. Κυρίως αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι δορυφόροι να έχουν midrange & tweeter. Από ότι βλέπω είναι Αμερικάνικη εταιρία, ξέρουμε 2-3 πράγματα για ενημέρωση;

έχω ένα μικρότερο, το s330. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχω τους δορυφόρους κοντά στον τοίχο και έχω λίγο πιο "γεμάτο" ήχο.
Στήνει καλούτσικη εικόνα.
Το σαμπ το έχω "τσιμπήσει" λίγο και παίζει γεμάτα και σε χαμηλές εντάσεις.

Φαντάζομαι ότι το 730 θα είναι πολύ καλύτερο

Re: Απάντηση: Re: Multimedia Audio System 2.1

έχω ένα μικρότερο, το s330. Είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχω τους δορυφόρους κοντά στον τοίχο και έχω λίγο πιο "γεμάτο" ήχο.
Στήνει καλούτσικη εικόνα.
Το σαμπ το έχω "τσιμπήσει" λίγο και παίζει γεμάτα και σε χαμηλές εντάσεις.

Φαντάζομαι ότι το 730 θα είναι πολύ καλύτερο

Είναι της ίδιας ισχύος με τα TEAC που είχα. Ψάχνω κάτι πιο ισχυρό και πιο ποιοτικό. Σκέφτομαι να αγοράσω και κάρτα ήχου σκέψου.. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Multimedia Audio System 2.1

Είναι της ίδιας ισχύος με τα TEAC που είχα. Ψάχνω κάτι πιο ισχυρό και πιο ποιοτικό. Σκέφτομαι να αγοράσω και κάρτα ήχου σκέψου.. Ευχαριστώ για την απάντηση πάντως!

Ξέχασα να σου πω ότι τα έχω με την behringer uca 202, κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την έξοδο ακουστικών του imac.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Multimedia Audio System 2.1

Ξέχασα να σου πω ότι τα έχω με την behringer uca 202, κάνει μεγάλη διαφορά σε σχέση με την έξοδο ακουστικών του imac.

ωπ ωραίος! Ναι έχει μεγάλη διαφορά...είναι το Α και το Ω οι κάρτες ήχου. Εδώ λένε ότι ακόμα και τα mac βγάζουν καλύτερο ήχο. Εγώ έχω toshiba των 1000 αλλά δεν έχει να κάνει, χωρίς DAC χάνεις μεγάλο μέρος της ποιότητας!

Αν και βλέπω δεν "κινείτε το θέμα" και εγώ αυτό το διάστημα ψάχνομαι για να κάνω αλλαγή.

Εχω αυτή την στιγμή 2 Tannoy Reveal 601A, απο τα οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά μου λείπει το sub ρε γαμώ.... οπότε σκέφτομαι να τα δώσω να πάω σε 2.1 γιατί όλα τα monitor sub είναι στα 300+ τα οποία αυτή την στιγμή ... απλά δε παίζει... δυστυχώς.

Τα M-Audio 32-1 τα έχω δει σε κάποια review (γιατί δυστυχώς δεν μπορώ να τα ακούσω κάπου εδώ που μένω) και αυτό που με ενόχλησε περισσότερο που αναφέρουν σχεδόν όλοι είναι το hisssss που κάνουν.

Μετά θα έλεγα κάτι μεταξύ των Creative T4 (τα οποία κράζουν όλοι για το χειριστήριο που χαλάει και δεν μπορούν να ρυθμίζουν τον ήχο και δεν έχει και ανταλλακτικό) και τα Corsair SP2500 που δεν μπορώ να βρω πουθενά στο Ελάντα ...

Σαν πιο ακριβή λύση τα Edifier S730 (που και αυτά δεν έχω ακούσει) και τα Bose Companion 5 που είναι στην ίδια τιμή (αλλά σίγουρα δεν νομίζω να μπορούν να συγκριθούν με τα S730! Ίσως τα Τ4)

Καμία πρόταση; Έχει ακούσει κανείς κάποιο; Η κάτι ανάλογο να προτείνει;

ΥΓ.

Θα έβαζα και τα HK Soundsticks... αλλά 40watt... ;;; Νομίζω είναι τραγικά λίγα

Last edited:
κρατάς τα tannoy και παίρνεις ένα σαμπάκι μεταχειρισμένο ή κάποιο σε προσφορά (είχε ένα crystal audio το eshop στα 150 ευρώ τις προάλλες).

Το αποτέλεσμα αν ρυθμιστεί σωστά θα είναι πολύ μακρυά από τα χρήματα που έχεις δώσει και θα δώσεις.

Καλημέρα, και ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και εμένα η πρώτη σκέψη ήταν το sub, αλλά δυστυχώς (όπως είπες και για το crystal audio) δεν ταιριάζει για τα ηχεία μου.

Εννοώ οτι δεν έχει σωστές εισόδους - εξόδους ( τα έχω σε μία Asus Xonar D2X), για αυτό κοιτούσα στα αντίστοιχα M-Audio SBX10 / Presonus Temblor T10, τα οποία είναι 300+
Σαφώς και καταλαβαίνω οτι ο ήχος θα είναι πολύ ανώτερος, αλλά το ποσό κρίνεται απαγορευτικό για sub αυτο το διάστημα.

Με αυτό και μόνο το κριτήριο κοιτούσα για τις υπόλοιπες επιλογές που έλεγα.
Εκτός και αν υπάρχουν και πιο φθηνά sub που μου διαφεύγουν

@Bloodimir
Είμαι κάτοχος ενός ζεύγους Tannoy Reveal 601p. Το ίδιο μοντέλο, όχι ενεργά, αλλά παθητικά. Τα χρησιμοποιώ στο δικάναλο Home Cinema.

Τα ξέρω λοιπόν πολύ καλά τα ηχεία και τον ήχο τους. Σε καμμιά περίπτωση δε στερούνται χαμηλού. Το 6"αρι mid-woofer τους αρκεί για να γεμίσει ένας μικρός ως και μεσαίος χώρος. Κατεβαίνουν άνετα ως τους 50 κύκλους, από εκεί και κάτω ξεκινά ομαλή αποκοπή.

Δεν πιστεύω λοιπόν ότι το πρόβλημα είναι ότι λείπει Sub. Η προσθήκη Sub θα βελτιώσει το συνολικό ήχο του συστήματος, αυτός όμως εξαρτάται προ πάντων από τον ήχο των κυρίων ηχείων, όχι του Sub. Υποβαθμίζοντας τα κύρια ηχεία, υποβαθμίζουμε τον ήχο ολόκληρου του συστήματος, ασχέτως Sub.

Από την άλλη πλευρά είναι σωστό, ένα Sub που να ταιριάζει με τα Tannoy κοστίζει (πάνω από 300-400 ευρώ οπωσδήποτε).

Επομένως εδώ έχουμε τις εξής λύσεις:

1. Προγραμματίζουμε για το μέλλον, όταν το επιτρέψουν τα οικονομικά, την αγορά κατάλληλου Sub. Μέχρι τότε τα πράγματα παραμένουν ώς έχουν.

2. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την πηγή, που είναι ο άλλος πιθανός αδύναμος κρίκος του συστήματος. Εδώ αντί για την Asus Xonar, ένα καλό εξωτερικό USB/DAC ή εξωτερική κάρτα ήχου θα βελτιώσει επίσης το συνολικό ήχο του συστήματος και μπορεί να βελτιώσει το χαμηλό, κάνοντας ίσως περιττή την προσθήκη Sub. Και εδώ έχουμε θέμα κόστους, δεν αποκλείεται όμως κάποια οικονομική λύση. Εξ άλλου η προσθήκη εξωτερικού DAC/Κάρτας Ήχου βολεύει για να δοκιμάζουμε, χωρίς να ακολουθεί και αγορά...