Munich 2015

Μπορείτε κάλλιστα ΙΜΗΟ να συζητάτε για χίλια δύο
Αλλά ΙΜΗΟ το μπανιστήρι κάνεις δε το μίσησε
Και όλοι οι πιστοί το μπανιστήρι μας το ρίχνουμε
Στις σχετικές υπερκατασκευές
Έστω και μόνο για λόγους βιομηχανικού σχεδιασμού έχουν τεράστιο ενδιαφέρον οι παρουσιάσεις από εκθέσεις αντίστοιχης κλίμακας

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εγώ έχω και την εξής ερώτηση

Έπαιζε κάνα Archphile στην έκθεση ?

Κάτι μου λέει ότι φέτος η έκθεση θα ήταν γεμάτη (περάν των απίστευτων μηχανολογικών κατασκευών πικάπ κ.ο.κ.) από μικρά linuxακια
Δε ξέρω όμως κατά πόσο στην hi end έχουν αρχίσει να ξεπερνούν το σχετικό ‛κόμπλεξ’ που υπήρχε εναντίων τους, ή το σχετικό μυστικισμό στο να αποκρύπτουν το ότι χρησιμοποιούν μικρά linuxακια

Δεν με ενοχλεί (το αντίθετο) να μιλάμε για ακριβά μηχανήματα.
Ούτε για επιτεύγματα της τεχνολογίας που σήμερα θα τα πληρώσουμε ένα χέρι κι ένα πόδι και αύριο θα κοστίζουν όσο μια σακούλα πατατάκια ράφλες.

με ενοχλεί το γνωστό γνωμικό που παρέφρασαν οι 10cc "art for art's sake, money for God's sake"
σε ένα χώρο που το μέσον οφείλει να εξυπηρετεί τον σκοπό θα διαφωνήσω για τα "τερατουργήματα"
Κοινώς θα διαφωνήσω, όταν κατα τη γνώμη μου (σημειώνονται και υπογραμμίζονται 4 λέξεις), κάτι είναι ακριβό για να είναι ακριβό. ΤΕΛΕ Ί Α.

Απο εκεί και πέρα ελεύθεροι είναι οι πάντες να συζητήσουν για καλώδια usb (και να τα αγοράσουν ενδεχομένως) που κοστίζουν 148.299 ευρώ, αλλά ελεύθερος είμαι και εγώ ή ο χ να γράψει από κάτω τη γνώμη του.
Το να ακούω ότι το νήμα είναι για το Μόναχο, ότι το νήμα είναι δικό μου, ή ότι χαλάμε το νήμα είναι κουβέντες που δεν ταιριάζουν στο avclub. Στο aca σαφώς.

Ευχαριστώ Νίκο για τα καλά λόγια. (αν κατάλαβα καλά ότι ήταν καλά....- πλάκα κάνω :Banane0:)
Όχι δεν έχω ρέντα, απλά ίσως να έχει πήξει παραπάνω η γκλάβα μου και μετά από διάφορες εμπειρίες της ζωής τα βλέπω καπως αποστασιοποιημένα (όχι ότι δεν συνέβαινε παλιότερα).

Απάντηση: Re: Munich 2015

Απο εκεί και πέρα ελεύθεροι είναι οι πάντες να συζητήσουν για καλώδια usb (και να τα αγοράσουν ενδεχομένως) που κοστίζουν 148.299 ευρώ, αλλά ελεύθερος είμαι και εγώ ή ο χ να γράψει από κάτω τη γνώμη του.
Το να ακούω ότι το νήμα είναι για το Μόναχο, ότι το νήμα είναι δικό μου, ή ότι χαλάμε το νήμα είναι κουβέντες που δεν ταιριάζουν στο avclub.

Μy point exactly.

Koυράζομαι πολύ με όλα αυτά, βλέπω new post και διαβάζοντας νοιώθω πως έχασα χρόνο,,, αλλά αν είναι αρεστά απο την πλειοψηφία, πάσο.

:ernaehrung004:

Το hi-end είναι ένα κομμάτι του παγκόσμιου καταναλωτικού συστήματος. Για business πρόκειται.

Παγκόσμια παρατηρείται εξαφάνιση του «μεσαίου» μεγέθους γιατί περιορίζεται το μεσαίο εισόδημα στην κοινωνία. Δημιουργούνται "'άκρα".
Σε σκάφη – σπίτια – αυτοκίνητα – κοσμήματα - ρούχα .
Περισσότερα αυτοκίνητα υπάρχουν πάνω από 200.000 $ , παρά μεσαία μεταξύ 50 – 80.000 $.
Στα σκάφη το ίδιο – ουσιαστικά η αγορά του μεσαίου είναι σε κρίση και η αγορά των mega yachts καλπάζει.

Τώρα για το ποιος χαίρεται τι και πόσο , είναι άλλη κουβέντα. Και εγώ πιστεύω ότι όποιος χομπίστας αγοράζει ένα πολύ καλό φουσκωτό 100Κ $ το χαίρεται περισσότερο από κάποιον που αγοράζει ένα mega yacht 120M $. Έτσι πάει και με αυτοκίνητα κλπ.

Νομίζω το ίδιο συμβαίνει και με το Hi-End . Έχει μπει για τα καλά στην αγορά του life style για super rich. Διαφωνώ μάλιστα στην άποψη ότι το κάνουν για να πουλήσουν μικρά-προσιτά συστήματα. Δεν ισχύει αυτό γιατί δεν υπάρχει αγορά για το μεσαίο.

Από εκεί και πέρα ο καθένας επιλέγει την πορεία του στο χόμπυ, κάνοντας τις επιλογές του.

Πάντως η παρουσίαση του Dr. Pan από το Μόναχο είναι εξαιρετική και μπράβο.

Last edited:
Παρακαλώ να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Χώρος υπάρχει για όλους, και για τους φαν του dac του κατοστάρικου, και για όσους χαλβαδιάζουν το σούπερ ηχείο του 1 εκατομμυρίου. Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Αλλά καμμιά θέση δεν έχουν εδώ οι προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμοί.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Munich 2015

Ο δικάναλος έχει μια άψογη, απο κάθε άποψη, ομάδα συντονιστων

Μιο Παλιά παροιμαι λέει "Μεγάλη μπουκιά φάε Μεγάλη κουβέντα μην πεις"

Παρακαλώ να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Χώρος υπάρχει για όλους, και για τους φαν του dac του κατοστάρικου, και για όσους χαλβαδιάζουν το σούπερ ηχείο του 1 εκατομμυρίου. Περί ορέξεως ουδείς λόγος. Αλλά καμμιά θέση δεν έχουν εδώ οι προσωπικές αντεγκλήσεις και χαρακτηρισμοί.

Ελπίζω να έγινα κατανοητός.

μα δεν υπάρχουν αντεγκλήσεις.
(τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα τέτοιες)
Είπα το υπογραμμισμένο, με άλλα λόγια.

Δεν ασχολούνται με την Devialet? Εχει την μεγαλύτερη ομαδα ολόκληρης της εκθεσης, απίστευτους χωρους κτλ. Πέρασα 3 φορες απο τα δωματια τους, ασύλληπτα..

Ισως να μην γνωρίζεις ποιοι ειναι πισω απο την συγκεκριμένη εταιρία, αλλα μια γρήγορη ερευνα σε κανει να καταλάβεις για τι τύπου χρήματα μιλαμε. Και επειδη πέρασα αρκετο καιρο με τον 400ρι ενισχυτή τους να πω οτι εχουν κανει πολυ δουλειά (σοβαρη) με ομαδα 50 μηχανικών.

View attachment 115823

View attachment 115824

View attachment 115825

Devialet invested two years of R&D work and over a million euros to miniaturize the ADH used in their Expert line for use in the Phantom.

http://www.soundstageglobal.com/ind...sation-with-co-founder-pierre-emmanuel-calmel

μα δεν υπάρχουν αντεγκλήσεις.

Τώρα, στις τελευταίες σελίδες όχι. Πριν όμως;

(τουλάχιστον δεν αντιλήφθηκα τέτοιες)
Είπα το υπογραμμισμένο, με άλλα λόγια.

Μα δεν εννοούσα εσένα. Αλλιως θα έκανα quote...

Σωστός ο Supersonic.

Για την έκθεση τώρα. Το δωμάτιο με την TUNE AUDIO του Μανώλη πως έπαιξε; Aπό το κλίμα που εισέπραξα σε άλλο ιστότοπο, πρέπει να πέρασαν σούπερ και με πολύ καλό ήχο. Βάρεσαν και βαριά μέταλλα. Καμία πληροφορία;

Ρε τι βγάζουν οι άνθρωποι.
Μιλάμε για φοβερή τεχνολογία και καινοτομίες μετά από χρόνια ολάκερα έρευνας και ανάπτυξης.
Μπράβο.
Με τόσες έρευνες που έχουνε κάνει αυτές όλες οι πασίγνωστες... εταιρίες (για την ερευνητική προσφορά τους και τις πατέντες τους) πάνε τον σπιτίσο ήχο χρόνια μπροστά...
Οπότε, όσο ναναι, πρέπει να δώσεις το κατιτίς παραπάνω.

Και από ότι είδα με ένα ζάπινγκ μόνο αυτή παρουσίασε μια διαφορετική προσέγγιση...
http://www.wolfvonlanga.com/

Ηλεκτρομαγνήτες στο μαγνητικό σύστημα των μεγαφώνων ή αλλιώς πως γίνεται να κάνεις τα εύκολα, δύσκολα...

Έκθεση...
επίπλων...

Re: Απάντηση: Munich 2015

Σωστός ο Supersonic.

Για την έκθεση τώρα. Το δωμάτιο με την TUNE AUDIO του Μανώλη πως έπαιξε; Aπό το κλίμα που εισέπραξα σε άλλο ιστότοπο, πρέπει να πέρασαν σούπερ και με πολύ καλό ήχο. Βάρεσαν και βαριά μέταλλα. Καμία πληροφορία;
Αφου ξέρεις ρε Μανωλακο: κανείς προφήτης στον τόπο του....

Διαφορετική προσέγγιση τα field coil μεγάφωνα; Πρέπει να ξεκίνησαν με τον ομιλούντα κινηματογράφο. Δες πχ WE 555, RCA MI 1443,για να αναφέρω δύο από τα διασημότερα. Θεωρητικά πρέπει να είναι ο καλλίτερος μηχανισμός αναπαραγωγής ήχου.

Το Βασικό το ειπε ο φίλος εδω

Αλλά ΙΜΗΟ το μπανιστήρι κάνεις δε το μίσησε
Και όλοι οι πιστοί το μπανιστήρι μας το ρίχνουμε

Κατα τα άλλα ο λεφτας που δεν ξέρει που να βάλει τα λεφτα του μπορει να αγοράσει και ένα συστημα 2 εκατομυρίων και να το ακουει μια φορα την βδομάδα.

Το άλλο σημαντικό ειναι αυτο που ειπε ο αλλος συμφορουμιτης για τα άκρα που αυξάνονται ενω η μεσαία τάξη σμικραίνει.
Ειναι αληθεια οτι ανα τον κόσμο και σε ωρες κρισης υπάρχουν περισσότεροι πλουσιοι (βλακωδως πλουσιοι) που ξοδευουν τα λεφτα τους ακόμα χειροτερα απο ενα τεχνολογικο-artistic νεοτερισμό.

Τελος πιστευω οτι ορισμένα τεχνολογικά βιομηχανικά αντικειμενα έχουν καταληξει να φαινονται και να περνουν σαν ενα ειδος εργου τέχνης. Ο πλουσιος που το βάζει στο σαλόνι του δεν βάζει μέσα μονο ένα μηχάνημα αλλα κάτι που νομίζει ταυτόχρονα εικαστικό αντικείμενο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ήμουν και πέρυσι στην παγκόσμια παρουσίαση αλλα και φέτος καλεσμένος της Naim, (έδειξαν αλλα αυτη την φορα) αλλα νομιζω οτι αρκετά εξωτικά είδαμε απο το Μόναχο. Καλή συνέχεια.

Ριξε κι άλλα αρχηγέ.
Το οφθαλμόλουτρο αυξάνει την φαντασία και την καλη διάθεση.

Εμένα αυτα τα λαμπάτα τα Einstein πολυ με φτιάχνουνε.

Αυτό που μου κανει εντύπωση σε ολα τα ελληνικά φόρουμ..καμια αναφορά στις ελληνικές εταιρείες και την παρουσια τους εκεί.
Black pearls, tsakiridis, geometric harmony, lab12... κτλπ
Σε ξένα φόρουμ πιο εύκολα βρίσκεις αναφορά στους συμπατριώτες κατασκευαστές και την προσπαθεια τους.