Music at a high end exhibition.....

Re: Απάντηση: Music at a high end exhibition.....

Συμπέρασμα ; Η καλή μουσική , η ενδιαφέρουσα μουσική , η ριζοσπαστική μουσική , η μουσική που έχει κάτι να πεί , το λέει ανεξαρτήτως ηχογραφήσεως και συστήματος αναπαραγωγής της .
Συμφωνούμε απόλυτα.

Η κακή μουσική , η αδιάφορη , η συνοδευτική , αυτή που έχει μόνον περιτύλιγμα και όχι ουσία , το θέλει το καλό σύστημα , διότι αλλοιώς δεν θα λάμψει το περιτύλιγμα.
Εγώ θα έλεγα ότι ΟΛΕΣ οι μουσικές θέλουν καλό αναπαραγωγέα για να μας δώσουν αυτό που πραγματικά θέλει ο δημιουργός. Απλά κάποιοι έχουν το χάρισμα να το χρειάζονται λιγότερο από κάποιους άλλους.

Τελικά, υπάρχουν λάθος νότες?...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Music at a high end exhibition.....

ζαμπετα δε μου χει τυχει να δοκιμασω , αλλα μπορω να σου εγγυηθω οτι το δυο τελευταια εχουν και παραεχουν.

το θεμα της μουσικης μοιαζει με αυτο της ζωγραφικης. Ετσι όπως τα παραθέτεις πιό κάτω , ουδόλως δηλαδης:

υπαρχει πολυ κοσμος που αγοραζει πινακες ζωγραφικης για να διακοσμησει το σπιτι του (βαρκουλες, σπιτακια κλπ). Και αφού το διακοσμήσει σταματάει τις αγορές , ενώ αυτοί που αγοράζουν δίσκους , αγοράζουν συνέχεια .
υπαρχει κοσμος που αγοραζει πινακες βαση υπογραφης διασημου ζωγραφου. (τα σκαω και παιρνω ρεμμπραντ (πως τον λενε) ναουμ) Ολοι όσοι αγοράζουν μουσική την αγοράζουν βάσει υπογραφής και δόξα τω θεώ όλες οι υπογραφές κοστίζουν το ίδιο υπαρχει κοσμος που βλεπει κατι αλλο μεσα απο εναν πινακα. οι τελευταιοι εχουν επικρατησει (καλως η κακως δεν εξεταζω) ως φιλοτεχνοι κλπ. Εδώ μου τα χαλάς λίγο , διότι δεν σε "πιάνω" . Τι κάτι άλλο βλέπει κάποιος μέσα από έναν πίνακα και γιατί αυτό τον καθιστά φιλότεχνο ;

Για έναν ( από πολλούς ) ορισμό του τι είναι ζωγραφική ( και μουσική ) κλπ βλέπε την ρήση στην εισαγωγή http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?t=4506 ( διότι ξέρω ότι δεν μας διαβάζεις --bye-
τωρα ποιος εχει δικιο στο τι ειναι ενας καλος πινακας η οχι να πω την αμαρτια μου δε με ενδιαφερει καθολου. Αυτή σου η δήλωση είναι συγκλονιστική στην ειλικρίνεια της . και στις 3 κατηγοριες ομως υπαρχουν παρα πολλοι που απολαμβανουν την συλλογη τους (μικρη μεγαλη δεν εχει σημασια) και αυτο δεν ξερω αν εχει νοημα να το αμφισβητισουμε...
Τι θά έλεγες όμως εάν απολάμβαναν τι κορνίζες περισσότερο από τους πίνακες ;
δεν ξερω αν με πιανετε
Μάλλον όχι :chinscratch: :o

Η καλή μουσική , η ενδιαφέρουσα μουσική , η ριζοσπαστική μουσική , η μουσική που έχει κάτι να πεί , το λέει ανεξαρτήτως ηχογραφήσεως και συστήματος αναπαραγωγής της.

δεν ξερω αν εχεις δικιο. π.χ. στο Bitches Brew παιζουν καποιες στιγμες ταυτοχρονα 3 ντραμερ ή 2-3 πληκτρα. οταν το ακουω στο αυτοκινητο ειναι αδυνατον να τα ξεχωρισω ολα αυτα. πραγματικα η απολαυση ειναι μιση και δεν ξερω αν θα ειχα αγαπησει αυτο το αλμπουμ αν το ειχα ακουσει μονο εκει. φυσικα, το ιδιο ισχυει και σε παμπολλες αλλες περιπτωσεις.

Εγώ ξέρω ότι η μέτρια, κακή, αδιάφορη μουσική είναι σαν τα ζόμπι που ζουν ανάμεσά μας. Ρίχτε γύρω μια καλή ματιά και θα τα δείτε. Τους μιλάτε κιόλας, καθημερινά. Περνάνε χωρίς να ακουμπούν.
Η ζωντανή, φρέσκια, περιπετειώδης μουσική σπαρταράει σε όλες τις συνθήκες, όπως ακριβώς ενας άνθρωπος που τον πλυμμηρίζει το πάθος να βιώσει.

Ένα λεπτό
Βρίσκεσαι σε ένα δωματιάκι, πνιγμένος από την καθημερινότητα, σέρνεις και άλλα τόσα από χθές προχθές πέρσι.
Και έχεις μπροστά σου δυό παράθυρα που βλέπουν τον κατάφυτο λόφο με τους καταρράκτες να ζωγραφίζουν χρώματα πάνω τους, τις βελανιδιές με την υγρασία στα φίλα και την Αντζολί χωρίς γούνες….
Αν στο ένα παράθυρο έχεις σίτα για τα κουνούπια, ποιο παράθυρο είναι hiend και πόσο αναγκαία είναι η θέαση από αυτό?

Υ.Γ
Μη μου απαντήσεις ότι θα πας από την πόρτα! Please…

Ένα λεπτό
Βρίσκεσαι σε ένα δωματιάκι, πνιγμένος από την καθημερινότητα, σέρνεις και άλλα τόσα από χθές προχθές πέρσι.
Και έχεις μπροστά σου δυό παράθυρα που βλέπουν τον κατάφυτο λόφο με τους καταρράκτες να ζωγραφίζουν χρώματα πάνω τους, τις βελανιδιές με την υγρασία στα φίλα και την Αντζολί χωρίς γούνες….

..θα προτιμουσα τη Μονικα

Βασίλη, μιλάς για δύο παράθυρα στο παραδειγμά σου.
Ενώ, μιλάμε για ένα.
Μη σου πω πως και παράθυρο να μην υπήρχε αλλά μία τρύπα ,η διάθεση και η αγωνία για κοίταγμα είναι Hi-END.

...σε κάποια στιγμή , κάποιοι φίλοι μίλησαν για τήν "καλή" και τήν "κακή" μουσική
μάλιστα στήν συνέχεια η μουσική αυτή "χωρίζεται" και σε άλλες κατηγορίες όπως αυτή για τούς ζωντανούς ανθρώπους , τής περιπέτειας και τής υπερενεργητικότητας (διορθώστε με αν κάπου κατάλαβα λάθος ...) και μουσική για τούς άλλους ανθρώπους που είναι ζόμπι , πεθαμένοι και τολμώ να πώ (βασισμένος στα συμφραζόμενα... ) και λελέδες / ανέραστοι και γενικώς βάλτε εσείς τούς συνήθεις συνειρμούς που κανουμε στήν "μυστική" κριτική μας για τούς άλλους ....

Τελικώς δηλαδή οι άλλοι (οχι ΑΣΦΑΛΩΣ εμείς !!!! )που τήν βρίσκουν με Ρεμο/ Πλούταρχο / Εφη/ ...κλπ κλπ , είναι ....οι ....ες ....οι .....α..οι κλπ κλπ και "εμείς" που ψάχνουμε το progressive , τήν ανησυχία (του κάθε πικραμένου - που πέρνει ντόπα οχι γιατί είναι ψυχολογικό ράκος , αλλά γιατί τον βοηθά να ελευθερώσει σύνείδηση ) , το παράδοξο , το παράξενο , το μοναδικό .....είμεθα Μορφωμένοι , Εκλεκτικοι , Καλλιεργημένοι , Πρωτεργάτες , Ζωντανοί , Ενεργητικοί , ...κλπ κλπ

....Παρόλο που ειλικρινώς δέν μπορώ να ακούσω Ρέμο / Πλούταρχο ..κλπ ...(για κάποιους λόγους ..που ουδεμία σημασία έχουν για τήν συζήτησή μας ) , δέν μπορώ να προσπεράσω κάποιας (έστω) μορφής ελιτιστική τάση ....η οποία ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΥΚΟΛΑ τήν άλλη ελιτιστική τάση του Hi End που ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ κατηγορηθεί και κατηγοριοποιηθεί απο τούς ιδια σκεπτόμενους για άλλο αντικείμενο ..????

..... Μεταξύ Μαύρου και άσπρου , πιστεύω οτι υπάρχουν άπειρες αποχρώσεις του Γκρί ....ή για να είμαι και πιο ειλικρινής μάλλον ΔΕΝ υπάρχει Μαύρο-Ασπρο γιατί είναι ένα και μοναδικό , δηλαδή απλά είναι ......

Και επειδή είμαστε μεγάλα , αλλά παιδιά , πιστεύω να μήν νομίζει κανείς οτι θέλω να μειώσω κανένα , απλά πρέπει να πάμε το μαχαίρι μέχρι το κόκκαλο , ΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΕΥΝΑΜΕ ....

Last edited:
Απάντηση: Re: Music at a high end exhibition.....

Βασίλη, μιλάς για δύο παράθυρα στο παραδειγμά σου.
Ενώ, μιλάμε για ένα.
Μη σου πω πως και παράθυρο να μην υπήρχε αλλά μία τρύπα ,η διάθεση και η αγωνία για κοίταγμα είναι Hi-END.

Αφού λοιπόν καταλαβαινόμαστε γιατί τόσος ντόρος…
Όσο απαραίτητο είναι για τον καλλιτέχνη να εκφραστεί με τα όλα του, έτσι και για μας το σύστημα πρέπει απαραίτητα να είναι καλοστημένο.

Απάντηση: Re: Music at a high end exhibition.....

...σε κάποια στιγμή , κάποιοι φίλοι μίλησαν για τήν "καλή" και τήν "κακή" μουσική
μάλιστα στήν συνέχεια η μουσική αυτή ζωρίζεται και σε άλλες κατηγορίες όπως αυτή για τούς ζωντανούς ανθρώπους , τής περιπέτειας και τής υπερενεργητικότητας (διορθώστε με αν κάπου κατάλαβα λάθος ...) και μουσική για τούς άλλους ανθρώπους που είναι ζόμπι , πεθαμένοι και τολμώ να πώ και λελέδες / ανέραστοι και γενικώς βάλτε εσείς τούς συνήθεις συνειρμούς που κανουμε στήν "μυστική" κριτική μας.

.

Mανώλη, δεν μίλησα για μουσικές που ακούν τα ζόμπι και οι λελέδες, έχεις καταλάβει λάθος. Προσπάθησα απλά να δώσω ένα στίγμα του τι μπορεί να εστί αδιάφορη και τι ενδιαφέρουσα μουσική. Ήταν μόνο μια παρομοίωση, γιατί για μένα (και πολλούς άλλους φαντάζομαι) η μουσική είναι ζωντανός οργανισμός και μάλιστα με ξεχωριστή πάντα προσωπικότητα.

Re: Απάντηση: Re: Music at a high end exhibition.....

Mανώλη, δεν μίλησα για μουσικές που ακούν τα ζόμπι και οι λελέδες, έχεις καταλάβει λάθος. Προσπάθησα απλά να δώσω ένα στίγμα του τι μπορεί να εστί αδιάφορη και τι ενδιαφέρουσα μουσική. Ήταν μόνο μια παρομοίωση, γιατί για μένα (και πολλούς άλλους φαντάζομαι) η μουσική είναι ζωντανός οργανισμός και μάλιστα με ξεχωριστή πάντα προσωπικότητα.

Μα εκει φίλε μου είναι ΟΛΟ το ζουμί

Ενδιαφέρουσα ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ..?
Αδιάφορη ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ..?

...και το επιστέγασμα : Ζωντανός Οργανισμός ---> Ζωντανή Προσωπικότητα ..?????? (Προσωπικότητα = πολλά μαζεμένα Εγώ )
και οι υπόλοιποι ...?????

Αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγγνώμη

υπαρχει πολυ κοσμος που αγοραζει πινακες ζωγραφικης για να διακοσμησει το σπιτι του (βαρκουλες, σπιτακια κλπ).
υπαρχει κοσμος που αγοραζει πινακες βαση υπογραφης διασημου ζωγραφου. (τα σκαω και παιρνω ρεμμπραντ (πως τον λενε) ναουμ)
υπαρχει κοσμος που βλεπει κατι αλλο μεσα απο εναν πινακα. οι τελευταιοι εχουν επικρατησει (καλως η κακως δεν εξεταζω) ως φιλοτεχνοι κλπ.
εξηγουμαι

στην πρωτη κατηγορια αντιστοιχω τον κοσμο που ακουει μουσικη συμφωνα με τη διαθεση του κυριως χωρις να εξεταζει την τεχνικη του συνθετη, την εμπνευση του στιχουργου, την τεχνικη των μουσικων κλπ μουσικοκρατικα κριτηρια. του αρεσει πχ η κοκκινου ειτε επειδη απλ του αρεσει εκεινη τη στιγμη να ακουσει ενα χαζοτραγουδο, ειτε γιατι εχει ωραιο εξωφυλλο, ειτε γιατι ειχε παει να την δει ζωντανη και βρηκε τον ερωτα της ζωης του στο διπλανο τραπεζι, ειτε γιατι ειναι χαιενταδικη η εγγραφη. ο ιδιος (η εστω ενας αλλος μην κολλαμε ναουμ) θα μπορουσε να γουσταρει τσαικοφσκι γαι τους παραπανω λογους (ενταξει οχι για το οτι τον ειδε λαιβ ) η dire straits , η zz top η δεν ξερω γω τι.
στην δευτερη κατηγορια βαζω τον κοσμο που ακουει μουσικη συμφωνα με τις προσταγες των μουσικογνωκριτικων ,του λαιφσταιλ (πως ξεφτυλιζονται ομως οι λεξεις αυτες με ελληνικους χαρακτηρες) η με βαση την ταμπελα (ακουω μονο ροκ , μονο κλασσικη , μονο ελληνικα , μονο σοστακοβιτς κλπ) και δεν ξερω γω τι αλλο οποτε εγκλωβιζεται σε must επιλογες (συνηθως δε, απαρνιεται οτιδηποτε αλλο , πχ την κοκκινου που λεγαμε μονο και μονο επειδη δεν ειναι must)
η κατηγορια αυτη εχει επεκταση και στο χαιεντ (αγοραζω μονο mark levinson κλπ) αλλα δεν ειναι του παροντως.

στην τριτη κατηγορια βαζω ανρθωπους που εξεταζουν τη μουσικη με πιο μουσικα κριτηρια κατι που μαλιστα πολλες φορες αφοριζουν και διαφορα "μεγαλα" ονοματα (πχ η 2η του beethoven ειναι για τα μπαζα , η 5η ειναι κορυφη κλπ)(τυχαιο παραδειγμα μην ακουσω τιποτις)

ετσι λοιπον δεν εχει σημασια ποιος εχει δικιο, σε ολες τις κατηγοριες οι περισσοτεροι απολαμβανουν αυτο που οριζουν ως μουσικη, (χωρις να αποκλειει το γεγονος οτι μπορει καποια στιγμη να αλλαξουν κατηγορια , η οτι ειναι επιφανειακα ικανοποιημενοι)

κατεπεκταση μπορουμε να μιλησουμε και για κινηματογραφο.

δεν ξερω αν με πιανετε τωρα...

και για να πιασω και ενα θεματακι ακομα, δεν πιστεψα ποτε οτι θα μπορουσα να ακουσω γερμανικο εμβατηριο (ρε μανωλη που πας και τα βρισκεις παναθεμα σε) ηχογραφημενο το 40 σε 78αρι δισκο και μεταφορα σε σιντι με ολον το θορυβο επιφανειας , μονοφωνικο, με περιορισμενο συχνοτικο ευρος και ολα τα κακα του χαιεντ , χωρις να κατεβασω τον γενικο για να σταματησει να παιζει.
σε ενα καλο συστημα ενδεχομενως μπορεις να αλλαξεις γνωμη για καποια μουσικα θεματα και να αρχισεις να τα συμπαθεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Music at a high end exhibition.....

Μα εκει φίλε μου είναι ΟΛΟ το ζουμί

Ενδιαφέρουσα ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ..?
Αδιάφορη ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ..?
Για πολλούς, η Πριγκήπισσα Νταϊάνα, ο Μάικλ Τζάκσον, ο Βαζέχα ή ο Μίμης Ανδρουλάκης είναι προσωπικότητες σημαντικές. Για άλλους όχι. Έτσι και οι ήχοι. Κάποιοι, για κάποιους έχουν ψυχή, κάποιοι όχι. Εξαρτάται με τι ζητάει να τρέφεται η δική μας προσωπικότητα. Κάθε επιλογή συνεπώς είναι απολύτως θεμιτή.
...και το επιστέγασμα : Ζωντανός Οργανισμός ---> Ζωντανή Προσωπικότητα ..?????? (Προσωπικότητα = πολλά μαζεμένα Εγώ )
και οι υπόλοιποι ...?????
Ούτε αυτό είπα. Ζωντανοί οργανισμοί είναι και τα χόρτα. Κι αυτοί που λατρεύουν τον Καρρά και τον Βάγκνερ ή τον Φιντέλ Κάστρο. Δεν προσωποποιώ.

Αν κατάλαβα λάθος ζητώ συγγνώμη

...

Φίλε Κώστα Μουκ.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ πιστεύω κι εγώ ΚΑΘΕ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΙΤΗ ..άρα ..????

Σε σχέση με τήν προσωποποίηση , δέν είναι ανάγκη να προσωποποιούμε , είναι ΟΛΑ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ (κρυφά Ή φανερά )

Και υπ όψιν , δέν αναφέρομαι μόνο και εξ ολοκλήρου ) στα δικά σου γραπτά ..απλά απάντησα γιατί απάντησες αμέσως μετα το μύνημά μου

Last edited: