Musical Paradise MP-D2 DAC

χα χαχα γελασαμε!
οτι και να πεις οτι και να κανεις
ενας απλος ημιμαθής ντιουης εισαι!
(απορω πως ακομα ενας mod δεν σε εχει εγκαλέσει σε ταξη-μονο σε μενα ξερουν να τα κανουν-η παραγκα καλα κρατει!)

Να γελάσουμε κι εμείς τώρα;
Το ίδιο είναι βρε να κάνεις χιούμορ σαν άνθρωπος,το ίδιο να θίγεις κόσμο;
(παράγκα δεν,θέλει πολλά λεφτά αυτό )

να μας εξηγήσει ο κύριος βενάρ τι σημαίνει "ένας απλός ημιμαθής νιούης είσαι"
και που μάλιστα απευθύνεται σε άγνωστό του, πολύ δε περισσότερο σε άνθρωπο που δεν έχει σχέση με το diy και μάλιστα εκφέρεται ώς προσωπική προσβολή?

Venar

Ο Εκτορας ποτέ δεν προσποιήθηκε τον γκουρού ,και τό ήθος του και η ευπρέπεια του στήν δεκαετή και πλέον παρουσία του εδώ μέσα ,δεν έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση από κανέναν .
Οσον αφορά της παράγκας ,μάλλον τό έχεις χάσει το μέτρο

και ας μου κάνει μια μετάφραση του παράγκα διότι στο χωριό μου δεν συνηθίζεται

Απάντηση: Re: Musical Paradise MP-D2 DAC

χα χαχα γελασαμε!
οτι και να πεις οτι και να κανεις
ενας απλος ημιμαθής ντιουης εισαι!
(απορω πως ακομα ενας mod δεν σε εχει εγκαλέσει σε ταξη-μονο σε μενα ξερουν να τα κανουν-η παραγκα καλα κρατει!)

Έχεις στοιχεία για ύπαρξη παράγκας;

Είναι τελικά σκανδαλώδης κατασκευή το ριμαδι το musical paradise :)
Πάντως κι εγώ αυτό με το ρουξουνι το έχασα. Αλλα το εξέλαβα ως χιούμορ. Όχι ως προσβολή. Τεσπα.

Ο venar θα μας εξηγήσει το πως και το τι όταν επιστρέψει από τον αποκλεισμό του,μέχρι τότε στο θέμα μας παρακαλώ.

το θέμα μας είναι ότι τέτοιες υπερκατασκευές ο κινέζος τις έχει ψωμοτύρι, και η οποιαδήποτε σύγκριση με Ελληνα ή ευρωπαίο (διότι εννοείται σε λίγα χρόνια θα έχει καταπιεί την οποιαδήποτε ντόπια ευρωπαϊκή βιομηχανία) είναι εντελώς λάθος.
Ο Ελληνας έχει να αντιμετωπίσει γραφειοκρατεία, και χίλιους διαβόλους για να ριξει ενα προϊόν στην αγορά.
Δεν είναι τυχαίο που στους τομείς των ηλεκτρονικών πολλοί δουλεύουν πιά είτε με ebay, είτε με βάση σε ξένες χώρες για να μην αναφερθώ σε αδήλωτες περιπτώσεις που σε πολλούς ίσως είναι γνωστές.
Το θέμα των κινέζων είναι ανίκητο.
θα σας κάνω μια αντιπαραβολή με μουσικό εξοπλισμό τα γνωστά σε όλους πετάλια (pedal effects ή stomp boxes).
Να πάρουμε παράδειγμα πχ ένα κλασικό overdrive pedal.
Πολύ γνωστό και κλασική αξία που λενε είναι το OCD της αμερικάνικης Fultone.
Αυτό μέχρι πριν ένα δυό χρόνια έπαιζε στα 180 δολάρια.
Ορισμένοι άλλοι κατασκευαστές δειλά δειλά το αντιγράφανε αλλά το κόστος τους ξεπερνούσε του ίδιου του κατασκευαστή και το δίνανε και 230 και 250 δολάρια. Αυτά είναι τα λεγόμενα πετάλια μπουτίκ. (υπάρχουν τέτοιοι κατασκευαστές και εδώ)

Μια ωραία πρωία ο κινέζος το ξεπατίκωσε και το έβγαλε πχ ως joyo ultimate drive και το πουλάει 45 δολάρια. Αν βρείς διάφορους πωλητές στο ebay που το παίρνουν σε δεκάδες μπορείς να το πάρεις και στα 39. Στην Ελλάδα τα μαγαζιά το κρατάνε με νύχια και δόντια στα 42-48 ευρώ.
Δεν φτάνει μόνο αυτό βάζει τη γυναίκα του και φτιάχνει ένα παράλληλο εργοστάσιο και φτιάχνει πετάλια μπουτίκ στο ίδιο κύκλωμα το ονομάζει mooer husky drive (σε μιά σειρά μινιατούρες στα 60 δολάρια).
Ερχεται μετά ο πονηρός thomann και παίρνει τα joyo που λέγαμε παραπάνω και τα εισάγει σε χιλιάδες από τον κινέζο τα κάνει rebrand και τα ονομάζει harley benton.
Και το πουλάει τώρα 29 ευρώ!

Ο ανταγωνισμός είναι περα για πέρα αδικο.
Και εννοείται αυτά όσο αντέξουν κολοσσοί όπως ο thomann.
Φυσικά το ίδιο κάνει ο thomann για τις κιθάρες.
Για όσους δεν ξέρουν οι κιθάρες φτιάχνονται σε 3 ή 4 εργοστάσια στην Κινα και Κορέα.
Όλες. Μιλάμε όλες οι μάρκες gibson, fender, PRS όλες.
Φυσικά σε προδιαγραφές αμερικάνικες.
Στην αμερική μείνανε τα custom shops. Εκεί παίρνεις μια κιθάρα με 2500-10000 ευρώ και βάλε. Την ίδια "αυστηρών προδιαγραφών" αμερικάνικη αλλά βαφτισμένη την παίρνεις 600-1200. Οι ίδιοι οι κατασκευαστές έχουν βγάλει δεύτερα ονόματα πχ fender-squier, Gibson-epiphone και βγάζουν φτηνές σειρές των 250 ευρώ.
Και σου έρχεται μετά ο thomann πάει στον κινέζο κλείνει πακέτα και σου προσφέρει σήμερα harley benton κλώνους από fender-gibson στα 170...
Χαος....
Το premium που πληρώνει πολλές φορές ο "απαιτητικός" πελάτης είναι κάποιες αυστηρές προδιαγραφές, εξωτικά ξύλα και βερνίκια, μπουτικ ηλεκτρονικά, όλα από "αμερικάνικα" χέρια δηλαδή μεξικάνους, πορτορικάνους.

Όλα στην Κινα, και δεν υπάρχει σωτηρία.

Είναι τελικά σκανδαλώδης κατασκευή το ριμαδι το musical paradise :)
Πάντως κι εγώ αυτό με το ρουξουνι το έχασα. Αλλα το εξέλαβα ως χιούμορ. Όχι ως προσβολή. Τεσπα.

Να στο εξηγήσω Θανάση:

Στο ποστ που κουοτάρω παρακάτω:

εγω εχω ντακ...
και ειναι κινεζικο...
και μ@μ@ει οτι κινειται στα 1000+
και ετοιμαζομαι να το πειραξω...

έχουμε δύο βαρύγδουπες όσο και αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις:

Αφενός ότι το Κινέζικο μ@μ@ει ότι κινείται στα 1000+

Αφετέρου ότι πάει για πείραγμα.

Πειράζουμε κάτι για δύο λόγους: Είτε γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι από αυτό, είτε για να το κάνουμε ακόμη καλύτερο.

Ο πρώτος λόγος έρχεται σε αντίθεση με τις... ικανότητες του Κινέζικου. Επομένως θα ισχύει ο δεύτερος λόγος.

Το ακόμη καλύτερο σημαίνει πως... ετοιμάζεται να μ@μήσει ότι κινείται σε μεγαλύτερο κόστος.

Για να γίνει αυτό προφανώς χρειάζεται προέκταση ... ρουξουνίου.

Ευχαριστώ επιπλέον τον φίλο που με αποκάλεσε ντιούη, έστω και ημιμαθή.

Προσωπικά από κολλητήρι ξέρω τον γιο του Καραγκιόζη.

Μην δίνεις σημασία Έκτορα!!!
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.....
Έχω πάρει και εγώ ντακ απο Κίνα και μ'ένα απλό πείραγμα μεταμορφώθηκε

Re: Απάντηση: Musical Paradise MP-D2 DAC

Μην δίνεις σημασία Έκτορα!!!
Υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.....
Έχω πάρει και εγώ ντακ απο Κίνα και μ'ένα απλό πείραγμα μεταμορφώθηκε

Νομίζω (με όλη την καλή διάθεση) ότι, για πιο σωστή ενημέρωση όλων μας, καλό είναι να αναφέρουμε τις όποιες ακουστικές επιδόσεις (άμεσες συγκρίσεις και σε τι συστήματα και σε τι χώρους και με τι υλικό) των συσκευών πριν την αναβάθμιση αλλά και μετά για να έχουν αξία τέτοιες δηλώσεις, έτσι δεν είναι (και μιλάω γενικά, απλά πήρα αφορμή από τη συγκεκριμένη αναφορά).

Επίσης, γιατί έχουμε και περιέργεια, δεν θα ήταν πιο χρήσιμο και πάλι για όλους, να μαθαίνουμε και ποιές είναι οι εξαιρέσεις των όποιων κανόνων, όταν αυτές εμφανίζονται στον ορίζοντα; Για κάτι τέτοιες ζούμε... :)

Γιατί από φάτε μάτια ψάρια (από φωτογραφίες εννοώ) και θεωρητικές συζητήσεις με βάση την απλή ανάγνωση υλικών (που σε γενικές γραμμές ούτε καν αναγνωρίζουμε τη χρησιμότητά τους στη θέση του κυκλώματος της εκάστοτε συσκευής κι αν τελικά έχουν κάποια χρησιμότητα σ' εκείνα τα σημεία, και δεν έχουν μπει μόνο για ...εντυπωσιασμό) έχουμε "χορτάσει" (όχι ότι κάνουν κακό οι φωτό, και πάλι κατά τη γνώμη μου, αλλά πέρα από απλή ενημέρωση δεν προσφέρουν και πάρα πολλά, ίσως στους diyers κάποιες ιδέες;).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Musical Paradise MP-D2 DAC

Όταν μιλώ για μεταμόρφωση,είναι αυτονόητο ότι οι δοκιμές έγιναν κάτω από τις ίδιες συνθήκες,δηλ.στον ίδιο χώρο με τα ίδια μηχανήματα.
Αν κάνεις μια έρευνα εδώ μέσα,θα δεις για τις εξαιρέσεις,δεν τις κρατάμε κρυφές.
Κάποιοι καταλαβαίνουν τι σημαίνει η ύπαρξη των τάδε υλικών και κάποιοι όχι.....

Έχει γίνει εδώ μέσα αναφορά για επέμβαση στο aune με εντυπώσεις?

Εμαθα οτι αυριο ο Εκτωρας Μητροπουλος γινεται διαχειριστης,
αισχος θα τα πουμε στην δικη της δευτερας.

Troll out.