Re: Mvision HD 300 Net Παρουσίαση...
Παιδιά εγώ έχω τις εξής παρατηρήσεις για τον δέκτη σε σχέση με τις αναλογίες οθόνης, τα hd κανάλια και τα απλά sd της νόβα:
Ενώ έχει ρύθμιση για αλλαγή της αναλογίας της tv από 4:3 σε 16:9 και τ' ανάποδο, ό,τι και να ρυμίσεις εκεί η αναλογία της tv ακολουθεί πάντα την ρύθμιση που έχει για το hd (720, 1080 κλπ.). Δηλαδή είναι 16:9 πάντα όταν το έχεις 720 ή 1080 και η αλλαγή σε 4:3 μπορεί να γίνεται μόνο όταν τον ρυθμίσεις σε 576 (εκεί μπορείς να το έχεις και σε 16:9). Θεωρητικά αυτό είναι σωστό αλλά έχει το εξής αποτέλεσμα. Αν βάλεις την ρύθμιση hd σε 720 (ή 1080) τα hd κανάλια παίζουν τέλεια, αλλά όταν το γυρίσεις σε sd κανάλια, όπως της νόβα, αναγκαστικά αναλαμβάνει ο scaler του δέκτη να στα ανεβάσει στις 720 γραμμές, που σε συνδυασμό με το υποχρεωτικό 16:9 και την δεδομένη άθλια συμπίεση της νόβας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την ποιότητα της εικόνας. Αν πάλι το έχεις σε 576 (και 4:3 όποτε το κανάλι εκπέμπει έτσι) η νόβα και τα sd κανάλια παίζουν καλά, αλλά μετά και τα hd κανάλια αναγκαστικά παίζουν με αυτές τις ρυθμίσεις και χάνεται το νόημα των hd.
Έπρεπε ο δέκτης κατά την γνώμη μου να προσαρμόζεται αυτόματα στην ανάλυση του καναλιού (και στην αναλογία), ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα και τέλος. Ίσως μια αναβάθμιση σχετικά;;;
Επίσης με έχει ενοχλήσει και το γεγονός, ότι στην γενική λίστα καναλιών, όταν διαλέξεις έναν τρόπο ταξινόμησης (πχ. αλφαβητικά ή ελεύθερα/κωδικ.) δεν αποθηκεύει την ταξινόμηση και όταν αλλάξεις το κανάλι τα βλέπεις πάλι όλα χύμα.
Αυτές οι μικροπαρτηρήσεις κατά τα άλλα ο δέκτης πολύ καλός και ποιοτικός