Mvision HD-300 Net

Re: Mvision HD 300 Net Παρουσίαση...

Για ποιο λόγο βγαίνουν τόσο γρήγορα τα updates?

F 4.74
------
New NDS smartcard fix
GXMax special videoclub
Newcamd zapping fix
Fixed sharing for high latency servers
Last official release improvements

έχει καλή υποστήριξη ο δέκτης και χρήστες που απ' ότι φαίνεται ζητάνε

Να ρωτησω κι εγω , αν στα νεα καναλια της digea εχετε Ελληνικο Epg ?
Εγω μονο Αγγλικο βλεπω...
Γι αυτό φταίει η εταιρεία που έχει αναλάβει τοepg. Συμβαίνει σε όλα τα μηχανήματα!!!

Επειδή δεν το έχω συνδέσει ακόμα στο internet λόγω απόστασης από τον ρουτερ, ξέρει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για το gxmax videoclub;

Γι αυτό φταίει η εταιρεία που έχει αναλάβει τοepg. Συμβαίνει σε όλα τα μηχανήματα!!!

Επειδή δεν το έχω συνδέσει ακόμα στο internet λόγω απόστασης από τον ρουτερ, ξέρει κανείς να μου δώσει πληροφορίες για το gxmax videoclub;

Κανονικά δουλεύει το epg στα Ελληνικά...

Το club έχει κάποιες ταινίες, θα πρέπει να συνδέσεις σκληρό δίσκο στον δέκτη, να μπεις στο club μέσω του μενού του δέκτη και να συνδεθείς με τον σέρβερ τους. Επιλέγεις ταινία και την κατεβάζεις.

Είναι νόμιμο, δεν έχουν δικαιώματα αυτές οι ταινίες και είναι περισσότερο για χρήση των Ισπανών. Δε πιστεύω ότι θα βρεις κάτι αξιόλογο εκεί μέσα...

Ti ip βρε Γιώργο, για κάντο σε ψιλά...

Απάντηση: Mvision HD 300 Net Παρουσίαση...

για να μη βαζω καλωδιο απο το ρουτερ στον δεκτη, κατι που να γινεται αυτη η δουλεια ασυρματα δεν υπαρχει;

Αν έχει wifi ο ρουτερ σου παίρνεις ένα access point wifi το βάζεις δίπλα στον δέκτη και έχεις επικοινωνία του mvision ασύρματα με το ρουτερ...

Απάντηση: Re: Mvision HD 300 Net Παρουσίαση...

Αν έχει wifi ο ρουτερ σου παίρνεις ένα access point wifi το βάζεις δίπλα στον δέκτη και έχεις επικοινωνία του mvision ασύρματα με το ρουτερ...

εχει wifi to ρουτερ. οσο για access point wifi μου ειχε δωσει ενας φιλος ενα τετοιο κουτι.. δεν ξερω αν ειναι δλδ access point wifi. εχω και μεσανυχτα με αυτα. αν βρω χρονο σημερα θα ανεβασω φωτο να μου πεις αν κανει ή οχι. αν ξερεις..

Έχει θύρα ethernet ??? Αν έχει και μπορείς να μπεις στο μενού του τότε στην κάνει την δουλειά μάλλον. Βρες το manual για να σιγουρευτείς...

Έχει θύρα ethernet ??? Αν έχει και μπορείς να μπεις στο μενού του τότε στην κάνει την δουλειά μάλλον. Βρες το manual για να σιγουρευτείς...

θα κανω μια δοκιμη αργα το βραδυ προς το ξημερωμα δηλαδη να δουμε. manual ε; καλα... καπου το εχω θαμμενο. αν δεν το εχω στειλει στην ανακυκλωση...:slapface:

θα κανω μια δοκιμη αργα το βραδυ προς το ξημερωμα δηλαδη να δουμε. manual ε; καλα... καπου το εχω θαμμενο. αν δεν το εχω στειλει στην ανακυκλωση...:slapface:

καλημερα. συνδεσα το Wireless με τον Μ-Vision αλλα δεν το "ειδε" ο δεκτης. απ οτι καταλαβα χρειαζεται να συνδεσω το Wireless πρωτα με το pc και με καποιο τροπο να ρυθμισω το Wireless να βλεπει το ρουτερ. και μετα απο αποσταση απο το ρουτερ και συνδεμενο με τον δεκτη ισως κανουμε παιχνιδι. πω πωωωωωω.... :BDBDG54:

Παιδιά εγώ έχω τις εξής παρατηρήσεις για τον δέκτη σε σχέση με τις αναλογίες οθόνης, τα hd κανάλια και τα απλά sd της νόβα:

Ενώ έχει ρύθμιση για αλλαγή της αναλογίας της tv από 4:3 σε 16:9 και τ' ανάποδο, ό,τι και να ρυμίσεις εκεί η αναλογία της tv ακολουθεί πάντα την ρύθμιση που έχει για το hd (720, 1080 κλπ.). Δηλαδή είναι 16:9 πάντα όταν το έχεις 720 ή 1080 και η αλλαγή σε 4:3 μπορεί να γίνεται μόνο όταν τον ρυθμίσεις σε 576 (εκεί μπορείς να το έχεις και σε 16:9). Θεωρητικά αυτό είναι σωστό αλλά έχει το εξής αποτέλεσμα. Αν βάλεις την ρύθμιση hd σε 720 (ή 1080) τα hd κανάλια παίζουν τέλεια, αλλά όταν το γυρίσεις σε sd κανάλια, όπως της νόβα, αναγκαστικά αναλαμβάνει ο scaler του δέκτη να στα ανεβάσει στις 720 γραμμές, που σε συνδυασμό με το υποχρεωτικό 16:9 και την δεδομένη άθλια συμπίεση της νόβας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ την ποιότητα της εικόνας. Αν πάλι το έχεις σε 576 (και 4:3 όποτε το κανάλι εκπέμπει έτσι) η νόβα και τα sd κανάλια παίζουν καλά, αλλά μετά και τα hd κανάλια αναγκαστικά παίζουν με αυτές τις ρυθμίσεις και χάνεται το νόημα των hd.

Έπρεπε ο δέκτης κατά την γνώμη μου να προσαρμόζεται αυτόματα στην ανάλυση του καναλιού (και στην αναλογία), ώστε να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα και τέλος. Ίσως μια αναβάθμιση σχετικά;;;
Επίσης με έχει ενοχλήσει και το γεγονός, ότι στην γενική λίστα καναλιών, όταν διαλέξεις έναν τρόπο ταξινόμησης (πχ. αλφαβητικά ή ελεύθερα/κωδικ.) δεν αποθηκεύει την ταξινόμηση και όταν αλλάξεις το κανάλι τα βλέπεις πάλι όλα χύμα.
Αυτές οι μικροπαρτηρήσεις κατά τα άλλα ο δέκτης πολύ καλός και ποιοτικός

Το θέμα με τη λίστα δεν αλλάζει, το έχουμε πει εδώ και καιρό.... το σκεπτικό τους είναι ότι όλοι χρησιμοποιούν τις λίστες αγαπημένων ....

Το άλλο με την ανάλυση στα sd, στην Panasonic 46 pz85 που έχω, όσες φορές έφερα κάρτα της νόβα για να δω κάποιον αγώνα που ήθελα με την παρέα δεν είχα την κατεστραμμένη εικόνα που αναφέρεις, το πιθανότερο να είναι θέμα της tv και του scaler που διαθέτει η κάθε μία.....

Το scaler της tv δε νομίζω να παίζει ρόλο εδώ γιατί όλη την δουλειά την κάνει το scaler του mvision (στέλνει δηλαδή αυτο σε 720 ή 1080 γραμμές τις 576 της νόβα) και η tv παίζει αυτόματα ό,τι δέχεται χωρίς να χρησιμοποιεί τον scaler της αυτή.
Δηλαδή σε novasports ή νετ πχ. όταν το έχεις σε 720 και 16:9 η εικόνα είναι καλή;;; Εγώ έπαθα σοκ χτες στο ματς, όταν σε κάποια φάση είδα τη νετ σε 720 και 16:9 μέσω του δέκτη....

Ο σκαλερ της τηλεόρασης σε 1080p τηλεόραση είναι πάντα καλύτερος (εξαρτάται από τον αν έχεις lcd ή plasma) από τον όποιο σκάλερ του hd δέκτη...

Και όντως είναι πολύ καλή η εικόνας των καναλιών που ανέφερες ....

Απάντηση: Mvision HD 300 Net Παρουσίαση...

να πω εδω οτι εχω παρατηρησει ΑΚΡΙΒΩΣ τα ιδια συμπτωματα με το φιλο nikoskazanakis :tdown:
μεχρι που εστειλα πισω το δεκτη για ελεγχο στον αντιπροσωπο...
αποτελεσμα:
γυρισε πισω και ξανα τα ιδια... τον πηγα σε αλλο σπιτι με αλλη lcd full hd
και δεν ειχε προβλημα στα sd οπως στη δικη μου που ειναι hd ready...
τι να πω ? ψαχνομαι τωρα για αλλη tv :nounder:

Ο σκαλερ της τηλεόρασης σε 1080p τηλεόραση είναι πάντα καλύτερος (εξαρτάται από τον αν έχεις lcd ή plasma) από τον όποιο σκάλερ του hd δέκτη...

Και όντως είναι πολύ καλή η εικόνας των καναλιών που ανέφερες ....

1080p είναι η tv αλλά επαναλαμβάνω δε νομίζω ότι εδώ μπαίνει σε λειτουργία ο scaler της. Αντίθετα μπαίνει σε λειτουργία ο scaler του mvision, μετατρέπει τα sd σε 720 και τα στέλνει έτσι στην tv, η οποία εν συνεχεία απλά παίζει ο,τι λαμβάνει χωρίς μετατροπή. Αυτό αποδιεκνύεται από το αν αλλάξεις την ρύθμιση από τις επιλογές του δέκτη σε 576 γραμμές και 4:3 αναλογία (δηλαδή ουσιαστικά απενεργοποιείται και ο scaler του δέκτη), τότε η εικόνα είναι κρύσταλλο....
Ουσιαστικά η μόνη λύση είναι αυτόματη ρύθμιση του δέκτη να δείχνει ό,τι ανάλυση είναι το κανάλι και τέλος. Και προαιρετικά μετά να έχει και ρύθμιση αν θες να κάνεις upscale σε κάποιο sd κανάλι...

Με το θέμα της γεωμετρίας είχα ασχοληθεί και εγώ πολύ στην αρχή. Ενώ με SCART ο άλλος μου δορυφορικός δέκτης δεν είχε πρόβλημα, με τα HDMI και 1080i ανάλυση που έχω επιλέξει άρχισαν στις 4:3 μεταδόσεις τα προβλήματα (τραβηγμένα - πλατιά πρόσωπα). Το "SMART" της Bravia αδυνατεί να φτιάξει την αναλογία στο μέτρα μου απλά κάνοντας ένα zoom. Τελικά επέλεξα αποκλειστικά για θέαση προγραμμάτων 4:3, στις ρυθμίσεις εικόνας του MVision την επιλογή "Φάκελλος" με αναλογία 16:9 και το πρόβλημα τελείωσε αφού το SMART πλέον της Sony έπαιξε. Όταν πηγαίνω σε προγράμματα 16:9 όμως πρέπει να το αλλάξω σε "Χωρίς έλεγχο" μέσα από το μενού του δέκτη. Το ξέρω ότι είναι κόπος αλλά με βολεύει και δεν με πειράζει που η μπάρα πληροφοριών είναι κομμένη.