My buffalo

Το τι κανει η esoteric δεν λεει και κατι.
Και ακουσματα απο 8χ1704 εχω, και απο ακ4397 δεν ειμαστε και τοσο αμπαλοι επειδη ειμαστε στην diy
To 1704 ειναι πολυ καλο συμφωνω αλλα τα μεγεθη και οι εφαρμογες ειναι τελειως διαφορετικες. και τα γουστα επισης. οπως ειπα και πριν αλλο το ενα και αλλο το αλλο.
Νομιζω οτι ο Πανμαν θα την βρει την ακρη αλλα θα χρειαστει περισσοτερο παιδεμα. βοηθεια απ οτι βλεπω προσφερετε απλοχερα

Τελικα και dsd ακουσαμε και hi rez ακουσαμε και flac ακουσαμε. Μη με παρεξηγειτε δεν παιζει ασχημα.
Σαν το cd μου δεν παιζει. Δεν ημουν μονος, ημουν με Dim Dim. Μπορει αν θελει να γραψει και αυτος τη γνωμη του.

Είναι αλήθεια ότι το Sony παίζει καλύτερα. Αυτό είναι αρκετά παράξενο. Επόμενο βήμα είναι η μεταφορά του δικού μου βουβαλιού στου Panman ώστε να γίνει απευθείας σύγκριση (καθότι παλιότερα σύγκριση του δικού μου με το Sony είχε αναδείξει το δικό μου καλύτερο, και μάλιστα από "ταπεινή" s/pdif και όχι I2S/USB και με παρόντα τουλάχιστον 3 άτομα).

Περίεργα πράγματα συμβαίνουν.

Aυτό με το σονυ ρε παιδιά μου κάνει εντύπωση , το ντακάκι που φτίαχνω εγώ το δοκιμάσαν κατι μουρλογερμανοί που έχουν μεγάλη συμπάθεια με το συγκεκριμένο τράσνπορτ , και πήραν μετα 4 κομάτια μονοκοπανία καπάκι , και το λέω δλδ γιατι παίζει πολύ κοντά με το bufalo ,,

τεσπα κάθε σύστημα έχει την αποψή του ,,

Ποτέ δεν θα βγει ασφαλές συμπέρασμα γιατί πάντα θα έχουμε μία ή κάποιες παραμέτρους που αλλάζουν.
Εκεί που το ένα δεν ακούστηκε καλά, το ίδιο σε άλλο σύστημα παίζει τεφαρίκι, απόδειξη ότι ο ήχος είναι ένα άθροισμα μερών που συνθέτουν μία ορχήστρα. Και μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα παίζει πάντα πολύ καλά είτε έχει άριστα ή όχι όργανα.
Θα έχει ενδιαφέρον ο Δημήτρης να μεταφέρει το δικό του βουβάλι και πάλι για ακρόαση και να μας πουν το αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ o PanMan ας διερωτηθεί εάν έχει αλλάξει κάτι άλλο στο σύστημά του από την τελευταία συνακρόαση με το Δημήτρη.

Re: Απάντηση: My buffalo

Ποτέ δεν θα βγει ασφαλές συμπέρασμα γιατί πάντα θα έχουμε μία ή κάποιες παραμέτρους που αλλάζουν.
Εκεί που το ένα δεν ακούστηκε καλά, το ίδιο σε άλλο σύστημα παίζει τεφαρίκι, απόδειξη ότι ο ήχος είναι ένα άθροισμα μερών που συνθέτουν μία ορχήστρα. Και μια καλοκουρδισμένη ορχήστρα παίζει πάντα πολύ καλά είτε έχει άριστα ή όχι όργανα.
Θα έχει ενδιαφέρον ο Δημήτρης να μεταφέρει το δικό του βουβάλι και πάλι για ακρόαση και να μας πουν το αποτέλεσμα.
Στο μεταξύ o PanMan ας διερωτηθεί εάν έχει αλλάξει κάτι άλλο στο σύστημά του από την τελευταία συνακρόαση με το Δημήτρη.
Ναι εχει αλλαξει κατι - προς το καλυτερο.

Απόλυτος νόμος! RESPECT

Παράδειγμα.

Πριν λίγο καιρό μου έφερε ο Βασίλης το dac του για ακρόαση. Το είχε μόλις μοντάρει -κλασσικά σε χαρτόκουτο- και με μεγάλη μου έκπληξη δεν έπαιζε σχεδόν τίποτα. Με ντροπή του ζήτησα να μου το αφήσει -μπας και η σελήνη είχε λάθος θέση-. Μια βδομάδα "στρώσιμο" κι ακόμα τίποτα. Σε μια προσπάθεια να του βάλω ένα πλακετάκι usb i2s άλλαξα και τον μετασχηματιστή και τα καλώδια (αναλογικά και spdif). Τώρα όχι μόνο παίζει (για μένα) αλλά και δύο ετοιματζήδικες υλοποιήσεις με το μεγάλο ESS τις έστειλε για βρούβες.

Επιβεβαίωση του νόμου; Για μένα ναι. Ενα πράγμα να πηγαίνει λάθος -στο συγκεκριμένο παράδειγμα δεν ξέρω ούτε μ ενδιαφέρει να ψάξω το τι- και κόβει το αυγολέμονο.

Σημείωσεις
1. δεν έχω ακούσει υλικό HD που να μου αρέσει
2. έχω Sony 50ES και σαν transport ακόμα ακούγεται σαν ντενεκές -σε όλες τις θέσεις της σελήνης-
3. έχω ακούσει ένα βουβάλι που έπαιζε εκπληκτικά, και άλλα δύο, το πολύ μέτρια
4. έχω όλα τα υλικά για το βουβάλι αλλά πια κανένα λόγο να το φτιάξω

αυτό το περίφημο σόνυ με τα 627 και την αλλαγή προσανατολισμού του μετασχηματιστή έχω βαρεθεί να το ακούω.... (για να πάμε στο blunt...)
Είχα στο παρελθόν 2 βουβάλια σε συνολικά 7ή 8 συνδυασμούς τελικών σταδίων ή ταϊσματος σήματος.
Όλα παίζανε πολύ καλά έως εξαιρετικά και μετά εως εξαιρετικότατα και εξαιρετικά εξαιρετικότατα (για τα αυτιά μου) με βάση τι είχα συνηθίσει μέχρι τότε.

Το 50άρι το θεωρούσα και το θεωρώ πολύ καλό μηχάνημα και ως τράνσπορτ και ως σύνολο. Για την εποχή του και ακόμα πολλά χρόνια μετά.
Αντίστοιχα θεώρησα πχ το γνωστό dac benchmark ως εξαιρετική ευκαιρία και το αγόρασα μέχρι να φάει τη σφαλιάρα του αιώνα από την ταπεινή lampucera των 50 ευρώ...

ΣΣ από τα χέρια μου πέρασαν και δυό bluesky...(να μην ξεχνιόμαστε, όπως και σχεδόν από όλα τα μέλη της σεβαστής κοινότητας, εκ των οποίων το ένα το έχω ακόμα).

ΣΣ2. Τα λέω αυτά για να καταλάβουμε ότι τα αυτιά του καθενός είναι .....άβυσσος....

Δεν έχω και την τεράστια εμπειρία άλλα θα συμφωνήσω ότι αν δε σκαλίσεις την κατασκευή στο σύστημα σου δε βγαίνει άκρη. Άλλα για αυτό είμαστε στην DIY για να σκαλίσουμε ότι χρειάζεται ή τέλος πάντων ότι μπορούμε.

Σημείωσεις
1. δεν έχω ακούσει υλικό HD που να μου αρέσει

με τον καιρό θα συναντήσεις. βιασύνη δεν υπάρχει.

Μανώλη, μπορείς σε παρακαλώ να πεις τι ακριβώς άλλαξες στο dac του Βασίλη και ήρθε στα "ίσα" του?

κατα πάσα πιθανότητα μεγάλο μέρος της φόλας ήταν ένας πανακρίβου μάρκας μ/τ που αυτήν τη στιγμή τροφοδοτεί κάτι ωραία σποτάκια .. και εν γένει η βιαστική αρμογή σε χαρτοκουτί ,, δεν ήταν ότι καλύτερο ..

Μανώλη, μπορείς σε παρακαλώ να πεις τι ακριβώς άλλαξες στο dac του Βασίλη και ήρθε στα "ίσα" του?

Σταύρο, όπως έγραψα και στο προηγούμενο post, άλλαξα τον μετασχηματιστή, και τα ~6 εκατοστά καλώδια, της ψηφιακής εισόδου και της αναλογική εξόδου. Αυτά που θα θεωρούσα πιο πιθανά για την τεράστια αλλαγή είναι τα δύο πρώτα χωρίς ν αποκλείω το τρίτο. Μετασχηματιστής ένας τοροειδής στα 5V που είχα στο ράφι. Το ψηφιακό καλώδιο RG?? από παλιό στρατιωτικό μηχάνημα -missile control της WE με λάμπες παρακαλώ, που ξεπληρώνουμε με τα μέτρα του '14-, και τ αναλογικά κλώνος από cat5 patch cord.

Επίσης αφαίρεσα απ το χαρτοκούτι έναν μετασχηματιστή κι ένα shunt? regulator που δεν έδινε κάπου ρεύμα.

Δεν έχω το μυαλό ούτε τον χρόνο να ψάξω το τι και γιατί. Αν ήταν ηχείο, σίγουρα ; )

IMG_2501.jpg

IMG_2504.jpg

Τελος.
Μετα απο r & d του θανατου το βουβαλι πηρε την τελικη του μορφη. Ραφτηκε, ξηλωθηκε ξαναραφτηκε κα ξαναξηλωθηκε. Ηχητικα ειναι υπεραναλυτικο. Η σκηνη με τα over engineered shunt και τα discrete αναλογικα ξεπερασε σε εκταση το ψηφιακο αναφορας μου. Εχω καποιες ενστασεις οσο αφορα τον ηχο του τσιπ. Θα ακουσω λιγο πιο προσεχτικα και θα επανελθω για ακουστικες εντυπωσεις. Να σημειωθει οτι σε α-β με το ivy οι διαφορες ηταν χαοτικες. Σε α-β με πειραγμενο ivy (bb 627) οι διαφορες ηταν πολυ μεγαλες. Ολα αυτα στο συστημα μου βεβαια.

Πραγματικά εντυπωσιακή κατασκευή, δεν βλεπω την ωρα να το ακούσω. Κανει καποια εμπορικά προϊόντα του διχιλιαρου+ να μοιάζουν ντιουικα σε θέματα τροφοδοσίας.

Οποτε θελεις Παναγιωτη. Αν εχεις κεφι εκτος απο το συστημα μου, το φερνω και στο δικο σου για να δουμε τι κανει με τον αιωνιο αντιπαλο...

Σίγουρα ειναι πιο φορητό απο τα 100+ κιλα του πικαπ μου.. Γιατι οχι? καιρό εχει να μπει ψηφιακό στο σπίτι.

Και με 60K μF εξομάλυνση στο κανάλι το ντακ σου χτυπάει στα ισια αρκετούς "hiend" ενισχυτές.