Ευχαριστώ πολύ
Για το reset έχω κάνει το εξής, κύκλωμα καθυστέρησης με ένα πυκνωτή που φορτίζεται από μία αντίσταση.
Αυτό είναι μάλιστα απαραίτητο στα dir1701, dir9001 αν τα χρησιμοποιήσεις.
DIR9001 requires reset operation with a 100-ns period after the supply voltage rises above 2.7 V.
Απλά στα dir χρησιμοποιώ μικρότερο πυκνωτή ή αντίσταση ( σταθερά φόρτισης R*C) για να αρχίσει την λειτουργία του πιό πριν από το pcm1794 και να σταθεροποιηθεί το ρολόι που παρέχει στο pcm. Απλά η σταθερά φόρτισης να είναι αρκετα μεγαλύτερη από 100ns. V*(1-e^(-t/RC))
Ας πούμε 10uF και 10Κ περίπου 0.1 sec >> 100ns
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα με το dir9001 αλλα στο 1701 δουλεύει άψογα
Θυμάμαι όταν έφτιαχνα τον πρώτο dac και δεν είχα διαβάσει καλά το ντάτασσιτ είχα παιδευτεί.
Οσο αφορά το φερρίτη είναι για να μην περνάει θόρυβος από το ψηφιακό στο αναλογικό τμήμα μια και οι πυκνωτές που φιλτράρουν τις τάσεις δημιουργούν ρεύματα στο ground. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι απαραίτητο ή τα ρεύματα ακολουθούν πάντα την μικρότερη αντίσταση και επιστρέφουν από τον αγωγό του ψηφιακού εδάφους λόγω μικρότερης διαδρομής-αντίστασης και δεν δημιουργούν τάσεις στο αναλογικό. Αλλά για να είμαι σίγουρος θα προσθέσω κι εγώ πηνιάκι με φερρίτη είναι απλό κόβω λίγο τον αγωγό και κολλάω το φερρίτη. Φαντάζομαι ότι η τιμή του πρέπει να είναι τέτοια που να έχει αμελητέα αντίσταση μέχρι τουλάχιστο τα 20khz.
Απαντήσεις που χρωστούσα.
Λοιπόν το τρανσπορτ μου είναι το sony CDP-XB930.
Το offset στην έξοδο του dac είναι γύρω στα 6 mV.
Σε μία γρήγορη και μη αμερόληπτη σύγκριση γιατί την έκανα εγώ το αποτέλεσμα είναι ενώ στπρώτα δεύτερα το sony ακούγεται πιό λαμπερό (παίζει και πιο δυνατά) το diy είναι σαφώς πιο μουσικό, ξεκούραστο και όλα μου ακούγονται πιο φυσικά-αληθινά.
Το pcm1794 νομίζω οτι έχει ελαφρώς καλύτερα χαρακτηριστικά από το 1798.