My Salas Folded Simplistic Phono, Oh My!

Εχω παρει την τετραδα των 369 απο τον Teabag για να ειμαι on the safe side, απλα, παροτι η κεφαλη μου ειναι στο χαμηλο οριο των 2 x 369 μηπως τελικα παω σε μια τετοια λυση που ειναι λιγο πιο generic και οχι στη λυση των τεσσαρων φετ.

0.5mV κεφαλή είναι;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η Frog είναι 0.65mV οπότε σωστά είναι με ένα 369 ανά κανάλι/στάδιο εισόδου. Μία 0.5mV κεφαλή όμως μπορεί και να είναι με δύο 369 ανά κανάλι/στάδιο εισόδου, ειδικά αν το line stage μετά δεν έχει κέρδος. Η απλώς δεν έχει αρκετό για την ευαισθησία του ενισχυτή και των ηχείων. Υποκειμενικά αυτό θα φανεί αν δεν "γεμίζουν" τα μεσοχαμηλά μέ 56-57dB στο phono σε ένα δεδομένο σύστημα και κεφαλή.

Καλημερα Νικο!

Ειναι μια Koetsu Black αλλά απο τα Musashino Labs για την Koetsu. Δεν ειναι η gold line.

Υποθετω ομως οτι τα χαρακτηριστικα ειναι ιδια με την gold line και απο οτι εχω δει και στο νετ τα specs της μιλανε για 0.4mV ενω αλλου βλεπω για 0.6mV...

Οποτε μαλλον πρωτα σκεφτομαι να πειραματιστω με τα 2 και μετα με τα 4.

Καλημέρα.

Κοίτα, μιας και υπάρχει αμφιβολία για την έξοδο της κεφαλής, ξεκινάς με ένα 369 ανά κανάλι και τσεκάρεις. Γιατί είναι προτιμότερο να προσθέσεις υλικά παρά να αφαιρέσεις. Μην ξεχάσεις ότι αλλάζει τιμή η R13 αν τελικά χρειαστεί να ανεβείς στο φούλ κέρδος.

Τον ξεκαπάκωσα σήμερα - μετά τη πάροδο αρκετών μηνών (συνεχώς στην πρίζα) - και τον αποθανάτισα.

Όλα δουλεύουν ρολόι όπως τη πρώτη μέρα!

Attachments

• IMG_20150216_200736.jpg
    IMG_20150216_200736.jpg
    55 KB · Views: 313
  • IMG_20150216_200800.jpg
    IMG_20150216_200800.jpg
    76.9 KB · Views: 312
  • IMG_20150216_200836.jpg
    IMG_20150216_200836.jpg
    53.6 KB · Views: 311
Επειδή βρίσκομαι σε φάση αντικατάστασης κεφαλής, από MC 0.6 mV σε ΜΜ 4 mV (A&R P77 με Jico SAS Stylus 1), χρειάζομαι επιβεβαίωση για τα παρακάτω:

- Αλλαγή αντιστάσεων R2 > 91R, R4 > 1k8 και R13 > 5k6.
- Πρόσθεση χωρητικότητας στην είσοδο (ως ΜΜ). Τώρα αυτή είναι μηδενική.
- Φόρτισh 47k.

Επίσης θέλω να ρωτήσω. Τώρα που θα αλλάξω τις παρσπάνω αντιστάσεις, αναμένεται να επηρεαστεί το bias και αν ναι πόσο?

Μπορώ να αποφύγω την αλλαγή των παραπάνω αντιστάσεων χωρίς κάποια επιβάρυνση (υπεροδήγηση πρώτου σταδίου)?

Είναι μεγάλη η διαφορά εξόδου των δύο κεφαλών, πρέπει να το προσαρμόσεις για την ΜΜ, έστω και να μην κλιπάρει σίγουρα θα ανεβάσει THD αν παίξεις την ΜΜ ως έχει ορισθεί τώρα το FSP για φορτίο και ευαισθησία. Τίς αντιστάσεις σωστά τίς λές για 40dB gain. Θα μπορούσες να προμηθευτείς και 68R R2 σε περίπτωση θέλεις να ακούσεις τα 43dB πρίν πάς στα 40dB. Έτσι και αλλιώς η 2Κ2 R4 τοποθετημένη είναι.
Τό ρεύμα πόλωσης αλλάζει βέβαια, αλλά αφού αλλάζει και η R13 πάλι την ίδια διαδικασία και τάση στα TP θα αναζητήσεις. Δεν αλλάζει η μέθοδος. Μην ανησυχείς τά έχω κανονίσει εξαρχής αυτά για να μην υπάρχει μπέρδεμα σεταρίσματος στις αλλαγές ευαισθησιών.
Μέ καλώδιο πικάπ + παρασιτική εισόδου 200-250pF τά έχεις ήδη κάβα, μην θεωρήσεις ότι ξεκινάς απο μηδενική βάση αν είναι να δοκιμάσεις και πυκνωτάκια φόρτισης. Τίποτα C0G η φιλμάκια βέβαια, οχι κοινά κεραμικά ασταθή. Ξεκίνα από ελεύθερο με την συνολική παρασιτική χωρητικότητα μόνο, για να έχεις σύγκριση.

:worshippy:

Δοκιμάζω λοιπόν R2 = 68R και R13 = 5k6 με Rin στη θέση 47k, χωρίς καμμία άλλη αλλαγή. Σωστά?

Με ενδιαφέρει η αλλαγή μίνιμουμ αριθμού αντιστάσεων γιατί δεν μου κάθεται καλά η αποκόλληση σε αυτή τη κατασκευή!

:worshippy:

Δοκιμάζω λοιπόν R2 = 68R και R13 = 5k6 με Rin στη θέση 47k, χωρίς καμμία άλλη αλλαγή. Σωστά?

Με ενδιαφέρει η αλλαγή μίνιμουμ αριθμού αντιστάσεων γιατί δεν μου κάθεται καλά η αποκόλληση σε αυτή τη κατασκευή!
Ναι, απλά πράγματα. Και τσούπ...43dB. Κοιτάς ξανά τα TP1-TP2 τριμάροντας VR2x λίγο και έτοιμος. Θάχεις ακόμα λιγότερο ντρίφτ τώρα λόγω >>R2 σε σχέση με MC mode.

Να σε ρωτήσω κάτι Salas μιας και γνωρίζεις καλύτερα τα χαρακτηριστικά της πλακέτας.

Επειδή δεν θέλω να ξηλώσω πλακέτες όταν είναι να αλλάξω αντιστάσεις, αναρωτιέμαι αν αυτό μπορεί να γίνει με ζέσταμα των vias (με κολλητήρι) και δυνατό τράβηγμα με μυτοτσίμπιδο από πάνω, δεδομένου ότι τα ποδαράκια είναι λυγισμένα από κάτω, και αυτό χωρίς να κινδυνέψουν τα copper traces.

Σταύρο με βοηθό γίνεται αυτό που λες. (αν τα έστριψες από κάτω πιό δύσκολο)
Αλλά ίσως πρέπει να δοκιμάσεις με chip quik

Δε θέλει βοηθό. Κόντρα μπορεί να κρατά το κολλητήρι στο τράβηγμα...

Το πρόβλημα είναι ότι τα vias είναι επιχρυσωμένα και απορροφούν αρκετή θερμότητα...

chip quik.
(και εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, το έχω πάρει για ένα ξεμοντάρισμα, αλλά δεν έμεινε χρόνος)

Ίσως με μπλεντάζ (solder wick) καθάρισμα κάτω-πάνω πρώτα, και κόψιμο του έξτρα στελέχους που θα αποκαλυφθεί, ώστε να είναι εύκολο το τράβηγμα μετά;

chip quik.
(και εγώ δεν το έχω δοκιμάσει, το έχω πάρει για ένα ξεμοντάρισμα, αλλά δεν έμεινε χρόνος)

Αυτό το κράμα παραμένει σε κινητική κατάσταση για ικανό διάστημα ώστε να σηκώσει κανείς εξάρτημα με πολλά πινάκια. Τα γυρισμένα σαν στραβά γένια ποδαράκια όμως είναι μονά και η ιστορία είναι να ισιωθούν η κοπούν πρώτα, όχι οτι δεν έχει χρόνο κανείς να ζεστάνει παραπάνω από ένα πρίν του κρυώσει τό άλλο. Αντιστάσεις απλές είναι, σηκώνεται η μία πλευρά ανεξάρτητα. Πιό πολύ μηχανικό και καθαριστικό θέμα παρά χρονικό. Έτσι δεν είναι;

το κόψιμο μπορεί να διαταράξει τις πίστες νομίζω.
όσο διαρκεί η ρευστή κατάσταση μπορεί κάποιος να λυγίζει πόδια με τσιμπίδα.

Θεωρώ ότι με το κατέβασμα της θερμοκρασίας δεν ζορίζονται υλικά και έχεις χρόνο για επέμβαση. Δεν το δοκίμασα, το αγόρασα και το έχω στο συρτάρι.
Σίγουρα μηχανιστικό θέμα είναι και προσωπικά αποφεύγω γύρισμα ποδιών, αν και πολλές φορές βοηθάει.

Με wick σίγουρα γίνεται, αλλά θέλει υπομονή διότι αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς και λίγα βατ.

(βασικά άσχετος είμαι)

εγώ ίσως έκοβα τις αντιστάσεις από επάνω με κοφτάκι
μετά από κάτω θα τραβούσα με τσιμπίδα όσο κάποιος από πάνω ζεσταίνει.
(εννοείται πέταμα οι αντιστάσεις)

Απάντηση: Re: My Salas Folded Simplistic Phono, Oh My!

Να σε ρωτήσω κάτι Salas μιας και γνωρίζεις καλύτερα τα χαρακτηριστικά της πλακέτας.

Επειδή δεν θέλω να ξηλώσω πλακέτες όταν είναι να αλλάξω αντιστάσεις, αναρωτιέμαι αν αυτό μπορεί να γίνει με ζέσταμα των vias (με κολλητήρι) και δυνατό τράβηγμα με μυτοτσίμπιδο από πάνω, δεδομένου ότι τα ποδαράκια είναι λυγισμένα από κάτω, και αυτό χωρίς να κινδυνέψουν τα copper traces.

Είναι πολύ γερές χοντρές πλακέτες της καλύτερης ποιότητας με δαχτυλίδια στις οπές. Όσο πιο ακριβές βρείς σε υλικά, πάχος χρυσού, χαλκού, καί εργασία, αυτές θα παραγγείλεις είχα πει του Τσάγια. Καί έτσι έκανε. Αλλά δεν τραβάμε τίποτα ποτέ άν δεν είναι ελεύθερα τα πόδια, ως προσεκτικοί ντιούηδες. Πρώτα καθαρίζουμε όσο περισσότερη κόλληση μπορούμε, ισιώνουμε-κόβουμε οτι δεν περνάει ευθεία, και μετά ζεσταίνουμε χωρίς να πατάμε δυνατά το παντάκι (Όσο πατάει η γάτα, ειδικά όχι σπρώξιμο) μέχρι να πάρει όλη η κόλληση μέχρι πάνω πλευρά μία κινητικότητα, τότε τραβάμε δοκιμαστικά σέ δύναμη με το τσιμπίδι και βρίσκουμε πόση τελικά πρέπει.

το κόψιμο μπορεί να διαταράξει τις πίστες νομίζω.
όσο διαρκεί η ρευστή κατάσταση μπορεί κάποιος να λυγίζει πόδια με τσιμπίδα.

Θεωρώ ότι με το κατέβασμα της θερμοκρασίας δεν ζορίζονται υλικά και έχεις χρόνο για επέμβαση. Δεν το δοκίμασα, το αγόρασα και το έχω στο συρτάρι.
Σίγουρα μηχανιστικό θέμα είναι και προσωπικά αποφεύγω γύρισμα ποδιών, αν και πολλές φορές βοηθάει.

Με wick σίγουρα γίνεται, αλλά θέλει υπομονή διότι αναγκάζεσαι να χρησιμοποιείς και λίγα βατ.

(βασικά άσχετος είμαι)

εγώ ίσως έκοβα τις αντιστάσεις από επάνω με κοφτάκι
μετά από κάτω θα τραβούσα με τσιμπίδα όσο κάποιος από πάνω ζεσταίνει.
(εννοείται πέταμα οι αντιστάσεις)

Και όλες αυτές οι πρακτικές ιδέες καλές μου φαίνονται.

Ωραία όλα αυτά αλλά μάλλον δεν έγινε κατανοητό. Δεν έχω πρόσβαση από κάτω από τις πλακέτες.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει πρώτα να ξηλώσω τις πλακέτες και τις καλωδιώσεις.

Ευελπιστώ ότι επειδή τα ποδαράκια των αντιστάσεων δεν είναι παχιά, θα μπορέσω να τις τραβήξω από πάνω (ζεστές) με μυτοτσίμπιδο.

Μιλάω για τα R2, R13.