Μυκονος

μπανάκι στη Μύκονο???

Πλάκα μου κάνετε?

Είναι χάλια οι παραλίες της.

οχι και χαλια !!!
μια χαρα παραλιες εχει !
πηγα μια φορα το 94 με ασχετους φιλους για παρεα και ψιλοσπαστικα μαζι τους και μου βγηκε απο τη μυτη .........

θελω να ξαναπαω γιατι μου ειχε αρεσει ......

αύριο που θα είμαι εκεί (για δουλειά......) θα δω και θα σας πω τι γίνεται.

Έχω να πάω από το '98 !!!!

Αύριο Μύκονο, μεθαύριο Σύρο.....

Αν προλάβω να δω τίποτα από την κούραση θα έχετε report !!!!! by night....:flipout: :flipout:

Απλά το ωραιότερο νησί..

Εχει μια αύρα ψυχοθεραπευτική.Με το που πατάς το ξερό σου εκεί, σου φεύγουν όλα.

Δεν είναι τυχαίο που την λατρεύουν από τις αρχές του 1950 διεθνώς.
Και όντως μπορείς να περάσεις όπως θες.

Και ξέφρενα (όπως εγώ) και χαλαρά και απόκοσμα (όπως η αδελφή μου που επίσης την λατρεύει)

Παραλίες 'αψογες και μια Χώρα που ούτε ο καλύτερος αρχιοτέκτονας του κόσμου θα μπορούσε να οικοδομήσει.Μπορείς να περιπλανιέσαι ώρες και μέρες χωρίς να βαρεθείς και πάντα θα χάνεσαι ή θα βρίσκεις καινούριο δρομάκι κάτω από μπαλκόνια ή δίπλα από τα 800 εκκλησάκια που "φυτρώνουν" από παντού.

Προσωπικά την προτιμώ μετά τις 25 Αυγούστου,όπου έχει λιγοστέψει ο κόσμος.

αα.. και τόσα χρόνια που πάω ποτέ δεν είδα "δήθεν".
Στην Μύκονο όλοι είναι ορίτζιναλ.Στην τρέλλα,στο σοβαρό στις¨"εκτροπές" κλπ.

Οπότε αυτό το στόρυ δεν ισχύει (Νικόλ μου !-bye- )

Αντε να αξιωθώ να πάω και φέτος που είχα δύσκολη χρονιά, να ξεδώσω.

Υ.Γ.1 Το "Καλό Λειβάδι" μακράν απ τις καλύτερες παραλίες ever
Y.Γ2. Ξημέρωμα με dance στο Cavo Paradiso είναι μοναδική εμπειρία..

Φέτος επισκέφθηκα το νησί για μια βδομάδα στις αρχές του Ιούνη. Ήταν η πρώτη φορά που πάω τόσο νωρίς .Μπορώ να πω πως ήταν υπέροχο . Είχε τός κόσμο όσο χρειάζεται για να περνάς καλά . Τις καθημερινές μπορούσες να πάς σε όποια παραλία γουστάρεις και να κάτσεις όπου θέλεις . Το βράδυ στο κέντρο επικρατούσε ένας ψιλό πανικός για κάνα 2ωρο αφού καθημερινά φτάνουν εκεί 4 – 5 κρουαζιερόπλοια και αμολάν 2 – 3 χιλιάδες κόσμου . Έχε την πλάκα του. Τελικά η Μύκονος είναι ένα Νιση που μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα . Θες οικογενειακές διακοπές και ροματζάδα ? πάς Ιούνιο , θες clubbing και φασαρία ? πάς Αύγουστο , Θες και τα δύο? Πάς Σεπτέμβρη. Αυτό όμως που διαπίστωσα μετά λύπης μου είναι ότι γενικότερα επικρατεί η λογική της αρπαχτής . Είναι ντροπή να βλέπεις πχ την μικρή Βενετία το βράδυ και να μην φωτίζετε . Οι ανεμόμυλοι σήμα κατατεθέν του νησιού να έχουν το μαύρο τους το χάλι . Τα σοκάκια να σφύζουν από σκουπίδια και κανείς να μην ευαισθητοποιείται να τα μαζέψει. Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώνεις ότι δυστυχώς δεν επικρατεί το λευκό του αιγαίου παρά μόνο το γκρι της βρομιάς και της ασυνειδησίας . Αν ήμουν ξένος θα το σκεφτόμουν πολύ να ξαναρθώ.

Υ.Γ Αν είσαι και τυχερός μπορεί και να την γλιτώσεις απ τους καμικάζι ταξιτζήδες που πάν με 120 μέσα στα στενά για να προλάβουν να βγάλουν πολλές κούρσες.

Απλά το ωραιότερο νησί..

Εχει μια αύρα ψυχοθεραπευτική.Με το που πατάς το ξερό σου εκεί, σου φεύγουν όλα.

Και ξέφρενα (όπως εγώ) και χαλαρά και απόκοσμα (όπως η αδελφή μου που επίσης την λατρεύει)

Παραλίες 'αψογες και μια Χώρα που ούτε ο καλύτερος αρχιοτέκτονας του κόσμου θα μπορούσε να οικοδομήσει.Μπορείς να περιπλανιέσαι ώρες και μέρες χωρίς να βαρεθείς και πάντα θα χάνεσαι ή θα βρίσκεις καινούριο δρομάκι κάτω από μπαλκόνια ή δίπλα από τα 800 εκκλησάκια που "φυτρώνουν" από παντού.

Συμφωνω εκτος απο το cavo οπου βλεπεις μονο ακουσμενους και πολυ ασχημα ακουσμενους.

Re: Απάντηση: Μυκονος

Απλά το ωραιότερο νησί..

το οτι η Μυκονος εχει πολλα να προσφερει ακομα και σημερα ειναι σωστο,αλλα
μην αναφερεις την παλια Μυκονο και οτι αρεσε διεθνως με τη σημερινη γιατι δεν εχουν απολυτως καμμια σχεση."Δηθεν" ειναι γεματο η Μυκονος,ολοι εκει πανε,αλλα μπορει κανεις να τους αποφυγει αρκει να αποφυγει τα μερη που μαζευονται τα οποια ειναι γνωστα.

Φέτος επισκέφθηκα το νησί για μια βδομάδα στις αρχές του Ιούνη. Ήταν η πρώτη φορά που πάω τόσο νωρίς .Μπορώ να πω πως ήταν υπέροχο . Είχε τός κόσμο όσο χρειάζεται για να περνάς καλά . Τις καθημερινές μπορούσες να πάς σε όποια παραλία γουστάρεις και να κάτσεις όπου θέλεις . Το βράδυ στο κέντρο επικρατούσε ένας ψιλό πανικός για κάνα 2ωρο αφού καθημερινά φτάνουν εκεί 4 – 5 κρουαζιερόπλοια και αμολάν 2 – 3 χιλιάδες κόσμου . Έχε την πλάκα του. Τελικά η Μύκονος είναι ένα Νιση που μπορείς να συνδυάσεις τα πάντα . Θες οικογενειακές διακοπές και ροματζάδα ? πάς Ιούνιο , θες clubbing και φασαρία ? πάς Αύγουστο , Θες και τα δύο? Πάς Σεπτέμβρη. Αυτό όμως που διαπίστωσα μετά λύπης μου είναι ότι γενικότερα επικρατεί η λογική της αρπαχτής . Είναι ντροπή να βλέπεις πχ την μικρή Βενετία το βράδυ και να μην φωτίζετε . Οι ανεμόμυλοι σήμα κατατεθέν του νησιού να έχουν το μαύρο τους το χάλι . Τα σοκάκια να σφύζουν από σκουπίδια και κανείς να μην ευαισθητοποιείται να τα μαζέψει. Με μια γρήγορη ματιά διαπιστώνεις ότι δυστυχώς δεν επικρατεί το λευκό του αιγαίου παρά μόνο το γκρι της βρομιάς και της ασυνειδησίας . Αν ήμουν ξένος θα το σκεφτόμουν πολύ να ξαναρθώ.

Υ.Γ Αν είσαι και τυχερός μπορεί και να την γλιτώσεις απ τους καμικάζι ταξιτζήδες που πάν με 120 μέσα στα στενά για να προλάβουν να βγάλουν πολλές κούρσες.[/
QUOTE]

Τόσα χρόνια που πάω ρε Κώστα δεν περνάει ταξί απ τα σοκάκια μη μας τρελλάνεις.

Οσο για το γκρί που λες ίσως να φταίνε τα γυαλιά ηλίου σου.Μπορεί το βράδυ να γεμίζει σκουπιδαριό αλλά τα ξημερώματα αρχίζουν τα συνεργεία τον καθαρισμό και οι μυκονιάτες βγαίνουν όλοι έξω και ασβεστώνουν/ασπρίζουν τον δρόμο/χώρο/σπίτι τους.Κάθε πρωί.
Το βρίσκω πολύ συγκινητικό και πάντα το χαζεύω πριν πάω για ύπνο γιατί με ηρεμεί (μετά από ολονύχτια γλέντια !!)

Και οι μύλοι και η Βενετία μια χαρά είναι.Ισως το μάτι σου να έχει συνηθίσει στον προβολέα σου και το πραγματικό λευκό το βλέπεις γκρί !:smash: -bye- :flipout: :flipout:

Ακου ταξί στα σοκάκια..:HTEHETH63:

Αύριο Μύκονο, μεθαύριο Σύρο.....

Αν προλάβω να δω τίποτα από την κούραση θα έχετε report !!!!! by night....:flipout: :flipout:

Ρε Αφαμ, τι περιοχή σουδώσανε, σκέτη κόλαση!!!
Καλά επειδή γνωρίζω πως είναι αυτά τα πράγματα, εάν βρείς λίγο χρόνο ρίξε μια βουτιά στην Σύρο μετά το Κίνι πάρε τον Γιάννη που κάνει τα δρομολόγια στις βόρειες παραλίες του νησιού και πήγαινε στα Γράμματα :grinning-smiley-043 .
Θα ξεχάσεις ότι παραλία έχεις ποτέ επισκεφτεί, το έχω κάνει τάμμα να πηγαίνω εκεί από το 2002, αλλά δυστυχώς φέτος δεν με βλέπω :grandpa: .

Ρε Αφαμ, τι περιοχή σουδώσανε, σκέτη κόλαση!!!
Καλά επειδή γνωρίζω πως είναι αυτά τα πράγματα, εάν βρείς λίγο χρόνο ρίξε μια βουτιά στην Σύρο μετά το Κίνι πάρε τον Γιάννη που κάνει τα δρομολόγια στις βόρειες παραλίες του νησιού και πήγαινε στα Γράμματα :grinning-smiley-043 .
Θα ξεχάσεις ότι παραλία έχεις ποτέ επισκεφτεί, το έχω κάνει τάμμα να πηγαίνω εκεί από το 2002, αλλά δυστυχώς φέτος δεν με βλέπω :grandpa: .

δεν μου την έδωσαν.......την πήρα μόνος μου!!!!:flipout:

επέστρεψα πριν από 1 ώρα, δεν πήγα Σύρο, θα πάω την άλλη εβδομάδα...

Έχουμε και λέμε.

Για το άσπρισμα που έγραψες Δημήτρη, καθημερινά ξέχασε το !!! λίγο γκριζάκι παίζει !!!

Οι ταρίφες όντως τρέχουν (όπως σε κάθε νησί άλλωστε) !!!!! όχι όμως μέσα στα σοκάκια ..... δεν χωρούν εκεί.

Αυτό που γίνεται στα σοκάκια τα πρωινά είναι η τροφοδοσία των καταστημάτων από μικρά τρίτροχα ή τετράτροχα.... (λίγο risky γιατί μπορεί και να περάσουν πάνω από κανένα πόδι !!!!:flipout: :flipout: )

Από κουβέντες που είχα με αρκετούς επαγγελματίες του νησιού, η καλύτερη 10ετία από πλευράς ποιότητας κόσμου ήταν από το 88 έως το 98.

Είναι γνωστό ότι στην Μύκονο μπορείτε να βρείτε τα πάντα, δεν χρειάζεται να πω κάτι επ'αυτού.

Εχθές είχε αποπλεύσει ολόκληρος στόλος!!!! 3 κρουαζιερόπλοια γέμισαν το νησί με χιλιάδες Ιταλών και Ισπανών.....:speechless-smiley-0 :speechless-smiley-0

Το ποτάκι μου φυσικά το ήπια, όπως και το μπανάκι μου στον Ορνό (σύντομο όμως) πριν επιστρέψω με το πετούμενο.....

Φωτογραφίες από το τι κυκλοφορούσε δεν σας έχω δια ευνόητους λόγους !!!

Ατραξιόν της χθεσινής βραδιάς: σερβιτόρος και προφανώς ψαράς, κοπάνησε έναν Αυστραλό με μία σφυρίδα στο κεφάλι !!!:flipout: :flipout:

Υ.Γ. το νησί πλέον είναι γεμάτο από πούρα, οπότε όποιος πάει ας μου κάνει και κανα τζίρο....:2thumb22sup:

Πάλι καλά που δεν του έκανε ότι είχαν κάνει στον Καφάση (οι παλιοί θα τον θυμούνται) στο Κιάτο :flipout: :flipout: :flipout: :flipout: :flipout:

τι ρε Δημήτρη? τι του κάνανε του Καφαση?

α ναι καλε το θυμήθηκα!!!!!!! του την κανανε Αθηναϊκή με μαγιονεζα!!!!!

Next Week :

Αναφορά από το τι γίνεται σε Σύρο, Πάρο, Νάξο....

Δημήτρη δεν θυμάμαι τι έγινε με τον Καφάση, αλλά θυμάμαι πολύ καλά τι γινόταν στην Sirene

Για σας κυρίες μου, που ετοιμάζεστε για τις παραλίες της Μυκόνου.

Attachments

• miko.jpg
    miko.jpg
    107.3 KB · Views: 22
H Μυκονος ειναι απο τα ωραιοτερα Ελληνικα νησια.
Εχει σχετικα μικρες αλλα υπεροχες παραλιες και διαθετει εξαιρετικη τουριστικη υποδομη υψηλου επιπεδου (Α' Εθνικη παγκοσμιως). Μονο η Σαντορινη και η Ελουντα μπορουν να φιλοξενησουν Jet set τουρισμο οπως η Μυκονος η οποια εχει την πρωτοκαθεδρία..
Επισης εχει τις πιο "φρεσκες" επιχειρησεις εστιασης/διασκεδασης στην Ελλαδα (κοινως τα πιο μοδατα εστιατορια/μπαρ κλπ) τα οποια αντιγραφονται απο τους υπολοιπους..
Σαν φυσικη ομορφια ειναι καλη, με μια γραφικη χωρα, τιποτε ομως σπεσιαλ.. Αυτο οφειλεται στο οτι η Μυκονος ηταν ενα φτωχο νησι ψαραδων οποτε δεν προκειται να δεις ομορφα παλαια αρχοντικα οπως πχ στην Συρο, στην Κερκυρα ή στην Σαντορινη..
Δεν μου αρεσει καθολου Ιουλιο-Αυγουστο οπου περαν απο τις ορδες των τουριστων εχεις και το ξενερωμα να χρειαζεται ρεζερβε για :
α) Ξαπλωστρα στην παραλια
β)Μεσημεριανή μοδατη ταβερνα
γ) Ηλιοβασιλεμα στην χωρα
δ) Ποτο στα μοδατα μπαρ...
Και δεν μου αρεσει οτι ειναι ΠΑΝΑΚΡΙΒΗ σε σημειο εξοργιστικό!
Ότι και να της προσαψουμε όμως είναι στα TOP 3 Ελληνικα νησια και μονο η Σαντορινη εχει εξισου μεγαλη φημη εξω ( το λεω εκ πειρας…)

Re: Απάντηση: Μυκονος

HΣαν φυσικη ομορφια ειναι καλη, με μια γραφικη χωρα, τιποτε ομως σπεσιαλ.. Αυτο οφειλεται στο οτι η Μυκονος ηταν ενα φτωχο νησι ψαραδων

Μέχρι τον 19ο αι. Τάκη μου ήταν πειρατές και ανθούσε το δουλεμπόριο γυναικών. Τουλάχιστον υπάρχουν μαρτυρίες περιηγητών που αγόρασαν γυναίκες το 1745!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Μυκονος

Μέχρι τον 19ο αι. Τάκη μου ήταν πειρατές και ανθούσε το δουλεμπόριο γυναικών. Τουλάχιστον υπάρχουν μαρτυρίες περιηγητών που αγόρασαν γυναίκες το 1745!!!
...ακομα χειροτερα!
icon10.gif