Δεν ξέρω αν επιτρέπεται (αν όχι ας διαγραφτεί το post) αλλά είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος, αλλά σε πιο... κινούμενη εικόνα. Ενα κλιπάκι που έφτιαξα για τις διακοπές φέτος, τραβηγμένο με την Canon 600D.
http://www.vimeo.com/27396179
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται (αν όχι ας διαγραφτεί το post) αλλά είναι ακριβώς αυτό που λέει ο τίτλος, αλλά σε πιο... κινούμενη εικόνα. Ενα κλιπάκι που έφτιαξα για τις διακοπές φέτος, τραβηγμένο με την Canon 600D.
Πανεμορφο, Ελληνικοτατο και δροσεροτατο καλοκαιρινο κλιπακι!!! Μπραβο Φωτη!! Μακαρι να βλεπαμε κι'αλλα τετοια καλοκαιρινα κλιπακια!!
Με ποιο προγραμμα το επεξεργαστηκες?
Εκπληκτικο το βιντεο σου !! πραγματικα εκπληκτικο για μενα !
θα ηταν βεβαια κορυφαιο αν ηταν ολα τα πλανα στο τριποδο γιατι μερικα ειναι στο χερι και κουνιουνται ελαφρως !
και να σκεφτεις οτι θελω να αγορασω την Canon 60 D....
αν τραβαει τετοιο βιντεο η 600 δεν θελω περισοτερα ...
με πιο προγραμα εκανες το μονταζ ;;;;
Οντως παιδιά είναι πρόβλημα η DSLR στο χέρι για χρήση video. Ακόμα και αν θες να δώσεις την αίσθηση της ανεπαίσθητης κίνησης που έχει το χέρι, λόγω μικρού βάρους και ανορθόδοξου grip δεν το σώζεις με τίποτα. Ελάχιστα από τα πλάνα που έχω στο χέρι με αφήνουν ευχαριστημένο. Κυρίως αυτά μέσα στις βάρκες (όπου δύσκολα μπορείς να στήσεις τριπόδι). Παρόλα αυτά ανακάλυψα έναν ανορθόδοξο τρόπο στήριξης του τριποδιού πάνω στο σώμα που κάνει θαύματα. Δεν είναι steadycam αλλά σου δίνει πολύ όμορφα αποτελεσματα σε κίνηση στο χέρι (κρατάει την αίσθηση που θυμίζει nouvelle vague, αλλά χωρίς να κουνάει ενοχλητικά). Δυστυχώς το ανακαλυψα όταν πια είχα γυρίσει από το νησί...
Το μοντάζ έγινε (με δυσκολία λόγω παλιού επεξεργαστή) στο CS5 Premiere της Adobe. Επίσης χρησιμοποιήθηκε λιγο το colorista II effect της magic Bullit (για να σώσω δύο πλάνα που είχα λάθος WB) και το Denoiser της ίδιας εταιρίας, μέσα στο After Effects. Η Magic bullit για όσους δεν ξέρουν είναι μια σουίτα video effects πολύ χρήσιμη και με εξαιρετικά αποτελέσματα. Λίγο δύσκολη στη χρήση βέβαια, αλλά αξίζει τον κόπο να την μάθει καποιος που ασχολείται πιο σοβαρά με το video.
Ενδιαφέρον είχε και το πρώτο μου time lapse στο πλάνο με το ηλιοβασίλεμα. Για να το πετύχω χρειάστηκε να αγοράσω ένα ενσύρματο remote control με δυνατότητα interval shooting, κάτι που σε compact μηχανές αποτελεί ενσωματωμένη λειτουργία, αλλά στις DSLR της Canon όχι (τουλάχιστον με το εργοστασιακό firmware)!!!
Για να απαντήσω στο σχόλιο του Βαγγέλη, οι Canon 550D, 600D, 60D και 7D, όσον αφορά το video είναι ίδιες μηχανές. Απλά το σπαστό screen που έχουν 600D και 60D βοηθάει πάρα πολύ σε γυρίσματα video (το θεωρώ απαραίτητο εκτός αν αγοράσεις κάποιο ειδικό monitor όπως κάνουν επαγγελματίες DSLR cinematographers). Οπότε αν το video σε καλύπτει go for it (αλλά θα σου έλεγα πριν το κάνεις, να δεις και το video των panasonic και Sony που είναι επίσης καλό).
Και πάλι ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και σχόλια πάνω σε αυτή την πρώτη (στην ουσία) προσπάθειά μου με τη συγκεκριμένη μηχανή.
PS. Το σχόλιο για τη διαγραφή το έκανα γιατί το ανέβασα στο section του forum που έχει να κανει με τη φωτογραφία. Αλλά νομίζω ότι θα χάνοταν αν το έβαζα στις συλλογές...
αυτο παντως με το ηλιοβασιλεμα σε γρηγορη κινηση ηταν οντως κορυφαιο !
θα ηταν καλο να ανοιχτει ενα ποστ στην κατηγορια για το πως και με τι ... για εμας τους ασχετους απο καποιον που το εχει κανει επιτυχως οπως εσυ !
ενδεχωμενως να ειναι απλη η τεχνικη αλλα μου φαινεται οτι δεν ειναι !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.