Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Διαβάζοντας όσα έγραψε ο Πέτρος για το πρόβλημα που αντιμετώπισε και την λύση πού τελικά δόθηκε ,τείνω να βγάλω το συμπέρασμα ότι προσθέσανε στην ψηφιακή ηχητική αλυσίδα ακόμη μια παράμετρο πού έχει άμεση σχέση με το software Δηλαδή πέρα από το software του player πού επιλέγουμε για την αναπαραγωγή ,βάλανε οι κατασκευαστές ακόμη ένα software πού μπορεί να <θάψει> ή να <απογειώσει> μια κατασκευή με συγκεκριμένο hardware
Κατάλαβα κάτι λάθος ; και δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση [για να μη παρεξηγηθώ]

Βγάζεις περίεργα συμπεράσματα για τους άλλους Πέτρο.

Χαίρομαι πάντως που λύθηκε το πρόβλημά σου και τώρα μπορείς να απολαύσεις μουσική...

Αυτά λοιπόν και ας μην με αδικούν κάποιοι φίλοι κανοντας με να φαίνομαι σαν ένοχος επειδή έκανα το σωστό που σε τελική ανάλυση δεν βγήκε σε καλό μόνο δικό μου και των άλλων αγοραστών του brooklyn αλλα και της ίδιας της εταιρίας της οποίας είμαι πελάτης και πλέον καταυποχρεωμένος επίσης (απο δυσαρρεστημένος).

Βασικά στη θέση σου θα τους είχα γράψει πολύ περισσότερα και πολύ χειρότερα, καθότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ρίσκο για σένα. Αν το προϊόν τελικά δεν δουλεύει σωστά απλά το γυρίζεις πίσω, έχεις το περιθώριο.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθεις "καταυποχρεωμένος". Μετά από τόση μανούρα και ψυχική οδύνη έχεις καταφέρει.. το αυτονόητο. Να δουλέψει σωστά το προϊόν. Κανονικά σου αξίζει αποζημίωση για την ταλαιπωρία.

Διάβασα το παρόν θέμα, αλλά και το αντίστοιχο στο computer audiophile. Ο φίλτατος συμφορουμίτης μας έδρασε άψογα και με απόλυτη ευγένεια, μη χάνοντας την ψυχραιμία του. Θεωρώ ότι ήταν επιβεβεβλημένη η αντίδρασή του, έδωσε χρήματα και του αξίζει να απολαμβάνει το 100 % των δυνατοτήτων και των λειτουργιών του προϊόντος που αγόρασε. Η εταιρία επίσης αντέδρασε άμεσα, υπεύθυνα και επώνυμα, υπόδειγμα επαγγελματισμού.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και καλές ακροάσεις !!

Re: Απάντηση: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Διαβάζοντας όσα έγραψε ο Πέτρος για το πρόβλημα που αντιμετώπισε και την λύση πού τελικά δόθηκε ,τείνω να βγάλω το συμπέρασμα ότι προσθέσανε στην ψηφιακή ηχητική αλυσίδα ακόμη μια παράμετρο πού έχει άμεση σχέση με το software Δηλαδή πέρα από το software του player πού επιλέγουμε για την αναπαραγωγή ,βάλανε οι κατασκευαστές ακόμη ένα software πού μπορεί να <θάψει> ή να <απογειώσει> μια κατασκευή με συγκεκριμένο hardware
Κατάλαβα κάτι λάθος ; και δεν αναφέρομαι στη συγκεκριμένη μόνο περίπτωση [για να μη παρεξηγηθώ]

Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Τα περισσότερα "σοβαρά" DAC chips έχουν παραμέτρους οι οποίες πρέπει να ρυθμιστούν κατά της εκκίνηση της συσκευής και ναι μεν πολλές από αυτές τις παραμέτρους έχουν ακουστά αποτελέσματα, αλλά για να καταφέρεις να κάνεις τη ζημιά που περιγράφει ο Πέτρος πρέπει να γίνει χοντρό λάθος κατά την εκκίνηση, λάθος που μπορεί να προκύψει μόνο από bug ή λανθασμένη σχεδίαση. Σκέψου π.χ. να στέλνει εντολές ο μικροελεγκτής στο DAC χωρίς το δεύτερο να έχει προλάβει να πάρει μπρος (π.χ. λόγω ενός μεγάλου πυκνωτή στο τροφοδοτικό του), οπότε τελικά να λαμβάνει τις μισές. Σε αυτή την περίπτωση το DAC μπορεί να δουλέψει μεν, αλλά να παίζει άλλα αντ' άλλων δε.

Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι σπάνιες, γιατί υπάρχει τρόπος ο μηχανικός που γράφει τον κώδικα να βεβαιωθεί ότι η αρχικοποίηση του DAC έχει γίνει σωστά (διαβάζοντας πίσω τους registers που μόλις έγραψε και ελέγχοντας ότι είναι ΟΚ). Αλλά bugs συχνά ξεφεύγουν, ειδικά αν βιάζεσαι.. το καλό είναι ότι τέτοια bugs διορθώνονται εύκολα.

Απάντηση: Re: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Βασικά στη θέση σου θα τους είχα γράψει πολύ περισσότερα και πολύ χειρότερα, καθότι ουσιαστικά δεν υπάρχει ρίσκο για σένα. Αν το προϊόν τελικά δεν δουλεύει σωστά απλά το γυρίζεις πίσω, έχεις το περιθώριο.

Και δεν καταλαβαίνω γιατί νιώθεις "καταυποχρεωμένος". Μετά από τόση μανούρα και ψυχική οδύνη έχεις καταφέρει.. το αυτονόητο. Να δουλέψει σωστά το προϊόν. Κανονικά σου αξίζει αποζημίωση για την ταλαιπωρία.

+1
Από έναν κατασκευαστή που έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στο κοινό του,το ελάχιστο είναι να λειτουργεί κανονικά η συσκευή.
Όπως είπαν οι φίλοι παραπάνω,θα είχε φύγει με εορταστικό φιόγκο την ίδια στιγμή.
Το επίπεδο τιμής του δεν επιτρέπει με τίποτα αυτά που έγιναν.

Κι η αξία των φόρουμ αυτή είναι,τα έχουμε πει κι εδώ.
Να πατάμε κάτω τα μηχανάκια,όχι να τα λιβανίζουμε.

Re: Απάντηση: Re: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

+1
Από έναν κατασκευαστή που έχει δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες στο κοινό του,το ελάχιστο είναι να λειτουργεί κανονικά η συσκευή.
Όπως είπαν οι φίλοι παραπάνω,θα είχε φύγει με εορταστικό φιόγκο την ίδια στιγμή.
Το επίπεδο τιμής του δεν επιτρέπει με τίποτα αυτά που έγιναν.

Κι η αξία των φόρουμ αυτή είναι,τα έχουμε πει κι εδώ.

Να πατάμε κάτω τα μηχανάκια,όχι να τα λιβανίζουμε.
+1
Και αν ηξερα παλια οτι υπηρχε αυτο το φορουμ (το ξενο εννοω) θα ειχα γραψει τα προβληματα που βγαζουν οι drivers της E-mu,που ειναι για τον π@υτσ@ και λειτουργουν οποτε και αν θελουν.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

+1
Και αν ηξερα παλια οτι υπηρχε αυτο το φορουμ (το ξενο εννοω) θα ειχα γραψει τα προβληματα που βγαζουν οι drivers της E-mu,που ειναι για τον π@υτσ@ και λειτουργουν οποτε και αν θελουν.

Μιχάλη μου,δεν υπάρχει φόρουμ στον κόσμο που να μην τα έχουμε γράψει.
Από την στιγμή που την αγόρασε η Creative την έθαψε και ούτε ίδρωσε το αυτί τους.
Αλλά εκεί μιλάμε για εταιρία που δεν έχει τίποτα να χάσει,στοχεύει σε πολύ διαφορετικό κοινό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Δεν είναι τόσο άσχημα τα πράγματα. Τα περισσότερα "σοβαρά" DAC chips έχουν παραμέτρους οι οποίες πρέπει να ρυθμιστούν κατά της εκκίνηση της συσκευής και ναι μεν πολλές από αυτές τις παραμέτρους έχουν ακουστά αποτελέσματα, αλλά για να καταφέρεις να κάνεις τη ζημιά που περιγράφει ο Πέτρος πρέπει να γίνει χοντρό λάθος κατά την εκκίνηση, λάθος που μπορεί να προκύψει μόνο από bug ή λανθασμένη σχεδίαση. Σκέψου π.χ. να στέλνει εντολές ο μικροελεγκτής στο DAC χωρίς το δεύτερο να έχει προλάβει να πάρει μπρος (π.χ. λόγω ενός μεγάλου πυκνωτή στο τροφοδοτικό του), οπότε τελικά να λαμβάνει τις μισές. Σε αυτή την περίπτωση το DAC μπορεί να δουλέψει μεν, αλλά να παίζει άλλα αντ' άλλων δε.

Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι σπάνιες, γιατί υπάρχει τρόπος ο μηχανικός που γράφει τον κώδικα να βεβαιωθεί ότι η αρχικοποίηση του DAC έχει γίνει σωστά (διαβάζοντας πίσω τους registers που μόλις έγραψε και ελέγχοντας ότι είναι ΟΚ). Αλλά bugs συχνά ξεφεύγουν, ειδικά αν βιάζεσαι.. το καλό είναι ότι τέτοια bugs διορθώνονται εύκολα.

Πολύ ωραία Δημήτρη ,αλλά νομίζω ότι όλα αυτά δεν αφορούν τον τελικό καταναλωτή ,γιατί όπως γράφεις ήδη πρέπει να έχουν επιλυθεί από τον αρχικό κώδικα
Αλλά ο προβληματισμός μου παραμένει όταν ένα dac είναι <ανοικτό > σε κάποιο καλύτερο -χειρότερο software ,τότε τι ακούμε ; Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος ,μπορεί το συγκεκριμένο dac [π.χ] με κάποιο software να αλλάξει δραματικά τον ήχο πού βγάζει ;
Ερώτηση κάνω ,όχι τοποθέτηση

Διάβασα το παρόν θέμα, αλλά και το αντίστοιχο στο computer audiophile. Ο φίλτατος συμφορουμίτης μας έδρασε άψογα και με απόλυτη ευγένεια, μη χάνοντας την ψυχραιμία του. Θεωρώ ότι ήταν επιβεβεβλημένη η αντίδρασή του, έδωσε χρήματα και του αξίζει να απολαμβάνει το 100 % των δυνατοτήτων και των λειτουργιών του προϊόντος που αγόρασε. Η εταιρία επίσης αντέδρασε άμεσα, υπεύθυνα και επώνυμα, υπόδειγμα επαγγελματισμού.
Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και καλές ακροάσεις !!

Ευχαριστώ φίλε. Και εγώ κάπως έτσι το βλέπω. Έγραψα οτι νιώθω κατα υποχρεωμένος όχι φυσικά επειδή έγινε το αυτονόητο. Αλλα με το πώς έγινε αυτό, το πόσο άμεσα και αποτελεσματικά έγινε και με το πόση ευγένεια με αντιμετώπισαν, προσωπικά δεν πιστεύω να μου ξανατύχει να με πάρει κατασκευαστής απο το εξωτερικό να μου ζητήσει συγνώμη. Ένα απο τα αγαπημένα μου ρητά είναι "η ευγένεια υποχρεώνει" κάπως έτσι έγινε και στην περίπτωση μου.

Το πόσο γρήγορα αντιμετωπίστηκε το θέμα δεν πιστεύω οτι έχει να κάνει μόνο με το νήμα στο C.A. αλλα σίγουρα στο οτι άρχισαν να πλυμμηρίζουν email δυσαρεστημένων στο support page τα οποία άρχιζαν σιγά σιγά να ξεμυτίζουν και στο διαδίκτυο την ίδια ώρα που ετοιμάζανε το πανυγήρι στο Los Angeles και φαντάζεστε να έσκαγε καμία τέτοια ερώτηση σε καμία συνέντευξη τύπου...

Τέλος πάντων οτι έγινε έγινε εγώ θεωρώ το θέμα λήξαν και ειμαι ικανοποιημένος απο την στάση μου να διατηρήσω την ψυχραιμία μου όσο δυνατόν γινόταν κατι στο οποίο είχε συνεισφέρει και η πρότερη καλή εμπειρία μου απο την MYTEK.

Το τί έφταιγε πώς πού και γιατί δεν με απασχολεί καθόλου. Το μόνο που με απασχολεί είναι οτι λύθηκε και τώρα απολαμβάνω την εξαιρετική όπως την περίμενα απο την αρχή και όπως αποδείχτηκε αγορά μου.

Για αυτό τον λόγο δεν θα επανέλθω στο θέμα που νομίζω οτι καλύφθηκε όσον αφορά το πρώην πρόβλημα.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

Πολύ ωραία Δημήτρη ,αλλά νομίζω ότι όλα αυτά δεν αφορούν τον τελικό καταναλωτή ,γιατί όπως γράφεις ήδη πρέπει να έχουν επιλυθεί από τον αρχικό κώδικα
Αλλά ο προβληματισμός μου παραμένει όταν ένα dac είναι <ανοικτό > σε κάποιο καλύτερο -χειρότερο software ,τότε τι ακούμε ; Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος ,μπορεί το συγκεκριμένο dac [π.χ] με κάποιο software να αλλάξει δραματικά τον ήχο πού βγάζει ;

Εφόσον υπάρχει FPGA chip, τότε όλα είναι δυνατά. Απλά είναι θέμα μαθηματικών (καλύτερο μοντέλο αποκωδικοποίησης, φίλτρα αποκοπής κλπ.)

Και για να γίνω πιό συγκεκριμένος ,μπορεί το συγκεκριμένο dac [π.χ] με κάποιο software να αλλάξει δραματικά τον ήχο πού βγάζει ;

Ειδικά τα FPGA Dacs, ναι. Μπορούν να αλλάξουν δραματικά τον ήχο τους.
Μάλιστα αυτό το feature, οι εταιρίες το "πουλάνε" σαν πλεονέκτημα...

Όπως στο hardware, έτσι και στο software (εφόσον αυτό υφίσταται) είναι ευθύνη του κατασκευαστή να κάνει τις επιλογές που θεωρεί βέλτιστες για το προϊόν του. Με άλλα λόγια, στα εμπορικά προϊόντα, όπως εμπιστεύεσαι τον κατασκευαστή για τις επιλογές του σε εξαρτήματα (αντιστάσεις, πυκνωτές, τελεστικούς, κτλ) έτσι πρέπει να τον εμπιστευθείς και για το λογισμικό.

Και όσο προχωράει η τεχνολογία και τα DACs βασίζονται όλο και περισσότερο στο software (π.χ. με τα FPGAs που βλέπουμε όλο και πιο συχνά πια), το software γίνεται κρίσιμο. Σε ένα DAC chip όπως το 9018(K2M), αν θεωρήσουμε ότι δεν έχεις κάνει χοντρή πατάτα κατά της αρχικοποίηση δεν μπορείς να αλλάξεις πάρα πολύ τον χαρακτήρα του μέσω software, τουλάχιστον όχι δραματικά. Ναι, θα ακούσεις διαφορές αλλά όχι μέρα με νύχτα.

Αυτό δεν ισχύει όταν έχεις ένα FPGA στην "πορεία του σήματος" το οποίο υλοποιεί και το ψηφιακό φίλτρο. Εκεί ο μηχανικός πρέπει να ξέρει πραγματικά τι κάνει, και μιλάμε για μαθηματικά όχι αστεία.. Δεν παίζει να καθαρίσεις απλά αντιγράφοντας κάποιο reference design.

θεωρώ άψογη την αντίδραση του Πέτρου.
Το είπα και πιό πάνω.
Οι άνθρωποι της mytek αντέδρασαν γρήγορα και το πρόβλημα λύθηκε.
Ούτε ζημιά βλέπω ούτε τίποτα, αλλά αυτό με την υποχρέωση που αισθάνεται ο Πέτρος το καταλαβαίνω.
Θέλει άμεση επισήμανση και να ζητάς το δίκιο σου.

Προσωπικά επί σχεδόν ένα μηνα προβληματίστηκα με το σετάρισμα ενός midi (usb) keyboard που το αναγνώριζε το software όποτε ήθελε.
Νομίζοντας ότι θα το φτιάξω μόνος μου.
Και όχι από εταιρεία κολοσσό...μικρή, αμερικάνικη αλλά με σημαντική διείσδυση στην αγορά ήδη. (nektar instruments)
Παραμονές πρωτοχρονιάς έστειλα mail πήρα απάντηση σε 20 λεπτά και ήμουν με τον τεχνικό γύρω στο τρίωρο συνέχεια με mail, σχεδόν chat το κάναμε.
Δοκίμασαμε ένα σωρό κόλπα, από hard reset, παραμέτρους κλπ, λειτουργικά, εκδόσεις, τι άλλο τρέχει κλπ μέχρι να βρούμε ότι είναι ένα Bug με τα 7άρια και να μου βρει τρόπο να το ξεπερνάω.
Είχα πρόβλημα, σπάνιο, και ο άνθρωπος έκατσε μαζί μου ώρες. Τα δικά του mail έρχονταν πίσω σε 5 λεπτά και εγώ μέχρι να δοκιμάσω και να στείλω feedback περνούσε και 20λεπτο.
Ε... όπως και να το κάνουμε αισθάνθηκα ότι εξυπηρετήθηκα. Και ξέχασα το ζόρι που πέρασα (ώρες ατέλειωτες) επι 20 μέρες...

Last edited:
σύνδρομο της στοκχόλμης?
(δεν το λέω για σένα Μήτσε αλλα για τον καημένο τον τεχνικό της nektar :p)

Re: Απάντηση: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

σύνδρομο της στοκχόλμης?
(δεν το λέω για σένα Μήτσε αλλα για τον καημένο τον τεχνικό της nektar :p)

ήμουν στο μαιλ, ευγενής, τυπικός και "παραπονούμενος"
ο άνθρωπος μόλις κατάλαβε ότι δεν υπάρχει θέμα με γλώσσα, με κατανόηση λειτουργικών και εγκατάστασης, άρχισε να γυρεύει και να αφιερώνει: βάλε αυτό, βγάλε εκείνο, πρώτα αυτό, μετά το άλλο....και ήταν μεσ' στην απορία....
μέχρι που του λέω μια φορά έβαλα εκείνο το πρόγραμμα και έτρεξε και μετά έτρεξε και το δικό μου μου λέει δοκίμασε αν γίνεται πάντα έτσι και θα σου βρώ λύση....

αν ήμουν κανένας 16χρονος θα έβγαινα στο γιουτούμπι και θα το έθαβα το εργαλείο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Mytek Brooklyn DAC-Headphone amp- Phono

ήμουν στο μαιλ, ευγενής, τυπικός και "παραπονούμενος"

Τι άλλο θα μπορούσες να ήσουν μετά από τόσα χρόνια στο νετ;
Έτσι κι αλλιώς η φορουμική και ιντερνετική συνπεριφορά είναι δεδομένη παντού πλέον πόσο μάλλον όταν έχεις γράψει ο ίδιος κανόνες κάποια στιγμή.
Μπράβο τους πάντως,όχι για την υποστήριξη αυτή καθαυτή,αυτή την υποχρεούνται,αλλά για τον μικρό χρόνο αντίδρασης.

Τι άλλο θα μπορούσες να ήσουν μετά από τόσα χρόνια στο νετ;
Έτσι κι αλλιώς η φορουμική και ιντερνετική συνπεριφορά είναι δεδομένη παντού πλέον πόσο μάλλον όταν έχεις γράψει ο ίδιος κανόνες κάποια στιγμή.
Μπράβο τους πάντως,όχι για την υποστήριξη αυτή καθαυτή,αυτή την υποχρεούνται,αλλά για τον μικρό χρόνο αντίδρασης.

εκτός από την εξυπνάδα "θα το βρω μόνος μου, πού θα πάει"
έκανα τη βλακεία και έστειλα αρχικά το παράπονο στο απαντητικό "καλώς ήρθατε κλπ" που μου στείλανε μετά το registration.
και δεν απάντησε κανείς.

μετά φαντάστηκα ότι έπρεπε να στείλω στο support και εκεί ήταν άμεσοι

Τελικα τι εγινε παιζει το μηχανακι,να το εχουμε υποψιν;
Παιζει κατα 700 ευρω καλυτερα απο το προηγουμενο να το πω λαικα.