Mytek με ΛΑΜΠΕΣ-ΚΟΡΝΕΣ

Επιτέλους ακούω και dsd. Ακολούθησα τις οδηγίες της Mytek και μετά από πολλά και ίσως λίγη τύχη,τώρα παίζει.

Σύνδεσε το με το Sony και βάλε μία να κλειδώνει με το ρολόι του Sony κσι μία με του Mytek και δες αν ακούς καμία διαφορά. Το μόνο μέχρι τώρα player που ακουγόταν το ίδιο καλά με το δικό του ρολόι ήταν το Esoteric X-05 του Σωτήρη (Caravan).
Δεν είμαι ακόμη έτοιμος να το κάνω γιατί δεν ξέρω πως. Στο εγγύς μέλλον θα γίνει κι'αυτό. Ευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές-ενδιαφέρον.

Ευχαριστώ επίσης τους Σπύρο και Τάσο για τις οδηγίες.
Θα τα πούμε σύντομα.

Επιτέλους ακούω και dsd. Ακολούθησα τις οδηγίες της Mytek και μετά από πολλά και ίσως λίγη τύχη,τώρα παίζει.

Είναι πολύ απλό.

1)'Αν δεν έχεις ήδη αγοράζεις ένα coaxial ψηφιακό καλώδιο με 20-30 ευρώ το πολύ.
2)Το συνδέεις στην Coaxial digital output του CDplayer και στην Coaxial Digital Input του Dac.
3)Eπιλέγεις απο του μενού του Mytek input>coax
4)Ακούς τα CD (δυστυχώς όχι και τα sacd ααχχ..άτιμη SONY!.) σου με τρανσπορτ το κορυφαίο που έχεις και ένα υπερσύγχρονο Dac.

Παω στοίχημα οτι το αποτέλεσμα θα σε καταπλήξει, στο Mytek αρέσουν πολύ τα καλά transport .... (και η ..firewire...:devil-smiley-029:)...

Last edited:
Για την ρύθμιση του Clock το menu του Mytek έχει τρείς επιλογές Aπο το τρανσπορτ, World Clock, και το δικό του.
Απο εκεί επιλέγεις επι τόπου την ώρα που παίζει και βλέπεις αν ακούς διαφορές.

Κατα την γνώμη μου πρέπει πρωτίστως να ασχοληθείς με το Menu του ίδιου του Dac πρίν να "μπλέξεις" με dsd, firewire κλπ. Το νέο σου Dac έχει τρομερές δυνατότητες και ως προς το ηχητικό του "κούρδισμα" ενώ αν διαβάσεις το βιβλιαράκι που είχε μέσα θα βρείς το διάγραμμα του menu και θα διαπιστώσεις οτι είναι το ίδιο απλό με εκείνο το παλιό, θρυλικό μενoύ της Nokia του τέους των 90's, που πολοί απο εμάς παίζαμε στα δάχτυλα πρίν κάν ακουμπήσουμε pc!..

Last edited:
Γενικά το μεγαλύτερο πλεονέκτημα αυτού του Dac πέρα απο την απίστευτη ηχητική του απόδωση για την τιμή του (και ας είναι λίγο αλμυρό) είναι η τρομερή του ευελιξία.

Θέλεις HI RES PCM; το παίζει, Θές DSD; το παίζει, θές mp3/aac; Όχι απλά τα παιζει αλλα δεν το καταλαβαίνεις με τίποτα οτι είναι συμπιεσμένα, έχει ότι ψηφιακή είσοδο υπάρχει οπτική,coaxial,επαγγελματική coaxial που δεν θυμάμαι πως την λένε,USB1 (χωρίς drivers μέχρι 96/24), USB2 με drivers που παίζει τα πάντα, Firewire με drivers που παίζει τα πάντα ακόμα καλύτερα.

Τι εννοώ; Oτι μπορείς να το συνδέσεις σαν digital hub με πολλές συσκευές ακόμα και βίντεο και να το απολαύσεις. Δέν έχω ακόμα Bluray αλλα αυτό που άκουσα απο την οπτική με ένα καλώδιο της πλάκας απο το TURBO-X media player μου (ρώτα και τον Σπύρο) μου άνοιξε την όρεξη για ορχήστρες και όπερες και κάθε λογής μουσικού Bluray με κορυφαία εικόνα και ήχο (δικάναλο αποκλειστικά αλλα ποιός νοιάζεται; )HI RES..

Last edited:
Εγώ με A+, Firewire και mac το χρησιμοποιοώ και λειτουργούν όλα, και το dsd, αρμονικά και απροβλημάτιστα. Mάλιστα και κάποια ψιλοπροβληματάκια που είχα απο την USB2 εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας όταν γύρισα σε fw ενώ το dac απογειώθηκε..

Μπορώ να πώ οτι με το A+ "βρήκα την υγειά μου"..

Last edited:
Εγώ με A+, Firewire και mac το χρησιμοποιοώ και λειτουργούν όλα, και το dsd, αρμονικά και απροβλημάτιστα. Mάλιστα και κάποια ψιλοπροβληματάκια που είχα απο την USB2 εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας όταν γύρισα σε fw ενώ το dac απογειώθηκε..

Μπορώ να πώ οτι με το A+ "βρήκα την υγειά μου"..
Ναι το θυμάμαι ότι το είχες γράψει κ στο δικό σου νήμα αυτό περί f/w ... αλλά ρωτάω συγκεκριμένα για το direct mode του Α+ σε σχεση με τον f/w οδηγό της mytek...

Μα σου είπα λειτουργουν όλα αρμονικά και απροβλημάτιστα. Eπιλέγεις Mytek Firewire σαν Audio Device στο A+, κάνεις drag & drop το sacd image ή τα DSF αρχεία στο A+, πατάς play και πεντε δευτερόλεπτα αργότερα βλέπεις την μαγική λεξούλα στην οθόνη του dac και ακούς μουσική, αυτό ήταν..

To DSD playback γενικά είναι μια προσθήκη δυνατοτήτων – μια νέα δυνατότητα – ένα feature
Σίγουρα δεν είναι το Ιερό δισκοπότηρο ούτε κανένα τέλος του δρόμου.
Φυσικά και είναι δυνατότητα που κάποιοι θα αξιοποιήσουν και άλλοι όχι
Ενώ το περιεχόμενο (αν και πιθανά λίγο) κάποιες φορές έχει τεράστιο ενδιαφέρον – και αναφέρομαι κύρια σε ηχογραφήσεις κλασικής μουσικής.

Πολύ καλό σα χαρακτηριστικό, αλλά συμφωνώ ότι τελικά αυτό που μετρά είναι η συνολική απόδοση σε όλα τα foma. Δε την έχω την κάρτα, αλλά από τα λεγόμενα σας dsd / ξεdsd η mytek παίζει καλά :) Και αυτό είναι το σημαντικό :)

Μα σου είπα λειτουργουν όλα αρμονικά και απροβλημάτιστα. Eπιλέγεις Mytek Firewire σαν Audio Device στο A+, κάνεις drag & drop το sacd image ή τα DSF αρχεία στο A+, πατάς play και πεντε δευτερόλεπτα αργότερα βλέπεις την μαγική λεξούλα στην οθόνη του dac και ακούς μουσική, αυτό ήταν..
Φίλε Αstoboy... δεν μου απαντάς! Η μάλλον μου απαντάς για όλα εκτός απο αυτό που ρωτω! Ολα μπορει να λειτουργουν απροβλημάτιστα οπως λες αλλα το direct mode δεν ειναι συμβατό με όλoυς τους dac και όλους τους drivers! Συνηθως λειτουργει με dac που δεν θέλουν driver για να παιξουν όμως υπάρχουν και κάποια που εχουν driver που ειναι direct mode capable! Αυτό ρωτώ...
Αν πας στο debug info σου βγάζει directo mode on;
Συγνώμη που επιμένω ...

Τώρα γιατί παίζει Μόνο dsd, αφότου έβαλα τους drivers ? Και τα απλά CD πάει να τα διαβάσει και γυρίζει σε dsd .
Θα το πετάξω...... Εντάξει θα σας πω και πού το πέταξα.

Τώρα γιατί παίζει Μόνο dsd, αφότου έβαλα τους drivers ? Και τα απλά CD πάει να τα διαβάσει και γυρίζει σε dsd .

Σε είχα προειδοποιήσει... (post no 5)

Last edited:
Φίλε Αstoboy... δεν μου απαντάς! Η μάλλον μου απαντάς για όλα εκτός απο αυτό που ρωτω! Ολα μπορει να λειτουργουν απροβλημάτιστα οπως λες αλλα το direct mode δεν ειναι συμβατό με όλoυς τους dac και όλους τους drivers! Συνηθως λειτουργει με dac που δεν θέλουν driver για να παιξουν όμως υπάρχουν και κάποια που εχουν driver που ειναι direct mode capable! Αυτό ρωτώ...
Αν πας στο debug info σου βγάζει directo mode on;
Συγνώμη που επιμένω ...

Μαλλον γιατι δεν καταλαβαίνω ακριβώς τι με ρωτάς. Πάντως οτι μορφή δέχεται το MYtek το αναγράφει στην οθονίτσα του και η διαφορά προς μεγάλη μου έκπληξη ακούγεται ξεκάθαρα με την fw (με την usb ηδιαφορά είναι μικρή και καθαρά θέμα γούστου) τωρα αν θες να κοιτάξω κάτι το συγκεκριμένο στείλε μου ακριβείς οδηγίες και μόλις βρώ τον χρόνο πολύ ευχαρίστως να σε εξυπηρετήσω.. -bye-

Last edited:

στον οδηγό που σου έστειλα είχε και ρύθμιση ώστε να στα μετατρέπει όλα σε dsd ... μήπως το έκανες και δεν το κατάλαβες ;;;

Et maintenaaaaant que vais-je faire. Σας το λέω και τραγουδιστά μη και με βρίσετε!