Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Το παιχνίδι του Παναθηναικού που δείχνει τώρα η ΔΤ HD είναι HD; Το λέω γιατί τα χρώματα δεν είναι και τόσο έντονα.

Απάντηση: Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

MΙα χαρα εικονα ο αγωνας του Παναθηναικου στην ΔΤ ΗD...

Χαρακτηριστικα κανεις;

Eιναι υπερβολικα φωτεινη ή ιδεα μου?

Απο την μέρα που έκλεισε η ΕΡΤ η εικόνα εχει αυτά τα ξεθωριασμένα χρώματα. Εμένα μου θυμίζει την εικόνα της ΕΤ1, η οποία σε σχέση με αυτη της ΝΕΤ ηταν πάντα λιγότερο έντονη.

Εγώ μια χαρά πάντως τα βλέπω τα χρώματα.Ο τόνος του δέρματος είναι εξαιρετικός.

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Παίζανε ψηλά τα μαύρα σε σχέση με τι κάνουμε εμείς στη Νοβα, γι αυτό δεν υπήρχε έντονο το contrast. Αλλα άτομα, άλλη ρύθμιση. .
Αν έκανα εγώ ρύθμιση θα τα έπαιζα πολύ χαμηλότερα, αλλά. ..

Εικόνες από το σημερινά παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού και της Γαλατά την προηγούμενη βδομάδα. Του Παναθηναϊκού είναι από την ΔΤ HD, ενώ τα άλλα δύο είναι από feed της Euroleague. Η σύγκριση είναι λίγο άδικη για την ΔΤ, η εικόνα της οποίας δεν είναι κακή, αν εξαιρέσουμε το θέμα της αντίθεσης/φωτεινότητας. Τρομερή ευκρίνεια πάντως στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Μπράβο στους Πολωνούς.

Μόλις είδα εκπομπή στο Canal+ για την Euroleague. Στα στιγμιότυπα απο τον Παναθηναϊκό, η εικόνα ηταν η ίδια, συνεπως δεν ηταν θέμα της ΔΤ αλλα της παραγωγής (;) . Διορθώσετε με αν κάνω κάπου λάθος, αλλα δεν μπορώ να δικαιολογήσω αλλιώς το γεγονός οτι είδα την ίδια εικόνα σε δυο εντελώς διαφορετικά κανάλια.

Τι είχε ακριβώς η εικόνα που δεν σου άρεσε; Το μοναδικό που εμένα προσωπικά δεν μου άρεσε ήταν το χαμηλό contrast, αλλά το εξήγησα γιατί ήταν έτσι

Σορού για την παρεξήγηση. Καταρχήν, τα ηλίθια τα emoticon μου χάλασαν το post. Ήθελα να πω "Στα στιγμιότυπα απο τον Παναθηναϊκό, η εικόνα ηταν η ίδια, συνεπως δεν ηταν θέμα της ΔΤ αλλα της παραγωγής ( ; ) . " Ερώτηση κάνω δηλαδη.

Επίσης, δεν είπα οτι υπήρξε κατι το κακό, απλα ανέφερα οτι η εικόνα ειχε χαμηλό το contrast χρησιμοποιώντας λάθος λέξεις (ξεθωριασμένη), κατι που οφείλεται στην ασχετοσύνη μου στις ορολογιες.

Και έκανα ενα απλό συνειρμο χθες. Το χαμηλό contrast ειτε ηταν θέμα της ΔΤ ειτε θέμα της παραγωγής. Οταν ομως είδα χαμηλό contrast και στα στιγμιότυπα στο ισπανικό κανάλι, υπέθεσα οτι αυτό οφείλεται στην παραγωγή (αν και η ΔΤ γενικότερα παίζει με χαμηλότερο contrast απο οτι πριν το κλείσιμο, θυμίζοντας το contrast που ειχε η παλιά ΕΤ1). Στην τελική, με αυτά τα λαχανί που φορούσε η βάζελος και με τόση καπνά μεσα στο ΟΑΚΑ, οτι και να κανεις όλα θα φαίνονται ξεθωριασμένα στην εικόνα....

Γιατι το ΔΤ HD δεν μπαινει στο πακέτο του ΟΤΕ TV; Τί παίζεται;

Γιατί στοιχίζει η μετάδοση hd !

Σορού για την παρεξήγηση. Καταρχήν, τα ηλίθια τα emoticon μου χάλασαν το post. Ήθελα να πω "Στα στιγμιότυπα απο τον Παναθηναϊκό, η εικόνα ηταν η ίδια, συνεπως δεν ηταν θέμα της ΔΤ αλλα της παραγωγής ( ; ) . " Ερώτηση κάνω δηλαδη.

Επίσης, δεν είπα οτι υπήρξε κατι το κακό, απλα ανέφερα οτι η εικόνα ειχε χαμηλό το contrast χρησιμοποιώντας λάθος λέξεις (ξεθωριασμένη), κατι που οφείλεται στην ασχετοσύνη μου στις ορολογιες.

Και έκανα ενα απλό συνειρμο χθες. Το χαμηλό contrast ειτε ηταν θέμα της ΔΤ ειτε θέμα της παραγωγής. Οταν ομως είδα χαμηλό contrast και στα στιγμιότυπα στο ισπανικό κανάλι, υπέθεσα οτι αυτό οφείλεται στην παραγωγή (αν και η ΔΤ γενικότερα παίζει με χαμηλότερο contrast απο οτι πριν το κλείσιμο, θυμίζοντας το contrast που ειχε η παλιά ΕΤ1). Στην τελική, με αυτά τα λαχανί που φορούσε η βάζελος και με τόση καπνά μεσα στο ΟΑΚΑ, οτι και να κανεις όλα θα φαίνονται ξεθωριασμένα στην εικόνα....

Κατ' αρχάς δεν παρεξηγήθηκα ούτε από τα emoticons ούτε από τα γραφόμενα σου, που γενικά συμφωνώ. Ρώτησα για να πάρω παραπάνω πληροφορίες και μόνο.
Είπα και εγώ άλλωστε πως σε θέμα ρύθμισης εικόνας στην συγκεκριμένη παραγωγή, η ΔΤ δεν με βρίσκει σύμφωνο.
Οι της ΔΤ, πρώην ΕΡΤ, έχουν μία άλλη λογική στο πως "πρέπει" να γίνεται η ρύθμιση εικόνας.
Άλλωστε δεν μας πέφτει και λόγος, σε τέτοια θέματα, μιας και εμείς είμαστε εκεί για να στήσουμε το αμάξι και να τους το παραδόσουμε επειχηρησιακό, βάσει των απαιτήσεων της παραγωγής. Όποιες κουβέντες κάνουμε μετά μαζί τους, έχουν απλά ακαδημαικό χαρακτήρα και συνήθως γίνονται σε πολύ φιλικό κλίμα μιας και με τους περισσότερους είμαστε και φίλοι πάνω απ' όλα.

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία! Από πού βλέπετε σήμερα την πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης; Έχω την εντύπωση ότι από SRF HD ο ήχος είναι πεντακάναλος, ενώ από ΔΤ HD μου ακούγεται πιο μουντός (δεν είμαι καν σίγουρος ότι ακούω stereo).

Δύο κανάλια λέει ο ενισχυτής μου. Μόλις το άνοιξα και δεν μπορώ να κρίνω πόσο καλός είναι.

Η εικόνα πάντως λαμπερή και με βάθος.

Δύο κανάλια δείχνει ο Γιαμάχας
Πάντως απο το DD+ ο ήχος είναι πιό δυνατός απο το απλό mpeg.
Mouντός ήχος όντως.

Όχι φυσικά! Αφού δεν εκπέμπει η ΔΤ ψηφιακά με δικούς της πομπούς παρά μόνο το κανάλι της ΔΤ μέσα από τη ψηφιακή εκπομπή της Netmed, μιας και το μισό περιεχόμενο του διαύλου της Netmed ανήκει στη ΔΤ.

Status
Not open for further replies.