Ν.HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Status
Not open for further replies.
Re: ΝΕΡΙΤ - (Ε)ΔΤ

Δυστυχώς, "ζελέ" η εικόνα απ' την N HD στο αποψινό Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας που παίζει τώρα απ' το ΣΕΦ.

Re: Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Δεν νομίζω να είναι (που δεν είναι) HD η παραγωγή.
Ούτε καν upscale, το βλέπω στο 23" TV/PC monitor και ακόμα και σ' αυτό φαίνεται πολύ blur..

Απάντηση: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Έχει θέσει επίσημα θέμα αδυναμίας για HD, λόγο οικονομικών δυσκολιών, στην Euroleague

Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Γιατί όμως; Επί ΕΡΤ, δεν είχαν δικό τους συνεργείο; Ο εξοπλισμός δεν υπάρχει; Λείπουν οι τεχνικοί;

Ούτε επί ΕΡΤ είχαν δικό τους συνεργείο. Δεν είχαν /έχουν εξοπλισμό να καλύψουν πολυκάμερη HD μετάδοση.

Εκτός των άλλων είχε και πιξελιασματα η μετάδοση από το βουνό και μάλιστα 2 φορές μου έβγαλε "Έλλειψη σήματος"...

Άλλο θέμα ανοίγεις... :flipout:
Επί ΕΡΤ, τα ψηφιακά κανάλια είχαν αξιοπρεπές σήμα (όπως της digea). Επί ΝΕΡΙΤ το σήμα είναι ασθενικότατο. Στην δική μου περιοχή, η στάθμη της digea ήταν στο 80-85%, της ΝΕΡΙΤ στο 15-20%. Παραπονέθηκα στην ΝΕΡΙΤ, με έγραψαν κανονικά. Αναγκάστηκα να βάλω ενισχυτή κεραίας με τεράστια απολαβή.

Καλά, ας μην βιαστούμε. Μπορεί η νέα κυβέρνηση να έχει όρεξη για αλλαγές πάλι... :flipout:

Δεν νομίζω να είναι (που δεν είναι) HD η παραγωγή.

Kαλησπέρα!
Είμαι 99% σίγουρος οτι η μετάδοση χθές στο feed του Ολυμπιακού στον Eutelsat 7A/B 7.0° E 12508 v 6665 dvbs2/8psk 3/4
ήταν σε full hd (1920x1080),όπως όλα τα feed της Euroleague ενώ η Νεριτ hd εκπέμπει σε 1440x1080 ανάλυση.
Κρατάω το 1% (με κάθε επιφύλαξη)να το δω στην επόμενη μετάδοση της Νεριτ στις 19/12 στον αγώνα του ΠΑΟ,
και να αναφέρω με απόλυτη σιγουριά την ανάλυση που θα μου δώσει η κάρτα του pc μου.
Εκείνο που πρόσεξα ήταν, ενώ το feed έπαιζε σε tv 37αρα hd ready,και στην 40αρα full hd η Νεριτ hd μεσω
Eutelsat 3Β,η διαφορά στην εικόνα ήταν εμφανώς υπέρ του feed!

Απάντηση: Re: ΔΤ HD : Καλώς τη δεχτήκαμε!

Είχαν ξεκινήσει με 1920x1080, το χαμήλωσαν πάλι;

Τώρα η ανάλυσή της Νεριτ hd είναι 1440x1080 !
Tόση θυμάμαι ήταν και στην τv του αδερφού μου και στην Αθήνα!!!

Kαλησπέρα!
Είμαι 99% σίγουρος οτι η μετάδοση χθές στο feed του Ολυμπιακού στον Eutelsat 7A/B 7.0° E 12508 v 6665 dvbs2/8psk 3/4
ήταν σε full hd (1920x1080),όπως όλα τα feed της Euroleague ενώ η Νεριτ hd εκπέμπει σε 1440x1080 ανάλυση.
Κρατάω το 1% (με κάθε επιφύλαξη)να το δω στην επόμενη μετάδοση της Νεριτ στις 19/12 στον αγώνα του ΠΑΟ,
και να αναφέρω με απόλυτη σιγουριά την ανάλυση που θα μου δώσει η κάρτα του pc μου.
Εκείνο που πρόσεξα ήταν, ενώ το feed έπαιζε σε tv 37αρα hd ready,και στην 40αρα full hd η Νεριτ hd μεσω
Eutelsat 3Β,η διαφορά στην εικόνα ήταν εμφανώς υπέρ του feed!
Το ότι η μετάδοση του καναλιού είναι 1440*1080, δεν το αμφισβητώ. Αυτό είναι άλλο θέμα φίλε μου. Το θέμα είναι ότι η παραγωγή ήταν Sd 720x576 και μετά στο Μέγαρο έγινε upconvert για την εκπομπή.

Το ότι η μετάδοση του καναλιού είναι 1440*1080, δεν το αμφισβητώ. Αυτό είναι άλλο θέμα φίλε μου. Το θέμα είναι ότι η παραγωγή ήταν Sd 720x576 και μετά στο Μέγαρο έγινε upconvert για την εκπομπή.

Συγνώμη δεν σε αμφισβητώ,κι αν ξέρεις οτι η μετάδοση έγινε σε sd τοτε πάω πασο,και δεν χρειάζετε να κάνω καμία αναφορά!!
Στο feed που είδα σου λέω οτι η εικόνα αν δεν ήταν full hd ήταν hd .... δεν το είδα για sd.(προσωπική άποψη,που δεν επιβεβαιώνεται απο το ts analyzer)
Μεγάλο ρόλο παίζει και με τι κάμερες τραβάς κτλ....αλλά σε 37αρα και 42αρα βλέπεις την διαφορά ενός sd απο ενα hd.
Σε 19Ε υπάρχουν πολλά HD ,αλλά με διαφορετική ανάλυση π.χ το ZDF HD(1280x720) και το Servus TV HD με 1920x1080!!!
Και πάλι συγνώμη!!!

Δεν σε παρεξηγησα, ούτε θιχτηκα. 😉 και εννοείται ότι δεν χρειάζεται να ζητάς συγνώμη. Απλά έκανα μια διευκρίνηση αναφορικά με τις μεταδόσεις/παραγωγές και τις εκπομπές.

Status
Not open for further replies.