Να επενδύσω...;;;;

camel

Established Member
Καλημέρα,

πάντα ήμουν λάτρης του ραδιοφώνου μιας και από μικρή ηλικία είχα ασχοληθεί με κατασκευή πομπών τόσο σε ΑΜ και μετά σε FM.
Επίσης είχα και δικές μου εκπομπές σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός καλού tuner και έχω βρει σε καλή τιμή έναν Magnum Dynalab, τον md 90 συγκεκριμένα.
Αλλά από την άλλη, σκέφτομαι, να επενδύσω σε έναν δέκτη, που τα έχει τα λεφτά του δεν είναι και φθηνός, ο οποίος μπορεί να "αχρηστευτεί" σε λίγα χρόνια όταν οι εκπομπές σε όλη την Ευρώπη θα γίνονται ψηφιακά;
Μήπως δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κάποιος πληροφόρηση περί αυτού;
Ή να αγοράσω κάποιον δέκτη πιο οικονομικό αλλά ποιοτικό; και αν ναι ποιόν προτίνεται γιατί στην αγορά υπάρχουν αρκετοί!!

ευχαριστώ και καλό καλοκαίρι σε όλους

Καλημέρα,

πάντα ήμουν λάτρης του ραδιοφώνου μιας και από μικρή ηλικία είχα ασχοληθεί με κατασκευή πομπών τόσο σε ΑΜ και μετά σε FM.
Επίσης είχα και δικές μου εκπομπές σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι σοβαρά την αγορά ενός καλού tuner και έχω βρει σε καλή τιμή έναν Magnum Dynalab, τον md 90 συγκεκριμένα.
Αλλά από την άλλη, σκέφτομαι, να επενδύσω σε έναν δέκτη, που τα έχει τα λεφτά του δεν είναι και φθηνός, ο οποίος μπορεί να "αχρηστευτεί" σε λίγα χρόνια όταν οι εκπομπές σε όλη την Ευρώπη θα γίνονται ψηφιακά;
Μήπως δεν ισχύει κάτι τέτοιο; Έχει κάποιος πληροφόρηση περί αυτού;
Ή να αγοράσω κάποιον δέκτη πιο οικονομικό αλλά ποιοτικό; και αν ναι ποιόν προτίνεται γιατί στην αγορά υπάρχουν αρκετοί!!

ευχαριστώ και καλό καλοκαίρι σε όλους

Φίλε camel, ως γνωστόν στο χόμπυ μας δύσκολα μιλάει κανείς
για επένδυση σε μηχανήματα, μιας και η τεχνολογία αλλάζει- καλώς ή κακώς-
και συνήθως μετά από κάποια χρόνια βρισκόμαστε με ένα μηχάνημα που η μεταπωλητική του αξία έχει πέσει στην καλύτερη, στο μισό..

Από την άλλη, πάλι αν περιμέναμε κάθε φορά να βγεί το επόμενο, πιό σύγχρονο μηχάνημα, θα είμαστε με γραμμόφωνα και ασπρόμαυρες τηλεοράσεις!

Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα, έχεις βρεί οπως λες σε καλή τιμή τον md 90 που απ´ότι δείχνουν τα πράγματα τον γουστάρεις ( και είναι και εξαίρετος δέκτης) τότε...καλορίζικος!

Η ζωή είναι μικρή, κρίμα να είναι και μίζερη( αν και κάποιοι το έχουν βάλει σαν στόχο τον τελευταίο καιρό).

φίλε camel, νομιζω πως, το DAB project έχει σταματήσει στην Ευρώπη λόγο κόστους, οπότε μάλλον θα μείνει αναλογικό για πολλά χρόνια ακόμα...

φίλε camel, νομιζω πως, το DAB project έχει σταματήσει στην Ευρώπη λόγο κόστους, οπότε μάλλον θα μείνει αναλογικό για πολλά χρόνια ακόμα...

Και όχι μόνο αλλα κάποιες χώρες όπως η Γαλλία προωθούν διαφορετική τεχνολογία (T-DMB)

Camel, δε ξέρω πότε/εαν θα γυρίσουμε σε ψηφιακό. Έχω την εντύπωση ότι κάθε φορά που πλησιάζει η ημερομηνία , παίρνει παράταση.

Και όχι μόνο αλλα κάποιες χώρες όπως η Γαλλία προωθούν διαφορετική τεχνολογία (T-DMB)

Ναι σε multimedia περιβάλλον και αν δεν κάνω λάθος είναι σύστημα το οποίο αναπτύχθηκε στην Ν. Κορέα.. οπότε πάει το DAB :bigcry:

Εδώ και καμία 10αρια χρόνια που τα παρακολουθώ, στην εισαγωγική κατηγορία, υπάρχουν τα μοντέλα της denon tu 1500 ,στα λεφτά τους θεωρώ ότι παραμένουν σταθερή αξία.

Εδώ και καμία 10αρια χρόνια που τα παρακολουθώ, στην εισαγωγική κατηγορία, υπάρχουν τα μοντέλα της denon tu 1500 ,στα λεφτά τους θεωρώ ότι παραμένουν σταθερή αξία.

δεν αμφιβάλω...!!! μόλις είδα και μια αγγελία εντός forum για ένα marantz st 6003.
Τί θα έλεγες μεταξύ των δύο;;

Φίλε μου είμαι και εγώ λίγο μαρατζάκιας στο βάθος…
Καμία φορά το άτιμο συναίσθημα σε σπρώχνει μια στο Magnum μια στο Marantz μια στο denon
Κάποια στιγμή και κολλητός μου ‛κόλλησε’ με τα magnum αλλά πήρε κάποιο μτχ sansui όταν το βρήκε σε αγγελία.
Αν δε σε πειράζει θα πάρω ένα πάσο..
Πολλοί παράμετροι και δεν είμαι σίγουρος το τι είναι πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή για την επιλογή σου.
Μη νομίζεις ότι είμαι και ο πιο ειδικός. Σίγουρα πάντως εάν ψάξεις στο forum θα βρεις πολλές απόψεις για όλα τα παραπάνω ραδιόφωνα :-)

απο τuner καταπληκτικο ειναι και το Audiolab 8000T, αν βρεθει μεταχειρισμενο. Απο καινουρια, μαλλον θα πηγαινα στα ολοκαινουρια Yamaha της σειρας T-S, το T-S500 που ειναι κ πανεμορφο, κ απο μια εταιρια που βγαζει καλα ραδιοφωνα. Το Denon ειναι το απολυτο value for money, αλλο ενα καλο ραδιο αν θες να πας λιγο πιο πανω σε τιμη ειναι το Nad c446.

Ριξε και μια ματιά στα SONY ST-SA5ES & 3ES κορυφαια απο καθε αποψη και πανεμορφα αλλα λιγο δυσκολο να βρεθουν (used παντα, οσοι τυχερει τα κρατανε για μια ζωη )

Last edited: